Startlap fórum:: Súgó téma - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon

Súgó téma: Topikok és fórumok

Fórumok megtekintése
Ahhoz, hogy a fórumot, a topikokat teljes értékűen tudd használni, mindenképpen regisztrálnod kell, vagy ha már megtetted, akkor be kell lépned.

A fórumok 26 kategóriába (ezek megfelelnek a lap.hu főkategóriáknak) vannak osztva, illetve kiemelten a leglátogatottabb topik található a főoldalon. A kategória boxokat a jobbszélükön található mínusz jellel lehet összecsukni (amelyek ekkor pluszra változik).

A fórum típusait az alábbiakkal jelöltük:
Normál fórum, nincs új hozzászólás
Normál fórum, olvasatlan hozzászólással
Fórumhoz tartozó alfórumokban nincs új hozzászólás
Fórumhoz tartozó alfórumokban, olvasatlan hozzászólás található
Jelszóval védett fórum, nincs új hozzászólás
Jelszóval védett fórum, olvasatlan hozzászólással
Kizárólag olvasásra szánt, archívált fórum
Olyan fórum, mely átirányít


Topikok megtekintése
A topikok típusait az alábbiakkal jelöltük:
Nincs új hozzászólás
Új hozzászólások
Aktív topik, nincs hozzászólás
Aktív téma (új hozzászólásokkal)
Szavazás (nincs új szavazat)
Szavazás (új szavazatokkal)
Kiemelt, fontos topik
Áthelyezett téma
Lezárt téma

Ha egy ikon címkét kap, az azt jelzi, hogy írtál az adott topikban.:

Új topik nyitása
Válaszd ki azt a fórumot, amelyben topikot szeretnél nyitni. Kattints rá, majd a megjelenő oldalon válaszd a a fórum címsora felett az "Új téma" ikont. A továbbiakat lásd a Súgó " Új téma/topik létrehozása" részben.
Új fórum nyitása
Mivel a lap.hu főkategóriái alapján vannak felosztva a fórumok, ezért új fórumokat nem lehet nyitni.


Hozzászólások megtekintése

Felhasználói információk
Minden hozzászólás mellett információk találhatók a felhasználóról. A felhasználónév melletti ikon jelzi, hogy belépett, vagy nem használja jelenleg a fórumot. ikon jelzi, hogy a felhasználó elérhető, míg ikon jelzi, hogy nincs belépve.

A felhasználó neve mellett jobb oldalon lévő kisméretű ikonra kattintva a felhasználó alapvető profiladatai jelennek meg.

A hozzászólása melletti bal oldali képére kattintva a teljes profiloldal érhető el.

Hozzáadás barátként, személyes üzenet küldése A hozzászóláshoz rendelt felhasználói adatoknál található a Barát hozzáadása ikon, mely segítségével az adott fórumozót hozzáadhatod a barátlistádhoz, illetve az adott ikon mellett közvetlen személyes üzenet is küldhetsz az Üzenet küldés ikonra katintva.

Hozzászólás minősítése (Hírnév)
Az adott hozzászólás jobb alsó sarkában található egy pozitív ikon és egy negatív ikon. Ezekre kattintva minősítheted az adott hozzászólást, illetve ezzel együtt a hozzászólót.

Hozzászólás írása
Hozzászólás írásához egy topikban kattints az " Új válasz" gombra. Ez a lehetőség nem lesz megadva, ha a topik zárt, mely esetben " Ez a topik zárt" ikont és feliratot, vagy ha nem vagy jogosult írni a topikba, akkor "Nem írhatsz hozzászólást ebbe a topikba" feliratot fogsz látni.

Egy adott hozzászólás idézéséhez kattints a " Válasz" gombra a hozzászólás jobb alsó sarkában, vagy használd a Múltidézés lehetőséget. A múltidézést egyszerre több hozzászólás idézéséhez érdemes használni. Kattints a " Múltidézés" gombra minden idézni kívánt hozzászólás jobb alsó sarkában, ezáltal a gomb színt fog változtatni. Ha mégse szeretnéd idézni valamelyik hozzászólást, akkor egyszerűen nyomd meg újra a gombot. Ha ily módon megjelölted az összes idézni kívánt hozzászólást, nyomd meg az " Új válasz" gombot.

Topikok megosztása
Minden topik alján látsz egy "Téma megosztása" feliratot, mely után a különböző ikonokra kattintva az adott topikot megoszthatod Twitter-en, Facebook-on, email-en keresztül, vagy azonnal ki is nyomtathatod.

Szavazás
Néhány topikhoz szavazás lehet csatolva. Ha szavazhatsz, akkor látni fogod a kérdéseket és a szavazási lehetőségeket. Ha kiválasztottad a számodra megfelelő lehetőséget, akkor nyomd meg a Szavaz! gombot. Ha szavaztál, akkor látni fogod az addigi eredményeket, és egy ikont a te választásaid mellett.

Lehetőséged lehet a választásod megváltoztatására. Ha így van, akkor látni fogod a Szavazatom törlése gombot. A szavazatod megváltoztatásához nyomd meg ezt, és szavazz újra.

Ha szavazás nélkül szeretnéd megnézni az eredményeket, akkor kattints az Eredmények gombra. Ha a szavazás publikus, akkor meg tudod nézni, hogy melyik lehetőségre ki szavazott, ha megnyomod a "Megtekintés" gombot a válaszlehetőség mellett.

Topik és Fórum értesítések
Feliratkozhatsz kedvenc topikjaidra, amelyeket követni szeretnél, így amikor új hozzászólás érkezik, értesítést fogsz kapni.

A topik követéséhez kattints a " Feliratkozás a topikra" gombra.
Az értesítéseknek több fajtája van, melyek közül választanod kell majd a feliratkozás után:
  • Nincs értesítés: Ez a lehetőség e-mail értesítések nélkül teszi lehetővé a topikra/fórumra való feliratkozást.
  • Késleltetett e-mail értesítés: Ez azt jelenti, hogy a rendszer e-mail értesítést fog küldeni, ha új hozzászólás érkezik, miközben te nem vagy online.
  • Azonnali e-mail értesítés: Aktivitásodtól függetlenül fog e-mail értesítést küldeni, ha új hozzászólás érkezik a topikba/fórumba.
  • Napi e-mail értesítés: A funkció használatával értesítést kapsz az aznap született hozzászólásokról és témákról.
  • Heti e-mail értesítés: A funkció használatával értesítést kapsz a héten született hozzászólásokról és témákról.


Leiratkozhatsz egy topik követéséről a Beállításoknál, vagy ha az adott topikot megnyitva megnyomod a "Icon Téma követés feloldása" gombot. Ugyanezen elvek alapján feliratkozhatsz fórumokra is.