Startlap fórum:: Kezdő akusztikus gitár - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 6 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Kezdő akusztikus gitár

• Csoport: Guests

Elküldve: 2006. december 10. - 16:40:14

Huh lenne gy nagy kérdésem. Van a kedvenc dalom aminek nincs meg a gitárkottája. Az interneten szintén nem lelhető fel mivel egy amatőr srác írta. Elkértem tőle a kottát de eddig még nem küldte.
Az lenne a kérdésem hogy le tudná nekem valaki olvasni a videó alapján a tab-ot??
Szerintem nem lehet nehéz mert a dalban elég sok az ismétlődés.
Előre is nagyon szépen köszönöm.
A videó:link
0

Elküldve: 2006. december 07. - 14:45:35

Mindkettő Em- Az egyik egy alapfekvésű, csak a legegyszerűbb lefogáshoz képest lefog E húron egy G-t. A másikon pedig egy barrés Em van, a 7. érintőnél. Egyébként inkább a tabról tanuld meg, elemezve a hangokat, ritmusokat, hogy tudd, hogy mit játszol. Ha érdekel, nekem megvan vagy 6 féle verzióban guitarpro-hoz.
0

Elküldve: 2006. december 07. - 14:02:15

Értem! Már egyfolytában a road trippint gyakorlom a tab alapján Marcos oldaláról. Elég nehéz nekem így kezdésnek.
És nem is úgy szól mint a videón az embernek. Habár ez azért is lehet mert neki gyorsabban pörögnek az ujjai.
Ha én is már reflexből fogom le a hangokat és gyorsabban megy majd akkor összeáll a dal mint ahogy Marcos is csinálja??
Mert most még nem sok ismerős hangzást fedezek fel a számból:))Kivéve az elejét:)
0

Elküldve: 2006. december 07. - 13:44:05

Az a lényeg, hogy az e, g és h hangok szerepeljenek benne. Hogy hol fogod le, az már részletkérdés. Persze ha négyeshangzatról van szó, akkor egy kicsit donyolultabb, mert van benne egy d is.
0

Elküldve: 2006. december 07. - 12:53:29

Én is a Marchos videóban láttam.Ott a D2,E3 húrlefogásokkal kezd. Ez nem az Emoll vagy igen??
Az Emoll az nem a A5+D4 egyszerre történő lefogása?
És sorry a láma kérdésekért de kezdő vagyok:))
Külföldi fórumokon azt mondták hogy kezdőknek ideális a road trippin eljátszása fingerstyle-ban.
Elég nehezen boldogulok vele.Kb mennyi idő egy ezt a dalt megtanulni?
0

Elküldve: 2006. december 07. - 09:25:36

Én két Marcos Farhat videot láttam, de ott mind a kettőben Em van, nem tudom melyikre gondolsz. Küldd el légysz a linket!
0

Elküldve: 2006. december 06. - 18:45:03

Tudna nekem valaki segíteni?Az ujbegyeim eléggé megviseltek amióta klasszikus gitárról váltottam fémhúrosra.Kb mennyi idő volt nektek amíg megkeményedik a bőr és bírja az ujjam a terhelést.Nem a pengetéssel van a gond hanem a húr lefogásokkal.
Én a fingerpicking technikát szeretném elsajátítani és egy amerikai gitáros azt mondta nekem egy másik fórumon hogy neki az első szám amit megtanult gitáron az a Road Trippin volt a Red Hot Chilli Pepperstől.Ami mellesleg fingerpickingre született dal és imádom is.Namármost.Leszedtem 2 videót amin 2 ember is eljátsza a dalt és a pengetést lehet látni de hogy melyik akordokat játsza azt már nem elég tisztán.Lehet hogy egy profi kiolvasná de én még kezdő vagyok.Megkerestem a neten a dalhoz 2 tab-ot is de egyik sem úgy kezdődik mint a 2 videón van.A tab-ban Emollal kezdődik,de a videókon tuti nem azzal.
Tudna valaki segíteni?
0

Elküldve: 2006. november 29. - 07:37:29

detto
0

Elküldve: 2006. november 27. - 19:55:52

A gitártanulás olyan, mint a szex. Lehet virtuálisan is, meg interneten keresztül is, de azért valakivel az igazi.
0

Elküldve: 2006. november 27. - 15:56:30

Hajaj, olvass csak vissza, mennyit kardoskodtam én itt tanár ügyben :-) Csak mostanában el voltam havazva, és nem volt időm írogatni.
0

Elküldve: 2006. november 27. - 14:28:35

Szívemből szóltál. Már azt hittem, hogy egyedül vagyok ilyen régimódi:).
0

Elküldve: 2006. november 27. - 10:48:36

Örülök, hogy már mások is írják, hogy tanár nélkül nem megy. Sok mindent meg lehet tanulni oktatóvideóról, DVD-ről, netről, könyvből, de mindegyiknek van egy hibája: egyik se fog odanyúlni, hogy "öreg, itt rosszul csinálod". Kezdőként pedig ezt jó eséllyel nem veszed észre magadtól. Mondják (és tényleg így van): akkor kezdesz már úgy-ahogy a gitározás útjára lépni, amikor rájössz, hogy mennyire nem tudsz még semmit.
0

Elküldve: 2006. november 25. - 22:19:00

Segítséget szeretnék kérni4 Aki az Illés együttes Sárga rózsa című számának akkordjait tudja az küdje el a jzsozso@freemail.hu címre. Köszönettel jzsozso
0

Elküldve: 2006. november 09. - 19:17:38

Bocs, úgylátom nem birta a linket.
0

Elküldve: 2006. november 09. - 19:16:14

link QsacatZ45100QQstrkwZQ20guitarQ20pick
0

Elküldve: 2006. november 09. - 19:13:10

Én akusztikus (fémhúros) gitárt vettem és adtak hozzá ajándékba 2 pengetőt, mert azt mondák hogy majd kialakul hogy melyik/milyen típusu pengető válik majd be.
Adtak egy Johnson THIN -t és egy Johnson Medium -ot.
A vékony kezdtem el használni, de baromira nem vált be és elkeztem a mediumot használni. Aztnán voltam a Rózsavölgyi zeneboltban és vettem (számomra tökéletes pengetőket, 150-ért darabját :-)
Planet waves .043" 1.09mm, és egy Planet waves .039" .99mm-es pengetőt. Szóval nekem ez vált be. De mindenkinek más jön be. (vettem én már az ebay-en is pengetőt, mert a kedven előadóm neve volt rajta :-)
link
0

Elküldve: 2006. november 09. - 10:38:37

DMC:neked milyen pengetőd van??
Mert nekem most Planet waves .024" (.61mm)-es de nagyon szar vele pengetni. A felpengetés pl egész egyszerűen nem is megy vele.Beakad.Túl kemény lenne a nylon húros gitárhoz???Te milyet használsz??
Többek között ezért sem szoktam pengetővel gitározni.Kényelmetlen és nem ad olyan lazaságot mint az újjal pengetés.
0

Elküldve: 2006. november 07. - 20:43:06

Szóval szerintem elmélet könyvből, (nem a Muszty-Dobay-ból)
kiegészitve tanárral, aki tanít, és odafigyel hogy mit csinálsz, és persze sok gyakorlás akár a videó segítségével is.
0

Elküldve: 2006. november 07. - 20:36:35

Kösz az infót én is le fogom szedni.
Elmondom azt is hogy miért.
Első lépésként megvettem a Muszty-Dobay féle könyvet, mert majd mindenki ezt ajánlotta.
Aztán sok dolgot nem értettem ami elméleti és alap gitárkezelési problémákban jelenkeztek.
Utána gondoltam megkérek valakit a neten hogy tanítgatson heti 1 alkalommal.
Na már most sok minden letisztázódott, és kiderült miért jobb néha pengetővel, vagy mi mindent lehet csinálni kézi pengetésel, amit pengetővel nem. Bár a könyvben le volt rajzolva, fényépezve hogy kell, de gitár tartáson és a pengetési technikát is tanultam, minek következtében nem akad el a pengető, és nem fordul ki a kezemből.
Harmadik lépésként viszont a videó is nagyon jól jön, a már lentebb emlitett okok miatt.
Majd meglátom melyik válik be...
0

Elküldve: 2006. november 07. - 18:32:05

Ahogy gondolod....
Csak abban szerettem volna segíteni, hogy ne ess bele azokba a hibákba, amikbe annak idején tanár híján önkéntelenül is beleestem. Nem volt egyszerű kijavítani őket. De mindegy - a te dolgod...
0

Topik megosztása:

• 6 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.