Gitározással kapcsolatos kezdők kérdései.
Elküldve: 2006. október 22. - 22:31:49
Sziasztok! Új fórumozó és új gitározni tanuló is vagyok!
Segítséget szeretnék kérni!
Mivel a közelemben nincs gitártanár így többen javasolták az online gitártanulást. Többek szerint el lehet sajátítani az alapokat. A kérdésem a következő lenne: Van a Pénzes-Gitáriskola című oldal és a Balogh féle gitársuli .doc fájlban és azt szeretném megkérdezni hogy melyiket ajánljátok? Melyikkel lehet könnyebben tanulni egy teljesen kezdőnek? Illetve azt szeretném megkérdezni hogy ezekben tökéletsen érthetően le van írva az elmélet de sajna nincsennek hang,midi fájlok.Pl jó lenne hallani hogy bizonyos mollok és szólamok hogyan is szólnak az életben. Nem tud valaki olyan oldalt ahol gitárokhoz alap hangokat, skálákat lehet találni a szöveg mellett?
Előre is köszönöm a segítséget!
Segítséget szeretnék kérni!
Mivel a közelemben nincs gitártanár így többen javasolták az online gitártanulást. Többek szerint el lehet sajátítani az alapokat. A kérdésem a következő lenne: Van a Pénzes-Gitáriskola című oldal és a Balogh féle gitársuli .doc fájlban és azt szeretném megkérdezni hogy melyiket ajánljátok? Melyikkel lehet könnyebben tanulni egy teljesen kezdőnek? Illetve azt szeretném megkérdezni hogy ezekben tökéletsen érthetően le van írva az elmélet de sajna nincsennek hang,midi fájlok.Pl jó lenne hallani hogy bizonyos mollok és szólamok hogyan is szólnak az életben. Nem tud valaki olyan oldalt ahol gitárokhoz alap hangokat, skálákat lehet találni a szöveg mellett?
Előre is köszönöm a segítséget!
Elküldve: 2006. október 17. - 17:56:41
ha gondolod nekem van egy ilyen "táblázatom" tehát a gitárnyak hangjai lerajzolva/ leírva a 12. bundig, onnan meg ugye ismétlődik...
Elküldve: 2006. október 16. - 19:01:35
A gitárnak szerintem nem lehet baja, az új húroknak viszont kell pár nap mire beállnak...
Ahogy doome is mondta egy másik topicban: Az új húrokat a felrakás után meg kell kicsit "tépni" h akkor nyúljanak.
Mikor cseréltél húrokat?
Ahogy doome is mondta egy másik topicban: Az új húrokat a felrakás után meg kell kicsit "tépni" h akkor nyúljanak.
Mikor cseréltél húrokat?
Elküldve: 2006. október 16. - 16:10:15
Nem sikerül a floyd-rose-os gitaromat behangolni.
Mindíg elmászik egy fél hangot.
Már mindenhogy próbáltam.
A gitár pedig 3 hónapos és eddig jó volt.
Kérlek segíts!!!!!!!!
Mindíg elmászik egy fél hangot.
Már mindenhogy próbáltam.
A gitár pedig 3 hónapos és eddig jó volt.
Kérlek segíts!!!!!!!!
Elküldve: 2006. október 15. - 17:33:44
Hát.
Ugye a gitáron 1 bund az fél hangnak felel meg.
Az E-F, H-C hangok között van fél hang távolság, a többinél egy egész hang.
Ha ezeket tudod, akkor szépen ki lehet számolgatni melyik hang hol van.
E0= ki gondolta volna: E, E1= F, E2=fisz, E3=G E5=A
A0= A, A1=aisz, A2:H A3=C
ésatöbbi
Ugye a gitáron 1 bund az fél hangnak felel meg.
Az E-F, H-C hangok között van fél hang távolság, a többinél egy egész hang.
Ha ezeket tudod, akkor szépen ki lehet számolgatni melyik hang hol van.
E0= ki gondolta volna: E, E1= F, E2=fisz, E3=G E5=A
A0= A, A1=aisz, A2:H A3=C
ésatöbbi
Elküldve: 2006. október 15. - 08:43:06
Tud valaki olyan képet/oldalt, vagy el tudja mondani a gitár húrok és bundjaira levetitett kotta hangokat.
Tehát a kottában melyen hangnak felel meg, az E0 bund, az E1 bund, az E2 bund, A0, A1, stb.
Tehát a kottában melyen hangnak felel meg, az E0 bund, az E1 bund, az E2 bund, A0, A1, stb.
Elküldve: 2006. október 15. - 01:28:15
Azért indítottam a topikot mert kifejezetten elméleti, gyakorlati kérdéseket és válaszokat szeretnék(tek) látni.
A "Kezdők kérdései..." már a milyen gitárt vegyek témakörré alakult át.
A "Kezdők kérdései..." már a milyen gitárt vegyek témakörré alakult át.

Súgó