Szia Balázs,
Gondoltam megosztok veletek egy nekem nagyon tetsző kis legendát, bár biztos már sokan ismeritek. Egy könyvből származik, amely hobby tartóknak szól. Talán tudok vele segíteni.
A BOXEREK LEGENDÁJA
A teremtés ötödik napján történt. Miután Isten megteremtette az összes állatot, nekilátott, hogy minden jövendőbeli kutyafajtából alkosson egy-egy példányt. Voltak ott nagyok és kicsik, hosszú szőrűek, bozontosak és rövidszőrűek, feketék, fehérek, foltosak és csíkosak, röviden - minden, amit az ember csak kívánhat.
Már minden kutya készen volt. Isten szeretettel nézegette őket, és azt mondta: "Olyan választék van, amit az összes többi állat együttvéve sem nyújthat. De hogy minderre feltegyem a koronát, most olyan kutyát fogok alkotni, amelyben erő és nemesség, gyorsaság és bátorság egyesül, jólelkűséggel párosulva."
Vette az anyagot és megformázta belőle a boxert. Ugyanúgy nézett ki mint a mai boxerünk, csak a feje nem különbözött lényegesen a többi kutyáétól. Isten örült és azt mondta: "Ez itt tényleg minden várakozáson felül jól sikeredett, először félreteszem, mert még lágy és könnyen károsodhat."
A boxer hallotta ezt, és magasra tartotta a fejét, hiszen neki kellett a legszebbnek lenni mind közül. Azt sem tartotta magához méltónak, hogy a többi kutya elismeréséért és tiszteletéért hízelegjen. A kis kutyafajták egyet is értettek ezzel, és a boxert az őt megillető csodálattal fogadták.
Nem úgy a nagyok. Bosszantotta őket, hogy a csupán közepes nagyságú boxer felülmúlja őket. Először haragos morgás hallatszott, aztán szidalmak is röpködtek, és - láttak már ilyet! - a boxer dühösen ráugrott ellenfeleire. De mi történt?! Elfelejtette, hogy az orra még lágy, mert az lett kész utoljára. A pofáját összenyomták, és amikor a jóisten elszakította ellenfeleitől, a baj már megtörtént. Isten nevetett, és azt mondta: "Maradj az idők végezetéig olyan, amilyen most vagy." Így is lett.
Aki kételkedik a történet igazában, csak figyeljen meg egyszer egy boxert más kutyák jelenlétében: Minden kis kutya a legnagyobb nyájassággal üdvözli emlékezve egykori dicsőítésére, a nagy kutyák azonban jobban teszik, ha kitérnek útjából, mert akkori nemtetszésüket a boxer a mai napig nem felejtette el!
Ennyi lett volna! Remélem tetszett és hasznos is lesz talán!:)
Minden jót!
Csaba
Vendégkönyv
Elküldve: 2005. április 15. - 14:35:36
Aki tud segíteni, van ilyenre érzéke, kérem olvassa el, és segítsen a következő felhívásban szereplő kédésre.
Másolva:
Április 23-án mindenkit szeretettel várunk Szentendrére a Föld Napja programjára, ahol az Árvácska is képviselteti magát.
Külön gyerekprogramokkal is készülünk - én pld. mesét írok.
Lesz varázslónk (Duli) és természetesen lesz egy hű csatlósa, egy fekete macska (Misty) is, ők navigálják a mesét.
Ehhez kérném a segítségeteket. A mese egyik fejezetet (a mese külön blokkokból áll, úgy kb. 1,5 - 2 óránként halad egy-egy fejezetet) különböző kutyafajtákat kíván bemutatni a gyerekeknek, gyerek nyelvezettel.
A magyar és az ismertebb fajtákon kívül szeretnék pár kevésbé ismertet is bemutatni.
Eddig ezekre a fajtákra gondoltam (lenne róluk kis kiszínezős könyv is), ehhez kérem a fajtákhoz értők segítségét:
puli, pumi, mudi, kuvasz, komondor, magyar vizsla, tacskó, spániel, boxer, német juhász, husky.
A "különlegesebb" fajták közül eddig a német dogra, a csau-csaura, a csivavára és a ridgebackre gondoltam.
Szóval - várom a leírásokat, fajtaismertetőket, szigorúan gyerekkompatibilis módon megfogalmazva, hogy beleszőhessem a mesémbe.
Előre is köszönöm mindenkinek!
Másolva:
Április 23-án mindenkit szeretettel várunk Szentendrére a Föld Napja programjára, ahol az Árvácska is képviselteti magát.
Külön gyerekprogramokkal is készülünk - én pld. mesét írok.
Lesz varázslónk (Duli) és természetesen lesz egy hű csatlósa, egy fekete macska (Misty) is, ők navigálják a mesét.
Ehhez kérném a segítségeteket. A mese egyik fejezetet (a mese külön blokkokból áll, úgy kb. 1,5 - 2 óránként halad egy-egy fejezetet) különböző kutyafajtákat kíván bemutatni a gyerekeknek, gyerek nyelvezettel.
A magyar és az ismertebb fajtákon kívül szeretnék pár kevésbé ismertet is bemutatni.
Eddig ezekre a fajtákra gondoltam (lenne róluk kis kiszínezős könyv is), ehhez kérem a fajtákhoz értők segítségét:
puli, pumi, mudi, kuvasz, komondor, magyar vizsla, tacskó, spániel, boxer, német juhász, husky.
A "különlegesebb" fajták közül eddig a német dogra, a csau-csaura, a csivavára és a ridgebackre gondoltam.
Szóval - várom a leírásokat, fajtaismertetőket, szigorúan gyerekkompatibilis módon megfogalmazva, hogy beleszőhessem a mesémbe.
Előre is köszönöm mindenkinek!
Elküldve: 2005. április 06. - 23:51:57
Csak kérdeztem hátha még aktuális, és esetleg más is olvassa. Eladásra volt?
Elküldve: 2005. február 09. - 20:36:59
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni! Egy kölyköt szeretnék elszállítatni New Yorkba ha van valaki aki tud valamilyen lehetőségről, vagy tud segíteni! Az kerém jelezze irányomb!
Előre is köszönöm!
Csenkey Csaba
Segítséget szeretnék kérni! Egy kölyköt szeretnék elszállítatni New Yorkba ha van valaki aki tud valamilyen lehetőségről, vagy tud segíteni! Az kerém jelezze irányomb!
Előre is köszönöm!
Csenkey Csaba

Súgó