Startlap fórum:: Vendégkönyv - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 16 Oldal +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Vendégkönyv

• Csoport: Guests

Elküldve: 2005. április 17. - 17:10:06

Szia Balázs,

Gondoltam megosztok veletek egy nekem nagyon tetsző kis legendát, bár biztos már sokan ismeritek. Egy könyvből származik, amely hobby tartóknak szól. Talán tudok vele segíteni.

A BOXEREK LEGENDÁJA

A teremtés ötödik napján történt. Miután Isten megteremtette az összes állatot, nekilátott, hogy minden jövendőbeli kutyafajtából alkosson egy-egy példányt. Voltak ott nagyok és kicsik, hosszú szőrűek, bozontosak és rövidszőrűek, feketék, fehérek, foltosak és csíkosak, röviden - minden, amit az ember csak kívánhat.
Már minden kutya készen volt. Isten szeretettel nézegette őket, és azt mondta: "Olyan választék van, amit az összes többi állat együttvéve sem nyújthat. De hogy minderre feltegyem a koronát, most olyan kutyát fogok alkotni, amelyben erő és nemesség, gyorsaság és bátorság egyesül, jólelkűséggel párosulva."
Vette az anyagot és megformázta belőle a boxert. Ugyanúgy nézett ki mint a mai boxerünk, csak a feje nem különbözött lényegesen a többi kutyáétól. Isten örült és azt mondta: "Ez itt tényleg minden várakozáson felül jól sikeredett, először félreteszem, mert még lágy és könnyen károsodhat."
A boxer hallotta ezt, és magasra tartotta a fejét, hiszen neki kellett a legszebbnek lenni mind közül. Azt sem tartotta magához méltónak, hogy a többi kutya elismeréséért és tiszteletéért hízelegjen. A kis kutyafajták egyet is értettek ezzel, és a boxert az őt megillető csodálattal fogadták.
Nem úgy a nagyok. Bosszantotta őket, hogy a csupán közepes nagyságú boxer felülmúlja őket. Először haragos morgás hallatszott, aztán szidalmak is röpködtek, és - láttak már ilyet! - a boxer dühösen ráugrott ellenfeleire. De mi történt?! Elfelejtette, hogy az orra még lágy, mert az lett kész utoljára. A pofáját összenyomták, és amikor a jóisten elszakította ellenfeleitől, a baj már megtörtént. Isten nevetett, és azt mondta: "Maradj az idők végezetéig olyan, amilyen most vagy." Így is lett.
Aki kételkedik a történet igazában, csak figyeljen meg egyszer egy boxert más kutyák jelenlétében: Minden kis kutya a legnagyobb nyájassággal üdvözli emlékezve egykori dicsőítésére, a nagy kutyák azonban jobban teszik, ha kitérnek útjából, mert akkori nemtetszésüket a boxer a mai napig nem felejtette el!

Ennyi lett volna! Remélem tetszett és hasznos is lesz talán!:)

Minden jót!

Csaba
0

Elküldve: 2005. április 15. - 14:35:36

Aki tud segíteni, van ilyenre érzéke, kérem olvassa el, és segítsen a következő felhívásban szereplő kédésre.

Másolva:
Április 23-án mindenkit szeretettel várunk Szentendrére a Föld Napja programjára, ahol az Árvácska is képviselteti magát.

Külön gyerekprogramokkal is készülünk - én pld. mesét írok.

Lesz varázslónk (Duli) és természetesen lesz egy hű csatlósa, egy fekete macska (Misty) is, ők navigálják a mesét.

Ehhez kérném a segítségeteket. A mese egyik fejezetet (a mese külön blokkokból áll, úgy kb. 1,5 - 2 óránként halad egy-egy fejezetet) különböző kutyafajtákat kíván bemutatni a gyerekeknek, gyerek nyelvezettel.
A magyar és az ismertebb fajtákon kívül szeretnék pár kevésbé ismertet is bemutatni.

Eddig ezekre a fajtákra gondoltam (lenne róluk kis kiszínezős könyv is), ehhez kérem a fajtákhoz értők segítségét:

puli, pumi, mudi, kuvasz, komondor, magyar vizsla, tacskó, spániel, boxer, német juhász, husky.
A "különlegesebb" fajták közül eddig a német dogra, a csau-csaura, a csivavára és a ridgebackre gondoltam.

Szóval - várom a leírásokat, fajtaismertetőket, szigorúan gyerekkompatibilis módon megfogalmazva, hogy beleszőhessem a mesémbe.

Előre is köszönöm mindenkinek!
0

Elküldve: 2005. április 06. - 23:51:57

Csak kérdeztem hátha még aktuális, és esetleg más is olvassa. Eladásra volt?
0

Elküldve: 2005. április 06. - 09:41:45

Igen sikerült! Köszi! Milyen lehetőséget tudtál volna?
0

Elküldve: 2005. február 28. - 16:51:10

Sikerült Csaba?
0

Elküldve: 2005. február 09. - 20:36:59

Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni! Egy kölyköt szeretnék elszállítatni New Yorkba ha van valaki aki tud valamilyen lehetőségről, vagy tud segíteni! Az kerém jelezze irányomb!
Előre is köszönöm!
Csenkey Csaba
0

Topik megosztása:

• 16 Oldal +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.