Ahogy felébred reggel azonnal induljatok, mert külömben be fog pisilni, hiszen nem tudja még tartogatni, de ez evés utánra is vonatkozik, mert elöl berakod-hátul kijön alapon működik a kiskutya. A kölyköket 4-5 alkalommal kell még etetni, mert még kisbabák. Majd 3-4 hónapos kortól napi 3x, fél éves korától 2x, egyévesen pedig napi 1.
Hogy mikor célszerű: el kell osztani a napot 5 étkezésre figyelembe véve, hogy éjszaka ő is alszik többnyire.Viszonylag egyenlő időközönként és lehetőleg mindíg ugyanabban az időben. Ez a sátáltatásra is érvényes. Lehetőleg ugyanabban az időben kell levinni, mert ha össze-vissza viszed nem tudja megtanulni, hogy meddig kell várnia. Megverni sosem szabad érte, ha a lakásban végzi a dolgát, mert hát az embernek is úgy kell TANULNI a szobatisztaságot évekig. Kaja után közvetlenül nem szabad ugráltatni futtatni, mert olyan bélcsavara lesz, hogy ihajj és abba bele is halhat, ha nem operálják meg időben. NAGYON FONTOS: ha kizárjátok a szobából éjszakára, mert esetleg padlószőnyeg van, az hiba, mert sokkal tovább lesz sírós éjszaka. Inkább egy doboz és tedd magad mellé. Egyébként a nagy kutyás boltokban lehet kapni kutyapelenkát, arra az időre, amíg még nem lehet más kutyák közé vinni az oltások miatt . Mert UGYE NEM MÉGY LE VELE SÉTÁLNI?????
Addíg, amíg nincs meg minden oltása felejtsd el a sétáltatást, mert belehelhat a parvo-ba pl. amit más kutyáktól elkaphat, sőt nem is kell kutyával találkoznia elég ha a székletét megnyalja és / a másik kutyáét/ és már megvan a baj.
Kutyabajok
Elküldve: 2005. január 19. - 09:38:29
Nuszmak adta a megfelelő választ.
Valai jobb tápot adjál neki, mert a mostaniban nem megfelelő arányban vannak azok a vitaminok és ásványi sók, amire egy kiskutyának szüksége van. Szerintem sűrgősen valami jobb tápot kell kapnia és feltétlenül juniort, mert az való neki. Ezt még akkor is fel kell vállalni, ha a többi kutya egyből rárabol a kicsi kajájára, mert így lesz. Azonkívül télen erre még fokozottabban kell figyelni, mert nekik a központi fűtésük attól működik jól, amit megesznek. Vagy adjál neki multivitaminos tablettát, amit a kutyás boltokban lehet venni és be kell tartani az adagolást, mert ha nem, akkor olyan, mintha nem is adtál volna neki semmit.
Valai jobb tápot adjál neki, mert a mostaniban nem megfelelő arányban vannak azok a vitaminok és ásványi sók, amire egy kiskutyának szüksége van. Szerintem sűrgősen valami jobb tápot kell kapnia és feltétlenül juniort, mert az való neki. Ezt még akkor is fel kell vállalni, ha a többi kutya egyből rárabol a kicsi kajájára, mert így lesz. Azonkívül télen erre még fokozottabban kell figyelni, mert nekik a központi fűtésük attól működik jól, amit megesznek. Vagy adjál neki multivitaminos tablettát, amit a kutyás boltokban lehet venni és be kell tartani az adagolást, mert ha nem, akkor olyan, mintha nem is adtál volna neki semmit.
Elküldve: 2005. január 18. - 17:12:06
Szia Lotte!
Olvastam a problémádról és nekem is volt ilyen gondom a kutyámmal.Nekem most már lassan két éves a Spanim kislány és "Luca" a neve.
Én megkérdeztem olyan embereket akik több kutyát is tartanak, tehát nagy tapsztalatuk van és azt mondták, hogy azért eszi meg, mert ásványi anyag van benne és ha máshonnan nem kapja meg a megfelelő mennyiséget ,akkor elöször is a sajátját kezdi és utánna ahol hozzá jutt.
Én a kutyámnak Multivitaminos tabletát adtam és leszokott róla.
Ennyit tudtam segíteni neked.
Üdv.
Olvastam a problémádról és nekem is volt ilyen gondom a kutyámmal.Nekem most már lassan két éves a Spanim kislány és "Luca" a neve.
Én megkérdeztem olyan embereket akik több kutyát is tartanak, tehát nagy tapsztalatuk van és azt mondták, hogy azért eszi meg, mert ásványi anyag van benne és ha máshonnan nem kapja meg a megfelelő mennyiséget ,akkor elöször is a sajátját kezdi és utánna ahol hozzá jutt.
Én a kutyámnak Multivitaminos tabletát adtam és leszokott róla.
Ennyit tudtam segíteni neked.
Üdv.

Súgó