Startlap fórum:: Kutyabajok - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 8 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Kutyabajok

• Csoport: Guests

Elküldve: 2005. november 07. - 10:48:45

Sziasztok Spánis gazdik! Az én kutyimnak fülgyulladása van. Rendszeres állatorvos látogatók vagyuk, már a sokadik fülcseppnél tartunk, de ha átmenetileg csökken is a váladékozás, előbb - utóbb megint visszatér. Viszket a fülikéje, hozzánk dörgöli, mi vakarjuk, csöpögtetjük, és tehetetlenül kínlódunk... Érdekelne, hogy egyáltalán van-e esélyünk a gyógyulásra, és ha igen, mit vegyünk (pénz nem számít, akár külföldről is vennék). A kutyámat az előző tulaj sk. kezelte, vízzel mosta stb. nem folytatom...
Köszi minden segítséget.
0

Elküldve: 2005. november 06. - 20:03:42

Kedves Judit!köszönöm leveledet!nem tudtam sajnos priviben válaszolni ezért ide írok.Nagyon megnyuktattál.A pici kislányt reggeli után 8felé utána délben asztán olyan 3felé meg este 7felé és még 10kor is egy (kicsire lefutunk) viszem dolgát végezni.Ebből reggel van mindig lent kicsi és nagy wc:))) és este talán kis wc.Éjszaka kaki pisi,napközben semmi.De aszthiszem várok türelmesen,mert igazából borzasztóan okos szerintem nagyon értelmes tanulékony egyszer kell mindig rászólni valamiért.IMÁDOM:))olyan törékeny olyan szép,csupa élet játékos jóránézni:))!!csak legyen szobatiszta!!köszi mindent írj a címemre bármikor nyugodtan csak írd meg hova válaszoljak!szia,sziasztok
0

Elküldve: 2005. október 31. - 20:24:49

Sziasztok!nagyon kétségbe vagyok esve:(két kutyust neveltem már fel de ő túl tesz mindenen.Vettem egy spániel kislányt mert imádom a fajtájukat szinte ez már szerelem:)de nagyon elszomorít hogy 5 hónapos és nem tudom a szoba tisztaságra nevelni.A legnagyobb türelemmel vagyok és már minden félét kipróbáltam de nem akar rájönni az istennek se hogy lent az utcán téren ligetbe nem játszani hanem pisilni kakilni és játszani kell!!!kéreem valaki mondja meg mi tévő legyek mert megbolondulok.Próbáltam kedvesen próbáltam kicsit drasztikusan,próbáltam kérni,kiabáltam kikapott,ha lent végzi dolgát halálra dicsérem.Nem tudom valaki segítsen.Köszönöm szépen(email:tina2005@citromail.hu)
0

Elküldve: 2005. október 24. - 18:57:54

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
A probléma sajnos elég extrém, de remélem, akad itt valaki, aki okosat tud mondani.
Majdnem egy éve már, hogy bevállaltunk egy akkor kb. fél éves fiú spánielt, akinek a gazdija nem ért rá foglalkozni vele. Tanítgattuk, de valahogy azt vettük észre, hogy a kutya teljesen kizár magából mindenféle emberi kontaktust (hónapok teltek el, és a nevére még mindig nem hallgatott, hát még az alapvető hívószavakra stb.) Mire nagynehezen rájöttünk, hogy a kutya gyakorlatilag süket, az orra után megy (de néha még az után sem...) Így már világossá vált, miért tud annyira mélyen aludni, hogy szinte fel sem lehet ébreszteni. Megpróbáltuk mutogatással tanítani, de ez mit sem ér, ha a kutya rá sem néz az emberre.
Ez volna a probléma kisebbik fele. A nagyobbik rész, hogy kiskutyánk kezelhetetlen (lehet a süketség miatt, nem tudom). Nem lehet tanítani. Például képtelen felfogni, hogyha egyszer ki van tiltva a lakásból, akkor az egyet jelent: nem jöhet be. Újra és újra megpróbálkozik, ha nyitva a kapu, pofátlanul az embert félretolva befurakodik. Próbáltuk kedvesen, szép szóval (mutogatással), gorombán, haragosan, minden hiába. Ha éjszaka megébred, éktelen vinnyogásba kezd, nem fogja fel, már lassan egy éve, hogy éjszaka aludni kell. Gyötör minket, nem tudunk aludni éjszakánként, van, hogy kétszer-háromszor is le kell hozzá menni - és a kutya tudja, hogy nem dicséretet kap. Mégis minden éjszaka ugyanez a műsor. Próbáltuk a jól bevált "hagyd rá, majd észreveszi, hogy feleslegesen ordít" című módszert, de hatástalan. Eredménye, hogy egész éjszaka virrasztottunk.
Ha valaki tud valami módszert, valami útmutatót, hálásan megköszönném! Óriási segítség lenne.
Szüleim már azt fontolgatják, hogy elajándékozzuk, de örök lelkiismeretfurdalástól kínlódnánk, hogy egyrészt a kutya gyengéit elhallgatva kitolnánk egy naiv vállalkozó szellemű leendő gazdival (ha elmondjuk a problémát, sekinek nem kell a kutya), másrészt minden butasága ellenére megszerettük ezt a kis dögöt, és nem akarunk rosszat neki.
De már fogytán a türelmünk.
Egyébként nemzetközi díjnyertes szülőktől származik, nagyon szép, formás kis fekete színű kutya, az előző gazdája 25 ezer forintért vette (+10 lett volna a törzskönyve).
Várom a tanácsokat, tippeket!
(e-mail: renata@fejernet.hu)
0

Elküldve: 2005. október 04. - 19:41:03

HOBBIÁLLAT-TENYÉSZTŐ ÉS FORGALMAZÓ (OKJ 53 6203 07)
Tanfolyam indul!Helyszín: Kaposvári Egyetem Állattudományi Kar.

Szakképz. megszerzésének előfeltételei:
-középiskolai érettségi, v.
-állattenyésztési szakképesítés, v.
-állattenyésztési ismereteket is tartalmazó általános szakképesítés, v.
-2 év állattenyésztői gyakorlat.

A képzés távoktatásos rendszerben történik,konzultációs formában.A konzultációk hétvégeken,előzetesen egyeztetett időpontokban kerülnek megrendezésre. A konzultációkon a KAPOSVÁRI EGYETEM oktatói és a különböző témakörök elismert szakemberei tartanak előadást, ill.a résztvevők gyakorlati képzése történik.A tanfolyam elméleti és gyakorlati vizsgával zárul, és OKJ-s szakképesítést ad. A vizsgák letétele nem kötelező, de az oklevélhez szükséges.

A tanfolyam részvételi díja létszámtól függően 80-105.000 Ft (+25.000 Ft vizsgadíj)között várható. A csoportokat szervezők számára 10% kedvezmény biztosított!(A tanfolyam 20 fő jelentkezése esetén indul!)

JELENTKEZÉS ÉS INFORMÁCIÓ:
Simon Norbertnél a 0620/481-37-12-es telefonon, a hobbiallatokj@freemail.hu E-mail címen,vagy levélben az OPTIMIZMUS KHE 7431 Juta Dózsa György u. 84. címen lehet.
0

Elküldve: 2005. október 04. - 15:39:41

A Margit szigeten futok, de nem rendszeresen. Ezért is jó lenne egy kutya, akivel "muszáj" lenne és nem linkelném el. Egyébként, a Tabánnál is lehet, de az ugye beton... Eleinte biztos nem vinném túlzásba (később sem), emlékszem Marcipánra, aki inkább ugrált és a pórázt rángatta séta gyanánt az elején. Bringa mellett meg úgy futott, hogy pont előttem keresztben cikázott, nagyokat taknyoltam miatta, hogy ne őt kelljen elütnöm. Úgy tudnék csak otthon lenni vele az elején, ha olyan időszakban vásárolom, amikor szabadságra tudok menni. Pl. vizsgaidőszak, ünnepek, nyaralás
0

Elküldve: 2005. október 04. - 10:41:32

A futás az jó ötlet::)) Mi is járunk futni, ámbár én még csak kocogok.Eleinte elég nekik jó nagy séta is , nem szabad túlterhelni!4 hónaposan futott már mellettem , nem sokat kb.3km. az út végén ugyan elnyúlt és egész nap aludt:)
Most 7 hónapos és most növelem magamnak is a távot, nagyon élvezi.
Hol szoktál futni? Tudsz vele otthon lenni egy kicsit az elején?
0

Elküldve: 2005. október 04. - 08:59:42

Arra gondoltam, hogy reggel futhatnék egyet vele, délben csak pisi-kaki-simi-rohanás, aztán este egy nagy séta. Hétvégén meg szinte egész nap együtt lennénk. Ha meg valahová elutaznék és nem tudnám vinni, a szüleimnél a kertesházban tudnak rá vigyázni. Az angol típusú szimpatikusabb, de ezen belül szinte mindegy.
0

Elküldve: 2005. október 03. - 17:42:58

Szerintem, azért az az átlag aki napi 8 órát távolt tölt otthonról......... Nálunk a telepen van egy spanci fiú
akinek dolgoznak a gazdijai, és ő hozzá is délben hazaszaladnak, és bírja a kutyus.
Nem tudsz eleinte otthon lenni vele ??
Valószinű másnál sem könnyebb a helyzet, és sokan tartanak igy kutyát. A spancira csak rá tudlak beszélni mert mi imádjuk,nagyon édes kutyus.És délután már ráérsz vele foglalkozni? ja és ha reggel jól kifárasztod.....azért ők nagyon sokat alszanak......
Szerintem csak egyik napról a másikra nem szabad egész napra egyedül hagyni.
Milyet szeretnél?
0

Elküldve: 2005. október 03. - 15:38:14

Nekünk tacskónk volt otthon a kertes házban, családdal. Most egyedül lakom a Tabán mellett lakásban, és szeretnék kutyát. Nagyon szeretnék spanit és vívódom egy ideje ezen, de én 8 órát dolgozom, bár délben haza tudok ugrani. Nem tudom eldönteni, hogy a kutyának is jó-e így (nyilván nem ideális) vagy nem.
0

Elküldve: 2005. október 03. - 14:57:11

Hát... abban a szerencsés helyzetben vagyok , hogy általában itthon dolgozom, egy héten két napot vagyok távol, akkor a család beosztja, de 3-4 óránál többet sosem, egyszer volt 5 órát egyedül.
Volt elötte egy vizslám, az szegény volt hogy egész nap egyedül volt de már idősebb korában.
A Tied mennyi idős?
0

Elküldve: 2005. október 03. - 13:20:00

És a ti kutyitok mennyi időt van egyedül egy nap?
0

Elküldve: 2005. október 03. - 11:43:47

Ja ...és olvasd el Csipogó1 véleményét is!!
0

Elküldve: 2005. október 03. - 11:41:03

Szia!

Nem régóta vagyok gazdi.... igy csak saját tapasztalatot mondhatok..... de.... szerintem aki eladta a kiskutyát nem mondhatta komolyan, hogy a baba kibír 8 hetesen napi 8 órát....... Persze biztos nem lesz gond ha majd nagyobb lesz.
Én 12 hetesen hoztam el a kutyimat nyár elején.........
2 óránként vittük pisilni, / mi is panelban lakunk/
de igy is sokat bepisilt az elején. Most 7 hónapos és most tartunk ott hogy 4-szer megyünk le legalább egy nap.
A 8 hetes kiskutyának még egyrészt nagyon pici a hólyagja , másrészt foggalma sinics mint szeretnétek tőle.........
Meg kell adni a lehetőséget neki hogy rengetegszer tudja a dolgát végezni és nagyon megdicsérni.......
és ahogyan nő és értelmesedik ....a hólyagja is nő és erősödik.... kevesebbszer fog többet pisilni.
Én pl: kb: 1/6-kor adom a vacsit. / különben reklamál:)/ 7-kor lemegyünk a többi kutyival játszani....... és meg este egy pisi...... aztán alvás!
Nem könnyű, türelem és kitartás::))
Már most otthon van a pici egyedül((:: ??
Üdv: Andi
0

Elküldve: 2005. október 03. - 06:11:18

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni a következőben:
Tegnap vettem egy 8 hetes spánielt. Az a gondom, hogy rengeteget vizel szegény. Ez megfázásra utal e, vagy sem? A másik, hogy panellakásban lakunk, az asszonyommal napi 8 órában el vagyunk dolgozni (aki a kutyát eladta, azt mondta, ez nem gond, különben nem vettük volna meg) Szeretnénk a kicsit szobatisztára nevelni, de nem igazán tudjuk, hogy- hogy is kezdjük el. Általában este 11-ig ébren vagyunk, mikor adjuk neki a vacsorát, hogy éjszaka nyugodtan aludjon? Köszönet előre is és várom mielőbbi válaszotokat.
0

Elküldve: 2005. szeptember 28. - 15:59:50

Sziasztok!
A 3hónapos spanim fülébe és a hasán kiütések vannak és viszketnek.Voltunk vele állatorvosnál azt mondta,hogy a felmosószerre allergiás már nem használom de nem múlik,próbálkoztam kamillateával mosni de az sem segített.Ha valakinek volt hasonló gondja szivesen venném a segítségét.Köszi
0

Elküldve: 2005. szeptember 26. - 14:26:04

Először is szerintem nem szabad túl sokáig egyedül hagyni.
Meg aztán..kell neki egy játék..vagy több...amivel leköti magát.
Vagy egy macska...aki vele van.
0

Elküldve: 2005. szeptember 26. - 14:22:29

Gondolj csak bele...neked mennyi ideig tartott, hogy szobatiszta legyél...neki sokkal gyorsabb lesz ez a folyamat.
De meg kell rá tanítani...nem veleszületett dolog ez.
Mindíg evés, ébredés utűán vidd le és ha ott végzi a dolgát, akkor nagyon dicsérd meg...majd a kis fejében összeköti ezt a két dolgot.
Különben meg amig nincs meg minden oltása nem is lehet kivinni, hacsak nem kertes házban laksz és nincs másik kutya.
Más:
hallottam van kutyapelus és úgy tudom működik.
Meg lehet próbálni...
Megverni SOHA nem szabad érte...!!!!!!!!!!!!!!
0

Elküldve: 2005. szeptember 26. - 14:21:06

Köszönöm az aggodalmakat mára máár teljesen meggyógyult a Picikém.. Kaptunk 5 szurit éés az segített..

Köszönöm a hozzászólásokat!!

Hannah&Gazdija...
0

Elküldve: 2005. szeptember 26. - 13:49:16

Vigyázz a csontokkal vagy a porcokkal, mert könnyen a torkán akadhat
0

Topik megosztása:

• 8 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3