Startlap fórum:: Házimacskát ki tart? - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 11 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Házimacskát ki tart?

• Csoport: Guests

Elküldve: 2006. szeptember 20. - 13:02:54

Igen, de kint elmegy. Már volt egyszer kint egy macskánk és olyan csúnya lett ... Mindig verekedett más macskákkal, sántított, már nem is mertük megsimogatni, olyan koszos volt, és néha elment 3 hétre, akkor nem tudtuk merre járt úgyhogy minden bogarat meg betegséget összeszedhetett ... Azért szeretnék most bentre egyet, mert a régi csak enni járt haza, és szépen elszokott tőlünk :(
Egy maine coon-t szeretnék. Melyik jobb ? A fiú vagy a lány ?
0

Elküldve: 2006. szeptember 20. - 08:54:50

A másik feltétel még, hogy a kutyák fegyelmezettek legyenek.
Nekem a nyáron 3 db kutyhoz kellett egy 8 hetes cicót beszoktatni.
Egy hét alatt tökéletesen sikerült, a legkeményebb kuty szinte saját kölykének tekinti.
Neked ill. a gazdinak kell bemutatni a kutyoknak a cicót, és tudtukra hozni, hogy szeretni kell, nem szabad bántaniuk.
1 hét alatt sikerült, éjszakára is kint maradt velük, és egy a csapat.
0

Elküldve: 2006. szeptember 20. - 08:44:16

Szia Akeri!

Igen, a cicák szoktak finnyázni, ha úgy támad kedvük. Mióta van meg a cicád, s mennyi idősen került hozzád? A mi cicánk pici korában került hozzánk, s volt macskaeledel is, főleg az első napokban, de ugyanúgy kapott mindenből, amit mi ettünk. Én első perctől így neveltem, hogy egyen meg mindent. A zöldségeket imádja: répát, káposztát, kukoricát, borsót, krumplit (ezt nagyon), paradicsomot stb. Gyümölcsöket is eszik pl. imádja a sárgabarackot. Mellette a tésztákat, főzeléket (na arra néha azért rá kell beszélni , olyan mint egy gyerek :-) ), leveseket, szóval mindent.
Persze nálunk sem ment minden azért ilyen könnyen. Sokszor várni kellett, hogy egy kicsit megéhezzen, s megegye, ami előtte van. S egy idő után kénytelen volt ráfanyalodni. Persze ez nem napokat jelent. Meg azért arra is vigyázni kellett főleg nyáron, hogy az étel megromlik. De akkor kiöntöttem, s tettem bele neki megint ugyanazt. Ha végképp nem ment, akkor egy picit "megbolondítottam" az ételt...na meg a macskuszt is. Kevertem hozzá neki egy icipici macskakaját. Jól összekevertem, s lám megette mind. :-) Igazából sosem vettem neki márkás macskakaját, mert sajnos az a hír a macskatartók körében, hogy annyira rákap, hogy nem is kell neki más. Most nemrég én is tapasztaltam sajnos. Születésnapja alkalmából kapott egy nagyon fini eledelt, meg szárazat is, s tényleg az én mindenevő kiscicám utána semmit sem akart megenni. Még a húst sem. Eleinte megijedtem, hogy talán valami baja van, beteg, de aztán nem, csak rákapott. A löncshúst sem volt hajlandó megenni. Csak finnyáskodott, köpködte ki, tiszta disznóólat csinált a tányérja körül. Na, gondoltam, addok én neked. Halas macskaeledellel kevertem az ételt, s rákapott, de eleinte azt is válogatta. S most végre úgy néz ki visszatértünk a régi kerékvágásba. De soha többet márkás kaja!!!
Amúgy a cicák egy éves koruk körül kezdenek el finnyássá válni, akkor kell nagyon odafigyelni az étkezésére. A mi cicánk most múlt 1 éves.
Egyébként olyanok mint a gyerekek. Minden ízt meg kell velük kóstoltatni, meg kell velük szerettetni, mert akkor hozzászoknak és nem lesznek finnyásak.
Mondjuk most olyan érdekes szokást vett fel, eddig még nem tapasztaltuk, hogy nyalogatja a szappant. Hogy miért? Igaz tejes-mézes, de amúgy meg sós ízű. Szóval el kell rakni előle, remélem nem lesz semmi baja tőle. Furcsállottam is hogy reggelente mindig olyan jó a lehellete... :-) :-(
0

Elküldve: 2006. szeptember 18. - 19:21:49

Két kutyi
Egy westi es egy törpespicc. Olyan hat évesek lehetnek .
De a westi vadászkutya, nem bírja a macskákat .
0

Elküldve: 2006. szeptember 18. - 15:46:18

Össze lehet szoktatni őket.Kölyökcicával kell inditani, a kuty gazdája kell hozzá, hogy elfogadtassa a kuttyal a cicót.
Milyen kutyról van szó, fajta, ivar, kor..?
0

Elküldve: 2006. szeptember 18. - 15:09:20

Csak az a gond, hogy kint az udvarban a tesóm kutyája elzavarná, a házban nem tarthatom, anyukám nem akarja, csak a szobámban esetleg ... De nem valami nagy a szobám :( úgyhogy lehet, hogy nem is lesz macskám, pedig nagyon szeretnék ! Tudtok valami megoldást ?
0

Elküldve: 2006. szeptember 18. - 09:12:38

Mit jelent a kis hely?
Zárt lakást?
0

Elküldve: 2006. szeptember 17. - 20:24:46

kis helyen nem jó neki... több hektárnyi is lehet egy macs vadászterülete. akár fiú, akár lány... kis szobában lehet tartani, de az állatkínzás
0

Elküldve: 2006. szeptember 17. - 18:47:25

Helló !
Mit ajánlotok ? Fiú vagy lány macskát ? Lehet kis helyen tartani ?
0

Elküldve: 2006. szeptember 16. - 12:27:26

Hát sajnos nem tudok igazán jó tanácsot a válogatós macskádnak/hoz adni.

Én lehet, hogy pár napi diétára fognám. Főleg ha bennt van egész nap a lakásban ha pl. panelben laktok. Nem árthat neki úgyis egész nap csak fekszik gondolom.
Víz úgyis lesz előtte, aztán megjön az étvágya.
Minden héten egy nap ajánlott, kutyáknál is.
...néha embereknek sem ártana :DD
0

Elküldve: 2006. szeptember 11. - 18:24:49

Szia Zeba! Az a helyzet, hogy eleinte általam készített adtam neki, de pl. a főtt tojást, a túrót, tejfölt nem ette meg. A pörköltből kivettem számára az aprócsontos darabokat, nem kellett neki. A húslevesből a főtt csirkenyakat apróra vágva, nem kellett neki, a szárny sem. Pedig, az összes hús rajta volt! Na, ekkor kezdtem neki cicakonzerveket venni: Best Cat, Darling, Wiskas, Kitekat. Ma az első kettőt nem eszi meg, az utóbbi kettőből pedig már csak az alutasakosat. No, és a csirkepörköltből, sült húsokból, kemény sajtból egy-egy falatkát, amikor én eszem. A Túró Rudi túróját is szereti, mindíg kap belőle. A csokirészt leeszem róla mert nem szereti.:) Néha kap nyers csirkemájat próra vágva, imádja. Amikor egyszer elrontotta a gyomrát, az állatorvos tanácsára főtt csirkemellett fölaprózva adtam neki, azt megette. A reggelimből is kap falatkákat, van, amikor csak egy körömnyi margarint, van, amikor egy szelet párizsit, van, hogy egy kisujjnyi sajtot fogad el. Próbáltam én főzni neki úgyanúgy, ahogy édesapa főz a kutyusnak csirkepörköltöt tésztával, de finnyog rá. Ugyanígy finnyog a marhahúsra is akár macskakaja, akár pörkölt vagy sült- vagy főtthús. Semmilyen zöldségfélét nem eszik meg, ha a macskakonzervben volt, azt is otthagyta. A szárazeledellel is úgy van, hogy van, amikor megeszi, van amikor nem. Ezért mindíg csak kis adagot veszek neki. Szóval, válogatós őnagysága, de én szeretem ennek ellenére, és mindent megpróbálok, hogy változatosan tápláljam.
0

Elküldve: 2006. szeptember 07. - 18:06:11

biztos görcsölt, vagy gyomorrontása volt.
0

Elküldve: 2006. szeptember 07. - 18:04:42

az enyémek mindent megesznek az égvilágon, és élvezik a tésztát , és a fött töltöttkáposztát is kimondottan imádják
megszik a csontot még a kutyától is elvennék annyira imádják, talán próbáld meg úőgy odaadni neki, hogy egy kis hús is marad rajta azon a csonton, hidd el rákap.
Hamar feladtad a csonttal etetést.
Vagy neked ez így kényelmesebb?
... mert a cicának kimondottan az.
0

Elküldve: 2006. szeptember 07. - 18:01:36

...vagy pofozni kezdi azokat is.
A macskád milyen kajákat ismer, mert ha nem tudja mi az, akkor több mint valószínű , nem is fogja megenni
a macskád látszólag azt ismeri aminek a csomagja zörög, és azt hiszi az a minden( egyébként igaza is van mert azt a legegyszerűbb megenni, elérakod és fal), mert az a minden.
Még vadászni sem kell rá neki.
0

Elküldve: 2006. augusztus 22. - 14:18:09

Szia Nono! Sajnos, nem. Kénytelen voltam odaadni a kutyának, mert csak pofozgatta a falatkákat. Úgyhogy, marad az alutasakos, meg a száraz táp. Szerencsére most nyílt egy állateledel bolt itt a közelben, elfogadható áron olyan eledelekkel, amit még Cila nem ismer. Aztán, majd ha ezekre is ráun, visszatérek a régi kajákhoz.
0

Elküldve: 2006. augusztus 22. - 09:31:20

Szia Akeri! Sikerült megetedned a cicáddal a csontot?
0

Elküldve: 2006. augusztus 20. - 20:49:23

Te egy vadparszt vagy, kedves barátom. Ennyire ostoba gyökér embert nemigen ismertem eddig.
0

Elküldve: 2006. augusztus 16. - 15:32:00

Nono, köszi a tanácsot! Megpróbálom, bár utálja a csontot.
0

Elküldve: 2006. augusztus 15. - 13:15:27

Szia Akeri! Szerintem a macskádnak adjál csirkenykat csirkemellet aprora felvágva ezeket mindig vacsorára ad neki nap közben meg rakjál ki neki száraz kaját és akkor nem fog minden ilysmit megrágni. Nekem is van egy macskám ő már 16 éves mindig igy etettük és soha nem volt vele semmi baj. a csonttol szép lesz a szőre és a foga is. Többször megdicsért minket az állatorvos.
0

Elküldve: 2006. július 29. - 07:53:21

Sziasztok!
A százhalombattai Állatvédő Kör tagja vagyok, és ideiglenesen nálam helyeztek el egy tündéri 5 hetes vörös kan kiscicát.:) Ez a kismanó éppen gazdit keres, természetesen ajándékba adnánk, oltással ellátva.
Ha esetleg érdekel valakit, az kérem jelentkezzen!
e-mail: palosihajni@freemail.hu
0

Topik megosztása:

• 11 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.