Házimacskát ki tart?
Elküldve: 2006. szeptember 20. - 13:02:54
Egy maine coon-t szeretnék. Melyik jobb ? A fiú vagy a lány ?
Elküldve: 2006. szeptember 20. - 08:54:50
Nekem a nyáron 3 db kutyhoz kellett egy 8 hetes cicót beszoktatni.
Egy hét alatt tökéletesen sikerült, a legkeményebb kuty szinte saját kölykének tekinti.
Neked ill. a gazdinak kell bemutatni a kutyoknak a cicót, és tudtukra hozni, hogy szeretni kell, nem szabad bántaniuk.
1 hét alatt sikerült, éjszakára is kint maradt velük, és egy a csapat.
Elküldve: 2006. szeptember 20. - 08:44:16
Igen, a cicák szoktak finnyázni, ha úgy támad kedvük. Mióta van meg a cicád, s mennyi idősen került hozzád? A mi cicánk pici korában került hozzánk, s volt macskaeledel is, főleg az első napokban, de ugyanúgy kapott mindenből, amit mi ettünk. Én első perctől így neveltem, hogy egyen meg mindent. A zöldségeket imádja: répát, káposztát, kukoricát, borsót, krumplit (ezt nagyon), paradicsomot stb. Gyümölcsöket is eszik pl. imádja a sárgabarackot. Mellette a tésztákat, főzeléket (na arra néha azért rá kell beszélni , olyan mint egy gyerek :-) ), leveseket, szóval mindent.
Persze nálunk sem ment minden azért ilyen könnyen. Sokszor várni kellett, hogy egy kicsit megéhezzen, s megegye, ami előtte van. S egy idő után kénytelen volt ráfanyalodni. Persze ez nem napokat jelent. Meg azért arra is vigyázni kellett főleg nyáron, hogy az étel megromlik. De akkor kiöntöttem, s tettem bele neki megint ugyanazt. Ha végképp nem ment, akkor egy picit "megbolondítottam" az ételt...na meg a macskuszt is. Kevertem hozzá neki egy icipici macskakaját. Jól összekevertem, s lám megette mind. :-) Igazából sosem vettem neki márkás macskakaját, mert sajnos az a hír a macskatartók körében, hogy annyira rákap, hogy nem is kell neki más. Most nemrég én is tapasztaltam sajnos. Születésnapja alkalmából kapott egy nagyon fini eledelt, meg szárazat is, s tényleg az én mindenevő kiscicám utána semmit sem akart megenni. Még a húst sem. Eleinte megijedtem, hogy talán valami baja van, beteg, de aztán nem, csak rákapott. A löncshúst sem volt hajlandó megenni. Csak finnyáskodott, köpködte ki, tiszta disznóólat csinált a tányérja körül. Na, gondoltam, addok én neked. Halas macskaeledellel kevertem az ételt, s rákapott, de eleinte azt is válogatta. S most végre úgy néz ki visszatértünk a régi kerékvágásba. De soha többet márkás kaja!!!
Amúgy a cicák egy éves koruk körül kezdenek el finnyássá válni, akkor kell nagyon odafigyelni az étkezésére. A mi cicánk most múlt 1 éves.
Egyébként olyanok mint a gyerekek. Minden ízt meg kell velük kóstoltatni, meg kell velük szerettetni, mert akkor hozzászoknak és nem lesznek finnyásak.
Mondjuk most olyan érdekes szokást vett fel, eddig még nem tapasztaltuk, hogy nyalogatja a szappant. Hogy miért? Igaz tejes-mézes, de amúgy meg sós ízű. Szóval el kell rakni előle, remélem nem lesz semmi baja tőle. Furcsállottam is hogy reggelente mindig olyan jó a lehellete... :-) :-(
Elküldve: 2006. szeptember 18. - 19:21:49
Egy westi es egy törpespicc. Olyan hat évesek lehetnek .
De a westi vadászkutya, nem bírja a macskákat .
Elküldve: 2006. szeptember 18. - 15:46:18
Milyen kutyról van szó, fajta, ivar, kor..?
Elküldve: 2006. szeptember 18. - 15:09:20
Elküldve: 2006. szeptember 17. - 20:24:46
Elküldve: 2006. szeptember 17. - 18:47:25
Mit ajánlotok ? Fiú vagy lány macskát ? Lehet kis helyen tartani ?
Elküldve: 2006. szeptember 16. - 12:27:26
Én lehet, hogy pár napi diétára fognám. Főleg ha bennt van egész nap a lakásban ha pl. panelben laktok. Nem árthat neki úgyis egész nap csak fekszik gondolom.
Víz úgyis lesz előtte, aztán megjön az étvágya.
Minden héten egy nap ajánlott, kutyáknál is.
...néha embereknek sem ártana :DD
Elküldve: 2006. szeptember 11. - 18:24:49
Elküldve: 2006. szeptember 07. - 18:04:42
megszik a csontot még a kutyától is elvennék annyira imádják, talán próbáld meg úőgy odaadni neki, hogy egy kis hús is marad rajta azon a csonton, hidd el rákap.
Hamar feladtad a csonttal etetést.
Vagy neked ez így kényelmesebb?
... mert a cicának kimondottan az.
Elküldve: 2006. szeptember 07. - 18:01:36
A macskád milyen kajákat ismer, mert ha nem tudja mi az, akkor több mint valószínű , nem is fogja megenni
a macskád látszólag azt ismeri aminek a csomagja zörög, és azt hiszi az a minden( egyébként igaza is van mert azt a legegyszerűbb megenni, elérakod és fal), mert az a minden.
Még vadászni sem kell rá neki.
Elküldve: 2006. augusztus 22. - 14:18:09
Elküldve: 2006. augusztus 20. - 20:49:23
Elküldve: 2006. augusztus 16. - 15:32:00
Elküldve: 2006. augusztus 15. - 13:15:27
Elküldve: 2006. július 29. - 07:53:21
A százhalombattai Állatvédő Kör tagja vagyok, és ideiglenesen nálam helyeztek el egy tündéri 5 hetes vörös kan kiscicát.:) Ez a kismanó éppen gazdit keres, természetesen ajándékba adnánk, oltással ellátva.
Ha esetleg érdekel valakit, az kérem jelentkezzen!
e-mail: palosihajni@freemail.hu

Súgó