Startlap fórum:: Házimacskát ki tart? - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 11 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Házimacskát ki tart?

• Csoport: Guests

Elküldve: 2006. július 27. - 09:51:02

köszi, de én a fújtatásra és az orrvérzésre gondoltam :))
0

Elküldve: 2006. július 26. - 23:32:18

Az én macsekom a vemhességi ideje közepe táján fura morgás-böfögés szerű hangokat hallatott, és össze-össze húzta magát... néha szaladt is egy pár métert ilyenkor... ez kb.. 1-2 hétig tartott nála
0

Elküldve: 2006. július 26. - 21:42:20

Sziasztok!
Nekem van két anyamacskám, és egy kandúrom.
Amikor a lányok kiscicát vártak, akkor az egyik
a vége felé el kezdte tüsszögésszerűen fújni az orrát. Egy idő után már annyira fújta volna, hogy vagy az állandó törölgetéstől amit a lábával csinált, vagy a fújástól, mindig vérzettt kicsit az orra. Miután megszült elmúlt ez nála.
Nekem allergiának tűnik, mert minden tavasszal ezt csinálja.

Azt szeretném megkérdezni, volt e valakinek hasonló tapasztalata?
0

Elküldve: 2006. július 26. - 21:36:53

a mi cicánink általában a füvet rágják, sem a paprikához, sem a virágokhoz nem nyúlnak.

Lehet, hogy kiványcsi a macskád :)
0

Elküldve: 2006. július 14. - 09:23:43

Sziasztok! Ki tud valamit az ún. napvirágról? Édesapa az erkélyládába ültette, Cilám meg lelegelte. :( Szerencsére, nincs semmi baja a macskának, de apa szörnyen ideges lett. Elvégre ültettünk őnagyságának citromfüvet, mentát, bazsalikomot: mindezeket idáig szerette. A napvirág óta viszont rájuk se néz. Tavaly a paprika leveleit legelészte le, amit szintén apa ültetett. Lassan már fogalmam sincs, mit adjak neki legelésni! Egyszerűen nem tudom követni, mit szeret és mit nem. Ugyanígy van a macskakajával is. Pedig nem csak arra figyelek, hogy különböző ízesítésű, hanem arra is, hogy különböző gyártmányű ételt adjak neki, hogy változatos legyen. Kiborítóan szeszélyes lett!
0

Elküldve: 2006. július 06. - 07:33:46

Sziasztok!

Köszönöm, a sok tanácsot, szerencsére, nem volt semmi baja a cicámnak, csak valósznüleg melege volt, meg van is még mindig. Azt a Fókuszos riportot sajnos nem láttam, de mondták már nekem is többen. Persze fürdés után megszárítjuk hajszárítóval, utána a napra teszem (ha ott marad :-) ). Általában azért jól esik neki. Amúgy én sem szeretek napozni, viszont cicusom igen. A szőrét csak úgy vízezem, hogy ha vízes a kezem, akkor "beletörölgetem" egy kicsit, szóval nem viszem túlzásba. De igazából szerintem jól esik neki.
Mortum, remélem már meggyógyult a cicád. Az enyém valahogy puffogni szokott, ha túl hirtelen evett. De ez olyan emésztési valami.
0

Elküldve: 2006. június 25. - 16:18:58

Szia Mortum! Nem mindegy, hogy köhög, vagy öklendezik. Ha utóbbi, akkor szőrgombóc lehet az oka. Vagy tele ette magát fűvel. Vagy madarat evett és tollastól.
Viszont, ha köhög, nem ártana orvoshoz vinni!
Jobbulást a cicádnak, vigyázz magatokra!
0

Elküldve: 2006. június 24. - 15:45:23

megbetegedett a macsekom... köhög v öklendezik, nem tudom, de néha percekig csinálja, aztán abbahagyja. kb 2 hete jelenkezett ez a dolog nála először.
0

Elküldve: 2006. június 24. - 14:05:54

Az enyém se nagyon eszik, inkább vizet lafatyol, meg egy-két szem szárazat rágcsál; csak lassan ballag, meg heverészik, meg miákol néha, de nem tudom mit akar, mert enni nincs kedve, játszani nincs kedve, az új WC-jét már megszokta (csütörtökön vettem), azt meg ugye tisztán tartom, szóval, egész egyszerűen túl párás meleg van. Megjegyzem, az enyém nem szeret nyáron napozni. Akárcsak én! :)
0

Elküldve: 2006. június 23. - 10:48:50

Egyébként tényleg bágyadtak most ők is a melegtől. Az enyém a minap bejött és csak eldobta magát a konyhában a kövön, oda se bagózott a kajára, csak feküdt ott elnyúlva. De különben kutya baja sincs. :)
0

Elküldve: 2006. június 23. - 10:46:26

Tegnap volt a fókuszban, hogy a cicák szőrét csak úgy szabad bevizezni, ha utána nagyon megszárítjuk, mert könnyen tüdőgyulladást kaphatnak. Úgyhogy szerintem figyeld nagyon és ha úgy látod, hogy nem jól van, akkor vidd el orvoshoz minél előbb.
0

Elküldve: 2006. június 22. - 18:14:55

Kaphat egy cica napszúrást? Végülis miért ne kaphatna, hisz az állatoknak sem jó ez a nagy meleg. Csak mert egész nap a napon fekszik alszik, nem-e árt neki? Volt már fürdés is pedig, meg vizezem a szőrét, bundáját, ha nagyon meleg van. Jól is esik neki szerintem. Nem nagyon ellenkezik. Ma viszont egész nap olyan bágyadt, alig szól, fekszik állandóan. Viszont enni eszik, inni iszik, játszani játszik, ha nyílik a hűtő szalad. Hát lehet, hogy csak bágyadt ő is a melegtől, mint mi emberek. Mi sem bírunk úgy. Majd még figyelgetjük holnap is.
0

Elküldve: 2006. június 13. - 18:44:14

Szia Yven! Egészen biztos, hogy bosszúból kakil a cicád a fürdőszoba szőnyegre. :) Egyik bácsikám kutyája a gazdi ágyát túrja össze egy kupacba, ha megsértődik. Szóval, a cica és a kutyus szerintem már annyira emberfüggő, hogy nyugodtan tekinthetjük úgy, mint egy beszélni nem képes, ám minden más módon kommunikáló gyereket.
Cila egészen biztos, hogy várta az esőt, mert amikor már ehegy órája esett, abbahagyta a vircsaftot. Vagy elfárdt. De azóta sem rendez ekkora ramazurit, pedig imád rohangálni, mindenhová felugrálni. Csak a mértéke elviselhetőbb.
0

Elküldve: 2006. június 12. - 20:44:59

Szia Akeri!

A mi cicánkkal is van így, hogy megbolondul teljesen. Akkor rohan ki az előszobába, utána vissza, rá a fotelre, majd megint ki, néha kanyarodik is, lök le mindent, amire ráugrik szétszóródik. S hiába szólunk rá, oda se bagózik. Úgy kell elkapni, vagy elővenni a porszívót nekünk is, hogy lehiggadjon egy kicsit. Igaz sose ijesztgettük vele, de egy időben muszály volt, úgyhogy nem mindig tart tőle. Olyankor az a leghatásosabb, ha kitesszük a szűrét, s bezárjuk az ajtót, azt nem szereti, ha ki van zárva. Olyannyira nem, hogy kb. egy hónapja már maga jár ki meg be. Ugyanis megtanulta valahogy, hogyan kell ráugorva kinyitni a kilincset, s már jön. Ha valamiért muszály kizárni, akkor kénytelen vagyok bekulcsolni az ajtókat.
Visszatérve nálunk általában akkor csinálja, ha valamelyikünk hazajön, vagy épp unatkozik, vagy vendég van, és szerintünk produkálja magát. Hogy a te cicád miért csinálta, az eső miatt-e vagy csak úgy, ki tudja. Lehet örült, hogy esik, vagy épp már unta, hogy megint esik. Csinált ilyet már máskor is.
A mi cicánk meg tudod mire szokott rá mostanában? Világ életében szobatiszta volt. Van a fürdőszobában kilépő a kád előtt. Hamarabb ott volt, mint mi hoztuk a cicánkat. Soha nem is volt vele semmi baja. Mostanában 1-2 hónapja, időközönként rákakil. Akkor kimosom, kikap, kiteszem megint, s akkor békénhagyja. Viszont eltelik egy pár nap, megint rákakil. Hát mondtuk is, hogy valamiért haragszik rá, vagy nem tudom. Most úgy csinálom, hogy nem mindig teszem ki. Szóval tiszta jó időtöltés, mintha nem lenne más dolgom, rakosgatom a fürdőszobakilépőt, hol a fürdőben van, hol a szobában, ahol nem találja. Eddig rendben is van. Nem kakil rá. De vajon meddig csináljam még ezt? Néha már azt is gondoltuk, hogy bosszúból csinálja. Ha valamiért megszidjuk, vagy kifejezzük a nemtetszésünket, vagy kitesszük a szűrét, mert rohangál össze-vissza, akkor megy és rákakil. Na most mondd meg, méghogy az állatok nem érző lelkek, meg nincs eszük. Hát persze. Éljen valaki egy macskával.
0

Elküldve: 2006. június 12. - 09:58:18

Szia.
Lehet, már elkéstem, de ha nem, kérlek válaszolj. nekem van két gyönyörő egy hónapos kislány cicám (cirmos) akik gazdit keresnek. Ha még érdekel, írj.
cszkata@citromail.hu
0

Elküldve: 2006. június 12. - 09:56:35

szia
0

Elküldve: 2006. június 11. - 09:01:38

Sziasztok!Sürgőssen gazdit keresek három tündéri 5 hetes kiscicának.
Kérlek segítsetek!!!!
email: kilatas@dunakanyar.net
tel:06 30 9336 236
Köszi:E.
0

Elküldve: 2006. június 10. - 20:20:48

Az rendben van, hogy érzékeny vagyok az időjárásra. Az is, hogy az állatok is. De amit Cila ma művelt, az alig viselhető el épp ésszel! Egész reggel ordítva rohangált ki az erkélyre az esőbe, onnan ezerrel vissza a nappaliba, onnan a hálószobába - csak úgy röpültek a szőnyegek - majd a konyhába, ahol mindenhová felugrált, vállamat sem kímélve, majd vissza a nappaliba, azt is körberohanta, mindenhová felugrált, aztán kirohant az erkélyre...és ez így ment legalább egy órán át. És közben szakadatlanul ordított. Pedig én mindent megpróbáltam, hogy lefoglaljam, de fütyült rám. Így kitakarítottam a lakást, és a porszívó elől mindíg elbújik. Utána már csendesen viselkedett egész nap, csak akkor szólt, ha akart valamit, símogathattam, együtt szundikáltunk, ő természetesen az ölemben. Másnak is megbolondul időnként a macskája ?
0

Elküldve: 2006. május 30. - 21:03:58

Szia Yven! Na, igen: Cila is családtag. Mondjuk, 4 éves lányom. Egyébként vasárnap volt a szülinapja - a 4. :) -, kapott macskakolbászt, és a múlt héten kapott új kaparót. Tudod, az a házikós macskabútor. Mindent kapar, csak a karomkoptató oszlopot nem! :( Ez van. De akkor is az én cicám. A férjemnek már elmondtam, hogy ha minden jól megy, még 16 évig fog élni Cilácska. Így mostanában nem várható új cica a családba. :D
0

Elküldve: 2006. május 30. - 20:44:33

Szia Akeri!
Én is így vagyok vele, hogyha mégegyszer cicát hozunk, akkor csak kettőt, alomtestvéreket, vagy nem, de kettőt...vagy hármat. (-: De most örülök, hogy itt van nekem, nekünk a mi kis cicánk, akit imádunk, s nem cserélném el kettőért sem.
0

Topik megosztása:

• 11 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.