Tegnap este végre eljött az én napom, megnézhettem József Attilát...
Azzal kezdeném, hogy úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúristen!!!

Nagyon rég éreztem már ilyet, egyszerűen fenomenális ez a darab!
Ha egy hasonlattal élhetek, akkor úgy éreztem magam, mint Tóth Attila Gethsemane-ja alatt, csak éppen 3 órán keresztül

Belenyomott a székbe, elvarázsolt, magával ragadott, megérintett, meghatott, csak ámultam...
Barát Attilát imádom, nagyon tetszett, igazi jóbarát, a hangja pedig...

Nekem személy szerint tetszett Muri Enikő, de semmi extra. Nagyon szép hangja van, egy kis bizonytalanságot érezni lehetett rajta, de ez természetes is.
Krassy Renáta is tetszett, nem értek egyet azon véleményekkel, hogy gyenge, nem lehet észrevenni a jelenlétét! Aki elfogult, az nyilván így gondolja, de Reni igenis nagyon jó volt, bársonyosan, gyengéden énekelt, engem meggyőzött!
És hát Victor...
Nem találok szavakat, nem tudom megfogalmazni az érzéseimet.
Egy biztos, ezért az alakításért egy Oscar minimum járna neki!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Számomra Ő József Attila! Nagyon jól formálta meg a karaktert, egyáltalán nem azt láttam rajta, hogy idegbeteg, hanem azt, hogy már már görcsösen szeretné azt, hogy szeressék. Mindig is erre vágyott...
Ha a szemeibe néztem, ott volt minden! Minden, amit Ő ebben a szerepben át akart adni nekünk.
A víziói, a halála, a hektikus megnyilvánulásai, hangulatváltozásai, szerelmes érzései, lázadása... minden tökéletes volt!!! A hangja a szívemig hatolt, gyönyörűséges volt!! Én alapvetően eddig nem szerettem, ha valaki verset szavalt, de tegnap óta ez megváltozott! Ahogy a kisfiút ölelve-szorítva mégegyszer elszavalja a "Mama"-t, ott már folytak a könnyeim.
A zene szintén nagyon tetszett, igazán mai, számomra fülbe mászó, most is ezeket dúdolom

A koreográfia és a tánckar előtt is le a kalappal, fantasztikusak voltak! Szerves részei az egésznek, a madaras résznél szó szerint állt a szőr a hátamon, libabőrös voltam, nem akartam, hogy vége legyen.
Beleszerettem a darabba, ezekkel a gondolatokkal feküdtem és keltem... nagyon mély nyomot hagyott bennem, azóta sem igazán tértem magamhoz.
Victor előtt pedig megemelem a kalapom, hajam, mindenem, fantasztikus alakítás volt!!
Örülök, hogy végre kapott egy ilyen FŐszerepet, régóta kijárt már neki! Minden téren, mintha rászabták volna, de ahhoz, hogy ilyen tökéletes legyen, ahhoz Ő kellett!
Köszönöm Neki (is) a tegnapi csodát!
Bocsánat, ha kicsit hosszúra sikerült... nézzétek meg minél többen!