Startlap fórum:: Dán információk - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 11 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Dán információk

#1 Felhasználó nem aktív   E300 TD 

• Új Tag
  • Pipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 3

Elküldve: 2011. február 22. - 19:10:40

Sziasztok!

Ha valakinek esetleg szüksége lenne rá. Kombi dízel autóval szállítást, reptéri transzfert, költöztetést vállalok.

Több mint 800 literes csomagtartó, tetőcsomagtartó és tetőbox is van. Ha esetleg szükséges gyermekülést is tudok vinni.

Egyelőre csak Koppenhágában vagy Sjællandon, de megbeszélés alapján akár Fyn vagy Jylland is szóbajöhet.

Érdeklődni itt tudtok vagy a S124TD@gmail.com-on

Köszönöm!
0

#2 Felhasználó nem aktív   fl 

• Új Tag
  • Pipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 0

Elküldve: 2011. január 27. - 21:29:39

Mi az, hogy! Még neked fizetnek!

Bővebben itt:

link
0

• Csoport: Guests

Elküldve: 2010. december 21. - 09:52:08

Sziasztok!

Úgy hallottam - és kíváncsi vagyok, hogy ez valóban így van-e, vagy csak szóbeszéd - hogy Dániában ingyen lehet egyetemre járni. A kérdés az lenne, hogy miként működik ez az egész.

Tudtok erről valamit?
0

Elküldve: 2010. november 18. - 18:14:02

Sziasztok , picurnak hivnak, egy infora lenne szuksegem. Kerem ha valaki tud segitse! harom hete erkeztunk es elmentunk regisztraltatni magunkat melo ugyben, ott kozoltek,hogy legeloszor is a kiraly engedelye kell az itt tartozkodahoz, meg egy, egy honapnal nem regebbi utlevel, aztan ha ez megvan kapsz egy szemelyiszamot amivel el lehet menni dolgozni. Enelkul a szemelyi szam nelkul nem allnak veled szoba a munka adok, meg ha vannak is. Azt kerdezem ha valaki tudja, mi ez a hulyeseg az utlevelllel, mert nincs kedvem azert hazamenni hogy egy zsir uj egy eves utlevelet lecsereljek egy meg ujjabra.koszi mindenkinek elore is!!
0

Elküldve: 2010. augusztus 10. - 11:05:17

Üdvözlet mindenkinek!
Létrehoztunk egy honlapot, találkozók, programok, szervezésére, információcserékre.
Mindenkit szeretettel várunk.
A programok főként Koppenhága, és környékén vannak, de hasznos információkat is teszünk fel a honlapra.
a honlap:
link
Remélem találkozunk!
Orsi
0

Elküldve: 2009. október 26. - 13:06:10

link
Ujonnan készült interaktiv blog, ahol a kezdő dánul tanulóknak adunk segitséget, nyelvtannal és kiejtéssel kapcsoaltban. Szeretném ha a forum elindulna, és megosztanátok tapasztalataitok a nyelvvel kapcsolatban illetve kérdeznétek amit nem értetek és javasolnátok hogy milyen nyelvtani szabályokat töltsek fel. Ha dán iskolát keresel avval kapcsolatban is tudok tanácsot adni. Valamint ajánlom figyelembe a hirdetéseket is ahol további információkat találhattok netes böngészésetek alatt. Üdv, Kerekes Gyöngyi - blog operátor
0

Elküldve: 2009. október 21. - 15:49:43

Sziasztok!
Munkát keresek Dániába!
Meloztam kint 2évet de a válság miat megszünt!
Ismét kint szeretnék elhelyezkedni minimális angol nyelvtudással.
Bármilyen munka szoba jöhet állattenyésztéstől a segédmunkáig B C E jogsival!
Minden segítségnek örülök, és remélem minél hamarabb sikerül állást találnom!
Aki tud bármilyen állást kérem segitsen.
Elöre is köszönöm.
taki-n@freemail.hu
0

Elküldve: 2009. október 07. - 17:02:56

Sziasztok!

Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy hol lehet dán nyelvkönyvet venni? A Kezdők Dán Nyelvkönyve című könyvet már ismerem, de ezen kívül szeretnék venni valamit.
0

Elküldve: 2009. május 29. - 18:28:50

Szia Ildi!
Az én barátnőm Dániában él és igaz 3évvel ezelött de beregiszrálta a magyar forgalomban lévő autoját és valóban 180% adót fizetett ki érte....további infokat még irok, kikérdezem Őt erröl.
Boldog napot!
0

Elküldve: 2009. május 04. - 06:40:30

Szia Ildi!

Ôszinténtén mondva, nem vagyok eléggé jártas ebben az ügyben, tehát ez esetben csak is azt javasolnám, hogy olvassad az ”index Dán forumot”, mivel ott találkozhatsz olyan (magyar) sorstársakkal, akik szintén erröl az ügyröl társalognak.

link

Sok szerencsét!
0

Elküldve: 2009. április 28. - 11:02:51

Kedves Greve!
Ildi vagyok és itt élek Glostrupban.Látom sokat tudsz segíteni másoknak,nekem is lenne kérdésem:
Meg tudnád mondani,a magyar auto regisztrálása mennyibe kerül és hol kell?
Mert már voltam a Skat-nél 180száz. mondtak,de láttam a honlapukon ilyen kalkulációt és ott csak 60-63száz. írt.

Köszi válaszod,remélem tudsz vmi pontosat.
0

Elküldve: 2009. április 08. - 07:48:00

Szia Natora!

Örülök, hogy ismét látlak!

Gratulálok a szerencsédnek, mivel Te azok közé tartozol, akikinek sikeres lett a dániával kapcsolatos ilúziója és törekvései.

Valóban, ma már nem lenne zökkenömentes a Hozzád hasonló esetek, mivel itt is érezhetö a gazdasági válság, tehátt napról napra több és több, a munkanélküliek száma.

Más:
Amennyiben Erdélyböl származól, akkor érdemes az aluli web lapot nézegetni, mivel a forumozók nagy többsége, erdélyi magyarok.

link

Köszi a husvéti jókivánságért, amit én is viszont kivánok Neked és családodnak.

Üdv.
Greve

PS.:
Hogyha sok a szabad idöd, akkor kattints ezekre:

link

link

link

link

link

link

link
0

Elküldve: 2009. április 07. - 07:54:05

Szia Greve!
Harmadjara irok ide,de egyszer sem sikerult elkuldeni,fogalmam sincs miert.Ha ez sem megy,akkor feladom,mar csak azert is,mert eddig a nettel volt problemank es nagyon orultem neki,hogy vegre egyaltalan van!Eddig sonofonnal volt szerzodesunk,de ujat kotottunk a tdc-vel,mert azt lehetetlen volt hasznalni,folyton megszakadt.
Koszi az infot a norveg jaratrol,mi is megtalaltuk es nagyon orultunk neki,hogy mar nem kell Malmobe utazni,ha haza akarunk jutni.Ugyan en Erdelybe megyek haza,de a budapesti jarattal,mert az visz kozelebb.
Nekunk valoban sikerult eljonnunk a valsag elott,azt hiszem most mar nehezebb lenne.Nekem meg nincs munkam,ezen a videken most nem nagyon van lehetoseg,de azert megvagyunk es ennek ellenere szeretek itt lenni.Mikor elutazunk alig varom,hogy visszajojjek ide.Marpedig sokat utazunk,mert a lanyom sportolo es itt is folytatja,nem is akarmilyen eredmennyel(megragadom az alkalmat,hogy egy kicsit dicsekedjek)a DM-en ezust ermet szerzett.Ami ugy latom itt nagy szo,tobbszor irtak mar a lanyomrol az ujsagok.O mar 6 honap nyelviskola utan dan osztalyba kerult,mig mi(persze nem olyan intenziv tanulas mellett)a 2. modulunkat kezdtuk el a nyelviskolaban.Persze egy gyereknek sokkal konnyebb!
Ami a jogsit illeti,jol ertem,ha vezetni tudsz lehetseges csak vizsgazni?Akkor jol belehuznek a nyelvtanulasba,mert vezetni megtanultam.
Orulok,hogy most mar tobbszor be tudok nezni ide,biztos tobbszor osszefutunk eztan.Ja es koszi az infokat!
Kellemes Husvetot kivanok neked es a csaladodnak
natora
0

Elküldve: 2009. április 07. - 07:32:15

cv
0

Elküldve: 2009. március 03. - 01:41:33

INGYEN POKER PENZ - POKER KEZDOTOKEK! link

INGYEN POKER PENZ - POKER KEZDOTOKEK!... link

Itt egy par poker szoba ahol adnak ingyen valodi penzt jatszani uj jatekosoknak!

link

PokerStartegy 50$+100$ Ingyen
Vc Poker 10$+25$ Ingyen
Titan Poker 150$ Ingyen
Cd Poker 50$+100$ Ingyen
AbsolutePoker 50$ Ingyen
Party Poker 100$ Ingyen
PitbullPoker 10$ Ingyen

Itt megtalalhatod ezeket a szobakat!PokerStartegy link

En szemelyesen kiprobaltam oket es mindegyiknel megkaptam az ingyen penzt. Es par szobanal sikerult szep osszeget elernem majd pedig atutaljam bankartyamra!

link
0

Elküldve: 2009. március 01. - 23:06:27

Monika 2009!

Te komolyan gondoltad, hogy munkát közvetítesz erdélyi magyaroknak úgy, hogy halvány fogalmad sincs Dániáról?????
Építőipar? most a gazdasági válság idején? Dánokat küldenek munkanélkülire most. Bocsánat de melyik holdról pottyantál?
Hányszor jártál Dániába? Ismered a dán társadalmat, adótörvényeket, lehetőségeket, vagy csak álmodtál egyet?
Fizetésről sem tudsz és innen akarsz munkaközvetítéshez infót szerezni?
De álmodni szabad, az biztos és akkor ez lesz a te meséd vagy történeted.
Az én tanácsom: felejtős
0

Elküldve: 2009. március 01. - 11:12:59

sziasztok daniai magyarok
engem monikanak hivnak 28 eves vagyok,romaniaban erdelyben lakom nagyvaradon,szeretenk rovidesen egy munka kozvetito ceget inditani,erdelyi magayr szarmazasu emberekket szeretnek daniaba kozvetiteni,ami egyenlore erdekel az az epitoipar ,vagy mint seged munkasok,egyenlore csupan tajekozodnek a zottani feltetelekrol vagy esetleg olyanok segitsget varom akik akar segiteni sis tudnanak tanacsal,milyen a dania eletevitel mi mibe kerul menyit lehet keresni ?,kapcolatokat szeretnek kiepiteni beszelek jol angolul ha vann valakia ki segitene vagy megosztana tapasztalatait elmondana hogy vagot neki daniai munka keresesnek hogyan sikerult neki nagyon orulnek barmilyen infonak
e mail cimem
povesteamea@yahoo.com
0

Elküldve: 2009. február 13. - 08:12:26

Szia Natora!

Örülök, hogy látlak és hogy sikerült az idejöveteled.

Több esetben füztél DK-val kapcsolatos kérdéseket hozzám, de hát akkor még Mo-laktál.
A Te eseted az nem volt egyedülálló, tehát már többen is célba értek, aztán utánna (sajna) teljssen elmaradtak innen

Más:
A jogsival kapcsolatban a valóság az, hogy az állampolgárság az lényegtelen, viszont a szóbeli vizsgát, azt csak is dán nyelven lehetséges.

Véleményem szerint, hogyha Mo-on szereznéd meg a jogsit, akkor sokka olcsóbban megúsznád, mivel itt kb. 20-30 ezer DKK-ban kerülne, a következöek szerint:
Tegyük fel, hogy Te 25-éves lehetsz és legalább annyi (vezetési) gyakorlati órát kell venned, ahány eves vagy.
Az óránkénti ár az 8oo-900 DKK + a KRESZ órák + a próbapálya + a vizsgadij.

Szerintem, hogyha beszereznél egy Magyar KRESZ-könyvet és azt itt alapossan tanulmányoznád, majd egy Mo-I tanulóiskolával elöre megbeszélnéd egy gyors jogsi megszerzését (természetes, hogy egy környékbelivel, ahol lakni tudnál) és akkor elképzelhetö, hogy 2-héten belül meglenne a jogsid, ami csask egyharmadába kerülne,
az itteni árakhoz viszonyitva.

Egy jó példa:
A mi lányunk, egy balatoni nyaralás idején, napi 4-órát vezetett (délelöt 2-órát és este 2-órát). Egy hét elteltével olyan jól begyakorolta a vezetést, hogy amikor visszajött ide DK-ba, akkor csask egy gyakorlati órát vet és utánna le is vizsgázott.

Hogyha esetleg repülövel olcsó áron akarnál utazni Mo-ra akkor kattints ide:

link

Szia és kellemes hétvégét;

greve
0

Elküldve: 2009. február 11. - 16:26:16

Szia Géza4!

Hogyha láttad ezt az oldalt, akkor itt jelentkezzél!

Üdv.;
K. . .as
0

Elküldve: 2008. november 25. - 16:11:37

eszla!

úgy tudom, hogy akkor kérheted/kaphatod meg a 8 százalékot ha igazolod, hogy otthon is fenntartod a lakást és asszony/férj otthon maradt.

az a neve, hogy "kettős háztartásvezetés".

ehhez otthonról kellett volna hozni a papírokat, tulajdoni lap stb.

én így hallottam
0

Topik megosztása:

• 11 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó