Startlap fórum:: meló Dániában - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 9 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

meló Dániában

• Csoport: Guests

Elküldve: 2009. október 30. - 19:09:56

SZÉP NAPOT MINDENKINEK!
HA TUD VKI MUNKÁT KOPPENHAGÁBAN SZOLJON A FERJEM KINN VAN MOST KERESGEL DE NEM TUD DÁNUL CSAK ALAP ANGOL PERFEKT FRANCIA NYELVET,ÉS ARABOT BESZEL.VENDEGLÁTÁS ERDEKELNE, MERT TÖBB EVE GYROSZOS VOLT. ENGEM IS ERDEKELNE MUNKA. ALAP ANGOL, FRANCIA NYELVTUDASOM VA.RECEPCIOS VOLTAM EGY FITNESS TEREMBEN. VAN KET KISFIAM
3 ÉS 4 EVESEK.TOVÁBBI KERDESEIM: HOGYAN MUKODIK OTT KINN AZ OVODA? MENNYIBE KERÜL? MENNYIBE KERÜL KOPPENHAGABAN EGY SZOBÁS LAKAS BÉRLÉSE?
andrea198306@gmail.com email cimre kérnék választ ha lehetseges,előre is köszönöm.
U.I.:a JÓISTEN SEGÍTSEN MEG MINDENKIT :D
0

Elküldve: 2009. június 25. - 12:28:49

Sziasztok!

Szeptembertől Dániában, azon belül Koldingban fogok élni, és tanulni egy egyetemen, s ezen a környéken keresnék munkát, amit részidőben el tudnék vállalni! Mindenféle munka érdekel, a mosogatástól kezdve esetleg az irodai munkáig! Felsőfokú angol, közép olasz nyelvtudással rendelkezem!

Ha vki tud segíteni, nagyon kérem, hogy írjon erre az emai címre!!!! : p.judit89@gmail.com

Köszönöm előre is!!:)
0

Elküldve: 2009. június 18. - 21:25:21

Kedves Fórumozók!

Nem javaslatokat és ötleteket, csupán (szándékom szerint) objektív véleményt szeretnék megfogalmazni a külföldi EU állampolgárok jelenlegi dániai munkavállalási lehetőségeiről. Magamról: 44 éves, műszaki felsőfokú végzettségű agilis férfi vagyok, angol és dán nyelvtudással (valahol az alap- és középfok között félúton). Jelenleg Dániában tartózkodom ismerőseimnél. Harmadik hónapja keresek munkát, eredménytelenül. Összesen 6 dán weboldalon regisztráltam magam (dán nyelven) mint álláskereső, valamint kb. 60 hirdetésre küldtem el (dán nyelvű) álláskeresési jelentkezésemet. A weboldalon történt regisztrációra egyetlen ajánlat sem jött, míg a jelentkezéseimre eddig összesen csak 3 helyről érkezett (természetesen nemleges) válaszlevél. Álláskereséseim a konyhai mosogatótól a takarítón át a technikusi és mérnöki álláshelyekig történtek.

• A biztos, kommunikációképes angol (esetleg német) nyelvtudás elengedhetetlen, azonban nagyon is szükséges a hétköznapi kommunikációhoz a dán nyelv legalább alapfokú ismerete is. Bár a dánok nagy része beszél angolul, a hétköznapokban (pl. a munkahelyen) elsősorban dán nyelvet használják. Tudnék példákat felhozni kivételekre is (angol és dán nyelvtudás nélkül alkalmazott lengyel, román, és magyar állampolgárokra), de a kivételek erősítik a szabályt.
• A gazdasági válság ebben az országban is érezhető, mely a munkaerőpiaci helyzet alakulásán jól lemérhető. Nagyon sok cég ment/megy tönkre, s az előző évihez képest például 25%-kal több az álláskereső fiatal; és egyébként is emelkedett a dán álláskereső állampolgárok száma. A munkaerőpiaci helyzet is speciálisan dán, ezért egyben nagyon sok a meghirdetett álláshely is. Véleményem szerint nem minden dán agilis és nem minden dán szeret elvégezni akármilyen/bármilyen munkát. Amíg a dán állampolgár állást keres, jó juttatásokban részesül, amelyből nagyon jól meg tud élni.
• Annak ellenére, hogy 2009. május 1-től Dánia is megnyitotta munkaerőpiacát a magyar munkavállalók előtt is, sajnos a gyakorlatban ez itt kinn még nem érezhető. link Sok helyen egyszerűen nem alkalmaznak külföldit. Ha alkalmaznának/alkalmazhatnak, akkor meg olyan követelményeket támasztanak vele szemben, amit nem mindenki tud teljesíteni (pl. már mosogatóként történő alkalmazáshoz is, meg takarítói álláshoz is sok esetben szakirányú végzettséget, meg jó dán nyelvtudást kérnek.) Sok olyan álláshirdetést olvastam, ahol pl. csak dán (svéd, vagy finn) nyelven fogadnak el jelentkezéseket.
• Természetesen itteni, kinti személyes kapcsolattal bármi elintézhető, egyszerű állás is szerezhető (takarító, mosogató, stb.) de ha valaki önállóan vág neki Dániának, mindenképpen olyan állásban gondolkodjon elsősorban, amely itt hiányszakmának számít, azaz ún. „pozitív listás”.
link
• Hiányszakmák esetén nagyobb esély van állás találni, de sok esetben szükség lehet (amint a listából is látható) a végzettség honosítására, elismertetésére. Dán oldal: link Ezért nem elég a végzettség angol nyelvű fordítása és az önéletrajz, hanem szükséges lehet a végzettséget (és a gyakorlati időt igazoló) hatósági bizonyítványokra is. link
• Természetesen egy dániai állás megszerzéséhez szerencse is kell, s ha van jó kapcsolat, az is sokat segít. Viszont ne felejtsük el: ha állásközvetítő irodán keresztül próbálunk munkát szerezni, nagyon járjunk utána az irodának, nehogy így járjunk: link
• Véleményem szerint Dániában a szociális és egészségügyi ellátó rendszerben jó eséllyel lehet munkát találni. A link álláskereső oldalon általában az álláshirdetések 25-40%-át az e szakterületen meghirdetett állások teszik ki. (Régiónként eltérő mértékben).
• Az OECD legutóbbi jelentése szerint a tagállamok közül Dánia nemrég az első helyre lépett, mint „legdrágább” ország; Svájcot és Norvégiát is megelőzve. Ezt a tényt is figyelembe kell venni a hosszab idejű dániai álláskeresés, a kinti tartózkodás szempontjából. link
• Fontos weboldalak, amelyeket kiutazás előtt célszerű átböngészni: link link link

Remélem tudtam segíteni egy kicsit, sok szerencsét mindenkinek!
0

Elküldve: 2009. április 23. - 14:50:58

Sziasztok!

Nem tudom, szakorvosok is keresnek-e itt állást Dániában, de ha igen, tudok ajánlani egy dán-magyar céget, akik kifejezetten ezzel foglalkoznak.
Medicolink a nevük, ez pedig a honlapjuk: www.medicolink.hu

Ha bármi kérdésetek van ezzek kapcsolatosan, írjatok nyugodtan.
Üdv,
Anse
0

Elküldve: 2009. április 03. - 18:53:27

Üdv mindenkinek!
Szeretnék kimenni Dániába Dolgozni.
Sajnos az angolom egy alap szintű, és már abból is sokat felejtettem!
Elsősorban farmon szeretnék elhelyezkedni, állattenyészés lenne számomra kézenfekvő.
Ha valaki tudna nekem segíteni ezzel kapcsolatosan azt nagyon megköszönném.
Eddig egy olyan oldalt találtam (link) ahol volt egy ilyen jellegű állás, de még nem kaptam választ.
Szeretném magam bebiztositani állás terén, hogy ha kimegyek, már legalább ezzel ne keljen foglalkoznom.
Tehát mégegyszer ha valaki tud, vagy ismer kint ilyen jellegü munkát azt előre megköszönném.
email címem: paljozsef2@gmail.com
Ide várok minden olyan mail-t ami állással kapcsolatos.
0

Elküldve: 2009. március 29. - 19:57:30

Sziasztok!
A segítségeteket szeretnénk kérni!A párommal szeretnénk Dániában dolgozni, mert én már többször dolgoztam ott és nagyon tetszik minden!Ti hogy jutottatok ki?Munkaközvetítő által?Vagy magán Úton?Sajnos az én kinti kapcsolatom már nem aktuális, ezért kérjük a segítségeteket!Ha tudtok segíteni kérem írjatok!Segítségeteket előre is köszönjük!racz.sanyi84@freemail.hu
0

Elküldve: 2009. március 03. - 20:17:31

szia Doro-T!
sajna itt lassan egy minden,énis veled egy időbe jöttem ki(juni1)és még mindig nincs adókártyám,pedig nem feketén dolgozok.a többi papirom megvan,igaz hónapokat kelett várni mindenre.
kitartást,csak megjön.
0

Elküldve: 2009. március 03. - 01:41:44

INGYEN POKER PENZ - POKER KEZDOTOKEK! link

INGYEN POKER PENZ - POKER KEZDOTOKEK!... link

Itt egy par poker szoba ahol adnak ingyen valodi penzt jatszani uj jatekosoknak!

link

PokerStartegy 50$+100$ Ingyen
Vc Poker 10$+25$ Ingyen
Titan Poker 150$ Ingyen
Cd Poker 50$+100$ Ingyen
AbsolutePoker 50$ Ingyen
Party Poker 100$ Ingyen
PitbullPoker 10$ Ingyen

Itt megtalalhatod ezeket a szobakat!PokerStartegy link

En szemelyesen kiprobaltam oket es mindegyiknel megkaptam az ingyen penzt. Es par szobanal sikerult szep osszeget elernem majd pedig atutaljam bankartyamra!

link
0

Elküldve: 2009. február 16. - 15:58:25

Ja és Greve!!!

Szives figyelmedbe ajánlom, hogy az itteni beírásomat, átmásoltam a nővér2 ápolónő dániában topicba, ahol a hozzászolók és az érdeklödök szám 271!!!
CSAK NEHOGY FÁRADNOD KELLJEN EZZEL!!! :)
0

Elküldve: 2009. február 16. - 15:55:12

Greve!

Eddig is sejtettem, hogy Téged valami személyes dolog vezérel a Jobnordic lejáratása kapcsán, de azt nem hittem, hogy még ezek után sem vagy képes elfogadni a tényeket, sőt újabb támadásba, lejárató kampányba lendülsz. Egyszerűen nem értem miért nem lehet azt mondani, hogy bocsánat tévedtem?! (valószínüleg hiányzik belőled valami ami ehhez a beismeréshez alap szükséglet lenne). Engem eddig sem és ezek után sem az érdekelt, hogy Tom Duli hol lakik és hol tevékenykedik, mármint a háza és a telephelye állapota. Engem jobban izgatott az, hogy mit kaptam ahhoz képest, ami az első interjú alkalmával fel lett vázolva. Részletekkel nem fárasztalak, mert úgysem hinnéd el!!!

De tény ami tény, ha egy évvel ezelőtt csak a felét is elhiszem annak amit Te "SEGÍTSÉG" gyanánt összeirogattál, akkor ma nem lennék itt... Még szerencsére nem Rád alapoztam az információszerzésemet!!! :)

És csak pár kérdés a sok közül: Miért zavar Téged ennyire az, hogy mi itt vagyunk? Nincs elég hely? Esetleg zavarjuk a köreidet? És most hol van az a jól jövedelmező legális üzlet, amit oly sok időn keresztül működtettél??? (az utolsó kérdésemre természetesen nem kell válaszolj, mert csak költői kérdésnek szántam)

Szerintem Greve(GRÓF ÚR), be kellene fejezni ezt a méltatlan viselkedést és TÉNYLEG hasznos tanácsokkal kellene segítened az érdeklődőket. De mivel nem vagy ápolónő és nem is a Jobnordic munkaközvetítő cégen keresztül jöttél Dániába, szerintem innentől kezdve nem Te vagy az a személy, aki hiteles információkkal tudsz szolgálni. Te csak azokat a dolgokat tudod továbbadni, terjeszteni, amiket hiszel vagy gondolsz és lássuk be ennek édes kevés köze van mind a valósághoz, mind pedig a tényekhez.
Üdv.

Kedves érdeklődők!!!
Minden esetre azt javaslom Nektek, hogy ha kérdésetek van Jobnordic-kal kapcsolatban, vagy egyszerűen arról milyen is dániában ápolónőnek lenni, forduljatok hozzánk bizalommal, szívesen válaszolunk és első kézből adunk információt... (amint időnk engedi)
SOK SIKERT!
0

Elküldve: 2009. február 16. - 11:07:34

Bocsáss meg Greve, de muszály megkommentálnom már megint!

Szinte mérget vettem volna, hogy az üzleti érdekeidet sértette a cég és a név tulajdonosa. Hogy mit tudsz és mit gondolsz maradjon a te privát ügyed, titkod, bajod.
Én személy szerint a legaljasabb manővernek gondolom azt,amit csináltál és továbbra is folytatsz.
Csak azért akartam hozzászólni, hogy a rémíszgetések, ijesztgetések és hatalmas negatív kampány ellenére, ez a cég sikeres projektet hajtott végre. Neked is savanyú a szőlő Greve? Esetleg te is pályáztál és nem te kaptad meg?
Sajnos olyan szerencsétleneknek és földönfutóknak képzeltél, hittél és képzelsz most is bennünket, ez érződik és nem a jóindulat.Ha mi itt vagyunk pozítiv eredményként, akkor ez most téged miért bánt? miért fáj?
Miért fenyegetőzöl? Olyan nagy a hatalmad? Vagy ennyire félsz?
Milyen ember vagy te Greve? Arcnélküli?
0

Elküldve: 2009. február 16. - 09:57:09

Bubee, bekymret, Oplysende, JOBNORDIC=Thomas Duli és az esetleges többi JOBNORDIC-al kapcsolatos érdeklödöknek és érintetteknek!

Szives figyelmetekbe ajánlom, hogy az itteni beirásaitokat, áttmásoltam a ” növér2 ápolónő dániában ” topicba, ahol a hozzászolók és az érdeklödök szám 271.:

link

Natehát, a beirások alapos áttolvasás esetén, az érdeklödök és az érintettek, böséges választ és felvilágositásokat kaphatnak, a JOBNORDIC=Thomas Duli magyarországi aktivitásáról.

A magam részéröl, egy teljessen kiábránditó élmény volt az, amikor megláttam a JOBNORDIC=Thomas Duli székhelyét, ezen a cim alatt:. Möllevej 2. 4671 Ströby.
Egy teljessen kihalt düledezö épület, kb. 100-éves körüli lehet, ami a faluvégén , a Malom utca 2.szám alatt fekszik.

Más:

Kedves Thomás!

Mérget vehetsz arra, hogy a Dániai Magyar Nagykövetség és a Magyaraországi Bünelháritó Szervezet, éberen figyeli, a Magogyarországgal kapcsolatos , különbözö üzleti aktivitásokat.

Én jómagam is, itt DK-ban, egy jól jövedelmezö legális üzletet müködtettem, hosszú éveken keresztül, tehát nem falból beszélek.

Remélhetöen, Te sem fogsz szégyent hozni ránk, a már hosszú évtizedek óta itt élö magyarokra!

Sok sikert és egy jobb üzleti hozzállást kivánok Neked!

MVH
Greve

Ps.:
Ez a jó dán közmondás, fején üti a szöget:
Hvis jeg var Dig: ” vil ikke raere (ápolónö Dániában) med ildtang ”!
(Mivel az üzlet ebben, egyenlö a nullával).
0

Elküldve: 2009. február 15. - 18:52:51

Kedves Greve, és mindenki, aki érdeklődik a Jobnordic iránt,

Én is egyike vagyok azon ápolónőknek (bekymret-el, oplysende-vel együtt), akik lassan egy éve élnek és dolgoznak Dániában a Jobnordic, és Duli Tamás jóvoltából. Sajnos ki kell ábrándítsalak titeket, mert a Jobnordic teljesen KORREKT volt, és a mai napig ingyen és bérmentve áll rendelkezésünkre, segít, ha valami problémánk adódik. Pedig már régen nem lenne kötelessége.
Nem értem, hogy miért kell ismeretlenül és tapasztalatlanul negatív kritikát, vagy bármilyen véleményt írni egy olyan cégről és emberről, akit nem ismertek. (nyilvánvaló, hogy nem ismeritek, különben nem írnátok ennyi butaságot)
Ha tehát a Jobnordic ismét Magyarországról keres majd ápolónőket/ápolókat, VÁGJATOK BELE BÁTRAN kedves kollégák! MEGÉRI!!! És nem kell többé a fórumon zöldségeket olvasni, és félni. Mi már itt vagyunk, és első kézből tudjuk adni a HITELES infót.

Üdv mindenkinek
0

Elküldve: 2009. február 15. - 18:32:45

Kedves Greve!

Azt hiszem most jött el az ideje annak, hogy én sem hallgatom/olvasom tovább, hogy miképpen osztod az észt az arra "rászorulóknak". De kénytelen vagyok én is megszólalni, mikor azt látom, hogy Te (ki vagy Te egyáltalán?) egy mondattal próbálod meg egy általad ismeretlen ember mondandóját megkérdőjelezni, meghazudtolni.
Arról nem is beszélve, hogy próbáltad, próbálod lejáratni a Jobnordic-ot, vagy nevezzük nevén annak képviselőjét Duli Tamást. Be kell ismerjem ezzel nem értél el mást csak, hogy lett pár álmatlan éjszakám. De Bekymrethez hasonlóan én is a józan paraszti eszemre hallgattam és most a Jobnordic illetve a vele kapcsolatban álló koppenhágai régió révén itt élek és dolgozom. Azon sem csodálkozom, hogy ehhez a mocskolódáshoz partnerre találtál itt a fórumon, ugyanis 240 emberből mindösszesen 10 azaz 10 ember lett kiválasztva erre a programra és sajnálom, hogy ezt kell mondjam de valószínüleg életbe lépett a savanyú a szőlő effektus és azok reagáltak a Te általad negatív hangvételű sorokra, akik sértetnek érezték magukat, és így ismeretlenül is osztották a véleményedet.

Tehát nem Bekymret az egyedüli pozitív példa arra, hogy igenis valós, hiteles és sikeres volt a Jobnordic által létrehozott projekt, még akkor is ha ezt sokan megpróbálták megakadályozni... Vajon miért?

Greve drága, szeretnélek megkérni, ha érdemleges választ vagy reagálást nem tudsz ide biggyeszteni, akkor ne is fáradj, mert arra nem vagyok kiváncsi, hogy előző párbeszédeket másolj be ide ismét, aminek főként Te voltál az értelmi szerzője, ugyanis azokat már kívülről ismerjük ás szó szerint tele van vele a padlás... :) köszi
Oplysende

Ui: csak egy jó tanács azoknak akik külföldi munkavállaláson gondolkoznak: Természetesen én is azt mondom, hogy, minden esetleges körülményt, szempontot meg kell vizsgálni a munka közvetítő cégről, az állásról a körülményekről stb, de azt hiszem és tudom is, hogy a leinformálás nem itt kezdődik ezen és ehhez hasonló fórumokon, de nem is itt végződik :) sok sikert
0

Elküldve: 2009. február 15. - 18:08:47

kicsit később fogok írni, most más van.
0

Elküldve: 2009. február 15. - 18:00:39

Érthető.

Akkor írj te nekem valamit a bubee82@vipmail.hu-ra és meg van oldva a gond :)
0

Elküldve: 2009. február 15. - 17:58:54

Nagyon szívesen, de nem akarom nyílvánossá tenni az elérhetőségemet, találj valamit, hogyan lehet ez megoldani, met szívesen megbeszélem veled priviben.
Az email címeim a nevemet tartalmazzák és ezt nem akarom világgá kürtölni, ha más lehetőségem nem lesz veszek egy új dán számot és azt leirom ott sms-ben megbeszélhetjük. de, most jelzem sűrű hetem lesz.
0

Elküldve: 2009. február 15. - 17:38:51

Köszönöm.

Szótáram már sok éve van. Viszont nagyon szeretnék dánul megtanulni, a nyelv szeretete miatt és persze a munkavállalás miatt is.

Adnál egy email címet, ha megkérlek? Lenne egy-két kérdésem, persze csak ha nem zavarlak vele.

Előre is köszönöm.
0

Elküldve: 2009. február 15. - 17:22:39

Bubee kedves, én az alapokat Budapesten a Jobnordic jóvoltából 3 hónapi napi 5 órás intenzív kurzuson szereztem, a többit, meg itt élesben, a munkahelyen. Muszály volt helytállni, megtanulni, bizonyítani, hisz egyenlő munkaerőnek, értékűnek tartanak a dánokkal. Elvárják és elvárták, hogy megértsük, beszéljük, telefonáljunk dánul. Tehát a varázsszó a Jobnordic. Ezért nem bírtam ki, hogy a Greve tudatlanul rágalmazza. Kinyílt a bicska a zsebemben már Bp.is, csak vártam és hallgattam. A fórumot nem is néztem sokáig, mert nem volt érdekes, de most újra a rosszindulatú fröcsögéstől, nagyon felment a pumpám.És főleg, ha arra gondolok, hogy ezt kihagytam volna, mert a Greve ilyen- olyan szélhámosnak tünteti fel a Tamást. Vagyunk páran, akik megtudjuk cáfolni a Greve "jóindulatát".Onnan Budapestről nem lehet ide látni és elképzelni sem, hogy itt mi van és milyen. Ehhez itt kell élni, dolgozni, látni, megtapasztalni. A Greve által küldözgetett vebcímek is eltörpültek itt.
Szótárt a kecskeméti dán kulturális intézettől szereztünk.És megjelent új kiadás is. Nem tudom otthon van-e, én itt rendeltem az egyik könyvesboltban dán magyart még a nyáron kb 500 korona( jelenleg majdnem 20 ezer forint )
0

Elküldve: 2009. február 15. - 16:33:50

Te hol tanultál meg dánul?
0

Topik megosztása:

• 9 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.