meló Dániában
Elküldve: 2005. április 21. - 19:03:18
Én Oláh Laci vagyok, -34 éves, Magyarország keleti feléből származom-Nyíregyháza- kb. fél éve jöttem ki Dániába, egy szervezetben dolgoztam eddig, ahol nagyon kevés volt a szabadidő, és nem a pénz volt a legfontosabb dolog a munkámban, tehát ezzel kb. mindent elmondtam erről a dologról.
Így talán érthető miért döntöttem úgy, hogy ezen változtatnom kell, de nem rohannék egyből vissza Magyarországra, hanem itt szeretném "megvettni a lábam", és ehhez szeretnék információt szerezni bárkitől, hogy milyen lehetőségek vannak itt.
Tehát nem segítséget vagy valamilyen támogatást szeretnék, vagy az idejét rabolni bárkinek, hanem csak annyit, hogy aki ide kikerült hozzám hasonló módon -és semmilyen pontos ismerete nem volt az országról-, hogyan sikerült itt munkát találnia ugy, hogy azt mondhatná most:besikerült a dolog és jól érzi itt magát, stb. Ezzel valami támpontot kaphatnék az itteni lehetőségekről.
Magamról még annyit, hogy alapvetően a számítógéphez értek, mind a hardver és szoftver terén, most éppen egy kiadványszerkesztő programmal készítek promókat, szórólapokat, magazinokat stb. Alapvetően egy olyan munkahelyen tudnék dolgozni, ahol nincs szükség azonnal dán nyelvtudásra-ez sajnos még nem megy nekem, csak az angol, de gondolom ezzel nem csak én voltam/vagyok így az elején-és minden olyan reális információt szívesen fogadok bárkitől, aki ezt olvasva, tényleg tud tippet adni.
Pl. ugy tudom, van itt valamilyen olajtársaság a tenger felé valamerre, ha valaki tud valamilyen címet, vagy konkrét dolgot erről a cégről, az jó lenne...
Vagy van-e itt valamilyen idénymunka-mivel lassan itt a nyár, bár az itteni időjáráson ez még nem nagyon érződik,-esetleg átmenetileg valami ilyen is jól jönne, valami amibe hamar bele lehet tanulni...
Szóval röviden ennyi, ha bárki tud válaszolni a fent leírt dolgokra, akkor azt kérem tegye meg, vagy ha csak reagálni akar arra, hogy egy ujabb magyar került az oldalra-ahogy elnézem még nem sokan vagyunk rajta-akkor annak is örülni fogok...
Sziasztok...Oláh Laci
Elküldve: 2005. április 09. - 16:09:11
Te is gyümölcsöt fogsz szedni? Láttam felhívást én is és a nővérem már biztos, hogy ki akar menni. Ha a netes ajánlatra mész, hogyan intézted el? Ha jól láttam a szerződést ki lehet nyomtatni, de tovább nem tudom...
Elküldve: 2005. április 09. - 12:37:59
Elküldve: 2005. március 25. - 18:52:12
Én sem voltam messze Koldingtól,egy kis faluban voltam (miért épp oda tették az egyetemet,azóta sem értem?!), Jellingben.Vejlétól 10-12 km-re..:)
Elküldve: 2005. március 19. - 20:09:52
Bocsi, hogy csak most valaszolok, de az esemenyek igen szepen zajlanak korulottem mostanaban es szo szerint alig van idom valaszolni levelekre. Ne haragudj ezert. Oszinten szolva Langeland mellett laktam fel evig Svendborgban. Egeszen iden februar elejeig. Elotte pedig Koppenhagatol nem messze. Most viszont Koldingtol lakom 25 km-re. Te hogyan kerultel ki ?
Udv.
Rica
Elküldve: 2005. március 09. - 11:46:16
Merre felé élsz??Én is kint vagyok Langelandon.
Elküldve: 2005. március 01. - 21:32:13
Elküldve: 2005. február 13. - 13:42:34
Elküldve: 2005. január 20. - 23:09:07
Elküldve: 2005. január 20. - 21:07:33
Elküldve: 2005. január 15. - 00:21:33
Engem is érdekel a téma, de én csak nyár végén-ősszel tervezem, hogy ilyesmit elkövessek. Előbb még bejárom a 3. diplomához vezető rögös utat, és tanulom a nyelveket:)
Elküldve: 2005. január 02. - 21:15:34
lehet, hogy mar keson irok, de Daniaban elek es a kerdeseidre emiatt talan tudok valaszt adni. Irjal az e-mail cimemre es valaszolok.
Udv.
Rica

Súgó