Startlap fórum:: meló Dániában - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 9 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

meló Dániában

• Csoport: Guests

Elküldve: 2008. december 02. - 10:39:18

Ja, melyik Lyngby? Van egy a közelemben is. :)
0

Elküldve: 2008. december 02. - 10:37:34

Szia Lyngby!

Most olvasom, hogy alkatrész üzemben dolgoztatok. Éppen melót keresgélek, és talán egy ilyenre engem is felvennének.
Tudnál nekem némi infót adni, hogy milyen cég volt ez és milyen volt a munka? Hátha sikerrel járok.

Előre is köszi
0

Elküldve: 2008. december 01. - 15:42:28

szia en a parommal mar lassan ket eve vagyunk kint tapasztaltuk az adozast is kezdettol 38szazalekot adoztuk ceges bejelentet munkanal ahol alkatreszeket gyartotunk en ugy olvastam hogy kezdoknel kit daniaban legyen magyar legyen lengyel 18 szazalekot vizetnek egy evig de csak kamu volt szezon munkara van csak 8 szazalekos ado mert az ideingelnes munka.
0

Elküldve: 2008. november 25. - 17:08:15

kóser
0

Elküldve: 2008. november 25. - 17:07:22

Szia!

Az igazság az, hogy a munkaadód az téged feketén alkalmaz, ami azt jelenti, hogy bünözövé teszi saját magát! Az e falyta bünözést a dán törvények szerint, szigoruan büntetendöek. Natehát, valamijen formába, próbálkozzál megmagyarázni annak a fajankónak, hogy esetleg több százezer DKK büntetésre számithat, amennyiben ez a disznóság kitudódna. Számtalan hasonló eseteket lehet hallani a médiákba, föleg a polákokkal kapcsolatban (mivel azok sokan, vagy 20-30 ezren vannak itt).

A Te helyzeted, az katasztrófálisnak mondható, mivel ez a sarlatán nem fizeti utánnad a betegbiztositót, tehát hogyha valami betegség, vagy baleset érne, akkor aztán igazán kakiban lennél.

Az is bisztosra vehetö, hogy a béred az is nagyon alacsony lehet és még az, hogy a járandó 12-1/2% szabi pénz, a max. kereseted után, az sincs befizetve.

Valamit tenned kell, mivel be kell látnod, hogy Dániában ez valóban nem kóse (ahogy azt a zsidók mondják)!
0

Elküldve: 2008. november 25. - 16:14:09

itt valami nem kóser, szerintem menj be a SKAT-hoz és érdeklődj. nekünk 3 hét alatt megjött minden, és nyáron amikor szabin volt az összes bürokrata.

be vagy te jelentve egyáltalán?

nincs már korlátozás velünk szemben, ami volt azt is eltörölték.
0

Elküldve: 2008. november 24. - 17:52:51

Sziasztok!
2008-julius 6-ota vagyok Daniaban, es sajnos ez ido alatt sem tudta elintezni munkaltatom a papirjaimat. Azt mondjak, hogy mivel ujonnan csatlakozo allam vagyunk "nem szivesen latott ember a magyar itt" ..
Olvastam ezen a forumon kicsit regebben ezt: "Magyarországto viszont lehet, hogy az "újonnan csatlakozottEU-s országok" közé értik, hiszen velünk kapcsolatban vannak bizonyos korlátozások, ha jól tudom."
Nekem a munkaltato fel evet mondott, amig megjon az adokartya. De azt tenyleg nem hiszem el, hogy a CPR meg a Yellow card is ennyi ido alatt keszulne el..
Varom valaszotok, mit gondoltok errol...Koszonom elore is!!
0

Elküldve: 2008. november 24. - 14:18:48

Sziasztok!
Tud valaki adozassal kapcsolatban segiteni? Tobb helyen is olvastam, hogy eves szerzodes eseten 8%-ot kell adozni. Nekunk 1 eves szerzodesunk van ,de 38 %-ot vonnak le. Tudja valaki hogy mukodik ez?
Elore is koszonom.
0

Elküldve: 2008. november 21. - 15:49:06

Sziasztok!

Barátnömmel Dániában dolgozunk 3 honapja, nem sokára le jár a munkaszerződésünk. Szeretnénk tovább itt maradni és addig is új munka után nézni. Üvegházi munkát keresnénk(paradicsom), hátha tud valaki egy jó ötletet adni vagy segiteni hogy hol kereshetünk.Tud e valaki valami infot arrol , hogy mennyi ideig fizetnek a Magyar országrol érkezettek 8%-os adot. Mi hallotunk olyat is hogy 1 évig de olyat is hogy 8 honapig. Elöre is kösz a segitséget.
0

Elküldve: 2008. november 21. - 10:27:10

Sziasztok!
Koszonom a segitseget,sajnos nekem konyv formaban kellene,mert a nyelvsuliba nem tudok szamitogepet vinni magammal es ott vagyok csak igazan bajban mikor fogalmaznom kell!Persze itthon nagyon jo egy online szotar.Azert szivesen vennem,ha ide irnatok egy cimet ahonnan rendelhetek,ha csak a magyar-dan valtozatot,mert az hianyzik inkabb.A konyvtarban pedig meg fogom nezni.
0

Elküldve: 2008. november 20. - 23:34:56

Szia!

Ez itt a legolcsóbb megoldás:

Dán magyar, magyar dán szótár:
link
0

Elküldve: 2008. november 20. - 14:18:22

Szia olya szotart en is kerestem de magyarba nem talaltam de itt daniaban konyvtarakban van onnan kaptam en is ja es lehet rendelni is a ket szotar rendelesre 2000dkk korona. nagyon sok.
0

Elküldve: 2008. november 19. - 22:33:48

Sziasztok!Valaki mondja mar meg nekem hogy hol lehet dan-magyar ill magyar-dan szotart kapni?Koszi elore!
0

Elküldve: 2008. november 19. - 13:50:43

Sziasztok en mar egy eve daniaban elek a parommal. sajnos a muka nem volt hoszu tavu szamomra ezert is kerem a segitsegeteket jelenleg meg kint vagyok/vagyunk. akik kint vanak szeretem ha segitenek valamilyen informacioval hol lehet munkat keresni daniaban kerem amenyiben tudnak/tudtok segitsetek nagyon fontos. email cimem. katicabogar10@freemail.hu elore is koszonom.
0

Elküldve: 2008. november 15. - 09:35:42

A yellow card tulajdonkeppen egezsegugyi biztositasi kartya,de nagyon fontos,mert mindenhol ezzel igazolhatod magad.Elobb cpr szamot kell kapjal,ami szerepel majd a kartyan is,a cimed es meg az orvosod neve is.Hogy mennyi ido alatt keszul el az valtozo,jo ha megsurgeted,mert elofordul,hogy a 2 het igeretuket nem tartjak be.
0

Elküldve: 2008. november 12. - 09:31:35

Nyelvtanulóknak - Ingyenes nyelvtanár-adatbázis!

Válassz magadnak nyelvtanárt! Adatbázisunkban több keresési szempont (település, oktatás helyszíne, órák időpontja, tanár végzettségi szintje stb.) szerint válogathatsz nyelvtanáraink között, teljesen INGYEN!

link
0

Elküldve: 2008. november 09. - 20:14:39

Sziasztok! Meg tudja valaki mondani nekem mi az a yellow card es hogy mire hasznalhato? Mennyi ido alatt szokott elkeszulni? Elore is koszi :)
0

Elküldve: 2008. november 08. - 16:57:47

Hej!

2009. májusában tervezek Koppenhágába költözni a barátomhoz. Ő és barátai ugyan biztosan valamennyire megpróbálnak segíteni, de sokat jelentene, ha már tapasztalattal rendelkező hasonló mentalitású emberekkel vehetnék fel kapcsolatot. Mivel a szállásom megoldott, engem elsősorban (mint a legtöbbeket itt) munkalehetőség érdekelne, illetve szívesen elbeszélgetnék azokkal, akik abban tanácsot tudnak adni, hogy hogyan is induljak a hivataloknál. Az egyetlen segítség, amit eddig találtam 750 DKK-ba került volna óránként, amit amíg magyar fizetésem van kissé erősnek találok, pláne, hogy németül angolul jól, dánul pedig kezdőszinten beszélek. Hálás lennék, ha -akár privátban is de - feltehetném az 1479 db kérdésemet és akár, ha Koppenhágában élőkkel felvehetném a kapcsolatot! :) - már csak "csapatépítés" miatt is! Amit eddig láttam, csak azt tudom mondani, hogy Greve.Str-nek millió köszönet az aktív segítségért. Sehol máshol ennyi infot és ilyen pozitív hozzáállást nem találtam...

Hav en god aften, Noerrebro fra Budapest
0

Elküldve: 2008. november 03. - 10:59:50

sziasztok!

Ha van olyan közületek, aki AARHUS-ban lakik, dolgozik, adhatna némi infót az ottani életről. Hogyan indulhatnék el, ha ott szeretném a külföldi szakmai gyakorlatomat végezni. Írhattok a fórumra vagy a karzol8683@gmail.com címre. Köszönöm, Zoli
0

Elküldve: 2008. november 01. - 17:06:55

köszönöm a segitséget!
Azt modják ,csak napok kérdése és megkapom a kártyát.majd megírom ,hogy mennyit adózok!
0

Topik megosztása:

• 9 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.