meló Dániában
Elküldve: 2008. december 02. - 10:37:34
Most olvasom, hogy alkatrész üzemben dolgoztatok. Éppen melót keresgélek, és talán egy ilyenre engem is felvennének.
Tudnál nekem némi infót adni, hogy milyen cég volt ez és milyen volt a munka? Hátha sikerrel járok.
Előre is köszi
Elküldve: 2008. december 01. - 15:42:28
Elküldve: 2008. november 25. - 17:07:22
Az igazság az, hogy a munkaadód az téged feketén alkalmaz, ami azt jelenti, hogy bünözövé teszi saját magát! Az e falyta bünözést a dán törvények szerint, szigoruan büntetendöek. Natehát, valamijen formába, próbálkozzál megmagyarázni annak a fajankónak, hogy esetleg több százezer DKK büntetésre számithat, amennyiben ez a disznóság kitudódna. Számtalan hasonló eseteket lehet hallani a médiákba, föleg a polákokkal kapcsolatban (mivel azok sokan, vagy 20-30 ezren vannak itt).
A Te helyzeted, az katasztrófálisnak mondható, mivel ez a sarlatán nem fizeti utánnad a betegbiztositót, tehát hogyha valami betegség, vagy baleset érne, akkor aztán igazán kakiban lennél.
Az is bisztosra vehetö, hogy a béred az is nagyon alacsony lehet és még az, hogy a járandó 12-1/2% szabi pénz, a max. kereseted után, az sincs befizetve.
Valamit tenned kell, mivel be kell látnod, hogy Dániában ez valóban nem kóse (ahogy azt a zsidók mondják)!
Elküldve: 2008. november 25. - 16:14:09
be vagy te jelentve egyáltalán?
nincs már korlátozás velünk szemben, ami volt azt is eltörölték.
Elküldve: 2008. november 24. - 17:52:51
2008-julius 6-ota vagyok Daniaban, es sajnos ez ido alatt sem tudta elintezni munkaltatom a papirjaimat. Azt mondjak, hogy mivel ujonnan csatlakozo allam vagyunk "nem szivesen latott ember a magyar itt" ..
Olvastam ezen a forumon kicsit regebben ezt: "Magyarországto viszont lehet, hogy az "újonnan csatlakozottEU-s országok" közé értik, hiszen velünk kapcsolatban vannak bizonyos korlátozások, ha jól tudom."
Nekem a munkaltato fel evet mondott, amig megjon az adokartya. De azt tenyleg nem hiszem el, hogy a CPR meg a Yellow card is ennyi ido alatt keszulne el..
Varom valaszotok, mit gondoltok errol...Koszonom elore is!!
Elküldve: 2008. november 24. - 14:18:48
Tud valaki adozassal kapcsolatban segiteni? Tobb helyen is olvastam, hogy eves szerzodes eseten 8%-ot kell adozni. Nekunk 1 eves szerzodesunk van ,de 38 %-ot vonnak le. Tudja valaki hogy mukodik ez?
Elore is koszonom.
Elküldve: 2008. november 21. - 15:49:06
Barátnömmel Dániában dolgozunk 3 honapja, nem sokára le jár a munkaszerződésünk. Szeretnénk tovább itt maradni és addig is új munka után nézni. Üvegházi munkát keresnénk(paradicsom), hátha tud valaki egy jó ötletet adni vagy segiteni hogy hol kereshetünk.Tud e valaki valami infot arrol , hogy mennyi ideig fizetnek a Magyar országrol érkezettek 8%-os adot. Mi hallotunk olyat is hogy 1 évig de olyat is hogy 8 honapig. Elöre is kösz a segitséget.
Elküldve: 2008. november 21. - 10:27:10
Koszonom a segitseget,sajnos nekem konyv formaban kellene,mert a nyelvsuliba nem tudok szamitogepet vinni magammal es ott vagyok csak igazan bajban mikor fogalmaznom kell!Persze itthon nagyon jo egy online szotar.Azert szivesen vennem,ha ide irnatok egy cimet ahonnan rendelhetek,ha csak a magyar-dan valtozatot,mert az hianyzik inkabb.A konyvtarban pedig meg fogom nezni.
Elküldve: 2008. november 20. - 14:18:22
Elküldve: 2008. november 19. - 22:33:48
Elküldve: 2008. november 19. - 13:50:43
Elküldve: 2008. november 15. - 09:35:42
Elküldve: 2008. november 12. - 09:31:35
Válassz magadnak nyelvtanárt! Adatbázisunkban több keresési szempont (település, oktatás helyszíne, órák időpontja, tanár végzettségi szintje stb.) szerint válogathatsz nyelvtanáraink között, teljesen INGYEN!
link
Elküldve: 2008. november 09. - 20:14:39
Elküldve: 2008. november 08. - 16:57:47
2009. májusában tervezek Koppenhágába költözni a barátomhoz. Ő és barátai ugyan biztosan valamennyire megpróbálnak segíteni, de sokat jelentene, ha már tapasztalattal rendelkező hasonló mentalitású emberekkel vehetnék fel kapcsolatot. Mivel a szállásom megoldott, engem elsősorban (mint a legtöbbeket itt) munkalehetőség érdekelne, illetve szívesen elbeszélgetnék azokkal, akik abban tanácsot tudnak adni, hogy hogyan is induljak a hivataloknál. Az egyetlen segítség, amit eddig találtam 750 DKK-ba került volna óránként, amit amíg magyar fizetésem van kissé erősnek találok, pláne, hogy németül angolul jól, dánul pedig kezdőszinten beszélek. Hálás lennék, ha -akár privátban is de - feltehetném az 1479 db kérdésemet és akár, ha Koppenhágában élőkkel felvehetném a kapcsolatot! :) - már csak "csapatépítés" miatt is! Amit eddig láttam, csak azt tudom mondani, hogy Greve.Str-nek millió köszönet az aktív segítségért. Sehol máshol ennyi infot és ilyen pozitív hozzáállást nem találtam...
Hav en god aften, Noerrebro fra Budapest
Elküldve: 2008. november 03. - 10:59:50
Ha van olyan közületek, aki AARHUS-ban lakik, dolgozik, adhatna némi infót az ottani életről. Hogyan indulhatnék el, ha ott szeretném a külföldi szakmai gyakorlatomat végezni. Írhattok a fórumra vagy a karzol8683@gmail.com címre. Köszönöm, Zoli
Elküldve: 2008. november 01. - 17:06:55
Azt modják ,csak napok kérdése és megkapom a kártyát.majd megírom ,hogy mennyit adózok!

Súgó