dániai magyarok
Elküldve: 2010. március 19. - 08:52:51
Nincs autóm- hol tudok használt autót de reálís áron vásárolni, de valójában jobb lenne ha magyarországról vinnék autót, de akkor meddig és hogy használhatom a magyar rendszámú autót.
Előre is köszönöm
Sanya
Email: nemeth1964@gmail.com
Elküldve: 2010. március 19. - 08:38:21
Kérlek irj én is igy gondolkozom,
Facebook - Nesa
Email: nemeth1964@gmail.com
Elküldve: 2010. március 19. - 08:12:14
Én a családommal (1db. feleség + 1 db. 3 éveas aranybogár -kisfiu) jövő héten költözünk ki Dániába, szeretnék sok mindenkivel találkozni, gyerekesekkel is, mert megbolondulok társaság nélkül.
Várom leveleiteket
Email cimem: nemeth1964@gmail.com, vagy itt a fórumon
Sándor
Elküldve: 2010. március 13. - 20:15:42
Minya révén találtam meg ezt a fórumot (köszi, minya).
Igen, én is Koppenhágában lakom, jelenleg diákként vagyok Dániában.
Amit fontos lehet tudni rólam: már voltam diák Dániában (2 évig), most pedig szintén ebben az országban folytatnám a tanulmányaimat (ismét 2 év).
Remélem sikerül összehoznunk itt (vagy más weboldalon, mindegy) egy jó kis aktív közösséget.
Üdv,
gabore.
Elküldve: 2010. március 07. - 21:15:15
Elküldve: 2010. március 01. - 13:23:37
Most jottem haza Kanadabol,es nem szeretnek sokaig itthon maradni.Dolgoztam regebben Angliaban,de az nagyon szar hely.
Udv
B
e-mail cimem:benjamino@freemail.hu
Elküldve: 2010. február 14. - 13:45:58
Ket honapja erkeztem Kbh-ba es nagyon szeretnem ha megirnatok van-e valami magyar -dan talalkozo itt vagy Sjaelland-on valahol,ugy periodikusan, mondjuk hetvegeken , van e esetleg magyar nyelvu mise, istentisztelet..., mint pl. a lengyeleknek, romanoknak,(utobbiaknak 3 helyen is van Daniaban), ahol meg el lehet beszelgetni, hallottakat, tudnivalokat kicserelni egymas kozott,amiket illik ,na meg hasznos ismerni egy uj helyen, a kulombozo munka, lakas ,jogszabalyok, hasznos tudnivalokrol, a helyi szokasokrol,aktualis lehetosegekrol, ...stb , mert nincs akivel 1 arva szot valtsak, 1 kicsit elbeszelgessek, lassan erzem teljesen kiakadok, adjatok mar 1 tippet van e ilyen jellegu kezdemenyezes, ha nincs hozzuk ossze ,szoljatok minden ismerosnek,korosztalytol fuggetlenul,tegyuk kisse szinesse ,kellemesse ezeket a kodos ,unalmas hetvegeket !!! Azt olvastam itt a neten 1 masik ,tan on,hogy Arhusban volt a tavaly valami ilyen talalkozo, itt Koppenhagaban nincs semmi ilyesmi ?!! Varok minden ilyen jellegu otletet, kezdemenyezest ide a Forumra ,es !!! Udvozlettel, Minya
Elküldve: 2010. február 10. - 18:03:21
Arra az esetre, ha valaki szeretne szép igazolvány-, portré-, modell-, vagy akár esküvői fotót készíttetni, szívesen állok rendelkezésre.
Teljes mobil stúdió felszereléssel tetszőleges helyszínen történő fotózást is vállalok.
Nézd meg honlapom a link címen! Elérhetőségeim is itt találod.
Ragyogó napsütést mindenkinek! (ránk fér már a sok hó meg jég után)
üdv,
Roberto
Elküldve: 2010. február 05. - 21:12:42
Nem tudjátok, nincs olyasmi rendszer Dániában, mint nálunk az iwiw?
Egy Dániában élő ismerősöm szeretném felkeresni. A gond az, hogy az email címe megszűnt és a nevén kívül nem tudok mást.
Van esetleg valamilyen ötletetek, hogy találhatnám meg?
Köszönöm előre is!
Elküldve: 2010. február 02. - 23:22:20
En mar kaptam szobat,ugyhogy szivesen atadom a Hozzaferhetoseget 2 ilyen cegtol, febr 22 ig ervenyesek.
Irjatok meg E mail cimetek az en Mailemre:alexmihalyjr@hotmail.com es en atkuldom nektek !
Ugyanakkor, egy ismerosom dolgozott rovid ideig egy vendegloben es par napja abbahagyta,ha valakit erdekelne szakacssegedi allas,Kbh-tol 100 Km re , megprobalhatja felhivni : Brasserie-d-vine ,22989917. Sok szerencset !
Elküldve: 2010. január 24. - 14:30:05
Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek. Dániában, idősotthonban, vagy házi gondozó szolgálatnál szeretnék dolgozni, mint SOSU-hjaelper. Szociális gondozó és ápoló OKJ-s végzettséggel, valamint alap angol és középhaladó dán nyelvtudással rendelkezem. Információim szerint a Sundhedsstyrelsen nem autorizálja ezt a képesítést, mert a magyarországi képzési ideje rövidebb, mint a dániai. Azt iránt érdeklődnék, hogy tudomásotok szerint a SOSU-hjaelper állás betöltéséhez is szükséges-e valamilyen szakirányú végzettség (pl. ápoló) Sundhedsstryrelsen általi autorizáció, vagy elégséges az OKJ képesítés CIRIUS tanúsítványa, vagy netán elégséges az oklevél + Europass melléklet. Már ha találtam munkahelyet :-))
Ha ez ügyben tudtok segíteni, vagy esetleg van ötletetek, milyen irányban nyomozzak tovább, azt nagyon szépen megköszönném.
Köszönettel: Peti
peterszocgond@gmail.com
Elküldve: 2010. január 18. - 19:45:19
www.dba.dk
www.guloggratis.dk
esetleg itt találsz pár hirdetést.
Elküldve: 2010. január 18. - 16:28:17
Tudnátok abban segíteni hol találok olyan portált, ahol albérletet hirdetnek (ill.1 szoba elég)pár hónapra Koppenhágába? Találtam pár ilyen oldalt, de csak akkor lehet kapcsolatba lépni a hirdetőkkel ha fizetek..
Köszi a segítséget!
Elküldve: 2010. január 07. - 23:15:07
u.i..koszonom...
Elküldve: 2009. december 14. - 19:36:58
Tudok itt magyar építészhallgatókról, de ők Erasmussal jöttek. Szerintem egyszerűen írj az egyetemek titkárságára. Biztos vagyok benne, hogy válaszolni fognak.
Bár, hogy őszinte legyek, nem tudom, hogy az alap angol elég-e az egyetemi tanulmányokhoz, viszont a jó hír, hogy legalább nem csak dánul tanulhatsz. Azért arra készülj fel, hogy a master fokozathoz már elég erős angolt kérnek és tesztelik is.
Koppenhágai és Roskildei egyetem:
link
link

Súgó