dániai magyarok
Elküldve: 2006. április 17. - 15:09:09
Bridget
Elküldve: 2006. március 08. - 13:28:01
Szombaton (2006.03.11-én)megyünk Koppenhágába 4 napra.
Ha valaki tudna jóprogramokat ajánlani a városban vagy a közelben, megköszönnénk, (mobil:30/9970223)
Elküldve: 2005. november 16. - 16:24:18
Maradt meg kinn valaki Daniaban? :)
En Aarhusban vagyok, ugy nez ki juniusig, de aztan ki tudja... Szivesen talalkoznek magyarokkal, ha valaki erre jar, szoljon :)
Elküldve: 2005. július 10. - 18:45:16
Én most volatam kinn 12 napra dániában és nagyon jó volt.
Annyira hogy még idén vissza szeretnék menni.
Olvastam hogy szép lassan gyülnek az ismerősök.
Én ismerek jó pár magyart kinn Odenseben,Haderslevben,Aalborgban és környékén,Korinthba pedig sok főiskolás jár.
Én meg próbálok valamien kapcsolatot csinálni a kintiekkel.
ja msn re én is várok embereket.fent van az emilem.
Elküldve: 2005. április 21. - 19:00:42
Én Oláh Laci vagyok, -34 éves, Magyarország keleti feléből származom-Nyíregyháza- kb. fél éve jöttem ki Dániába, egy szervezetben dolgoztam eddig, ahol nagyon kevés volt a szabadidő, és nem a pénz volt a legfontosabb dolog a munkámban, tehát ezzel kb. mindent elmondtam erről a dologról.
Így talán érthető miért döntöttem úgy, hogy ezen változtatnom kell, de nem rohannék egyből vissza Magyarországra, hanem itt szeretném "megvettni a lábam", és ehhez szeretnék információt szerezni bárkitől, hogy milyen lehetőségek vannak itt.
Tehát nem segítséget vagy valamilyen támogatást szeretnék, vagy az idejét rabolni bárkinek, hanem csak annyit, hogy aki ide kikerült hozzám hasonló módon -és semmilyen pontos ismerete nem volt az országról-, hogyan sikerült itt munkát találnia ugy, hogy azt mondhatná most:besikerült a dolog és jól érzi itt magát, stb. Ezzel valami támpontot kaphatnék az itteni lehetőségekről.
Magamról még annyit, hogy alapvetően a számítógéphez értek, mind a hardver és szoftver terén, most éppen egy kiadványszerkesztő programmal készítek promókat, szórólapokat, magazinokat stb. Alapvetően egy olyan munkahelyen tudnék dolgozni, ahol nincs szükség azonnal dán nyelvtudásra-ez sajnos még nem megy nekem, csak az angol, de gondolom ezzel nem csak én voltam/vagyok így az elején-és minden olyan reális információt szívesen fogadok bárkitől, aki ezt olvasva, tényleg tud tippet adni.
Pl. ugy tudom, van itt valamilyen olajtársaság a tenger felé valamerre, ha valaki tud valamilyen címet, vagy konkrét dolgot erről a cégről, az jó lenne...
Vagy van-e itt valamilyen idénymunka-mivel lassan itt a nyár, bár az itteni időjáráson ez még nem nagyon érződik,-esetleg átmenetileg valami ilyen is jól jönne, valami amibe hamar bele lehet tanulni...
Szóval röviden ennyi, ha bárki tud válaszolni a fent leírt dolgokra, akkor azt kérem tegye meg, vagy ha csak reagálni akar arra, hogy egy ujabb magyar került az oldalra-ahogy elnézem még nem sokan vagyunk rajta-akkor annak is örülni fogok...
Sziasztok...Oláh Laci
Elküldve: 2005. március 14. - 20:23:12
Elküldve: 2005. március 14. - 12:46:49
Én már kicsit régeb ota vagyok kint.A férjem dán szóval azért vagyok itt.Nem túl közel vagy hozzam:((Minden magyar szinte Koppenhagaban él:(Én se igazán ismerek itt magyarokat egyetlen egyel találkoztam eddig öt is Ildikonak hivjak.Ha van kedved beszélgethetnék vagy cserélhetnénk esetleg telefonszámot.De ha van MSN ed akkor adhatsz cimet, persze ha van kedved.
Elküldve: 2005. március 09. - 14:27:10
Én Koppenhágában lakom, már két és fél éve, de nem nagyon ismerek itt magyarokat, bár most végre megismertem egy magyar lányt. Te mit csinász Dániában?
Elküldve: 2005. március 09. - 11:49:40
Lassan tele írom a forumot én csak most találtam meg ezt a Dán oldalt nem is tudtam van ilyen.Ti merre felé éltek???Ha szabad tudni én Langelandon vagyok.
Elküldve: 2005. február 02. - 12:02:41
Amúgy nekem többen is írtak az e-mailemre, teljesen mindennapi info-t keresvén, ami így lemaradt a fórumról, pedig többeknek is hasznára válhatna. Olyanok is írtak, akik a fórumon soha nem jelentek meg, tudom, ez mindenkinek jogában áll, de nekem az az érzésem, hogy "újak" -talán szerénységböl- nem akarnak egy már meglevö, régebbi társalgásba belevágni. Remélem, érted, mire gondolok, "dán információk" alatt túl sok dán információt nem talál a rászoluló.
Más: néhány napig, annak ellenére, hogy bejelentkeztem, nem tudtam hozzászólni, tudod mi lehet ennek az oka?
Egyébként nagyon jó hogy egy olyan szerkesztö van itt, akit érdekel hogy megy a fórum, ezt nem mindenhol tapasztaltam. A megújulás nekem tetszik, könnyebb használni, pozitív vélemény. Üdvözlettel Veres Ildikó, fórum-freek
Elküldve: 2005. január 31. - 12:47:23
Üdvözlettel, Kocsis István szerkesztő
Elküldve: 2005. január 31. - 11:46:30
Elküldve: 2005. január 12. - 20:57:09

Súgó