dániai magyarok
Elküldve: 2009. november 15. - 19:12:20
ismerezm azokat a szervezeteket de azokkal az a problema h csrediak programokkal foglalkoznak, de en kinn szeretnem elkezdeni s ott is szeretnem befejezni, ugy mint egy atlagos dan egyetemista...
tudnal ebben segiteni vagy valakihez iranyitani aki szinten el tud igazitani valamilyen iranyba?
...e-mail ben is fogadok javaslatokat: zsuzsi1917@yahoo.com
es koszonom azert a segito szandekodat, remelem h meg akadnak ilyenek...
Elküldve: 2009. november 14. - 23:38:45
Próbálj meg rákeresni a neten az Erasmus vagy Sokrates programokra. ezekkel a programokkal elég sok dán egyetem fogad hallgatókat. Magyarországon is van hely határon túli magyaroknak külföldre, ha jól tudom.
Elküldve: 2009. november 08. - 18:30:18
Zsuzsi vagyok 22 eves Szekely lany es jelenleg negyedeves es egyben utolso eves epiteszmernoki egyetemi hallgato Romaniaban.Segitsegeteket kerem abban hogy mesteri tagozaton szinten ugyanebben a szkagban Daniaban tovabbtanulhassak.
Szerintetek van ra lehetosegem hogy 2010-tol tanulmanyaimat Daniaban folytathassam. Alap angol tudassal rendelkezem, de ha lesz ra lehetosegem h daniaban tanulhassak akkor meg csiszolok a nyelvtudasomon...de mik a lehetosegeim es hogyan tudnam kivitelezni?
koszonom a segitsegetek...
...egy torekvo lany....
Elküldve: 2009. október 30. - 19:10:58
HA TUD VKI MUNKÁT KOPPENHAGÁBAN SZOLJON A FERJEM KINN VAN MOST KERESGEL DE NEM TUD DÁNUL CSAK ALAP ANGOL PERFEKT FRANCIA NYELVET,ÉS ARABOT BESZEL.VENDEGLÁTÁS ERDEKELNE, MERT TÖBB EVE GYROSZOS VOLT. ENGEM IS ERDEKELNE MUNKA. ALAP ANGOL, FRANCIA NYELVTUDASOM VA.RECEPCIOS VOLTAM EGY FITNESS TEREMBEN. VAN KET KISFIAM
3 ÉS 4 EVESEK.TOVÁBBI KERDESEIM: HOGYAN MUKODIK OTT KINN AZ OVODA? MENNYIBE KERÜL? MENNYIBE KERÜL KOPPENHAGABAN EGY SZOBÁS LAKAS BÉRLÉSE?
andrea198306@gmail.com email cimre kérnék választ ha lehetseges,előre is köszönöm.
U.I.:a JÓISTEN SEGÍTSEN MEG MINDENKIT :D
Elküldve: 2009. október 26. - 13:05:42
Ujonnan készült interaktiv blog, ahol a kezdő dánul tanulóknak adunk segitséget, nyelvtannal és kiejtéssel kapcsoaltban. Szeretném ha a forum elindulna, és megosztanátok tapasztalataitok a nyelvvel kapcsolatban illetve kérdeznétek amit nem értetek és javasolnátok hogy milyen nyelvtani szabályokat töltsek fel. Ha dán iskolát keresel avval kapcsolatban is tudok tanácsot adni. Valamint ajánlom figyelembe a hirdetéseket is ahol további információkat találhattok netes böngészésetek alatt. Üdv, Kerekes Gyöngyi - blog operátor
Elküldve: 2009. október 21. - 15:43:31
Munkát keresek Dániába!
Meloztam kint 2évet de a válság miat megszünt!
Ismét kint szeretnék elhelyezkedni minimális angol nyelvtudással.
Bármilyen munka szoba jöhet állattenyésztéstől a segédmunkáig B C E jogsival!
Minden segítségnek örülök, és remélem minél hamarabb sikerül állást találnom!
Aki tud bármilyen állást kérem segitsen.
Elöre is köszönöm.
taki-n@freemail.hu
Elküldve: 2009. október 15. - 13:00:20
Randersbe utaznánk november elején. Koppenhágáig repülővel, onnan viszont nem tudom. Vonatot néztem, nagyon drága, a busz állítólag olcsóbb. Tudja valaki, mennyibe van egy retúr buszút Kphg.-Randers, menetrendet, honnan indul stb.?
Köszi.
Elküldve: 2009. október 07. - 17:49:37
-NINCS KVIZ!
-NINCS SZEMELYI KERELEM!
-CSAK REGISZTRALSZ ES TIED A PENZ!
250$ KEZDOPENZ A FULLTILLT POKER ES A TITAN POKER TERMEKBE!!!
Ingyen póker pénz, lehetséges!? Igen, az online póker termek pénzt adnak Neked, hogy kockázat nélkül kipróbáld a termüket, és ebben nincs semmi trükk. Így anélkül, hogy a saját pénzedet kockáztatnád, szert tehetsz tapasztalatra és befektetés nélkül felépítheted póker bankrollodat.
Soha ne felejtsd, hogy az ingyen kapott kezdőtőkéből kitartó munkával befektetés nélkül építhetsz akár több ezer dolláros bankrollt és tehetsz szert ezáltal jelentős bevételre, így ennek tudatában használd ki lehetőséged.
ha nyersz a penzt kiveheted paypal, moneybookers, hitel-creditkartya, CSEKK,banki atutalas stb segitsegevel
Olvasd el részletes leírásainkat minden regisztrációd elött, hiszen csak így lehetsz biztos, hogy megkapod a bónuszt.
REGISZTRACIOS SEGITSEG MAGYARUL EZEN AZ OLDALON :
link
Elküldve: 2009. október 03. - 20:30:17
Nézegettem az indexes fórumot az utóbbi hetekben, amit ide belinkeltetek, de nem kaptam választ ott a kérdeimre, úgyhogy megpróbálom ide is feltenni :)
Szeretnénk kimenni 2010 elején Dániába élni, már voltunk fél évet 5 éve, de akkor még nem voltak gyerekeink, mostmár van 2 is, egy 3 éves (óvodás) és egy 15 hónapos. Tudna nekünk segíteni valaki eligazodni ebben a daycare-nursery-private childcare dologban (azt tudom, hogy majdnem 3000korona egy 3 éve alatti gyerek elhelyezése, beleértve a private daycare-t, meg hogy a guarantee list az valóban csak a daycare és a nursery részére van, tehát a kindergarten-eknek nincs ilyenjük? Szóval az oviba be lehet simán jutni 1-2 hónapos várakozással max? Mennyivel előre kell beiratkozni oda? És hányan vannak egy nurseryben, egy daycare-ben, egy kindergartenben egy-egy csoportban és hány gondozó-, óvónő van?
Esetleg albérlet keresésben is jól jönne valami iránymutatás, meg az árak...
Jaj, és még valami nagyon érdekel. A fizetések. Mivel anno én kiküldetésben voltam kint, itthonról kaptam napidíjat koronában, de most szeretnék kint vállalni állást és a férjem is és egyelőre nem nagyon tudjuk, hogy mennyit lehet kérni mondjuk egy szofvterfejlszetői állásért... ha valaki tud ebben segíteni, nagyon megköszönném!
Nyilvánvalóan, ha nem kapjuk meg a kiszemelt állás(oka)t, akkor nem megyünk, szóval a kintlétünk nyilvánvaló feltéle, hogy megkapja legalább az egyikünk az állást, amit megpályázunk.
Egyébként már más is írta, amit mi is megfogalmaztunk, hogy nem meggazdagodni akarunk, hanem normális életkörülményeket szeretnénk biztosítani a gyerekeinknek és magunknak az itteni borzalmas körülmények helyett. Sajnos, mi egyszer maradhattunk volna, 3.5 évvel ezelőtt, amikor terhes lettem a nagyobbik fiammal, de akkor úgy döntöttünk, hogy a család a fontosabb. Azóta bebizonyosodott, hogy a bajban a családra sem tudtunk támaszkodni, így semmilyen gyökerünk nem maradt ebben az országban és hiába van jó állásunk itt, nem elég ahhoz, hogy a semmiből otthont teremtsünk anélkül, hogy a fizetésünk nagyját hitelbe fizetjük és mellette éhezünk.
Köszi előre is!
krisim
Elküldve: 2009. szeptember 28. - 22:20:36
Én az ajánlanám, hogy alapossan olvassad átt az "index Dán forumot", mivel ott megtalálod azt a sorstársadat (Géza-2) aki már megjárta azt az utat, ami Téged érdekel.
Számithatsz arra, hogy kérdéseidre, böséges válaszokat kaphatsz, tehát kattints ide:
link
Elküldve: 2009. szeptember 26. - 12:38:41
Ki szeretnénk a feleségemmel és két lányommal települni Dániába. A lányaim 9 és 1 évesek. Én csőszerelő, központifűtésszerelő és hegesztő vagyok, a feleségem pedig bőrdíszműves. Van egy kis anyagi hátterünk, de nem szeretnénk hiú ábrándokat kergetni. Ha lenne valaki, aki ráér egy kicsit, írjon nekünk légyszi, hogy milyen az élet kinn. Nem meggazdagodni mennénk, csak becsületesen megélni és eltartani a gyerekeket munkával, nem segélyekből, hanem munkával. Itt is dolgozunk, de már 1000 bőrt húznak le az emberről.Ha megírnátok az iskoláztatást, hogy mennyire nehéz a dán nyelv, lakásárakat stb, megköszönnénk..Addig is irigykedve gondolunk rátok, hogy Ti már kinn éltek.. Sziasztok
Elküldve: 2009. szeptember 25. - 14:59:24
Szerettel volna tagja lenni egy nemzetkozi csapatnak vagy tanultal volna mar elesben angolt?
Most minderre lehetoseged lehet, csupan egy emailt kell irnod nekem es en mindenben a segitsegedre leszek...
A program onkentes alapu. anyagi helyzetedtol fuggoen tartozkodhatsz 6 vagy 10 honapot Angliaban. 6 honapot, ha a kepzes koltseget es ellattasodat fedezni tudod (2650 font), 10 honapot ha inkabb velunk dolgoznal es 4 honap alatt kigyujtened a szukseges osszeget.
A csapatok atlagban 8-15 emberbol allnak, a vilag minden reszerol es minden korosztalyban (fokent 18-38, de elofordul 70 eves korosztaly is).
A munka, amit vegzunk nem nehez, sot inkabb csapatepito es szorakoztato.
Estenkent kulonfele programokat szervezunk, mint peldaul karaoke, nemzetkozi tanc, szinikor vagy kolteszet. Szabadidonkben nyelvkoroket tartunk vagy sportolunk.
Itt mindenki onmaga lehet hataraival es ertekeivel. Felfedezheti miben jo es mit szeretne ellerni az elettol.
A program, ami Afrika - es India - kikepzeseket foglal magaban, egyeni kepessegekhez, elvarasokhoz mert.
Vannak, akik AIDS - megelozessel foglalkoznak, vannak akik arvakra vigyaznak, vannak akik afrikai tanarokat kepeznek ki es vannak, akik fakat ultetnek vagy eppen hazakat epitenek.
Vannak helyek, ahol angolul, vannak ahol portugalul vagy eppen franciaul beszelnek. A Te dontesed, hogy hova akarsz menni.
Az Afrikaban toltott ido 6 honap, ebbol lehetoseged szerint 10 napot kirandulhatsz, korulnezhetsz es helyeket latogathatsz.
Az ottani munkad utan 2 honap Anglia vagy Europa - korut var Rad! A Te dontesed, hogy mit akarsz...
Ha tovabbi kerdeseid lennenek, irjal a 7katharina@googlemail.com- ra!!!
Udvozlettel,
Tika
Elküldve: 2009. szeptember 24. - 15:47:24
Bocs,hogy magyar földön letegezlek;Már egy jó pár honapja olvasóm a leveleidet és csak csodálni tudom a segítőkészségedet:Gratulálok!
...Nekem az lenne a gondom,hogy már nagyon elegem van az itteni életből(ha egyáltalán lehet ezt a nyomorgást így nevezni?!) és el szeretnék tűnni ebből az országból;
Adj légyszíves egy jó tanácsot:43 évesen mi tévő legyek???(Csak románul tudok,felsőszinten.)Üdv.és jó 7végét kiván egy kötelességtudó család apa.
Elküldve: 2009. augusztus 10. - 13:33:15
Ugy alakult, hogy Silkeborgban kell toltenem egy par hetet, a munkam miatt. Nincs itt veletlenul valaki aki magyar?Eleg rosszul erzem itt magam egyedul, es a Danokkal nem annyira talaltam meg a kozos hangot.
Vagy esetleg Aarhusban?
Elküldve: 2009. augusztus 02. - 17:43:25
Elküldve: 2009. augusztus 02. - 10:16:51
Elküldve: 2009. augusztus 02. - 10:12:34
Budapest=>Pozsony=>Brno=>Zawidow=>Krauschwitz=>Berlin=>Rostock-Gedser=>Svendborgvej=>Nygade Herning!!! Megérkeztél...!!!Nem is volt nehéz,de ha azt akarod ,hogy könnyű legyen és egyszerű:Vigyél magaddal,én is ki szeretnék menni dolgozni Dániába!!! (fizetem az úti költségeimet)
Elküldve: 2009. július 22. - 12:35:48
2009 szeptember végén kellene mennem Herning-be budapesti vagy bécsi indulással.
Szeretném megkérdezni töletek, hogyan juthatok el oda a legegyszerübben . ( marianndeak@yahoo.com) Előre is köszönöm ha valaki tudna segíteni .
Elküldve: 2009. július 06. - 19:42:15

Súgó