Startlap fórum:: ápolónő dániában érdeklődöm - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 15 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

ápolónő dániában érdeklődöm

• Csoport: Guests

Elküldve: 2008. január 22. - 08:01:12

Szia nővér2!
Örülök, hogy végülis győzedelmeskedett a jó humor. A "nagyeszmés" beírásom dacialogan hozzászólásaihoz fűződött, de most már ultra ciki lenne leírni megint ugyanazt másként. Nem akarok a számból vaskarikát csinálni (ja, az más...:))
És továbbá remélem, ha terveim realizálódnak, és én is kint leszek, hatékonyabban hozzájárulhatok, hogy ne add fel az álmaidat ilyen hamar. Puszika.
0

Elküldve: 2008. január 21. - 20:15:08

Szia Greve!
Hát tudod az volt a legbiztatóbb amikor férjhez akartál adni!Egyébként én már tényleg csak szemlélőként olvasgattam a forumot,meg érdekes volt.Teljesen lemondtam a külföldi munkáról,több okból.Tulajdonképpen igazad volt abban,hogy az élet napos oldalára szeretnék kerülni.Én itt sajnos egy szorult helyzetben kaptam ezt az állást ahol most dolgozom,és ahonnan úgy érzem nem találok ki,pedig nagyon szeretnék.Ez kiút lehetett volna,de nem lett.Az én korosztályom nagyon nagy baja az,hogy nyelvet csak az oroszt tanultuk,és akinek nem ment jól anyagilag az úgy is maradt tudatlanul,nyelv nélkül minimális orosz tudással,azzal meg most kitörölhetem,de még ahhoz is kevés,na nem azért mert olyan nagy.Nekem itt volt 2 nagyon jó munkahelyem mindkettőt én baltáztam el,az egyiket azért mert több pénzt igértek a másikat azért ,mert elköltöztünk,pedig ez a második álmaim munkája volt.Itt utalnék arra,hogy nekem is mondhatták,hogy nem biztos,hogy jó lesz,nem hittem el.Sztem embernek még ilyen jó helye nem volt.Csak nagyon messze költöztünk és nem volt auto amivel el tudtam volna járni oda,ma már lenne,de másnak jó ott.Mindegy na,azért néha levelezhetünk,miért ne...?
0

Elküldve: 2008. január 21. - 20:01:38

Szia Litykosz!
Lehet kicsit lemaradtam agyilag,igaz ma már kidolgolgoztam magam,de nem értem azt a mondatot az álszent szavak és eszmékkel kezdődőt.Tényleg nem értem,légyszi még szánd rá magad és ird le nekem,mert nagyon nem fog az agyam.Egyébként nem tudom hány éves vagy ,de gondolom nálam jóval fiatalabb,mert akkor már tudnád,hogy tök fölösleges szólni annak aki a gödör felé tart,hogy ha beleesik fájni fog,max annyit tehetsz,hogy szólsz ott van egy gödör.Ő majd eldönti,hogy kikerüli,vagy belezutty.Sztem ez igy működik,saját gyerekemen tapasztaltam,na meg őszintén magamon is,ha azt mondják vmi rossz lesz addig úgyse hiszem el amig én meg nem tapasztalom.DE ez mind adódhat ám abból,hogy mi (főleg nők)sajnos olyan rohadt irigyek tudunk lenni,hogy a másik már rögtön gyanakszik.Aha ezt azért ne csináljam,mert még vmi jó is kisülhet belőle.Hát bonyolult az emberi (női) lélek.
0

Elküldve: 2008. január 21. - 17:25:27

Szia Növér2!

Örülök, hogy látlak.

A topic kezdetén, Te voltál az, akivel a legtöbb érdekes sorokat váltottam (emlékszel: olyan lelkes voltam, hogy akár még férjhez is adtalak volna).

Hát igen, voltak olyan esetek, amikor a beirásaim eléggé iluzió rontóak voltak, de hát csak a valóságot és az igazat irtam, az itteni állapotokról és a Jobnordic ról beszerzett információkról.
Ma már beigazolódott, hogy sajna ez az egész csak egy kamu volt a duli részéröl, amit én is igazán sajnálok.

Aztán azt sem lehet kizárni, hogy ez a sarlatán valóban szeretett volna egy jó üzletet összehozni, de hát nála ez nem sikerült, mivel sz@rbólo vaskarikát, azt nem lehet csinálni. Az egész disznóságról, akkor gyözödtem meg 100% ra, amikor megláttam azt a lerobbant malom épületet egy kis koszos faluban, ohova az Ö e-mail-ja volt bejelentve.

Az egészben azt lehet a legjobban értékelni, hogy anyagilag eggyikötök sem lett megkárositva, tehát én jómagam ennek örülök a legjobban, mivel a fárodozásaim, nem voltak hiábavalóak.

Más:
Az itteni magyarok összetartásával kapcsolatban, az igazság az, hogy mindenki el van foglalva a saját itteni életével és a családjával. Ez egy tipikus jelenség azok részéröl, akik már évtizedek óta itt élnek az országban, mivel a hosszú évek, csak csak megviselte ezek személyek mentalitását, magyarságát és nem utolsó sorban, a nemzeti hovatartozását.

Sok esetben, irigykedni lehet az itt élö muzulmánokra és a zsidókra, mivel ezek nem adják fel a kilétüket, tehát összetartanak a végtelenségig.

A régi idökben, amikor még mindannyiunknak kilógott a fenekünk a nadrágból, akkor még semi probléma nem volt az összetartás terén, de aztán az évek során, jöttek a változások, mivel külön külön mindenkinek másképpen sikerült az élete. Voltak (vannak) olyanok, akik a tengerparti gazdagabb negyedekben kötöttek ki és vannak olyanok is, akik semmire sem mentek, tehát ott állnak, ahol a kezdet kezdetén.

Hát igen, a valóság az, hogy ennek köszönhetö, a nem létezö összetartás.
0

Elküldve: 2008. január 21. - 16:07:27

És ezentúl ígérem homokba dugom a fejem, befogom a szemem, fülem, szám, és még ha látom is hogy valaki egy nagy gödör felé tart, nem szólok neki, hogy: Hahó, ha beleesel fájni fog, mert a végén visszaszól nekem, hogy: na és, ha beleesek, akkor mi közöd van hozzá,és különben is milyen hangnemben figyelmeztetsz?
(legalábbis ebben az ápolónő Dániában érdeklődöm kategóriában.) Tényleg hülye vagyok, hogy belefolyok ilyen parttalan, kilátástalan dolgokba. Megint tanultam valamit. Szigorúan tartom magam a száraz információszerzés-adás kategóriához. Árrivederá.
0

Elküldve: 2008. január 21. - 15:43:07

Szia Nővér2!
Sajnálom, ha neked úgy jött le ez az egész, hogy egymás torkának estünk. Ezt én inkább egy hevesebb vitának hívnám, ami még véletlenül sem említhető egy lapon azzal, amit külföldön a magyarok -tisztelet a kivételnek- művelnek egymással. Személyes tapasztalatból írok, mert én is éltem 5 évig külföldön. És én is azok táborába tartoztam, (és tartozom) akik inkább segítették egymást. Megkárosítani vkit anyagilag soha nem jutott eszembe, csak azért, mert én beszélem az adott ország nyelvét, vagy kihasználjam mások tájékozatlanságát. Ez a fajta hozzáállás mindig szúrta a szemem. És én ezt ily módon tudom kinyilvánítani.
Vmint nem értek egyet az álszent NAGY SZAVAK, és ESZMÉK mögé bújtatott oktatással. Ezt neked azért írom le, mert valóban te indítottad ezt a fórumot, és -gondoltam- tartozom ennyi magyarázattal. Puszika
0

Elküldve: 2008. január 21. - 10:52:27

Sziasztok!
Örülök,hogy örültök ennek a forumnak,amit inditottam!Szomorú vagyok,hogy még sehol semmi konkrétum és máris bizonyitjuk a magyar virtust!Kinn élők mondták,hogy csak a kinti magyarokra nem lehet számitani,hát innen még senki nem indult el és máris egymásnak esünk.Tehát tényleg igaz a dolog magyar magyart inkább megfojt,minthogy segitsen.Ez a forum info szerzés céljából indult,kár egymás ellen forditani.Sztem minden info még a negativ is hasznos,de miért kell egymást bántani?A cél elvileg ugyanaz lenne,kijutni,jobban élni,soha nem fogjuk megtanulni,hogy összefogással sokkal többre jutunk?Hetek óta már csak olvasom a forumot,mert igazából ebbe már nem lehet beleszólni...szomorú.Azért én megköszönöm mindenkinek az értékes hozzászólást,kopirinek,greeve-nek hogy időt és fáradtságot nem kimélve utána járt nekünk sok hasznos infonak,még ha mindig nem is esett jól az amit leirt,de legalább vette a fáradtságot és megtette,nélküle miről is vivnánk itt??
0

Elküldve: 2008. január 21. - 08:47:04

Elképzeltem a jelenetet, ahogy Viola (dacialogan) kimegy, és megnézi magának Greve-t...:DDDDD
0

Elküldve: 2008. január 20. - 14:20:01

Még egy utolsó gondolat: Szerintem egy ember nem attól lesz reményvesztett, amit pár ember leír egy fórumban. Ha mindenki elveszítené a hitét rögtön két hozzászólás miatt, akkor holnaptól a média tömeges öngyilkosságokról számolna be...
0

Elküldve: 2008. január 20. - 13:51:37

És kérdem én, megér ennyit ez a pali, hogy még össze is vesszünk rajta??? Inkább ez a szomorú.
0

Elküldve: 2008. január 20. - 13:34:51

Szia dacialogan! Én egy szóval nem mondtam rád, hogy primitív vagy, és buta,és azt sem gondolom, hogy bölcs vagyok(ha az lennék, nem állnék le itt vitatkozni) ez nem az én stílusom. Nem megbántani akartalak, csak egyszerűen nem értem miért akadtál ki annyira pár hozzászóláson. Véleményem szerint az ilyen Duli-féléken jobban ki lehet akadni, mert nem pár ezer forinttal akar embereket megkárosítani, hanem egyenesen a padlóra küldeni.És ezt mind szimpla nyereségvágyból. Engem ez valahogy jobban felháborít, mint pl. nővér5 hozzászólása -bár azt sem támogatom.- Viszont örülök, hogy neked ilyen pozitív a hozzáállásod, és remélem nem kerülsz ilyen emberek karmai közé, mint a fent említett személy. (És ehhez nem kell butának lenni)-Egyszerű jóhiszeműségből is lehet iszonyatos tragédia.Puszi.
0

Elküldve: 2008. január 20. - 13:13:33

Ok, mivel buta és prímitiv vagyok nincs keresnivalóm itt.Megfogadom jó tanácsodat drága litykoszom te nagyon bölcs és értelmes vagy, ahogy látom.Nem zavarok többé, csak kis intermezzo voltam én is.
Mindenkinek a legjobbakat.Megszűntem.
0

Elküldve: 2008. január 20. - 12:57:34

Szia Dacialogan!
Igen, ez a fórum arra is alkalmas, hogy megvitassunk olyan dolgokat, amiben-esetleg- nem értünk egyet.
1. Senki nem gondolja, hogy a magyar ápolónők buták, de de többen úgy éreztük, figyelmeztenünk kell az embereket arra, hogy nem másszanak bele olyan buliba, aminek igen kemény kötvetkezményei lennének. Nem hinném, ha akárki is az utcára kerülne, v. az életben nem állna talpra azután, hogy csúnyán átverték, megvígasztalná az a nemes gondolatsor, amely klaviatúrád által ide bejegyeztél.
2. Greve -igaz személyesen nem ismerem- azzal a rengeteg infoval amit itt közzétett, nem csak tanácsot, hanem kalácsot is adott, mert mint tudjuk, az iformáció=érték, érték=kalács.
3. azzal, hogy te simán leprimitívezel embereket, hozzászólásuk alapján, az a mocskolódás.
4. Ha ennyire elriaszt az őszinte beszéd, lehet, hogy neked kéne kicsit magadba nézned.
4. és végül:ha nem tudsz értelmeset is produkálni itt a fórumon, akkor egyszerűen ne olvasd, vagy menj át egy másik fórumra.
Millió csók, litykosz
0

Elküldve: 2008. január 20. - 11:44:25

Egyébként is, hogy véleményem legyen a témáról:
A lehető legjobb, hogy ez a fórum létrejött. Okos dolog volt. Ha az a benyomása bárkinek is, hogy Mo-on buta liba ápolónők vannak "csak", az tévedett.Már nem lehet becsapni, lerázni, megalázni.Barbus volt a legjobb példa.
Kimondottan örültem neki, amíg greeve el nem kezdett kavarni.
Én hiszek még a jóban,, az emberségben, az empátiában,
a segítőkészségben. Nem gyanakszom rögtön..., de ez én vagyok. Ha már ezt a hitemet is elvesztem , vagy elveszik tőlem, akkor mennyit érek én ,mint ember?
Ezért háborodtam fel, hogy elkezdődtek a gyalázkodások.
És miért ne lehetne beleszólásom mint első alkalmasnak és ekkora közhelyet, hogy LEGJOBB VÉDEKEZÉS A TÁMADÁS de greeve te már meglett korú ember vagy úgy értettem. Hol volt itt támadás?
Az a legjobb, hogy más sem úgy értette egyből, ahogy te.
Ha majd 1x Dániában leszek akár mint turista szívesen megnéznélek magamnak
Viola
0

Elküldve: 2008. január 20. - 11:02:26

Litykosznak!
a 226-os okfejtésed volt a nyerő. Kár, h. utána elkezdtél filózni és önmagadnak ellentmondani, nem akartam venni a lapot, de azzal, hogy le lettem "faszizva" nő létemre...Dehát ha nem is derül, ki 2-es számmal kezdődik a személyi számom.
Az, hogy pár dialógus erejéig sztár lettem nem tett boldoggá.
Egyébként greevhez kédésem is volt válaszolt is és jóhiszeműnek gondoltam, de a lefaszízás után el kezdtem én is azon filózni, hogy az ellenpropagálás és tűzszítás is jó szerep itt a fórumon.
Ha ismernétek mint, ahogy nem, akkor nem egednétek meg magatoknak ezt a hangnemet.
Greevnek üzenem, hogy itt Magyarországon igen is vannak emberek 2-3 diplomával is, akik doplgoznak ebben a rohadó egészségügyi rendszerben megalázó bérekért. És mégis...
Mindenkinél 1x betelik a pohár és menni készül.Az jó, ha jóhiszeműen jó tanácsokat adnak a hozzáértők. De, ki kalácsot a tanács mellé nem tud adni, az ne bújtogasson és ne faszizgasson.
Viola
0

Elküldve: 2008. január 19. - 15:19:08

igyekszem, igyekszem... és okos is.... és szép is....:)))
0

Elküldve: 2008. január 19. - 09:39:29

én is megpróbáltam de nekem nem adott ki senki, mintha most jelentkezett volna először. ügyi vagy Litykosz.
0

Elküldve: 2008. január 19. - 09:31:57

Szia Greve!
Ezt valóban alaposan benéztem. :))))Eszkúzá...
Nekem ez a verzió azért nem jutott eszembe, mert mielőtt válaszoltam volna "Dacialogannak", kikerestem az előző hozzászólásait is, aholis, mint "Viola" mutatkozik be. Bár írni, azt bármit lehet....én is lehetek a neten holnap akár a Mikulás is..:)
0

Elküldve: 2008. január 19. - 09:16:45

"232"
Nekem is ez olt az első gondolatom.:))
0

Elküldve: 2008. január 19. - 09:02:57

#231-re:

Szia Litykosz!

Igazán nagyon sajnálom, hogy az aluli soraimat totál félreértetted!

Abban a pár sorban, arra fokuszoltam, hogy ki lehet az a faszi, aki csak úgy pofátlanúl idetolakodik és az elsö beirásában, kiméletlenül kiakar oktatni Benneteket, hogy hogy kell viselkedni.
Natehát, az ürge modortalan fellépés, az nem más, mint támadás.

Azt javasolnám, hogy ismét olvasd el a #223-as beli szöveget és akkor (remélhetöen) Nálad is leesik a tantusz, az az rá fogsz majd jönni arra, hogy ki lehet ez a ” dacialogan ”!

Véleményem szerin, adott esetek alkalmával, egyáltalán nem szükséges, az indulatos szavakat vattába csomagolni, tehát az esetleges spontán szóáradatoknak, abszolut semmi köze, az inteligenciához.
0

Topik megosztása:

• 15 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.