Munkát keresek!
Elküldve: 2010. április 14. - 21:22:39
Regisztráltam az oldalra, de konkrétan az oldalon belül nem tudom, hogy hogyan kell keresni. Tudsz ebben esetleg nekem segíteni. Előre is köszönöm.
Gábor
Elküldve: 2010. március 30. - 20:30:56
Elküldve: 2010. március 25. - 04:34:51
Boltvezetőként dolgoztam egy nagyvállalatnál, és sajnos a leépítés engem is utolért. Barátnőm még tanul, ezért a nyáron szeretnénk kimenni Dániába. Azt gondoltuk megpróbáljuk a szezonális munkát, és körülnézünk, milyen kint az élet. Július, Augusztusban szeretnénk kimenni, ha megtaláljuk a számításunkat akkor természetesen maradnánk tovább. Ha van olyan aki tudna segíteni, kérem írjon a hgabor2003@yahoo.com e-mail címemre. Minden érdekel, nem csak a munka, szállás, élet, árak tényleg minden. Jól beszélem az angol nyelvet, 1,5 évig éltem Amerikában, bár már régebben volt, egy kis gyakorlás után nem lenne gond.
Segítségetek előre is köszönöm.
Gábor
Elküldve: 2009. október 30. - 19:06:15
Kellemes estét és szép hétvégét neked is.
Elküldve: 2009. október 30. - 13:54:23
Szives figyelmedbe ajánlom, hogy az a kevés itt élö magyarok, a hosszú évtizedek folyámán, annyira el dánosodtak, hogy már nem viselik a szivükön a Mo-i problémákat.
Különben is, itt mindenki el van foglalva a saját (esetleges) problémáival és a családjaik életével.
Ezen a téren, irigykedni lehet a zsidókra és a muzulmánokra, mivel ez a két falyzat, sokkal jobban ápolgatja származását és hovatartozását, mint pld.az európai népek.
Én csak azt a jóindulatu tanácsot addhatom, hogy próbálkozzál saját eröböl rendezni a kilátástalan életed és akkor senkinek nem fogsz köszönettel tartozni.
Sok sikert és egy kellemes hétvégét kivánok.
Ps.: A munkakereséssel kapcsolatban, itt alul ezen a statisztikán láthatod, hogy az EU-n belül, egy országba sem létezik, munkaerö hiány!
link
Elküldve: 2009. október 29. - 19:45:28
HA TUD VKI MUNKÁT KOPPENHAGÁBAN SZOLJON A FERJEM KINN VAN MOST KERESGEL DE NEM TUD DÁNUL CSAK ALAP ANGOL PERFEKT FRANCIA NYELVET,ÉS ARABOT BESZEL.VENDEGLÁTÁS ERDEKELNE, MERT TÖBB EVE GYROSZOS VOLT. ENGEM IS ERDEKELNE MUNKA. ALAP ANGOL, FRANCIA NYELVTUDASOM VA.RECEPCIOS VOLTAM EGY FITNESS TEREMBEN. VAN KET KISFIAM
3 ÉS 4 EVESEK.TOVÁBBI KERDESEIM: HOGYAN MUKODIK OTT KINN AZ OVODA? MENNYIBE KERÜL? MENNYIBE KERÜL KOPPENHAGABAN EGY SZOBÁS LAKAS BÉRLÉSE?
andrea198306@gmail.com email cimre kérnék választ ha lehetseges,előre is köszönöm.
U.I.:a JÓISTEN SEGÍTSEN MEG MINDENKIT :D
Elküldve: 2009. október 21. - 15:41:38
Munkát keresek Dániába!
Meloztam kint 2évet de a válság miat megszünt!
Ismét kint szeretnék elhelyezkedni minimális angol nyelvtudással.
Bármilyen munka szoba jöhet állattenyésztéstől a segédmunkáig B C E jogsival!
Minden segítségnek örülök, és remélem minél hamarabb sikerül állást találnom!
Aki tud bármilyen állást kérem segitsen.
Elöre is köszönöm.
taki-n@freemail.hu
Elküldve: 2009. október 07. - 17:49:31
-NINCS KVIZ!
-NINCS SZEMELYI KERELEM!
-CSAK REGISZTRALSZ ES TIED A PENZ!
250$ KEZDOPENZ A FULLTILLT POKER ES A TITAN POKER TERMEKBE!!!
Ingyen póker pénz, lehetséges!? Igen, az online póker termek pénzt adnak Neked, hogy kockázat nélkül kipróbáld a termüket, és ebben nincs semmi trükk. Így anélkül, hogy a saját pénzedet kockáztatnád, szert tehetsz tapasztalatra és befektetés nélkül felépítheted póker bankrollodat.
Soha ne felejtsd, hogy az ingyen kapott kezdőtőkéből kitartó munkával befektetés nélkül építhetsz akár több ezer dolláros bankrollt és tehetsz szert ezáltal jelentős bevételre, így ennek tudatában használd ki lehetőséged.
ha nyersz a penzt kiveheted paypal, moneybookers, hitel-creditkartya, CSEKK,banki atutalas stb segitsegevel
Olvasd el részletes leírásainkat minden regisztrációd elött, hiszen csak így lehetsz biztos, hogy megkapod a bónuszt.
REGISZTRACIOS SEGITSEG MAGYARUL EZEN AZ OLDALON :
link
Elküldve: 2009. október 06. - 12:40:49
Nem tudom jo helyre irok de szeretnék kijutni dániába dolgozni 5 öd magammal.Állattenyésztésben és mezögazdaságban jártasak vagyunk a munkát megbecsüljük de sehol nem válaszolnak az emailjainkra.Sürgösen mennénk ki autoval.Ha tudtok segitsetek.
Email:
hapbeno@gmail.com
Elküldve: 2009. június 25. - 12:28:14
Szeptembertől Dániában, azon belül Koldingban fogok élni, és tanulni egy egyetemen, s ezen a környéken keresnék munkát, amit részidőben el tudnék vállalni! Mindenféle munka érdekel, a mosogatástól kezdve esetleg az irodai munkáig! Felsőfukú angol, közép olasz nyelvtudással rendelkezem!
Ha vki tud segíteni, nagyon kérem, hogy írjon erre az emai címre!!!! : p.judit89@gmail.com
Köszönöm előre is!!:)
Elküldve: 2009. június 18. - 21:30:03
Nem javaslatokat és ötleteket, csupán (szándékom szerint) objektív véleményt szeretnék megfogalmazni a külföldi EU állampolgárok jelenlegi dániai munkavállalási lehetőségeiről. Magamról: 44 éves, műszaki felsőfokú végzettségű agilis férfi vagyok, angol és dán nyelvtudással (valahol az alap- és középfok között félúton). Jelenleg Dániában tartózkodom ismerőseimnél. Harmadik hónapja keresek munkát, eredménytelenül. Összesen 6 dán weboldalon regisztráltam magam (dán nyelven) mint álláskereső, valamint kb. 60 hirdetésre küldtem el (dán nyelvű) álláskeresési jelentkezésemet. A weboldalon történt regisztrációra egyetlen ajánlat sem jött, míg a jelentkezéseimre eddig összesen csak 3 helyről érkezett (természetesen nemleges) válaszlevél. Álláskereséseim a konyhai mosogatótól a takarítón át a technikusi és mérnöki álláshelyekig történtek.
• A biztos, kommunikációképes angol (esetleg német) nyelvtudás elengedhetetlen, azonban nagyon is szükséges a hétköznapi kommunikációhoz a dán nyelv legalább alapfokú ismerete is. Bár a dánok nagy része beszél angolul, a hétköznapokban (pl. a munkahelyen) elsősorban dán nyelvet használják. Tudnék példákat felhozni kivételekre is (angol és dán nyelvtudás nélkül alkalmazott lengyel, román, és magyar állampolgárokra), de a kivételek erősítik a szabályt.
• A gazdasági válság ebben az országban is érezhető, mely a munkaerőpiaci helyzet alakulásán jól lemérhető. Nagyon sok cég ment/megy tönkre, s az előző évihez képest például 25%-kal több az álláskereső fiatal; és egyébként is emelkedett a dán álláskereső állampolgárok száma. A munkaerőpiaci helyzet is speciálisan dán, ezért egyben nagyon sok a meghirdetett álláshely is. Véleményem szerint nem minden dán agilis és nem minden dán szeret elvégezni akármilyen/bármilyen munkát. Amíg a dán állampolgár állást keres, jó juttatásokban részesül, amelyből nagyon jól meg tud élni.
• Annak ellenére, hogy 2009. május 1-től Dánia is megnyitotta munkaerőpiacát a magyar munkavállalók előtt is, sajnos a gyakorlatban ez itt kinn még nem érezhető. link Sok helyen egyszerűen nem alkalmaznak külföldit. Ha alkalmaznának/alkalmazhatnak, akkor meg olyan követelményeket támasztanak vele szemben, amit nem mindenki tud teljesíteni (pl. már mosogatóként történő alkalmazáshoz is, meg takarítói álláshoz is sok esetben szakirányú végzettséget, meg jó dán nyelvtudást kérnek.) Sok olyan álláshirdetést olvastam, ahol pl. csak dán (svéd, vagy finn) nyelven fogadnak el jelentkezéseket.
• Természetesen itteni, kinti személyes kapcsolattal bármi elintézhető, egyszerű állás is szerezhető (takarító, mosogató, stb.) de ha valaki önállóan vág neki Dániának, mindenképpen olyan állásban gondolkodjon elsősorban, amely itt hiányszakmának számít, azaz ún. „pozitív listás”.
link
• Hiányszakmák esetén nagyobb esély van állás találni, de sok esetben szükség lehet (amint a listából is látható) a végzettség honosítására, elismertetésére. Dán oldal: link Ezért nem elég a végzettség angol nyelvű fordítása és az önéletrajz, hanem szükséges lehet a végzettséget (és a gyakorlati időt igazoló) hatósági bizonyítványokra is. link
• Természetesen egy dániai állás megszerzéséhez szerencse is kell, s ha van jó kapcsolat, az is sokat segít. Viszont ne felejtsük el: ha állásközvetítő irodán keresztül próbálunk munkát szerezni, nagyon járjunk utána az irodának, nehogy így járjunk: link
• Véleményem szerint Dániában a szociális és egészségügyi ellátó rendszerben jó eséllyel lehet munkát találni. A link álláskereső oldalon általában az álláshirdetések 25-40%-át az e szakterületen meghirdetett állások teszik ki. (Régiónként eltérő mértékben).
• Az OECD legutóbbi jelentése szerint a tagállamok közül Dánia nemrég az első helyre lépett, mint „legdrágább” ország; Svájcot és Norvégiát is megelőzve. Ezt a tényt is figyelembe kell venni a hosszab idejű dániai álláskeresés, a kinti tartózkodás szempontjából. link
• Fontos weboldalak, amelyeket kiutazás előtt célszerű átböngészni: link link link
Remélem tudtam segíteni egy kicsit, sok szerencsét mindenkinek!
Elküldve: 2009. április 02. - 08:05:59
A segítségeteket szeretném kérni.
Dániában szeretnék elhelyezkedni minimális angol nyelvtudással.
Bármilyen munka szoba jöhet állattenyésztéstől a segédmunkáig!
Minden segítségnek örülök, és remélem minél hamarabb sikerül állást találnom!
Az itthoni állásközvetítők nevetséges összegeket kérnek egy állásért,(szerződéskötési jogcimen) nembeszélve arrol, hogy a munkát hináloktol is megkapják a jutalékukat.
Aki tud bármilyen állást kérem segitsen.
Elöre is köszönöm.

Súgó