Startlap fórum:: Kérdések indulás előtt - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 7 Oldal +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Kérdések indulás előtt

• Csoport: Guests

Elküldve: 2007. október 04. - 15:58:31

Szia cseky!

Küldtem levelet a nagyobb szervezeteknek, de eddig csak egy használható információt kaptam, miszerint Gallíciában egész évben nyitva vannak az albergue-k.

Lesz ez még bővebb is. :-)

RP
0

Elküldve: 2007. október 04. - 13:13:17

Szia Péter!
nagyon köszi az ügyintézést, várom a fejleményeket!
cseky
0

Elküldve: 2007. október 03. - 14:42:04

Szia Cseky!

Azt sajnos én sem találtam meg, ugyhogy írtam most egy levelet a San-Jean-i zarándokirodának. Ha válaszolnak, már másolom is be ide.

Addig is nyugodtan próbálgasd a tűrőképpességemet :-)

Azért vettem át ezt a LAP-ot, mert érdekel, érdekelve vagyok, és érdekesnek találom, ha népszerüsíthetem az ÚT-at. :-))

Szóval amit tudok segítek.
RP

!ULTREIA¡
0

Elküldve: 2007. október 02. - 15:06:46

Szia Péter!

Köszönöm a segítséget!
kicsit elbizonytalanítottál, de a kedvemet azért nem szeged:)
Tudnál esetleg abban segíteni, hogy az alberue oldalon melyik kis címszónál van kódolva spanyolul, hogy mettől meddig van nyitva az adott szállás (természetesen, csak, ha pallérozottabb vagy a nyelvből, mint én...:)
Alighanem még fogom próbálgatni a te és a fórum tűrőképességét.
kösz mégegyszer!
cseky
0

Elküldve: 2007. október 01. - 23:38:52

Szia Cseky!

Jól gondold meg, mert februárban és márciusban nagyon hideg van, a Pireneusokban pedig nagy hó.
A várható időjárást meg tudod nézni itt: link
Vannak szállások amelyek egész évben nyitva vannak, de a legtöbb csak szezonálisan. Ezek listályát minden zarándokiradában meg fogják mondani.

Barcelona, és Madrid nagyjából azonos távolságra van Pamplónától, a busz kb. 25€, a vonat kb. 35€.
Pontos információkat találsz a kiutazás doboz linkeiben.
Pamplónából Roncesvalles-be naponta egy busz megy, du. 6 körül, (de lehet hogy akkorra ér oda).
Roncesvalles és San-jean között nincs tömegközlekedés, csak taxi (kb.20€).
Én Pamplónától stoppal mentem, és pár óra alatt San-Jean-ban voltam.

Vissza egyszerűbb. A zarándokoknak nagyon olcsó a belföldi repülő. Santiagó-Madrid ~20€.

A szállások ára 5-10€. Ha szükséges, és odafigyelsz, akkor minden harmadik éjszakán tudsz adományért aludni. Azaz ha nincs pénzed nem kell fizetned, vagy csak amennyit tudsz.
Főleg az állami (municipal) szállások vannak adományért, de pár magán is. Valóban, az elején nem nagyon van ilyen. Az elsővel Najéra-ban találkoztam. A "szállás, turizmus" dobozban találsz alberge listát, ott az ár is fel van tüntetve.

A sátorral kapcsolatban szerintem baromi hideg lesz. Én augusztus közepén mentem, és bár nappal nagyon meleg volt, este, és éjjel viszont ugyancsak hideg. Baromi sokat fáztam. A félsivatagos részen, hidegek az éjszakák, ez jól látszik a várható hőmérsékleteken is.

Ha február végén, vagy márciusban indultok, akkor pakoljatok bundabugyit. :-)

Ha vannak további kérdéseid, szívesen válaszolok.
Addig is minden jót.
Radics Péter

!ULTREIA¡
0

Elküldve: 2007. október 01. - 13:20:58

Tiszteletem!
egyik barátommal szeretnénk nekivágni tavasszal az Útnak. Stílusosan Nagyszombatra próbálnánk a végére érni. Még nem voltunk, így jópár kérdésünk lenne, amit megköszönnék, ha valaki rutinos meg tudna válaszolni!
-2008-ban a húsvét márc 23-án van, így igen korai indulást követel, gondolom február közepe, vagy ilyesmi. Milyen idő van ilyentájt odakinnt?már akkor is dög meleg, vagy hasonló az itthoni kora-tavaszhoz?
-Milyen módon célszerű kijutni Saint-Jean-Pied-de-Port-ig? gondoltunk arra, hogy stoppal kiérünk két-három nap alatt, de nem tudom, hogy ven-é egyéb nem túl drága megoldás? hazajutásnál hasonlóképp: milyen járt megoldások vannak? honnan indul jó fapados, vagy hogyan lehet eljutni pl Barcelonába?
-az Út során mennyire lehet ráhagyatkozni tavasszal a zarándokszállásokra: hogy már nyitva lesznek, meg lesz ott hely is? Azt hallottam, hogy átlag 5 euro megszállni egy ilyen helyen, de talán az Út vége fele már ingyenes. ebből mi igaz? Sátrat érdemes vinni, vagy úgy is fölösleges teher, meg belefagyunk?

Egyszerre ennyi jutott eszembe:) előre is kösz a segítséget!
legjobbakat
cseky
0

Elküldve: 2007. szeptember 14. - 19:24:00

Minden városnak, vagy nagyobb falunak van saját zarángokútlevele "Credencial del Peregrino". Erről tudják honnan indultál.
Én Saint-Jean-Pied-de-Port-ból indultam, 2003-ban 2€ fizettem érte.

Buen Camino
0

Elküldve: 2007. szeptember 13. - 17:14:39

Hahó Metzmark!

Roncesvalles-ben én 3 Eurót fizettem az apátságban a zarándokigazolványért.
0

Elküldve: 2007. szeptember 13. - 12:28:45

Sziasztok!

Ha jól tudom kell egy "igazolványt" kiváltani amivel olcsó szálláshoz jutsz. Kérdés: hol lehet ezt az igazolvábyt kiváltani, illetve hogy eme igazolvány pénzbe kerül e?...
Üdv.:
MM
0

Elküldve: 2007. szeptember 09. - 09:03:21

Janos1 tökéletesen igazad van. A GORE-TEX párszáz eurós kabátok a vállon beáztak a hátizsák pántjai alatt, mert belepréselik a vizet. Pár eurós általad leírt poncsók a jegjobbak, ráadásul jobban is szellőznek és a hátizsák, meg közted nem folyik be a víz
0

Elküldve: 2007. augusztus 10. - 17:13:22

Szia János! Köszönöm a segítséget. Ezek szerint nem kell izgulnom az esőt leszámítva az időjárás miatt. Ez jó hír.
0

Elküldve: 2007. augusztus 10. - 12:53:21

Szia Gilgames!

Szerintem két váltás fehérnemű, póló, vami meleg felső. Esetleg egy saru,vagy szandál.
A legfontosabb egy jó bakancs és poncsó szerű, hosszú esőkabát, ami alá a hátizsák is befér.
Az utikönyv szerint Galíciában gyakran esik a tenger közelsége miatt. Ez így is volt, mert ahgy átléptük a határt elkezdett esni, és két napig esett egyfolytában. A márkás, lélegző, impregnált, stb túradzsekik semmit sem értek. A legjobb a műanyag hosszú esőkabát volt.
Ha valakit érdekel, szíves elmesélem a tapasztalataimat a felszereléssel, szállás, vagy bármivel kapcsolatban.
0

Elküldve: 2007. augusztus 07. - 13:56:06

Sziasztok!
Én most indulok augusztus 18-án Pamplonából és kb egy hónapig leszek úton. Kevés ruhát vinnék magammal, de nem tudom, hogy milyen arrafelé az időjárás mostanság. Azt mondják esik is, meg időnként hideg van. Tudna valaki segíteni, hogy milyen ruhákat érdemes vinnem? Köszönet!
0

Elküldve: 2007. június 26. - 11:23:12

Szia Zsófi!

Engem érdekelne, hogy milyen botot javasolsz ilyen tapasztalatok mellett.
Ennyire fontos a márka?
Én sokszor megyek úgy túrázni, hogy utazni is kell előtte, utána, és olyankor a teleszkópos sokkal praktikusabb.
Azok közül mit javasolnál?
0

Elküldve: 2007. június 22. - 19:29:45

Szia Kágébé!

Nagy kaland lesz, jó lesz! A botokról annyit akartam csak mondani, hogy én nordic walking világbajnoki bronzérmesként és őrült gyaloglóként sehova nem megyek már bot nélkül, de nem akármilyen bottal gyalogolok. 24 óra vagy 100 km már alapterhelés számomra, és ezt bot nélkül nem is vállalnám be. Ehhez viszont jó bot kell és azt sem árt tudni mit kezdjél a botokkal.
Teljesítménytúrákon egyre többen használják, legalábbis a túra első 20 km-én, aztán lógatják, húzzák, az okosabbak felteszik a zsákjukra, de egy a lényeg, nem használják, mert csak fárasztja őket.
Az El Caminónak lelki gyakorlat is a célja. Ha megtanulod a nordic walking alapjait, nagy élményben lesz részed, mert a ritmikus mozgás nagyban segít egyfajta meditatív állapot elérésében, nagyon nyugtató és kellemes. Tapasztalatból mondom, mert 24 óra gyaloglás alatt van időm bőven magamat figyelni, gondolkodni, szükség is van a magammal való kommunikációra, hogy ilyen távokat megtegyek.
A speciális nordic wlaking bot nagyon könnyű, de mégis erős, és hosszútávú, erőteljes bothasználathoz tervezett a markolat része. Normál esetben nem ajánlanám a telszkóposat, de egy ilyen túrára azt mondom elmegy, így zsákra is fel tudod tenni. Egy olyan svájci botot ajánlok, aminek a kesztyű része a kezeden marad, vagyis úgy tudsz megszabadulni a bottól cipőfűzés, fotózás, orrfújás, stb. idejére, hogy nem kell leszíjjaznod magadról, hanem egy mozdulattal oldható. Soha többet nem fogsz enélkül elindulni ha egyszer kipróbáltad. Ha érdekel a dolog és van még szusszanásnyi időd szóljál, mert hálálkodnál érte hazajövet, ha profi bottal mennél.
0

Elküldve: 2007. június 16. - 18:57:09

Utitársat keresek a Camino Norte végigjárársához. Jövő május 15-én szeretnék indulni, s egy hónapra tervezem az utat. Akit érdekel andagi@freemail.hu címre írjon nekem.
0

Elküldve: 2007. június 09. - 00:14:33

Nekem az a tapasztalatom, hogy a profi bot az nagy segítség. Főleg az alpesi embereknél láttam, kipróbáltam, és tényleg király.
Sokaknak a botszerzés is külön kaland. Hogyan talált rá, hogyan tűnt fel neki, stb.
Ott is árulnak rengeteg félét. Profit is, meg díszeset is.
Az erdő pedig tele van jó botokkal. Már ha van erdő :-).
Ha a táskádba nem fér bele, akkor az oldalára fel tudod kötni.
Én személy szerint, azóta profi bottal járok túrázni, és a következő alkalommal biztos, hogy vinni fogok a Caminora is.

Kicsit irigyellek, hogy most indultok. :-)

Buen Camino!
0

Elküldve: 2007. június 09. - 00:02:01

Szia kágébé, bocs a mozgatásért, de a másikat csak kezdésnek írtam, és majd le akarom törölni.
Szerintem ez a témakörcím, jobban illik ehhez a témakörhöz.
0

Elküldve: 2007. június 08. - 11:42:30

Sziasztok! Pár nap múlva indulunk, és most felmerült a túrabot ötlete... Szerintetek érdemes "profi" botot venni, vagy majd ott vágunk az erdőben? A repülőn hogyan szállítható a 2-2 db kb. fél méteresre összecsukhatő bot?
Már csak 11 nap...
kágébé
0

Topik megosztása:

• 7 Oldal +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.