Startlap fórum:: MIÉRT NÉZIK A VEGÁKAT HÜLYÉNEK???? - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

MIÉRT NÉZIK A VEGÁKAT HÜLYÉNEK????

• Csoport: Guests

Elküldve: 2009. február 08. - 20:53:29

Egy teljesen új módszerrel kereshetsz pénzt!

Ilyent sehol máshol nem találsz, sem az interneten, sem azon kívül.

Nézd csak!

Te soha semmikor nem fogsz pénzt fizetni nekünk, midig csak mi neked.
Nem kell, hogy weboldalad legyen.
Nem kell értened sem a számítógéphez, sem az internethez.
Tökéletesen kockázatmentes. Nem igényel semmilyen szaktudást és az idődet sem rabolja.
Te az elsők közt leszel és ezért rendkívül hatékony lesz a munkád.
Renkívül egyszerű és átlátható

link
0

Elküldve: 2007. szeptember 01. - 20:25:24

Hello mindenki!
link
Király oldal!!
0

Elküldve: 2007. június 28. - 12:17:03

Hajrá vegetáriánusok! Most megmutathatjuk…

A húsevõk nem tudja elképzelni, hogy mit esznek a vegetáriánusok. Itt a kiváló lehetõség, hogy megmutassuk, jobbnál jobb ínycsiklandó ételek készülhetnek zöldségekbõl, gyümölcsökbõl, gabonából. Július 29-én ismét Vegetárius Ételek fesztiválja Krisna-völgyben!

Kerestetik:
A legügyesebb szakács, aki nem használ se húst, se halat, se tojást, a főztje mégis ízletes.

Az ételek lehetnek:
1. Magyaros ételek magyaros fűszerekkel
2. Indiai ételek indiai fűszerekkel
3. Magyar és indiai tésztafélék

Ha kalandvágyó vagy, szívesen részt veszel versenyeken, és még főzni is tudsz, ott a helyed!
Itt jelentkezhetsz:

Stefán Helga, Krisna-völgy, 8699 Somogyvámos, Fő u. 38.
tel.: (30) 228-4400, e-mail: hdd@1108.cc
0

Elküldve: 2007. június 25. - 19:08:59

Nekem az a véleményem, hogy akik nagyon a tej ellen beszélnek, azokról mindig kiderül, hogy gyerekkorukban megutálták a tejet. Vagy kényszerítették őket, hogy megigyák, vagy pedig nekik nem elfogadható módon tálalták, pédául forralva.
14 éve nem ettem húst, sem semmi egyebet, aminek a húshoz bármi köze lenne, de a tejről és a tejtermékekről nem tudnék lemondani.
Az sem igaz, hogy a felnőtt nem tudja megemészteni a tejet. Aki gyerekkorában nem hagyta abba a tejivást, annak a gyomra később is meg tudja emészteni a tejet.
Nehezen tudom egy napomat tej nélkül elképzelni.
0

Elküldve: 2007. június 25. - 18:59:52

Szia!
Látom, hogy már régebben írtál a fórunra, de azért válaszolok. Ha rosszul alszol a kakaó után, az nem a tejtől, hanem éppen a kakaótól van, ami éppolyan izgatószer, mint a kávé. A langyos tej éppenhogy jót tesz lefekvés előtt, mézzel vagy annélkül. Ez az én véleményem, semmire sem akarlak rábeszélni, ami neked nem jó.
Szép napot!
Iddi
0

Elküldve: 2007. március 16. - 12:28:09

Oh, még annyi, hogy az álmok a tisztulás jelei. Ezek a tesztek, amelyeket ha túlélsz, és nem adod fel, akkor kapsz egy olyan szilárd meggyőződést, és megerősítést, ami által nem lesznek benned kételyek. Úgyhogy ne aggódj miatta, mert helyesen cselekszel. A keleti filozófiák szerint te már előző életedben elérted azt a lelki tisztulási szintet, hogy nem öltél meg állatokat, ezért van benned természetszerűen a húsevés megtagadása. Ne add fel ezt, hanem inkább fejlődj tovább! Megéri!
0

Elküldve: 2007. március 16. - 12:21:04

Sziasztok!
A vegetáriánizmusnak napjainkban sok ága van. De ha megnézzük, hogy mind honnan származik, akkor láthatjuk, hogy a gyökere Indiában van. Ott pedig a tehént Szent állatként tisztelik, mégpedig azért, mert az anyjuknak tekintik, mivel hogy biztosítják számunkra ezt a fontos tápanyagforrást. Az én véleményem, és még kb. 1 milliárd emberé az, hogy ami nem jár az állat megölésével, azt meg lehet enni. Az más kérdés, hogy egészséges-e. A tej a legegészségesebb táplálék egyike, ha a tehén nyugodt körülmények között él, vegyszerektől, gyógyszerektől és félelemtől mentesen. Az allergák nem a tejtől vannak, hanem attól a sok kémiai anyagtól, amit beletesznek a tejbe, és amiket beadnak a teheneknek. A legjobb, ha biztos forrásból házitejet vásárolunk. Ciao!
0

Elküldve: 2007. március 12. - 23:45:55

Hello vegák!!

Hát nekem meg az a véleményem a tejröl: hogy mivel nem kerül az állat megölésébe akkor miért ne innánk a tejet??ez logikus!ez a tehének is jó.pót anyukánk ha azt veszünk kiskorunkba édesanyánk adta a tejet most pedig a tehén.ez természetes!ja és az meg a másik azt olvastam valakinél hogy álmában hotdogot eszik.látszik az álomból hogy elfolytja az érzéseit.igazából kívánja de nem akarja megenni.Ez nagyon nem jó!!
0

Elküldve: 2007. február 21. - 08:21:11

Gyertek Regeljetek megéri ! 1,5 Terra Bájt Játék Csak nálluk!> link ! Nézetek be megéri:) És aki tudja adja tovább köszönöm!
0

Elküldve: 2007. február 11. - 16:53:00

Sziasztok,én még nagyon gyermek cipőben járok e téren,mert még nincs 1 éve hogy vega vagyok.Megmondom őszintén,mindig lelkiismeret furdalással ettem húst,mert imádom az állatokat.Halat sem eszem,és a tojást is csak keveset,de tejet azt szoktam.Épp mostanában kezdtem el azon filózni hogy tejet szabad-e innom,de rájöttem hogy azt se nagyon,de nem tudok arrol se lemondani hisz muszály kálciumnak jutni a szervezetembe.Otthol mindenki hülyének néz amiért vega vagyok és azt hiszik hogy ez is csak egy hóbot számomra,pedig nagyon is komolyan veszem.Nem kivánom eggyáltalán a húst,de olyan álmok szoktak gyötörni hogy pld:hoddogot eszem,és ez nagyon rossz érzés,hogy tudom álmomban megenném.Miért van ez?
0

Elküldve: 2006. február 05. - 12:28:11

Kedves Uniquee!
Tudod, hogy amikor egy anyuka már nem szoptatja a gyermekét a teje elapad? A tehenek sem működnek másképpen. Az ő tejük is elapad - na ha hagyná az ember elapadni. És miért nem hagyja? Mert nagy rajta a haszon, és egy ideológia körülgyártásával sokat el lehet belőle adni. Pedig a kutatások bizonyítanak, de a dohánynak is kellett párszáz év...
0

Elküldve: 2006. január 29. - 18:37:32

Én csak azt szeretném megtudni, hogy tejet inni miért bűn? Tudtommal a bocinak szüksége van arra, hogy megfejjék, különben rossz lenne neki. Ezzel nem bántod az állatot, nem igaz? Szóljatok, ha tévedek, de én a tejről nem szeretnék lemondani.
0

Elküldve: 2006. január 26. - 01:30:32

A bűntudattal még megküzdenék,de érzem,hogy rossz. Ha este kakaót iszom,rosszul alszom és még millió példám van. Pedig nem vagyok laktóz érzékeny,csak jelez a szervezetem, hogy a bocik sem emberi tejen élnek...
0

Elküldve: 2006. január 25. - 14:27:55

a tejről való leszokás sajnos nekem sem megy. Szerintem már nem is fogok leszokni róla soha. nagyon sok ételhez kell és szeretem is . Lehet hogy ha ennyire nehéznek találod cath a tej elhagyását nem kéne abbahagynod. pedig nekem is bűntudatom van miatta.
0

Elküldve: 2006. január 23. - 16:00:51

Hali!

Csak most találtam rátok,és remélem nem későn mielőtt meghalna a fórum.
Én is vega vagyok 6 éve. Bár halat bevallom néha eszem.
Persze sokszor megkapom,hogy nem vagyok egészséges,meg a többi hülyeséget,de már nem foglalokozom vele. Egy ideig próbáltam magyarázni,aztán letettem róla.
Sajnos van egy nagy problémám: a tej.
A tojásról lemondtam egyből,de a tej nem megy. Ismerem a szója,mandula,rízstejeket de valahogy erről nem tudok leszokni. Pedig tudom,hogy az a bociknak való... Valakinek van valami ötlete??
0

Elküldve: 2006. január 20. - 09:30:03

Talán azért, néznek minket hülyének, mert a legtöbben még régi felfogásúak és szerintük a zöldégek a nyulaknak valók és csak a hús a valódi étel.
Sokan vannak olyanok akik nem tudják elfogadni, hogy hús nélkül is lehet egészséges valaki.
0

Elküldve: 2005. október 25. - 15:59:55

Hali!

Azt hiszem, igazán sosem tudja a tudomány alátámasztani egyik álláspont igazát sem. Viszont úgy vélem, tudom és érzem, mi a jó nekem. Például "haldoklom" a fehér liszttől, viszont a kolléganőm sokkal jobban érzi magát, ha többségében kenyeret eszik. Van egy nagyon kedves vega ismerősöm. Sosem jutott eszembe, hogy lebeszéljem, de azért el szoktam mondani, mennyire jó csirkét tudok sütni... :)
Szokták mondani, hogy a húsevők agresszívak. Én akkor vagyok agresszív, ha nem kapok enni! :)
A legjobb barátnőm például veszélyesen sok "szemét kaját" eszik. Én baromira bírom, mert nem hinném, hogy a hamburger határozná meg a lelkét... :)
Csak azt akartam mondani ezzel, hogy toleráns vagyok... És nem eszem vegetáriánust! :D

Üdv: Emma W.
0

Elküldve: 2005. október 25. - 14:57:39

Héló Héló!!!!

Én hosszas huza-vona döntöttem, hogy totál vega leszek. Anyám persze kapásból le akart beszélni, de neeem hagytam magam... hö hö. Szerintem akik eleve toleranciára hajlamosak és nyitottak a világra , azok totál megértik, hogy valaki miért vega avagy miért nem az.... A többiekkel meg nem kell foglalkozni....
Engem az átállás óta (3év) nem szivatott senki és nem is néztek hülyének. Nem akarom megváltani a világot.. , nem hangoztatom, hogy én húh de f*sz* csaj vagyok, mert hogy én vega vagyok.... , és nem nézem le a húsevőket sem.
Mindenki egyéni joga eldönteni, hogy mit kezd a saját életével, és mit tart helyesnek. Ezért kedves Emma én a Te álláspontjaidat is maximálisan megértem.... és szerntem , lehet, hogy spanok is lehetnénk attól függetlenül, hogy eszel e húst vagy sem..... Úgyhogy HÚSEVŐK ÉS NEM HÚSEVŐK!!! FÖLÖSLEGES EZ A VITA!!! MINDENKI ÚGY JÓ, AHOGY VAN. Há' nem??? Há' de !!!!Hö hö
0

Elküldve: 2005. október 24. - 15:55:14

Szia!

Tudod, falun nőttem fel, ahol kacsákat, csibéket, disznókat neveltünk. És az összes "véres" kivégzésen részt vettem, felfogtam a kacsa vérét edényben és vacsorára már abból ettem hurkát... Ez nem valamiféle megszállott gonoszság, hiszen az állatok nagy része szintúgy állatot eszik. :)
Nem érzem bizonyítottnak, hogy a hús egészségtelen lenne. És nem féltem az utódaimat: húsevők gyermeke vagyok! :)
Egyébként két édes kis görényt nevelünk otthon, még a pókokat sem csapom agyon, és beszélgetek a virágaimmal, meg a növénykéimmel... :)

Üdv: Emma W.
0

Elküldve: 2005. október 24. - 12:24:48

Szia Emma W!

Köszi a hozzászólást. De... :DDDD

Komolyan! Te, mint egy darab tárgyról beszélsz, amikor a húst mondod. De ha ott lenne előtted a marha, a disznó, a csirke, pulyka, emu, stb, vajon megölnéd-e?

Az Atkins-diétád sikere relatív. Kívánom, hogy egészséges legyél, de légy kedves is...

"...az állatokhoz, és ne edd meg őket." - G. B. Shaw

A húsősevő példa talán nálad működik, de azért figyelj utódaidra is, és semmin sem csodálkozz.

Minden Jót!
Parsifal
0

Topik megosztása:

• 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó