Startlap fórum:: miért vegetáriánus??? - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 4 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

miért vegetáriánus???

• Csoport: Guests

Elküldve: 2009. szeptember 25. - 23:04:29

"..mostmár egyszerűen undorodom a hústól"

Biztos hogy a hústól? Nem lehet hogy inkább attól, hogy nem tudsz egy ideálnak megfelelni a fejedben?
Én 1994 óta vagyok vegás, és nagyon ritka hogy undorodom a hústól. Nem utálkozom, de nem is fogadom el. Néha jó illata van, néha szaga. Nem hiszek a hús utálatában, mert tudom, hogy minden fejben játszódik..
0

Elküldve: 2007. augusztus 30. - 08:59:26

Szia Csenti!

Nagyon tetszik, hogy együttérzésből lettél vegetáriánus. (Sokan kezdetben csak a saját egészségük miatt.)
No, igen. Azért a szervezetről sem szabad megfeledkezni.
A húsban levő fehérjét pótolhatod gluténnal (búzafehérje) - én ez jobban ajánlom, mint a szóját - szója termékekkel. Inkább a tofut részesítsd előnyben, ne a texturált szója termékeket, mert azok elég nehezen emészthetők. Hüvelyesekben (bab, borsó, lencse) is rengeteg fehérje van. Ha rízst eszel bármilyen babal, akkor nagyon jól kiegészítik egymást, és az összes szükséges fehérjéhez hozzájut a szervezeted. Ezen kívül egyre több hús szerű vegetáriánus termék van a piacon, ráadásul, már nem csak bio-boltokban.

Próbálj meg változatosan étkezni, sok zöldséggel gyümölccsel. Ha csak üres vajaskenyeret, főtt krumplit eszel, tényleg hiánybetegséged lehet hamarosan.

Ha további kérdésed van, inkább a link -ra írjál, ott hamarabb kapsz választ. Itt elég ritkán járok. Ahogy nézem a bejegyzések dátumait, mások is.

GoldenGab :)
0

Elküldve: 2006. február 17. - 17:55:27

Sziasztok!!!!
Én már egyszer fél évig voltam vegetáriánus vagyis inkább csak húst nem ettem...Egyáltalán nem azért mert egézsségesebb hanem csakis az állatokért...De a húst nem próbáltam pótolni semmivel, nemtudom ez valahogy kimaradt.Nem gondoltam az egézségemre...Aztán valahogy mindig rosszul éreztem magam nemtom megmagyarázni ...És sajnos ujból elkezdtem húst enni megfeledkezvén a szörnyűségekről....pedig ha mondhatom igy szinte csak azért ettem mert a szervezetemnek kellett nem nekem...és ezt nagyon szégyellem is...de mostmár egyszerűen undorodom a hústól ...ezért sok helyen utánanéztem de választ konkrétan arra nem kaptam h. konkrétan mivel lehet pótolni a húsban lévő dolgokat.... ebben szeretnék segítségat kérni ha lehet....

köszi előre is ha valaki segít
Üdv:Csenti:)
0

Elküldve: 2005. augusztus 17. - 10:27:53

Szia Jlngo! A fontos az, hogy sikerült megtenned ezt a lépést, és gratulálok hozzá! Én nem néztem végig mit müvelnek a vágóállatokkal, mert akkor se enném meg a húst, ha az állatokat humánusabb módszerekkel ölnék meg. Na meg nem is bírom nézni, ahogyan kínozzák az állatokat. Örülök, hogy írtál ide, mert az utóbbi idöben nem nagyon írt senki.
Üdv.: Lizy
0

Elküldve: 2005. augusztus 16. - 16:38:32

Üdv,vegák!Én ,bármennyire is szégyellem ,vágóállatokkal foglalkozó állatvédőként is csak most jutottam el a vegasághoz.Hogy miért?Amit a vágóállatokkal művelnek.
Mindenki figyelmébe ajánlom a
www.animals-angels.de
fotógalériáját.Megrögzött húsevőknek lehet mutogatni!
0

Elküldve: 2005. augusztus 16. - 10:42:07

Sziasztok! Szerintem itt mindenki túlzottan fafejü. Én 17 éves vagyok, 5 éves korom óta vega(!!!!) A családban senki más nem vega, csak egyszerüen úgy neveltek, hogy szeressem az állatokat. Én, amikor rájöttem, hogy a hús az tulajdonképpen micsoda ezt mondtam: Az állatok a barátaim és én nem eszem meg a barátaimat!
Tudom, hogy hihetetlen de így volt. Azt nem mondom, hogy attól fogva egy falat húst sem ettem, mert kiskoromban még elhitették velem hogy ez meg az csak szója, de ahogy rájöttem az igazságra többé nem lehetett átverni, most már szerencsére nem is próbálnak. Most már tényleg egy falat húst sem eszem és egyáltalán nem is kívánom.
Én azt szoktam mondani, hogy amíg én nem piszkálok valakit amiért húst eszik, és nem próbálom lebeszélni róla, addig engem se piszkáljanak.
Csabával bár nem értek egyet, de tisztelem a véleményét, mert látszik, hogy intelligens és normálisan mondja el a gondolatait, ami Tryonix-ról nem mondható el.
Acsoval nagyrész egyetértek, bár egy kissé elfogult az igaz.

Szóval csak annyit akartam mondani, hogy szerintem a két félnek nem érdemes vitatkozni, mert eröszakkal senkit nem lehet megváltoztatni és nem is érdemes. Én ha már valakit megpróbálok motiválni, hogy legyen vega, akkor csak elmondom a véleményem és bár sokan egyetértenek nem elég erös az akaratuk, hogy lemondjanak a húsról. Amúgy nem csak a húsos kaják finomak. Nekem a gyengepontom pl. az édesség, egy picit meg is látszik rajtam. A húst meg sajtal vagy szójával fel lehet váltani.

A barátom nem vega, söt húst hússal típus. Ö is 17 éves és gyakran fáj a szíve. Nem próbáltam lebeszélni a húsevésröl, de most aggódom miatta és próbálok több zöldséget belétömni. Sajnos elég fafejü. Szereti az állatokat, de eléggé egysíkú a gondolkodása. Szertjük és elfogadjuk egymást, de ez néha azért okoz problémákat.
Amikor náluk voltam, szójafasírtot sütöttek a kedvemért (biztos, hogy az volt, mert segítettem elkészíteni) és a 11 éves öccse megkóstolta. Azt mondta jobb mint a hús és egész ebéd alatt, csak a szójás fasírtból evett,
pedig volt húsos is.

Na szóval ennyit rólam, bocsi, hogy untattalak titeket. Remélem válaszol valaki, mert látom eléggé kihalt most a topik.
Üdv: Lizy
0

Elküldve: 2005. június 08. - 02:17:05

Acso megint kiszállt, (vajon most meddig bírja)???
0

Elküldve: 2005. június 07. - 22:59:24

ennyit a szabadságról.
kiszálltam.
üdv
acso
a volt buddhista
0

Elküldve: 2005. június 06. - 09:14:55

Lehet hogy Acso vetne néhány keresztet, ha valóban megnyílnék!!!
0

Elküldve: 2005. június 06. - 00:10:50

Nem tudom, mit értesz megnyílás alatt. Szerintem nem nyílt meg. Idéznél egy sort, ami erre utalt?
0

Elküldve: 2005. május 28. - 23:56:27

Ok, Csaba. Semmi gond! Csak a tanácsod egy kicsit rosszul volt idözítve, Trio már kezdett öszintén megnyílni. Lehet, hogy már nem fog, és ezért tényleg jobb ha abbahagyjuk.
0

Elküldve: 2005. május 28. - 17:29:09

Sziasztok

Ok, acso, hagyom dönteni.
Csak egy építő jellegű tanácsot adtam neki.
Nem kell mindjárt ilyen vehemensen reagálni.
De azt azért vegyétek észre, hogy ebbe a vitába nagyon belevonódtatok érzelmileg, már csak személyeskedtek, és finomabb-durvább megjegyzéseket tesztek egymás látásmódjára.
Minek vitáztok még mindig?
Nem tesz ez jót nektek.

Csaba
0

Elküldve: 2005. május 27. - 18:05:18

Amúgy király hogy már tőlem is idéztél!
Elkezdtem gondolkodni egy új biblia írásán! Ki tudja lehet hogy pár ezer év múlva megtalálják és rákattannak!
Addigra már elég misztikusan fog hangzani ahoz hogy elhiggyék!
0

Elküldve: 2005. május 27. - 17:29:34

ÉLVEZETEK!
Nem szenvedélyek! A kettő az én szótáramban nem ugyanaz!

Hogy értsd, a te szenvedélyed a kereszténység és a hit!
Nem bírsz elvonatkoztatni tőle, a rabja vagy!
Én viszont nem gondolok egész nap a kajára vagy a szexre!
0

Elküldve: 2005. május 27. - 15:39:58

Igen ezt te írtad: "Ezen az életen nincs mit félteni, nem
olyan nagy szám, pláne ha még az élvezetektől is megfosztod
magad! (akkor meg minek élnénk)???"
0

Elküldve: 2005. május 27. - 12:06:39

??? Én ezt írtam volna?
0

Elküldve: 2005. május 26. - 23:25:45

A szenvedélyek az élet jó dolgai? Ezek tesznek önzövé!
0

Elküldve: 2005. május 26. - 23:20:18

Szia Trio!
Mi nem ismerjük egymást, de hidd el, én mindent kipróbáltam és tudom hogyan müködik. '99-ben ébredtem fel!
0

Elküldve: 2005. május 26. - 22:50:22

Az ember is csak egy állat, méghozzá az egyik legmocskosabb! Engem csak megtisztelnél az állati jelzővel!
Szerintem itt a legnagyobb szenvedélybeteg te vagy mindőnk között, és ebből az okból kifolyólag le is maradsz az élet jó dolgairól!
Ébredj acso!!!
0

Elküldve: 2005. május 26. - 17:47:01

Köszönöm Csaba! Jól vagyunk, én és az a pár nyakas kakas. Szerintem hagyd Triót dönteni, hogy kivel áll szóba, hiszen már nagykoru.
acso, a volt buddhista
0

Topik megosztása:

• 4 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó