Startlap fórum:: segítsetek - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

segítsetek

#1 Felhasználó nem aktív   gordon 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 943

Elküldve: 2012. február 11. - 03:15:00

Nempiti link

Napi viccek, humoros képek, kreatív ökörségek! Mindennapi oltások és okosságok, oltári baromságok, avagy munkában a Photoshop! Mindez egy csipetnyi erotikával vegyítve! A hétköznapi életünk aktuális témái feldolgozva, egy kicsit másképp! Nézz be hozzánk, hidd el, nem piti! :)

Nempite link

Aktuális viccek, hétköznapi poénok humoros képek formájában, avagy munkában a Photoshop! A mostanában oly népszerűvé vált, hasonló humoros oldalak jól bevált receptjét követve! Mindez ma már a Világ-Ökörség részét képezi, javaslom, te se maradj ki ebből, nézz be hozzánk, mert ez nem pite! :)
0

#2 Felhasználó nem aktív   gordon 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 943

Elküldve: 2011. november 29. - 13:14:20

Az irodalom visszavág
Irodalmi oldalnak indul, és ahogy időm engedi, majd fejlesztem tovább. Elsősorban a saját verseimet szeretném itt összegyűjteni, de tervben van, hogy rövidebb novellákat is feltöltök majd. Remélem, hogy a verseimmel sok irodalom kedvelő embert tudok majd idevonzani és kellemes perceket tudok szerezni az olvasóimnak.
link
0

• Csoport: Guests

Elküldve: 2009. február 08. - 20:04:29

Töltsd fel saját írásaidat, kapsz hozzá saját weboldalt és publicitást.

Mindent ingyen kapsz.

www.piszkozat.hu
0

Elküldve: 2009. január 21. - 21:56:19

A Kreatív színházi stúdió (minimum) 14. életévüket betöltött tagokat keres egy zenés táncos darabhoz. (De fiatalabbak is jelentkezhetnek, hiszen a színpadon mindenki ugyanolyan fontos!) link
0

Elküldve: 2008. december 16. - 16:46:11

Sziasztok!
Szükségem lenne az alábbi novellák részletes vagy vázlatos elemzésére:
Maupassant: Két jó barát
Csáth Géza: A kis Emma
Déry Tibor: Szerelem
Hemingway: Indiántábor

Ha valakinek megvan bármelyik is és szivesen elküldené, azt nagyon megköszönném! (szerda délutánra kellene legkésőbb)

email: kittus089@gmail.com
0

Elküldve: 2008. november 16. - 08:57:34

Szia nyuszika13 szeretném megkérdezni hogy milyen választ kaptál a kérdésedre. Nekem is kellene. Köszönöm
0

Elküldve: 2006. november 25. - 13:21:03

sziasztok!LÉgyszi segítsetek!!!Megtudnátok mondani hogy a következő verset ki írta és mi a címe:;Ébreszd fel alvó nemzeti lelkedet! Ordítson orkán,jöjjön ezer veszély;Nem félek.A kürt harsogását
A nyihogó paripák szökését

Bátran vigyázom.Nem sokaság,hanem
Lélek s szabad nép tesz csuda dolgotkat.
EZ tette Rómát föld urává,
Ezt Marathont s Budavárt híressé.
0

Elküldve: 2006. július 25. - 11:38:45

Sziasztok! Erre a rövid novellára most bukkantam rá. Mit szóltok hozzá???
Vidéki Bohóc egyszer szerette volna, ha barátságába fogadja egy paprikajancsi kesztyűbáb. Sokáig nézegette, gyönyörködött szépségében, okosságában. Azonban tudta, sosem érhet a nyomába, sosem lehet olyan nagyszerű, mint ő. Egy napon mégis összeszedte bátorságát és odamerészkedett hozzá. Így szólt: - Óh, kedves Kesztyűbáb, te olyan különleges vagy.....tudod én …..szeretlek. Leszel a barátom?
- Csak ha végülis eljöhetsz velem ping-pongozni!!- felelt a kesztyűbáb.
- Ping-pongozni?- riadt fel a V. B. - Nee, azt kérlek ne, nem értek én ahhoz. Megszégyenülök!
- De te akartál jönni!!
- Jól van, Kesztyűbáb érted megteszem.
A kesztyűbáb elégedett mosollyal hátat fordított, és elindultak apródjával, a kalapvarró fiúcskával. A kalapvarró fiúcska testi hibái, mint kancsal szemek, termetes orr, dadogás és olykori dührohamok ellenére szerethető figura volt. Bár nem szerette senki. Valamiféle különös rajongást táplált a Vidéki Bohóc iránt. A barátja szeretett volna lenni. Csakhogy a Vidéki Bohóc senki másra nem tudott gondolni, csak a kesztyűbábra.
Másnap a Vidéki Bohóc, a kesztyűbáb és a kalapvarró fiúcska elmentek ping-pongozni. Vidéki Bohóc magára öltötte legszebb ruhácskáját, egy fehér és arany színű kockákkal díszített kezeslábast, még néhány különleges mutatványt is betanult, hátha azokkal el tudja kápráztatni a kesztyűbábot és végre barátok lehetnek. A kesztyűbáb élt-halt a ping-pongért, de mivel csak egy báb volt, ezért apródja segítségére szorult. A kalapvarró fiúcska felhúzta hát egyik kezére gazdáját, másik kezében az ütőt tartotta, s a maga sajátos ügyefogyott módján azt imitálta, h gazdája játssza a játékot. Néha felbotlott saját lábaiban, ekkor a kesztyűbáb kiabált vele, egyszer meg is pofozta. Eközben a Vidéki Bohóc a háttérből figyelte az eseményeket és szurkolt a kesztyűbábnak, bár nem értette mire jó ez az egész. Mígnem egyszer odaszólt neki a kesztyűbáb:
- Neked van kedved játszani!!
- Jajj, Kesztyűbáb azt hiszem nem lenne jó ötlet - visszakozott a V. B.
- Azért jöttél ide, h játssz!! Szóval van kedved játszani!!
- Jól van, megpróbálom – felelte zavartan Vidéki Bohóc.
Ekkor kezébe kapott egy ütőt, s játszott. Együtt játszott a kesztyűbábbal, az ő párja volt. Játékát hangos kacajok és kesztyűbáb mérges tekintete kísérték.
- Ne haragudj rám, Kesztyűbáb, én olyan ügyetlen vagyok, ne haragudj, h nem tudok ping-pongozni.
- Te, te nem vagy teljes személy. Te csak egy másod vagy harmadrangú személy vagy ! De ezt még nem eldöntöttem el.
Majd odaszólt a kalapvarró fiúcskának, h forduljon meg és menjenek el, mert egy kövér, kék melegítős férfival óhajt ezután társalogni.
A Vidéki Bohóc szomorúan tudomásul vette, hogy igaza van. Hazament szerény hajlékába, egy összefirkált falú szobába és titkon azt remélte, egy napon majd megtanul ping-pongozni.
0

Elküldve: 2006. június 20. - 18:27:01

Sziasztok'

Tudnátok segíteni?

Egy művet keresek, sajna azt sem tudom, vers-e vagy próza...

Dr. Takaró Mihály "Csak egy éjszakára" c. irodalmi összeállításán hallottam, a szerzőre nem emlékszem, de az biztos, h erdélyi. Arról szól, h egy falut kezd elmosni az árvíz, és egy anyát a kisgyerekével majdnem elsodorja... Kivonul a falu, de nem tud semmit tenni, végig kell nézni, hogy halnak meg. Ekkor a pap meghúzatja a harangot, és megpróbál Úrvacsorát osztani nekik, az egyik legény (talán "Kádár gyerek"?) pedig örjöngve ordibálja a pap felé: "Isten?! Isten?!" és már le kell fogni a csendőröknek. Ekkor azonban csoda történik...

Ha valaki megmondaná a szerzőjét és a címét, nagyon hálás lennék!

Köszönöm'
0

Elküldve: 2006. március 23. - 12:08:12

Izgalmas tanfolyamok a Fénypont Kreatív Műhelynél - minden korosztálynak! www.fenypont.uw.hu
0

Elküldve: 2005. december 19. - 15:15:14

2005 decemberében az Alexandra Pódium színpadán ( Bp., 1055, Nyugati tér 7.)

19-én hétfőn este 7 órakor Háy János: A bogyós gyümölcskertész fia - történetek és dalok. Előadja: Rátóti Zoltán

20-án kedden este 7 órakor Vendégünk Dés László, aki a beszélgetés után dedikálja új és régi lemezeit. Beszélgetőtárs: Kőrössi P. József

21-én szerdán este 7 órakor Vámos Klub: Vámos Miklós vendége Esterházy Péter író

22-én csütörtökön este 7 órakor Gréczy Zsolt vendége Geszti Péter

27-én kedden este 7 órakor Diótörő: Kaszás Attila vendége Pápai Erika színművésznő

28-án szerdán DÉLUTÁN 5 ÓRAKOR (nem 7-kor!!!) Csáki Judit vendége Csányi Sándor színművész

29-én csütörtökön este 7 órakor Gerendás Péter dalszövegíró, zeneszerző, előadóművész estje

A belépés minden programra DÍJTALAN!
0

Elküldve: 2005. december 07. - 10:27:34

Simán beírod, ki fog adni párat.
0

Elküldve: 2005. december 06. - 17:17:15

sziasztok!!!

Én csak egy kérdésre szeretnék választ kapni!
Mondjatok már egy olyan oldalt ahol művészettörténeti stíluskorok fel vannak sorolva időrendbe! KÖSSSSYKE
0

Elküldve: 2005. szeptember 26. - 20:31:59

Sziasztok! Anyukámnak keresem egy gyerekkori könyvét, elég kevés infot tudok róla.. :((( A könyv eltűnt,a Nagymamám rég meghalt és nem tudjuk a címét.
Röviden a történet arról szól, hogy van egy kisgyerek, akinek meghalnak a szülei és egy távoli rokon veszi őt magához. Egy "jelenet" a könyvből, a kisgyerek kutyája rohan a lovaskocsi után, amelyikben a gyereket viszik a rokonok. Állítólag szívszaggató a jelenet, tehát elég emlékezetes lehet annak, aki olvasta.
Tudom, nagyon kevés a paraméter de ha bárkinek bármilyen ötlete van, kérlek, segítsetek!
Köszönöm, Patti
0

Elküldve: 2005. július 04. - 12:15:16

egy középiskolai irodalomtanárt keresek, aki a nyár folyamán pár alkalommal tudna nekem segiteni az augusztus végi potvizsgára valo felkészülésben
vagy olyan valakit, akinek hasonlo végzettsége van, vagy érintett és járatos a témában
0

Elküldve: 2005. május 30. - 12:59:56

BALLA ISTVÁN

Nemespenész

Minden fában ott vagyok
de megölnek a csillagok
a harmónia elítél.

Átölel az éjszaka
lelkem erős vérszaga
átkos hattyú-temető.

Virágszálam szögesdrót
megölöm a vérszopót
gyermek szája szív-harang.

Fejed hulló kárhozat
levágom a lábamat
belém rejtett túlvilág.

Szürke szemem végtelen
átúszik az életen
tükör-mocsár szörnyein.

(Pille-szárnyak sújtanak
véres kezet nyújtanak
Nap-hajú elvesztett társ.)

:)
(az első)

a másidkat sajnos én sem tudom :(

Szia :) és szívesen :))
0

Elküldve: 2005. május 25. - 20:47:54

Helló Mindenki !

Nem tudok rájönni a költőre a következő két versnél.
Ha valakinek van ötlete várom:

1.Minden fában ott vagyok,
De megölnek a csillagok
A harmónia elítél.
Átölel az éjszaka
Lelkem erős vér szaga
Átkos hattyú temető
Virágszálam szögesdrót
megölöm a vérszopótgyremek szája szav-harang
a másik...

Drága kincsem, szép virágom,
élet folyóm, más világom.
Szerelmedben élve élek
Kettő a test, egy a lélek

Előre is köszönöm a segítséget
0

Elküldve: 2005. május 25. - 15:22:04

Sziasztok!
Valaki lécci segítsen!
Irodalomból Szapphó Apfoditéhoz című versét kell elemeznünk minden szempontból. Meg tudná valaki mondani, hogy a hosszú, rövid, rövid, az daktilus, vagy anatesztusz-e??
Légyszike segítsetek, mert nagyon fontos!
0

Elküldve: 2005. május 25. - 14:20:01

Sziaztok léci segítsetek!

Irodalomból az a feladatunk,hogy magyarázzuk meg az idegen szavakat.De én nem találtam meg mindet .Léci ha tudjátok mit jelent a JEVIKULA és az AKINDZSI akkor írjátok meg !

Előre is kösznöm!
0

Elküldve: 2005. február 01. - 19:32:23

Sziasztok!
Kérlek segítsetek. Egy irodalmi levelező versenyben ez a kérdés szerepel:
Huszadik századi költő.
A művéhez írd be a nevét és nevezd meg a példaképét is.
Mű címe: Tűz

Előre is kösz a segítséget.
0

Topik megosztása:

• 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó