Startlap fórum:: Alkonyat-Twilight - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Alkonyat-Twilight

#1 SzCsanad

  • Csoport: Guests

Elküldve: 2012. október 11. - 14:01:54

Alkonyat rajongók figyelem!
Muse koncert novemberben a Sportarénában! Ott a helyetek!

0

#2

  • Csoport: Guests

Elküldve: 2009. október 06. - 18:17:41

Nekem is nagyon tetszett a film és a könyv is. Én is a filmet láttam először és jobban is tetszett, bár ez valószínűleg azért van, mert már 30-on túl vagyok és ezek a könyvek igencsak a gimis korosztálynak szólnak elsősorban. De én szeretem, mindig is szerettem a vámpíros-romantikus történeteket. 8) A be nem teljesedés, az őrjítő, marcangoló vágy... hmm... a beteljesedés, mindenkit felpezsdít egy kicsit.
0

#3

  • Csoport: Guests

Elküldve: 2009. február 11. - 00:12:43

Február 5-én újra el kezdtem olvasni az Alkonyatot – teljesen magával ragadott a téma, de még inkább a film és a szereplők! Ugyanakkor már az első fejezet elolvasásakor rájöttem, hogy egy csomó apró momentumnak mekkora jelentősége van, csak éppen első olvasáskor még ezt nem tudja az ember! Igaz, a képi megjelenítés, azaz maga a film is nagyon sokat segített rámutatni egy-egy lényeges részletre. Természetesen megoszlik a vélemény a tekintetben, hogy mi a jobb: elolvasni a könyvet és utána megnézni a filmet, vagy fordítva? Nos, ahogyan azt korábban már írtam, én örültem, hogy a film megnézése után olvastam el a könyvet, mert a sorok olvasása közben kristálytisztán jelentek meg előttem a jelenetek. Igen, tudom, így a fantáziámnak semmi esélye nem volt, de úgy gondoltam, ha a könyv olvasása közben elképzelem magamban a szereplőket, a film nézésekor esetleg csalódás ér, mert a vászonról nem az általam „megjelenített” arcok néznek vissza. Azt még nem írtam le, hogy amikor még csak a film előzetesét láttam, különösebben nem volt rám hatással a főszereplő vámpírsrác, Edward (azaz Robert ), sőt, még a film nézése alatt sem éreztem különösebben semmit, bár, tény, hogy nagyon rendben volt Edward fizimiskája, nézése, gesztusai – no, igen, arról a bizonyos csibészes mosolyról már nem is beszélve! No, szóval, félreértés ne essék, nem vagyok immunis Edward Cullen (vagy még inkább Robert Pattinson ) „jól kitalált és megszerkesztett” pillantásai iránt, de az van, hogy az elvonási tünetek inkább csak másnaptól kezdtek jelentkezni. Ennek „pénztárcakímélő” kezelésére nem maradt más megoldás, mint a közkedvelt videó feltöltő oldal, ahol kedvemre válogathattam a mozifilmrészletektől kezdve a werkfilm részleteken át a különböző interjúkig. Mozifilm régen volt már rám ilyen hatással! Tény, hogy mostanság igen felkapott téma a vámpírok élete, de Stephenie Meyer írónő izgalmasan és találékonyan „álmodta bele” ezt a modern Rómeó és Júlia történetet e misztikumba. Ja, és nem csak Edward jelenléte hiányzik az elvonási tünetek jelentkezésekor, hanem az egész csapat…az összes többi szereplő – a Cullen szülők, Carlisle és Esme; a Cullen testvérek, Rosalie, Emmett, Alice és Jasper; Bella és apja, Charlie; Bella osztálytársai, Jessica, Mike, Angela, Eric; a rezervátumból Billy és Jacob; és hát, persze, a rossz vámpírok is, James (), Laurent és Victoria. Nagyon várom a folytatást, de még inkább a DVD megjelenését!
0

#4

  • Csoport: Guests

Elküldve: 2009. február 11. - 00:11:37

Február 3-án kiolvastam az Alkonyatot, és most már egyértelműen ki tudom jelenteni, hogy a film jobban tetszett. Úgy érzem, a könyvben túl „csöpögős” lett Bella és Edward szerelme, ami azért sem hiteles számomra, mert mindkettejüknek új ez az érzés – Bella még nem volt szerelmes senkibe, Edward pedig nem tudta megtapasztalni ezt az érzést emberi életében. Na mármost, a filmben azért volt nagyon jó érzékkel és arányban „eltalálva” ez a dolog, mert ott valóban úgy éreztem, hogy mindketten tanácstalanok egymás iránti érzéseikben, és az idő (illetve a film) előre haladtával fedezik fel és jönnek rá ezen érzések jelentésére. A könyvben például, Edward olyan belevaló szívtiprókat megszégyenítő szavakkal, mondatokkal és gesztusokkal bűvöli el Bellát, mintha minden tettével és cselekedetével pontosan tisztában lenne, holott erről szó sincs… A filmben tökéletesen jelenik meg a félénk, visszahúzódó, érzéseivel küszködő vámpírlény.
Nagyon várom, hogy megjelenjen a film DVD-n, mert biztosan megveszem. Sőt, mondtam Cilinek, ha kiolvasta a könyvet, nézzük meg újra a filmet.
0

#5

  • Csoport: Guests

Elküldve: 2009. február 11. - 00:10:25

Január 31-én el kezdtem olvasni az Alkonyat című könyvet. Azt gondolom, abból a szempontból jó sorrend volt először a filmet megnézni, hogy így egyrészt a szereplőket és a helyzeteket azonnal fel tudtam idézni a fejemben, másrészt pontosan átéreztem mindazt, amit az írónő megpróbált szavakkal leírni. Itt elsősorban a fiú főszereplővel, Edward Cullen-nel kapcsolatos jellemzőket értem, mint az „igéző szemek”, vagy a „perzselő tekintet”, amit – köszönet Robert Pattinson tökéletes színészi játékának és megjelenésének a vásznon – olvasás közben szinte a bőrömön éreztem!  Maga a történet, illetve egy-egy helyzet a filmhez képest másként alakul a könyvben, néhány esemény azonban a filmből maradt ki, vagy adott esetben egészen másképp történik. A kimaradt részek legtöbbjét nem bánom, hogy kimaradt a filmből, mert vagy az egész történet szempontjából nem érzem jelentőségét és értelmét (például, amikor Bella rosszul lesz saját vérétől a biológia órán a vércsoport-megállapítása közben), vagy a két fiatal kapcsolatának alakulása szempontjából nem hagyja meg az olvasó számára azt a sejtelmességet és tanácstalanságot a részükről, ami a filmben nagyon elégséges arányban van jelen. Például, Edward viselkedése a filmben sokkal visszafogottabb, és ezáltal sokkal megnyerőbb is, hiszen vámpírléte és ebből adódó óvatossága ezt kívánja meg, ugyanakkor a könyvben számomra túl laza, vagány és macsós a viselkedése, amitől titkos élete ellenére túl merésznek és vakmerőnek tűnik…
0

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó