Startlap fórum:: Petőfi Rádió - Nagyon Zene! - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 10 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Petőfi Rádió - Nagyon Zene!

• Csoport: Guests

Elküldve: 2010. október 24. - 12:12:47

Nagyon jó az MR2-Petőfi Rádió.
0

Elküldve: 2010. május 20. - 17:05:36

És boldog szülinapot nekik.
0

Elküldve: 2010. május 20. - 17:05:15

Nagyon jó az MR2-Petőfi Rádió.
0

Elküldve: 2009. július 16. - 14:13:49

Anima Sound System élő koncert-INGYENES
Helyszín: V. ker. Városháza tér (a Madách térrel szemben)
Július 16 csütörtök 19:30
0

#5 Felhasználó nem aktív   any112 

• Új Tag
  • Pipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 0

Elküldve: 2009. május 07. - 07:01:38

Ha valaki szerette a "régi" Petőfis adásokat, akkor NE az országos csatornákon kereskedjen. Azok mind elsekélyesedtek, egymást majmolják. Vannak olyan kis rádiók, akik életbe akarják tartani a régi rádiós hagyományokat: normális műsorokat csinálnak, amik a szórakoztatás mellett információkat is ad a hallgatóknak. Persze az arányokra ügyelni kell; olyan, mint a kigyóméreg: kis adagban orvosság, nagy adagban...
Aki ilyen rádiót keres, hallgasson bele az Alfa Rádióba. Nemcsak hallgatják, hanem formálják is a műsort hallgatóink. Sőt, ha kedve van bárkinek, saját adást is csinálhat. A többi hallgató majd eldönti, hogy sikerült a produkció. Persze azért némi türelmi időt kell adnunk nekik, hagy tanuljanak bele... Ha már a kormánynak is adtunk... ;-)
0

Elküldve: 2009. február 06. - 09:42:33

Hy
Ugye senki sem gondolja komolyan, hogy a Petőfi régi műsoraira ma is szükség lenne?! Ok.az egy valóban classicus emlék mindenki számára,hiszen anno "ez" volt a rádió nekünk. Mielőtt még valaki is azt hinné, hogy tetszik az ami most szól, az téved!
Ha jellemeznem kéne a mostani állapotot, akkor talán az lenne a legjobb jelző, ha azt mondanám: Kereskedelmire hajazó szar(...) Meglehetősen gyenge műsorvezetőkkel, és olyan elképesztő ( bocsánat igényes) zenékkel,amik azért kiverik a biztositékot nálam.
Ja, és ne feledjük el a dolog lényegét: Ugyanúgy rotációt nyom a petőfi is mint a danubius, vagy a sláger, és a többi....itt csupán az a különbség, hogy a szarokat forgatják nap mint nap ( a kultúra nevében, hm kicsit röhelyes:-) )
Mike
0

Elküldve: 2009. február 03. - 08:58:04

Kedves Szkander :))
Maximálisan egyet értek, mert annál szórakoztatóbb, és Jobb rádió nem volt, mint a Petőfi Rádió, ahol szebbnél szebb, és jobbnál jobb zenék, illetve műsorok voltak. Például: Poptarisznya, Terepjáró, Reggeli csúcs, Kívánságreggel, Kettőtől ötig, mindennap színes műsorok voltak, pl: Hétfőnként a Kívánságműsor, kedden a Terepjáró, szerdán a Szieszta, csütörtökön a Kabaré csütörtök, pénteken a Péntektől péntekig, szombaton a Daráló folytatásos ifjúsági történet, vasárnap pedig a Vasárnapi koktél, illetve a Poptarisznya. Hát ezek voltak a változatos, és színvonalas műsorok, meg a Petőfi délelőtt, és a Sportreggel, ezek azok, amik hiányoznak, és természetesen a Szív küldi, valamint a Nótacsokor, illetve a Verkli. Hát kinek nem hiányoznának ezek a műsorok :), bizony sokunknak hiányoznak ezek a műsorok, mert ezeken nőttünk fel, és ezeket szerettük meg :)). Kedves Szkander, kellenek a zenék, de állandó jelleggel, mint egy Kereskedelmi rádióban nem megy, mert ráunnak a Kedves hallgatók, és sokan rá unnak, többek között én is, hogy nem találom meg a magamnak megfelelő zenéket, azok után, amik voltak, mert régen bizony színvonalas volt a műsor, és a zenei kínálat, mert a Kedves hallgatók szája íze szerint szóltak a zenék pl.: reggelenként a Kívánság reggelben, illetve a Kettőtől ötig -ben hétfőnként, vagy pedig a Szív küldi című műsorban. Ezek voltak a változatos, és jó műsorok :) Egyet értek, és ezt Kérjük vissza csak úgy mint Ön is Kedves Szkander :). Tisztelettel: Sándor Pásztóról, akinek hiányzik a régi jól megszokott Petőfi Rádió, ami valóban a család, illetve a Nép Rádiója volt, és reméljük, hogy Újra lesz :), nem is olyan sokára. :))
0

Elküldve: 2009. január 31. - 20:26:49

Egyáltalán nem tisztelt szerekesztőség!
Adjátok vissza a rádiónkat!!!Azt a rádiót,ami gyermekkorunk óta a mienk volt!
Mienk volt mert hozzánk tartoztak a műsorai ,a kedves,okos szerkesztői!
Miért csináltatok ebből a mi kedves már ,már családtagunkból,egész nap gépzenét sugárzó szörnyeteget,!!!
Nem kérünk a kisérletezéseitekből!!!Tartsátok meg azt magatoknak,nekünk adjátok vissza a mindennapjainkhoz tartozó,kedves,hasznos,mindenben segítő rádiónkat!!!
Ki jogosított fel erre az aljasságra,elvtársak?!!!
Fájt nektek,hogy ez egy igazi civil rádió volt?Szolgáljátok csak a globalotmust máshol,mi nem kérünk ati u.n. M.R.2-tökből!!!
0

Elküldve: 2008. október 20. - 03:28:33

Sajnálattal hallom az MR2 ellen voksolókat.
Sajnos nem veszik figyelembe hogy a kereskedelmi rádiók profit-orientáltak, tehát nem áll érdekükben a legtöbb ember által kedvelt,hallgatott zenéken kívül egyéniséggel rendelkező muzsikát nyomni.Ennek pedig egyenes következménye hogy az átlag zenei ízlés is középszerűvé válik.
A legtöbb rádióban néhány kivételtől eltekintve (melyek meglehetősen ritkák)semmilyen újat hozó ,kísérletező,zenét nem sugároznak.Nem csak a rétegzenére gondolok(bár szerintem ez is fontos)hanem a populáris, dosco, egye fene: Rock/Metál fronton újítani próbáló együttesekre/előadókra is amelyek a középszerűségből próbálnak kitörni.
Kissé "sznobabb" példával élve a magyar átlag zenei élet és Stendhal Vörös és Feketéje közt bizonyos szempontból párhuzamot lehet vonni: mégpedig mindkét esetben a középszerűség volt az érvényesülés fő feltétele, mikor Julien ebből kitört és alkotni kezdett azonnal "megbüntették". A zeneipar büntetése pedig az hogy azt a zenét nem játsszák! Azonban a Petőfi rádió állandó anyagi háttérrel rendelkezik ezért megengedheti magának hogy a magyar zeneipar által kispadra ültetett muzsikákat is terjessze az éterben.
Kérdezhetik hogy ennek mi köze a közszlogálathoz? Nos rengeteg. Ki ne merné állítani hogy a művészet nincs hatással az ember(ek) látásmódjára,egyéniségére, lelkére, kreativitására, egyszóval belső tulajdonságaira? Hogy ez a hatás pozitív vagy negatív azt csak az "elfogyasztott" művek határozzák meg.
Ezek után mit választanának? Az erőltetett középszerűséget vagy a szabad kreativitást?

Szerintem az ország jövőjét a mostani fiatalok fogják meghatározni. És a szárnyaikat bontogató generációra a filmművészet után a zene van a legnagyobb hatással. Ha már az oktatással ekkora gondok vannak, ne engedjük hogy a zene csak tompító/romboló hatással legyen a generációnkra. A skandináv országok (Finnországgal az élen) ezeket a tényeket már régen felismerték és támogatják a zeneművészetet mert felfogták hogy zenei "vérfrissítésre" van szükség. Magyarországon ez központi támogatás nélkül megszületett az MR-2 formájában. És mi történik? Véget akarnak vetni neki mert xy törvény pontját sérti olyanok szerint akiknek az érdekeik nem egyeztethetőek ezekkel újításokkal. A fiatalok körében óriási sikert aratott a váltás, amit az adó statisztikái alátámasztanak.

És az MR-2 igenis közvetít művészeti értékeket is.
Példának okáért:
- a magyar népművészeti elemeket felhasználó, azokat igényesen felhasználó Katan zenekart sehol máshol nem hallani.
- a Suhancos zenekar Egyre Másra című számának szövege például az impresszív versreik közt is megállná a helyét.
- ugyanez érvényesül a Quimby elég sok az MR-2 által játszott számainak többségében - melyeket sehol máshol nem hallani
- a külföldi előadókat pedig igen jó ritmusviláguk, hangzásuk alapján válogatják ki - ezek legtöbbjét sem hallom máshol.

Ezek után kérdem én vajon miért morog a D. rádió?
Talán mert az MR-2 olyan lépéseket tett meg amelyeket ők nem mertek/akartak, és ennek következtében komoly, igényes konkurenciává lépett elő?
Ha az MR-2 csak egy újabb átlagos rádió lenne, elcsábított volna annyi fiatal és idős hallgatót, hogy ilyen lépésre sarkallja a D. rádiót?
És ezek az elcsábított hallgatók mit találhattak az új műsorban a kevesebb reklámon kívül hogy ilyen sokan vannak?

Megértem hogy furcsállják és nem értenek egyet a lépéssel, de miért várják el hogy a változó világunkban a fiatalabb korosztály is elsősorban ugyanazt tartsa értéknek és szórakoztatónak mint önök?

Természetesen oda vagyok a Nagy generáció zenéiért és szívesen hallgatom is, de miért van az hogy amikor az ország az előbb említett tehetségek tucatjait tudja felmutatni, a magyar zenei élet mégis 20 év óta nem tesz semmit? Miért hagyjuk hogy a kereskedelmi rádiók útját állják annak hogy egy új Nagy Generáció bontson szárnyakat?

Az alatt a rövid idő alatt míg a változások éltek több a jövőben remélhetőleg a régi legendák közé emelkedő együttes vált ismerté melyet eddig SENKI ismétlem SENKI sem karolt fel!!!!!
És mindez a sokat szidott Such Györgynek köszönhető!!

Ezek után sem a nép rádiója az MR-2??

Gondolom emlékeznek még a fiatal korukra? Amikor még önök voltak a lázadók? Mikor önök akartak változásokat? És önök akarták ledönteni a szabadságot korlátozó politikai falakat? Mikor az önök zenéjét degradálták a sárga földig anélkül hogy akár egy kicsit is megismerték volna?
Hát most mi járjuk ezeket a kálváriákat! Nekünk nem a politikai, hanem a szellemi falakat kell ledöntenünk! Láthatják milyen hejzetbe került az ország. Láthatják hogyan válik porrá a munkájuk gyümölcse. És mindez ugyanannak a középszerűség ajnározásnak köszönhető mely ellen önök is fegyvert ragadtak.

És most önök teszik azt velünk amit önökkel tettek az idősebb generációk:
a megérteni vágyás legkissebb jele nélkül akadályozzák annak a hullámnak a kialakulását amelyet ügyesen meglovagolvaújra NAGYOK lehetnénk. Amely végre kirángathatná az országot az eluralkodó dogmatizmusból és érdektelenségből!!

És ennek a leendő hullámnak a kicsiholója az a művészeti megújulás lenne aminek a zászlóvivőit folyamatosan a földig tapossák!!

Könyörögve kérek mindenkit aki olvassa a soraimat, és látja hogy mi folyik az országban és a világban, a megszokás és a kényelem miatt ne építsék hanem segítsék ledönteni a kreativitást az újítást és a változást mindenki előtt elzáró berlini falat!!!

Nem a magam hanem annak a körülbelül 2 millió embernek a nevében beszélek akiket a régivel ellentétben MEGÉRINTETT ez az új irány.
A közszolgálatnak mindenkihez szólnia kellene!!
És az MR-2 szólt az eddig elhanyagolt 2 millióhoz is.
A három adóból ezt az egyet adják a fiatalok kezébe.
Hisz mi is SZÁMÍTUNK!!!!
Nyugaton ez már évek óta bevett stratégia Pl.: BBC Music Entertraiment stb...

Az üzimet minden bántó szándék és rosszindultt nélkül íródott.

Várom a válszokat, hozzászólásokat.
0

Elküldve: 2008. október 06. - 07:00:52

Hol vannak a régi műsorok?! Csúcsforgalom, ami nagy segítség volt az utazóknak. Mind pillanatnyi információval, mind a közlekedést érintő tanácsokkal, témákkal. Hol vannak a népzenei műsorok?!. Édesanyámnak hiányzik a jó ebédhez szóló nóta... Vagy a Johnny85 által emlegetett műsorok.
0

Elküldve: 2008. szeptember 10. - 17:44:14

Egyet értek :)), és szívemből tetszett szólni :)). Azok voltak a normális műsorok, amit fölsorolt, nem pedig ami most van: Zene reggelihez, Zene ebédhez, Zene mit tudom én mikhez, ebből már elég: Lehetne normálisabb műsor: mint pl.: azok amiket fölsorolt, és még sorolhatnám :)).
0

Elküldve: 2008. augusztus 31. - 18:09:07

Szeretném megszerezni a komplett müsorokat kazettán vagy cd-n/kommentárral eggyütt/ “Pillantás az európai diszkókba, Vasárnapi koktél, Eszakai Koktel, Csak Fiataloknak, Poptarisznya.Amikor ezek a müsorok adásban voltak még kis fiu voltam és legalább ilyen módon szeretnék visszatérni azokba a fantasztikus idöszakokba.Az én archivomban több felvétel is találhato,de hiányzik hozzá a magyar komentár.Kérem jelentkezzenek az alábbi email cimre: johnny@inmail.sk. Csatolok pár felvételt mi tis keresek valójában.Köszönöm.

link
0

Elküldve: 2008. augusztus 31. - 18:08:19

Szeretném megszerezni a komplett müsorokat kazettán vagy cd-n/kommentárral eggyütt/ “Pillantás az európai diszkókba, Vasárnapi koktél, Eszakai Koktel, Csak Fiataloknak, Poptarisznya.Amikor ezek a müsorok adásban voltak még kis fiu voltam és legalább ilyen módon szeretnék visszatérni azokba a fantasztikus idöszakokba.Az én archivomban több felvétel is találhato,de hiányzik hozzá a magyar komentár.Kérem jelentkezzenek az alábbi email cimre: johnny@inmail.sk. Csatolok pár felvételt mi tis keresek valójában.Köszönöm.

link
0

Elküldve: 2008. augusztus 19. - 15:16:10

Átpozícionálás az MR2-nél
2008. augusztus 19.

Kikerült a Magyar Rádió fiataloknak szóló adójának szignáljából a korábbi Petőfi név; a közmédium elnöke az átpozícionálással magyarázza a lépést, írja a Világgazdaság.

Sokakban még a tavaly nyári, jelentős hallgatottságnövekedést hozó átalakítás előtti adó emlékét idézi fel a korábbi név, ez pedig "konfúzus helyzetet" idéz néha elő - magyarázta Such György, hogy szignáljában miért csupán MR2-ként jelentkezik az adó. Arról nincs még döntés, hogy végleg elhagynák a hivatalos, MR2-Petőfi megnevezés második tagját.
Kedves Olvasók, Kedves Fórumozók!!
Íme a bizonyíték, hogy a Petőfi Rádiót galjra akarják végleg tenni :(((. A Nép Petőfi Rádióját mélyen tisztelt Such György Úr átakarja keresztelni Mr 2-re :((. Gratulálok: Első osztályú munkát végez a tönkre tételben :((, már nem csak a közszolgálatiságát veszik el a rádiótól, hanem még a nevét is?? Normális dolog ez??
Ellopták a Petőfinket :((, ez már durva azért. :(( Mi az, hogy Such Györgynek ilyen bolond mániája van, hogy Mr 2-re nevezi át a Petőfi Rádiót?? A Petőfinket kérjük vissza!!! De sürgősen eredeti állapotban, ahogyan az volt!!!
0

Elküldve: 2008. augusztus 06. - 06:34:14

Kedves Nyuszi23! :))
Nagyon a szívemből tetszett szólni, vagy a szívemből szóltál: maximálisan egyet értek Önnel, vagyis Veled, mert tényleg: a Petőfi megszüntetésével: kiölték a magyar ember szívéből a nótát, a szívküldit, és végül, de nem utolsó sorban: a kabarét, vagyis a humort, ami már egy cseppet sem vicces :(((. Egyes okos tojások, hogy mikre nem képesek ezért ócska módi vacakért: úgy védik, mint ha az az Istenük lenne azaz olcsó badárság: egy verseny a kereskedelmi rádiókkal, amitől már tényleg: hánynom kell: komolyan mondom a magyar nép pénzén versenyez a slágerrel, a danubiussal, és a rádió q-val az Mr 2 :(((, nem helyes, mert ez nem közszolgálatiság. Úgy, hogy ezt a véleményemet: továbbra is fönt tartom: azért, hogy megvédjem azokat a hallgatókat, akik velem együtt imádtuk a régi Petőfit :)), ami valóban egy normális rádió volt, és amit tönkre tettek 2007-ben :((. Ha szabad így fogalmazni: a régmultban született, és meghalt: 2007. június 4.-én, amikor átvette egy Est Fm-s lószarokat játszó zenei rádió... :(( Úgy, hogy ennyi :((
Kedves Nyuszi: egyet értek Önnel, vagyis Veled, és nekem is hiányzik az a temérdek műsor, amin fölnőttem, csak úgy mint Ön, vagy bárki más.
Tisztelettel:
0

Elküldve: 2008. augusztus 06. - 06:24:08

Tisztelt Macskasi28!
Nem tekerek sehová, mert meg van azaz adó, ami pótolja a Petőfi Rádiót. Úgy, hogy nem azzal van most a hiba,hanem magával Such Györgyel van bajom, hogy egy kívánságműsort nem tud bele tenni a hallgatók érdekébe a Rádiójába, mert ha ezt vesszük, ez nem a nép rádiója, hanem az olyan emberek rádiója, aki ilyen olcsó szarságra vevő. Úgy, hogy ne mulatozzanak az adófizetők pénzén ilyen olcsó szarságon, mert ez akár hogy is nézzük: nem közszolgálatiság, hanem verseny a kereskedelmi rádiókkal. Ami pedig a többi rádiót illeti: Miért kellett még +4 rádiót indítani, aminek abszolult, de semmi értelmne?? Varrjon erre gombot... Nem olcsóbb lett volna, ha az Mr 4-re került volna a Nemzetiségi, és a Körzeti műsor?? Szerintem igen. Nem az, hogy 6 adó van, és szinte csak három országos. Úgy, hogy ezis zavar, és még sok minden, hogy a remek műsorvezetőket kidobták a Petőfitől. Úgy, hogy ennyi. A másik: csóró az Mr 2, mert még műsor struktúrája sincs, hogy miért?? Azért, mert nincsen benne se délelőtti műsor, se délutáni műsor, csak az a marhaság: Zene ébredéshez, Zene ebédhez, Zene ehez, Zene ahoz, úgy, hogy hallgassa csak továbbra is, majd megunyja maga is, és akkor lehet továbbra is arról vitázni, hogy kinek volt igaza. Mert egy közmédiumnak nem az alternativ minőségi zenékről kellene, hogy szóljon, ha minden áron azzal, akar foglalkozni, akkor vegye meg a Lakihegy Rádiót, és működtesse azt is Such György, és adjon azon Alternativ zenét. A Petőfit meg adja vissza nekünk. A Magyar népnek úgy ahogyan az eredeti formában volt. Ami pedig a Rádió Q-t illeti: ne tessék azzal kavarni, mert az Mr 2 bohóckodásától, még azis százszorta jobb, mert van rajta normális műsor, és nem egy csóró rádió, ahol semmi sincs szinte még hétvégén sem. Úgy, hogy lehet leszállni a Rádió Q-ról...
Tisztelettel:
0

Elküldve: 2008. augusztus 02. - 12:12:16

Tisztelt sandor1016!

Ha maga olyan zenéket akar hallgatni, amelyek bármikor megtalálhatóak/meghallgathatóak a Slágeren, Danubiuson, Rádió Q-n, stb-n, akkor miért generál vitát egy olyan adó ügyében, amely célzottan zárja ki azokat a előadókat illetve stílusokat, amit egyébként szinte bárhol meghallgathat?!

Nem igazán értem a felháborodását... A szabad választás lehetősége az Ön számára is adott, tehát ha nem tetszik, tessék szépen áttekerni...

Nekem is vannak aggályaim az MR2 működésével kapcsolatban, de ettől függetlenül tetszik az az alternatív zenei kínálat, melyet a vita tárgyát képező rádió "szolgáltat".

Ennyi...
0

Elküldve: 2008. július 29. - 17:05:31

Tiszteletem!
Fiatal korom ellenére (21) nekem nagyon hiányzik kabarécsütörtök!Mindig vártam a csütörtök délutánokat, hogy végre egy jót röhöghessek a feszült hétköznapok után!
Véleményem szerint a mai világból hiányzik a mosoly, a nevetés!Mindenki komoly és mogorva, na meg bunkó, nekik sem ártana egy kis humor, bár lehet, hogy nem is értenék a poénokat, Hofi és más nagy humoristák "vicceit" és számomra kihagyhatatlan és elunhatatlan mondatait, amiket magam is szívesen emlegetek!(pl.: Boncz óta a hóesés nálam is Sztálingózás)-és az a legjobb az egészben, hogy ezeket a "szólásokat" csak azok értik, akik ismerik azt a humoristát, vagy kabaré előadást!
Én alapvetően mosolygós, nevetős lány vagyok, de már egy ideje idegeskedő, néha talán agresszív és bunkó is, mint más emberek!Lehet, hogy nincs összefüggésben a kabaré hiánya az én idegállapotommal, de szerintem igen!Nagyon is befolyásolja a közérzetemet, a nevetés és mivel már elég régóta hiányzik az életemből, csak a sok idióta emberrel érintkezem, így én is olyanná válok!
Én a kabarén nőttem fel és most meg már szinte sehol sem lehet találni ilyen műsorokat!Csak a régről maradt, poros kazettákon!
Szóval jó volt és most hiányzik!:((
De nem csak nekem!Elég sok velem egykorú fiatalokat ismerek, akik szívesen hallgatnák tovább a kabarét!
0

Elküldve: 2008. június 06. - 15:10:21

Jelentősen nőtt a Petőfi hallgatottsága
Az elmúlt egy évben ugrásszerűen megnőtt a Magyar Rádió Petőfi adójának hallgatottsága - mondta el a tavaly június eleji "áthangolás" eredményeiről szólva Such György, aki konkrét hallgatottsági adatokat nem közölt.

Az elnök azt is eredményként említette, hogy több száz, eddig jószerével ismeretlen hazai és külföldi előadóval ismerkedhetett meg az adó közönsége; "ezzel a kínálattal az ország legnagyobb zenei alternatívája kívántunk lenni a kereskedelmi rádiók megszokott számainak".

Tisztelettel köszöntök mindenkit ismételteten!
Már megint versenyezni kíván Such György Úr?? Vegye már észre magát, hogy ennek nincs értelme, amit csinálnak. Az Ortt is miért mondja, hogy: nem felel meg az Önök badarsága egy közszolgálati médiához nem méltó arra sem, hogy közrádiónak nevezzék az Mr 2-t, mert csak a verseny a verseny számit, és a hallgatók?? Miért nem számítanak?? Miért nincsen kívánságműsor az Önök híres rádiójában sehol sem?? Ébresztő!!!! Ez Nem Közszolgálati Média, ahol még egy fél kívánságműsor sincsen... Úgy, hogy Kedves Such György Úr! Nagyon szépen kérem, hogy ne nevezze az Mr 2-t közszolgálatinak, mert ez a rádió, amit Ön működtet, esetleg egy Kalóz rádiónak felel meg, de még annak sem, mert még néha azokon is jobbak vannak, mint ezen, amit csinál. Mi az, hogy egyszerre sugároz Hírperceket a kereskedelmi rádiókkal reggel 06 óra 30 perc és, és 06 óra 45 perc között? Vegyenek már vissza magukból, mert ez tényleg versenyzés a kereskedelmi rádiókkal... Mit akar ezzel elérni? Teljesen galjra akarja tenni a Petőfi Rádiót?? Úgy, hogy szálljonak már magukba, és ne folytassák ezt a kereskedelmi rádiós őrületet, mert az adófizetők ennél többet érdemelelnek.
Tisztelettel:
0

Elküldve: 2008. május 21. - 12:19:33

Az MR2-t négyszer annyian hallgatják, mint a régi Petőfit, az adó korábbi hívei viszont nem nagyon találnak maguknak hallgatnivalót az éterben. A szakember szerint sehol sincs nekik való műsor - írja a NOL.

Az MR2-t négyszer annyian hallgatják, mint a régi Petőfit, az adó korábbi hívei viszont nem nagyon találnak maguknak hallgatnivalót az éterben. A szakember szerint sehol sincs nekik való műsor.

A Magyar Rádió zenei csatornáján sugárzott önreklámokban az underground zenei élet prominensei annak a véleményüknek adtak hangot, miszerint a Petőfin olyan zenék hallhatók, amilyenek más adókon nem. Másrészt az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szerint az MR2 működése sérti a közszolgálatiságot azzal, hogy egész nap könnyűzenét ad. A rádió vezetői viszont úgy gondolják: a zene abszolút közszolgálat. A Magyar Rádiónak mint műsorszolgáltatónak egyszerre több csatornája is van, a médiatörvény szabta közszolgálati-ság kötelezettsége megosztható köztük.

Ezen a véleményen van Pénzes Anna, a MediaSpirit Consulting média-tanácsadó cég vezetője is. A közrádió a Petőfi "nagyon zenéje" ellenére is teljesíti kötelezettségeit, például az MR1-Kossuth programjával. Ettől függetlenül lehet, hogy a többi, szintén zenei csatornával szemben nem fair a kialakult helyzet, mert egyenlőtlen feltételeket teremt. - Nem szabad elfelejtenünk, hogy a Petőfi rendkívül szerencsés helyzetben van: jobban tud kísérletezni, mint a piac többi szereplője, mégpedig az állami támogatás miatt, ezért kisebb az esetleges bukás kockázata - mondja a szakember.

Mindenesetre a Magyar Rádió élt a lehetőségeivel, aminek folyományaként sajátságos piaci helyzet alakult ki, amit a versenytársaknak szintén piaci vagy - ha úgy gondolják -, hatósági eszközökkel kellene kezelniük, nem pedig a közvélemény előtt. Pénzes Anna azt állítja, a vélt igazságok bizonygatása igencsak kontraproduktív lehet: azt a képet sugallja a rádiókról, hogy hangoskodással próbálják lenyomni a másikat.

A hirdetőket sem lehet ilyen eszközökkel meggyőzni, ők az ügynökségekre hagyják a reklámkampányokban részt vevő média kiválasztását, ezek a cégek pedig általában objektív mérőket vesznek figyelembe, mikor arról döntenek, kivel működnek együtt. Nekik nem az számít, melyik lehetséges "hirdetőfelület" mondja többször: hozzám hasonlatost márpedig nem találni a magyar piacon.

Pénzes Anna úgy érzi, játszanak az adatokkal, akik azt kommunikálják: a Petőfi hallgatottság terén kezdi behozni, sőt szinte már leelőzni például a Danubiust. Az ország egyes területein, értve ezalatt egyes városokat, előfordul, hogy a 15 és 29 év közöttiek körében az MR2 megközelíti más országos zenei adók mutatóit, de a többi korosztályt tekintve, s pláne országosan ez nincs így.

- A Petőfi valóban több száz százalékkal növelte hallgatottságát a struktúraváltás óta - mondja Pénzes Anna. - 2007 első negyedévében, a régi műsorfolyam idején az átlagos napi hallgatottság a Szonda Ipsos/ GFK közös országos kutatása szerint a 15-29 éves budapesti vagy megyeszékhelyi lakosok körében 8-23 ezer fő volt, őszszel - vagyis a váltást követően - 37-47 ezer, az idén márciusban pedig 68 ezer hallgatót ért el naponta átlagosan az MR2. A Danubius viszont az év első negyedévében ugyanezen paraméterek mentén 155-189 ezer hallgatót ért el átlagosan egy nap (az őszi időszakban 114-146 ezer főt).

- Jelentősen megnőttek a Petőfi reklámbevételei - mondja Pénzes Anna -, az új zenei kínálat a szakmabelieknek is nagyon tetszett, s az adó célcsoportja számos hirdető számára fontos, megszerzendő célközönség. Nem lehet tudni viszont, hogy ebben a folyamatban mekkora szerepe van az újdonság erejének. Kérdés továbbá, mennyire alkalmas a nagyon sokszínű zenei kínálat a hallgatói tábor további, az eddigiekhez hasonlóan dinamikus növelésére. A szakember tehát úgy látja, nemhogy egyféle zenét játszana az adó, hanem túlságosan széles skálán mozog, túl sokféle zenei stílust vegyít. Kérdés, ha valaki egy meghatározott zenei műfajt kedvel, vajon mennyi ideig tudja hallgatni a Petőfit. S azt sem szabad elfelejteni, hogy bár a 15-29 éves városi célcsoportban "beerősített" a Petőfi, korábbi hallgatói közül eközben sokat elveszített. Vagyis teljesen átalakult az adó közönségbázisa.

De hová tűntek a Petőfi egykori hallgatói? - A már említett kutatásban ezt bizonyára pontosan meg lehet nézni, de el tudom képzelni, hogy ők pillanatnyilag kiestek a rádiót hallgatók köréből - véli Pénzes Anna. - Azok, akik régen a többi csatornáétól egészen eltérő programjai és zenei adásai miatt szerették a Petőfit, valószínűleg sehol sem találnak maguknak műsort. A régi petőfisnek nincs hová átmennie.

(forrás: radiosite.hu - NOL)

Mi ez az oltári nagy badarság?? Igazuk van azoknak, akik azt mondják, hogy nem közszolgálati a Petőfi, mert ez tényleg nem az. Mindenre hasonlít, csak arra nem amire kellene. Ki mer olyat állítani, hogy négyszer annyi a hallgatottsága?? Az tény, hogy a régi Petőfiből semmi nem maradt, de Such György Úr elgondolkodhatna, mielőtt elindít még öt ugyan ilyen badarságú rádiót, hogy elzüllesze az Mr-t kereskedelmi rádióvá. Úgy, hogy erről csak ennyit. Miért kellett tönkre tenni, azt, ami évtizedeken át jól működött?? A Rádió Q az legalább normális értelmes rádió: Javaslom mindenkinek, hogy ha normális valódi minőségi zenét, akar hallgatni, tekerje át a rádióját a 99.5 Mhz-es Budapesti frekvenciára, vagy pedig a 98.6 Mhz-re, amin valóban azok mennek, ami a feladatuk, vagyis zenét játszanak: minőségit, és nem minőségit egyaránt. Régit, és újat egyaránt. Úgy, hogy erről ennyit. Such Györgynek meg üzenem, hogy vonja vissza azt, hogy négyszer annyi a hallgatottsága az Mr 2-nek, mert nem igaz. A topik azért van a startlapon, hogy megbeszélgessük az Mr 2 dolgait. Lám április 16. óta senki nem ír semmit. Eddig tartott az Mr 2 rajongás?? Szégyen, egy közszolgálati rádiót ennyire elzülleszteni..
Tisztelettel:
0

Topik megosztása:

• 10 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó