Startlap fórum:: Petőfi Rádió - Nagyon Zene! - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 10 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Petőfi Rádió - Nagyon Zene!

• Csoport: Guests

Elküldve: 2008. február 17. - 14:39:36

Tiszteletem!
Igen is beleszólhatunk :)): Összefogással, és nem széthúzással :)) Kivitelezhető a dolog, és akkor senkinek nem kell lekapcsolni a rádióját :))
0

Elküldve: 2008. február 17. - 14:37:48

Tiszteletem!
Sajnos mindannyian bele estünk egy óriási nagy csapdába :((, ezért kellene összefognunk, és megmenteni a menthetőt, hogy Önök is jól járjanak, és mi is, akik szerettük a régi Petőfi Rádiót. Nem egymásba kellene rúgnunk, mert ez akkora csapda, mint egy ház :((. Tudja: így akarják össze ugrasztani a jó népet, hogy ha egyik képviselteti magát a porondon, akkor a másiknak szava se legyen :((. Úgy mint Önöknek nem volt közel 40 éven át :((. Tudja egy közmédiumnak meg kell hallgatni mind két felet, és igen is mérlegelni kellene, és levonni a konzekvenciákat, és kiszolgálni a hallgatókat. Egy Zenei médiumnak pedig: állnia kell a sarat, vagyis: Vagy szól mindenkihez, vagy pedig húzza le a rolót, nem az, hogy összeugraszt embereket, mert egy stílust képvisel... Nekem csak egy ABC-eladói végzettségem van, de levontam a konzekvenciákat a média terén, és erre jutottam, hogy senkit se ugrasszak össze a másikkal. Magyarán szólva: osztozni kellene a műsor struktúrával: ugy hét napból áll egy hét: nos: hogy igazságosak legyünk: meg kell felezni a zenei stílust, mármint a játszásuk szerint: Az önök által képviselt zenéket játszaná az egyik félidőben a mi zenei kínálatunkat pedig a másik félidőben. Se több se kevesebb. Így összhangban lennék, és lenne elégítve mindenkinek a stílusa :)). Időseké, fiataloké, és mindenkié, hisz: Mr 2 Petőfi Rádió Nagyon zene :))
0

Elküldve: 2008. február 17. - 14:33:31

Nah mindegy, a lényeg, hogy szerintem sem nekem, sem önnek, semmi beleszólása nincs a dologba. Én csak annyit tehetek, hogy hallgatom, ön meg csak annyit, hogy nem hallgatja.
0

Elküldve: 2008. február 17. - 14:28:30

Tiszteletem!
Itt akkor Önök voltak a hibásak, mert nem cselekedtek, vagy voltak ezek a frekipályázatok: A Klub Rádió helyére: Önöknek kellett volna frekvenciát kérni Országosat, és ennyi lett volna a történet :)).
0

Elküldve: 2008. február 17. - 14:26:03

Igen, valóban felemelhettük volna a hangunkat, mint önök most, de tudja, ugyanúgy nem értünk volna el vele semmit, mint önök most. Ez van. És még egyszer mondom, én nem hallgattam rádiót. Egyáltalán nem.
0

Elküldve: 2008. február 17. - 14:24:20

Tiszteletem!
No, lássa?? Itt van a kutyus elásva :)) Igen is Önöknek is joga lett volna rágni a fülüket, és hangot adni, hogy léteznek, és igen is vannak zenéik. Úgy lett volna helyes, ha Önök is szót kérnek, hogy kell az önök stílusú zenéje is. Nem egy kereskedelmi rádiót kellett volna hallgatni, és akkor ok lett volna minden. Öreg hiba volt az Önök részéről ez. Igen is Önnek is kérni kellett volna, hogy szerezzék be azokat a zenéket, amik most szólnak az Mr 2-őn, és nem lett volna baj :)). Szerintem kivitelezhető lett volna.
0

Elküldve: 2008. február 17. - 14:20:35

Igen, ez valóban megoldás lett volna, csakhogy mi akkor nem hallgattuk a rádiót, mert nem volt jó. Minek kérjek zenét egy olyan rádióban, amit nem hallgatok?
0

Elküldve: 2008. február 17. - 14:18:34

Tiszteletem!
Nem haldokolt volna, ha ezeket a zenéket időben kikiáltják, hogy vannak, és kérnek zenei mazsolázgatást ezekből a zenékből a vezetőségtől naponta többször is a Magyar nóták mellé, mert bele fért volna jócskán, nem az, hogy egy csomó stílust elcserélnek arra amiket önök szeretnek. Kivitelezhető lett volna az Önök zenéje is. Többet kellett volna bevitetni a Világi Péterrel, vagy a Magyari Csillával anno annak idején a Kívánságreggelbe, és így a kecske is jól lakott volna, és a káposzta is megmaradt volna...
0

Elküldve: 2008. február 17. - 14:13:32

A kérdés rossz. Kérdés, hogy muszáj-e egy negyven éve haldokló adóra még több pénzt áldozni, vagy végre el lehet kezdeni pénzt keresni?
0

Elküldve: 2008. február 17. - 14:10:14

Tiszteletem!
Válaszoljon: Muszáj volt tönkre tenni egy Rádiót ami negyven éven keresztül szórakoztatta a hallgatókat?? Igen, vagy sem...
0

Elküldve: 2008. február 17. - 14:08:37

Hehe, hát ez vicces. az a bizonyos szűk kör szemmel láthatóan sokkal tágabb, mint az ön köre.
0

Elküldve: 2008. február 17. - 14:06:01

Tiszteletem!
Dolgozni kellene, és nem tönkre tenni bizonyos dolgokat. Ha negyven évig megfeleltek azok a zenék, amiket játszott a Petőfi Rádió, az azt jelenti a kukába kell vágni, azokat,mert bizonyos szűk körnek nem tetszenek azok a zenék, amik értékek voltak a magyarság számára?? Mivé lett a világ... Szörnyű...
0

Elküldve: 2008. február 17. - 14:00:32

A válaszom a következő: önök negyven évig hallgathatták az előbb felsoroltakat. És maga akármit csinál, ezeknek az ideje lejárt. Szép volt, jó volt, de ennyi volt. Éppen elég volt belőlük. Nem mondom, hogy bármivel is rosszabbak lennének a most hallhatóaknál, csak azt, hogy nagyon porosak.
Attól tartok, ön kicsit túlértékeli a szerepemet. Semmi beleszólásom nincs abba, hogy milyen zenéket adnak, csak a tetszésemet fejezem ki.
Egyébként pedig nem mindent játszottak régen a Petőfin. Azokat például pont nem, amiket én szeretek. Nem úgy,mint most.
A hangnemből pedig legyen szíves kicsit visszavenni, mert én sem sértegettem önt.
0

Elküldve: 2008. február 17. - 13:55:15

Nem arról van szó, hogy nem szeretné az ember megismerni ezeket az előadókat. Kapjon már végre észhez!!! Itt arról van szó, hogy a kihagyott művészeket, maguk akarják elfeledtetni mindenkivel?? Inkább maguknak kellene belátással lenni, ha már megkaparintották az Mr-t, hogy igen is mindent játszonak, minden féle fajta zenét, és nem pedig egy szűk réteget kellene kiszolgálni. 15 milliónyi magyar van a világon. Nos: Övék is a Magyar Rádió, és nem csak az Önöké, akik ezeket a zenéket kedvelik. Ébresztő!!! A Magyar nóta hol marad?? Az operett hol marad?? A slágerek hol maradnak?? A Kupé hol marad?? A mulatós zene hol marad?? A kabaré hol marad?? A reggeli csúcs, vagy éppen a Kívánságreggel hol marad?? Választ kérek rá...
0

Elküldve: 2008. február 17. - 13:45:54

Nah az, hogy ön nem ismeri ezeket, arról nem tehetek, én ugyanis ismerem őket. Tudom, ki az az EmilRulez, vagy ki az a Péterfy Bori, és ha veszi a fáradtságot, és rákeres mondjuk a google-ön, akkor ön is meg fogja látni, hogy elég sok találatot kap, tehát nem csak az olyan vájtfülűek ismerik őket, mint én. Ezt tehát kivégeztük.
Nem tudom, miért baj az önnek, ha új zenéket is megismerünk, főleg, ha jók. Miért akar útjába állni az új tehetségeknek és zenekaroknak? Ugyanezt mondta volna negyven évvel ezelőtt, amikor feltűnt a Koós János a táncdalfesztiválban? Hogy ez ki és mit keres itt, miért nem lehet Németh Lehelt hallgatni? Nem hiszem.
Mivel érdemi választ nem adott arra nézve, amit a magyar zenékről mondtam, nem is reagálok rá, ugyanis nincs mire. Csak azt nem értem igazán, hogy jön ide Mexikó. Speciel a PASO, amire szerintem gondol, az magyar (ld: PANNONIA Allstar Ska Orchestra).
0

Elküldve: 2008. február 17. - 13:37:43

Mi az, hogy fogalmam sincs arról amiről beszélek?? Maga hajtogatja, hogy ez a minőséginek kikiáltott zene az nagyon jó, hát ennyi. Magyarázatot adna, hogyha lesznek Önnek gyerekei, hogy megmagyarázza Nekik, hogy ez miért is van így? És kik ezek az előadók, akik most döngetik az Mr 2-t tönkre ezerrel?? Mert ezek csak olcsó vacakok, ami jó a Magyarnak már akinek: azok a műsorok igen is jók voltak, amik régen voltak, mert sok generáció nőtt föl azon, és szüleink megmagyarázták, hogy ki azaz énekes, aki énekel a rádióban. Most Ön, hogy fogja megmagyarázni, hogy ki énekel?? Azt fogja mondani, hogy: Nem tudom?? Vagy azt fogja mondani, hogy énekel egy ember, és kész?? Hát gondolkodjunk már egy el cseppet... Az én időmben a szüleim elmondták, hogy mit tudom én egyik hétfő délután szólt a Kívánságműsor: és elmondták a zenei előadók neveit: Hogy mit tudom én, aki énekelt: Mondjuk egy példa: Gobbi Hilda, Jákó Vera, Koós János, Delhusa Gjon, Csuka Mónika, és még sorolhatnám: Őket ismeri az ember, de ezeket, ki ismeri?? Mondja már meg: Egy zenét ismerek, vagyis előadót ezek közül, csak is egyet: a Depeche Mode-t, senki többet. Úgy, hogy ismerős zene kell, és nem ismeretlen, akikre igen is fölnézünk. Nem pedig Mexikói ugra bugra akármi, vagy így próbálnak spórolni az állampolgárokon :((, szép mondhatom... Én magyar vagyok, és nekem Magyar zenék kellenek: Nóták, operettek, musicalek, pop zenék, rap zenék, rock zenék, dance zenék, house, kupék, szórakoztató mulatós zenék, és még sorolhatnám, hogy milyen zenék... Nem pedig egy stílusú garázsban összetákolt olcsó badarságra van szükség...
0

Elküldve: 2008. február 17. - 13:22:25

Tudja, a legzavaróbb, és minden dialógust kizáró dolog az ön hozzászólásaiban, hogy fogalma sincs arról, miről beszél. Tisztában van egyáltalán azoknak a szavaknak a jelentésével, amiket használ? Tudja egyáltalán, mit jelent a mix, vagy a remix szó és hogy mi a különbség közöttük? És csak tájékoztatásként szeretném közölni, hogy nem attól magyar a zene, hogy magyarul énekelnek, hanem attól, hogy magyarok csinálják. És ha ön a feje tetejére áll is, és becsukja a fülét, akkor is játszik magyar zenét a Petőfi. Csak esetleg ezt ön nem tartja magyarnak. de szerencsére nem az ön kezében van a döntés, hanem olyanokéban, akik kicsit együttéreznek velünk, akik eddig nem tudtunk rádiót hallgatni.
Vágül pedig: hiába szajkózza ezerszer és ezerszer (sokszor még egy hozzászóláson belül is), hogy ORTT, meg Magyar Zenei Tanács, ha nekem (nekünk) ezek nem tekintélyek. Fogadjunk, hogy ön is csak akkor magasztalja őket, ha a maga javára döntenek. Kiváncsi lennék, szent ORTT-jéről milyen véleménnyel lenne, ha egyszer ön ellen döntenének.
Egyébként pedig mondhat, amit akar, az ORTT nem tudja sehol megfogni a Magyar Rádiót szerencsére.
0

Elküldve: 2008. február 17. - 13:05:04

Tiszteletem!
Harcoljanak az igazukért Önök is: Fogjanak össze, és tetessék országossá a Cafét, ennyi. És nem táncol senki sem az én zenéimre, mint ahogyan ezt Ön állítja, hanem arra céloztam a multkor is, hogy a kecskének is jól kellene laknia, és a káposztának is megkellene maradnia: Pontosabban: órákra kellene földarabolni a zenei összeállítást, vagy lehetne éppenséggel napokra is: Mondjuk hétfőn mennének az olyan zenék, amilyenek most mennek, és még kedden is, szerdán mennének a tánc zenék, csütörtökön a magyar zenék, pénteken a slágerek a 60-s, 70-s, 80-s, 90-s, és napjaink slágerei, pénteken lenne a mixes nap, amikor is vegyesen pörögnének a mixek. Szombaton vegyesen menne kupé, operett, mulatós zene, magyar nóták csárdások, valamint este, vagy még délután: kedvező időpontban: egy csomó mix reggel 6-ig, vasárnap pedig: mennének egyházi zenék, népzenék, vasárnapi kívánságműsor, nóták, valamint visszatérnének a minőségi zenék 18 órától egészen szerda reggel 6-ig, amiket Önök szeretnek. Tudja, én így alakítottam volna ki a Petőfi struktúrúját, és így a kecske is jól lakott volna, meg a káposzta is megmaradt volna. A zenék mellett pedig: lettek volna kabarék, és sportműsorok, valamint a közszolgálati rovatok: például egy zenés reggeli műsor az adott napokra kiadott zenékkel. :)) Ez a színvonalasság, és nem az, hogy csak egy oldalra szól a rádió. Ebben Önnek is igaza van, és ezt nem is vitatom, mert fontosak az állampolgárok, vagyis az adófizetők, hisz Ön is az, és én is az vagyok, valamint a többiek is azok, akik szeretik az Mr-t :)). Zárszóként pedig: Such Györgynek csak egy ilyen struktúrát kellett volna kialakítani, és ennyi. Nem többről van szó. Lehetett volna egy színvonalas rádió, vagyis zenei rádió, de nem kellett: Tönkre kellett tenni a másik stilusú zenéket, és egy oldalra állítani a rádiót, hát nem erről szól a dolog, hanem arról, hogy mérlegelni kellett volna, és nem tönkre tenni a dolgokat. Úgy, hogy ennyi. A struktúra, vagyis a rádió az mindenkié szerintem, és nem csak egy szük rétegé, pláne ha az országos frekvencián szól. A struktúrát amit leírtam, Ön is megforgathatja, ahogy Ön kedvezőbbnek látja, de semmit ne vegyen ki belőle, és kikapja a végeredményt, vagyis: A kecske is jól lakott és a káposzta is megmaradt: a szakadék pedig: nem mélyül, hanem segítséget nyujtunk a Petőfinek, vagyis az Mr 2-nek :)), hogy igen is: színvonalas maradjon úgy, mint eddig volt. Tisztelettel:
0

Elküldve: 2008. február 17. - 12:55:10

Csak úgy mint Ön sem, és senki más, aki magyar, vagy magyarnak tartja magát, mert ezek csak Mexikói, meg ki tudja honnan származnak ezek az összekonzervált zenék. Mert értelmük az nincs :(( Sajnálom: Több változatosság kellene a rádióba, és nem pedig ilyen vacakokkal turbinálni egész nap.. Ennyi: Egyébként olvass el, hogy én hogy csináltam volna az új struktúrát az Mr 2-nek, mert azt is leírtam, de szívesen leírom még egyszer
0

Elküldve: 2008. február 17. - 12:51:32

Tisztelt Gretzky99 Úr!
Ajánlom Önnek, hogy olvassa el ezt a pár sort, valamint a fölháborodását a Zenei Tanácsnak, és utána mondja el a véleményét, mert amiket írkál, csak azért, hogy védelmező szárnyai alá vegye ezt a sületlen zenéket, ez már nonszensz, mert ezeknek abszolult, de semmi értelmük nincs, mert a ritmusuk is olyan, hogy semmilyen: se nem gyors, se nem lassú: ócska remixek ezek, amit egy garázsban konzerválnak össze, mixelnek. :((. Úgy, hogy térjenek már végre észhez, és kapjanak a fejükhöz, mert ebben a rádióban semmi változatosság nincs, egy stílusú vacakokat játszanak, és erre nincs szükségünk. :(( Ennyi: Most pedig zárásként: olvassa el a Zenei Tanács levelét, és mérlegeljen...
Tisztelettel:

A Zenei Tanács is támadja a Magyar Rádiót

2008. February 07.

A Magyar Zenei Tanács szerint is sérül a közszolgálatiság és a sokszínűség megjelenítése a Magyar Rádióban. Nehezményezik, hogy a műsorstruktúra átalakításával „teljesen zenei műfajokat” iktatott ki műsorkínálatából a közrádió.

Műsorstruktúrája átalakításával a Magyar Rádió teljes zenei műfajokat kiiktatott műsorkínálatából – állapította meg a Magyar Zenei Tanács (MZT), miután megvizsgálta a közszolgálati intézményben tavaly végbement változások hatását a zenei életre és a zenekultúrára.

Tavaly június óta nem lehet hallani a Magyar Rádió műsorában operettet, musicalt, magyar nótát, hagyományos táncdalt, blues- és rockzenét (se újat, se régit), gospelt, folk- és etnorockot, sanzont, dixielandet, vagy akár szimfonikus könnyűzenét – olvasható a szervezet elnöksége által kiadott közleményben.

Az MZT elnöksége szerint ez alapjaiban sérti a Magyar Rádió Közszolgálati Műsorkészítő Szabályzatában foglaltakat, amelyek épp a sokszínűséget teszik kötelezően megjelenítendőnek.

Felhívta a figyelmet arra: mivel a rádió mindenki számára könnyen elérhető és használható eszköz zenei élmény szerzésére, és a lakosság nagyobb része ennek segítségével jut elsősorban (vagy kizárólag) ilyen élményhez, a zenei élet legfontosabb intézményéről van szó. A Magyar Rádióban végbement változások következtében azonban a zenei élményhez jutás lehetőségei sokak előtt bezárultak, vagy jelentősen beszűkültek – áll a közleményben.

A szervezet elnökségének megállapítása szerint a zene mennyiségének jelentős növekedése az MR2-Petőfi adón együtt járt a kínálat szűkítésével.

Félrevezetőnek nevezik a rádió vezetésének azon érvelését, hogy a Bartók adón is zene szól állandóan, ott ugyanis – mint írják – a középkori egyházi zenétől a kortárs improvizatív zenéig a klasszikus műfajok teljes palettája megtalálható, míg a nem klasszikus zenei palettáról az MR2-Petőfin csak egyetlen szín.

Az önértékelés szerinti „igényes, minőségi” könnyűzenei válogatás szakmai garanciáit sem látják. Rámutattak arra, hogy az MR2-Petőfi rádiónak nincs Zenei Szerkesztősége (aminek pedig az érvényes Szervezeti és Működési Szabályzat szerint lennie kellene).

A közlemény szerint szerettek volna hiteles adatokhoz jutni a magyar zene arányaival kapcsolatban az MR2-Petőfi műsoráról, ezért az adófőszerkesztőhöz fordultak, ő azonban válaszra sem méltatta a szövetség levelét. A szervezet saját 72 órás, folyamatos mérésére támaszkodva azt állapította meg, hogy az MR2-Petőfi adásában a hazai zene aránya a kereskedelmi rádiók 20 százalékos országos átlagát sem éri el, s ennek is csak töredéke a fiatal, kezdő, tehetséges hazai muzsikusok produkciója.

A zenei tanács elnöksége kitért arra: a Magyar Rádió zenei együttesei közül megszűnt a Stúdió 11, a világszínvonalú énekkar a 30 százalékos leépítés következtében feladatai ellátására alkalmatlanná zsugorodott, a szimfonikus zenekarnak pedig 2 éve nincs kinevezett, felelős főzeneigazgatója.

Elfogadhatatlannak nevezik, hogy az MR megszüntette a könnyűzenei felvételek készítését. Úgy fogalmaznak: az is elfogadhatatlan, hogy az MR3-Bartók hangversenyfelvételeit nem az adott rendezvény zenei értéke, hanem az az elv szerkeszti, mit engedélyeznek ingyen felvenni, melyik produkció jogosultjai mondanak le a honoráriumról és a jogdíjról.
0

Topik megosztása:

• 10 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.