Startlap fórum:: Vigyázzatok a mesekönyvekkel is!!! - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Vigyázzatok a mesekönyvekkel is!!!

• Csoport: Guests

Elküldve: 2008. május 31. - 16:17:03

Off topic! Előre is bocsánat! Ha van valakinak 2 perce kitöltené? link

1000 köszönet és hála:)
0

Elküldve: 2008. május 29. - 18:17:32

link
0

Elküldve: 2005. március 16. - 14:50:24

Köszönöm. Éppen ilyen ujjgyakorlatokra vágytam. Már nagyon unatkoztam, alig van munkám. Legalább tényleg kell ez az irodalomkutatás bazzeg?
0

Elküldve: 2005. március 16. - 10:40:58

Igen, a Dinai és a Kenai oldalanként háromszor, 50 oldalon keresztül egy héten keresztül minden áldott este lefekvés előtt hangosolvasással, és aztán büntetésül még átlag 5 naponta újra hónapok óta. Mackótestvérek. Viszont a gyerek élvezi, én meg tanulom a gyorsolvasást, a kicsit nem zavarja, mert már tudja kívülről, ha kihagyok egy szót, felébreszt és reklámoz.
0

Elküldve: 2005. március 15. - 20:20:18

Sziasztok!!!
Talán nem kell mondanom, hogy manapság mennyibe kerül egy valamire való mesekönyv, főleg ha valamelyik "nevesebb" kiadót válassza az ember, abból is a sorozatokat (pl.:Micimackó)
Azt gondoltam (én kis naív), ha egy új rész jelenik meg, akkor az nemcsak a történetében, hanem a rajzokban is új. A szereplők pedig állandóak, mármint ami a nevüket illeti.

A kisfiam kapott egy mesekönyvet (A hihetetlen család "klasszikus Disney mesék" Egmont kiadó ár:2500 ft) amiben a gonoszt az elején Öcsinek (jó) majd Szilánknak (jó) majd SZIPIRTYnek (semmi köze a filmhez) nevezi.

Másik könyv (Rém izgalmas mesék Egmont kiadó ár:3500 ft) amely egy másik könyv (Micimackó rosszat álmodik Egmont kiadó ár:1100 ft) történetét, rajzait tartalmazza, tehát semmi újat!
Persze nem szóról szóra van idézve, hanem kissé mondatonként átírva, ja meg a szereplőket nevezték át.
Pl. az utolsó sorok:

"Az óriási Mucus igen mulatságosan nézett ki, ahogy Micimackó kicsi székében ücsörgött, de ez a tény láthatóan egyáltalán nem zavarta."

"A hatalmas Pirifánt kissé furcsán érezte magát Micimackó karosszékében, de nem törődött vele."

Szintén a Rém izgalmas mesékből: Szépség és a szörnyeteg: Kannáné, pedig az eredeti szerint a szereplő neve: Kanna mama!!!
Szintén ebből: Tikk-Takk az ingaóra, a másikban: Bimbam az állóóra egy azon szereplők!

Disney mesegyűjtemény Egmont kiadó ár 5000 ft: Alice csodaországban: a szöveg szerint Alicénak Dinah nevű nyuszija van, eközben az alatta lévő rajzon egy cica látható, majd a történetben átalakul a szöveg szerint Dinah cicának!

Tehát vigyázzatok, hogy mit vesztek meg a forgalomban lévő további könyvek némelyike pedig sok helyesírási hibát tartalmaz.
0

Topik megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó