Startlap fórum:: hol vagytok virágosok?? - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 10 Oldal +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

hol vagytok virágosok??

• Csoport: Guests

Elküldve: 2007. március 23. - 21:19:28

Én is úgy látom, hogy a fórumon egyre kevesebb a szakmai jellegű, építő hozzászólás, pedig egymástól tudnánk tanulni. A virágkötők nagy része félti és "szakmai titokként" kezeli tudását, pedig aki kinyitja a boltját, már kiadja azt a tudást, amit akár egy egyszerű tanfolyamon vagy akár mestervizsgán megszerzett. A virágosok nagy része - főleg az egy városban élők - nem tudják a másikban a kollégát, csak az ellenfelet látni. Pedig igazán az egy városon belül élők tudnának közös szakmai napokat szeretni. A vidéken élőknek messze van a főváros, pedig nagyon jó az ötleted! Sok sikert!
0

Elküldve: 2007. március 22. - 09:22:10

:)
Valahol el kell kezdeni:)
0

Elküldve: 2007. március 18. - 18:13:12

Aha, csak sajnos úgy néz ki, hogy vagyunk ketten. Annyira halott ez a fórum, nem tudom miért. Ennyit nem lehet dolgozni, hogy az embernek ne legyen öt perce benézni. Igaz még csak pár napja regisztráltam, de azt hittem pörgősebb az egész.Remélem előbb vagy utóbb a többiek is észreveszik, hogy szeretnénk valamit csinálni :-))))
0

Elküldve: 2007. március 15. - 19:41:16

Ez tök jó lenne
0

Elküldve: 2007. március 15. - 16:08:26

Szerintem a minőségi oktatáshoz nem feltétlenül szükséges a mestervizsga. Illetve attól függ, milyen tanfolyamot akarunk indítani. Kezdőknek, vagy már virágkötőknek továbbképzést. A továbbképzések egyszerűbbek lehetnek, hisz nem kell OKJ-s papírt adni, csak az új ötleteket továbbadni. Ez csak hozzáállás kérdése, ezen az oldalon is felmerült a szakmai féltékenység, irigység. Ezt azért nem értem, mert mindenki a nulláról indult és ők is megtanulták valahol, valakitől a szakma fortélyait. Pestieknek nagy segítség minden hónapban Szigetszentmiklóson a házi, ingyenes továbbképzés. Sok ötletet, új technikát lehet tanulni, ezt a tudást át lehetne adni azoknak, akik nem tudnak eljutni a bemutatókra vagy a távolság, vagy időhiány miatt. Nekem a hétfő az egyetlen szabadnapom, de nagyon szívesen segítek ha páran össze tudunk állni és ha lenne rá igény. Mindenhol olvasom, hogy változtatni kéne a hozzáálláson. Ez így igaz, csak sajnos kevesen vagyunk akik így gondolkodunk. A szakma iránti alázat szinte teljesen eltűnt. Ki a felelős? Talán kicsit mi is. Mert ha a fiatalokkal nem tudjuk megszerettetni a szakmát, akkor hogy várjuk el tőlük, hogy teljes odaadással dolgozzanak? Még mindig azt hiszik, hogy ez a világ legkönnyebb szakmája és mikor szembesülnek a nehézségekkel, vagy az elvárásokkal akkor vagy megfutamodnak, vagy gazdag apuciék vesznek nekik egy virágüzletet, amit tapasztalat híján rosszul vezetnek és tovább rontják a szakma hírnevét.
Remélem nem írtam túl zavarosan :-)))) Hajrá virágkötők, rázzuk fel kicsit a fórum életét, itt a tavasz, történjen valami jó! Én Rákospalotán vagyok, ha elérhető helyszínen tudnánk csinálni valamit, akkor szóljatok bátran!
0

Elküldve: 2007. március 04. - 22:16:37

Helló!

Annyit szeretnék a témához hozzáfűzni,hogy engem is olyan tanár tanitott akinek nem volt mestervizsgája,amikor megkérdeztük Tőle érdemes-e megcsinálni mindig azt válaszolta,hogy nem kapunk azért
a rengeteg pénzért annyi tudást,hogy érdemes legyen!Az én üzletemben már dolgozott nem is egy felsőfokú végzettséggel rendelkező vk,de a tapasztalatom szerint egy sima kertészetit végzett,de kedvvel dolgozó vk simán lepipálja.
0

Elküldve: 2007. február 09. - 22:16:34

Kedves Gabi!
Ha oktatni akarsz, a mestervizsga nem elég, van olyan mester, akinek érettségije sincs... A mestervizsga mellett nem árt, ha van felsőfokú végzettséged, legjobb a szakirányú. Rengeteg jogi macerával jár, ha vizsgáztatni is akarsz, szerintem egy jogászt kérdezzél erről.
Üdv: Happy
0

Elküldve: 2007. február 09. - 20:38:58

Kedvew Gabi!
Mestervizsga szükségesa az oktatáshoz.
A MINŐSÉGI OKTATÁSHOZ!!!
Ja és nagy tapasztalat és kitartás.
0

Elküldve: 2007. február 08. - 09:37:34

Szia Emma!
Én is virágos vagyok, üzletem van 4 alkalmazattal dolgozom. Valóban össze kéne fogni, de sajnos ez nem működik. Rosszak a tapasztalatok, pedig sokkal könnyebb lenne, de az irigység nagyobb úr! Lehetne egy kérdésem? Fejembe vettem, hogy jó lenne olyan tanfolyamot szervezni, ahol a legszükségesebb dolgokat megtanítani a jelenkezőknek, hogy utána alkalmazni is lehesen őket. Sajnos a mostani tanfolyamok csak pénzbe kerülnek, de nagyon kevés tudást anak. Mi szükségeltetik ahhoz, hogy én is oktathassak? Válaszodat köszi: Gabi
0

Elküldve: 2007. február 06. - 19:39:18

helló.én egri virágkötő vagyok.tényleg jó hogy van ez az oldal.egy baj van,hogy a mostani virágosok szerintem írigyek,és nem szivesen adják át a saját technikájukat másoknak.persze itt a kreatívabbakra gondolok.én mester vagyok,de a tanulóim mind megállják a helyüket a nagyvilágban.sajnos a hozzáálláson kéne javítani szerintem.fogjunk össze,ezért kevés a jó virágkötő,pedig csak így tudunk haladni a korral!!!
0

Elküldve: 2006. június 19. - 12:33:37

Megnyitottuk új üzletünket a Weselényi u.36.sz.alatt.Szeretettel várunk minden érdeklődőt!Tel.:06-70-386-30-40
0

Elküldve: 2005. március 16. - 16:43:43

Szia!
Ha már megnéztél egy pár virágkötő oldalt, biztosan van elképzelésed, hogy milyen színvilágot, milyen menüpontikat is szeretnél az oldaladra.
A legfontosabb, hogy egy jól felképített menüvel, egy szépen kivitelezett és jól kezelhető galérián keresztül meg tudd mutatni másoknak is az alkotásaidat és a referencia munkáidat.
Ha konkrétabb segítségre van szükséged, szívesen adok tanácsot.

Achi
kreativ@lap.hu
0

Elküldve: 2005. február 25. - 09:26:47

hello!
van aki csinálja a weblapodat?ebben tudnék segiteni.bp-en van az üzleted?
0

Elküldve: 2005. február 22. - 18:40:10

sziasztok!!

Én is, hasonlóan Hozzád, egy idei hozzászólást sem találtam...
Én éppen a Virágüzletem weblapját tervezgetem, ha Valakinek lenne pár jó 5lete, szívesen fogadnám...

Köszike
0

Elküldve: 2005. február 16. - 09:13:10

rátaláltam erre az oldalra,és nagyon megörültem neki.csak sajnálattal tapasztalom hogy nem nagyon müködik.idei hozzá szolást nem találtam.jo lenne kicsit feléleszeteni a forumot.hajrá minden virágkötönek!!
0

Topik megosztása:

• 10 Oldal +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó