Startlap fórum:: Egyre kevesebb virágot vesznek az emberek - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Egyre kevesebb virágot vesznek az emberek

• Csoport: Guests

Elküldve: 2010. április 27. - 12:17:57

Sziasztok!
Teljesen egyetértek, kétségbeejtő a virágkötők helyzete. Alig egy éve szereztem meg az OKJ-s bizonyítványomat, de ezalatt a 10 hónap alatt hihetetlen mennyiségű virágbolt zárt be, vagy került a csőd szélére. A pályafutásomat egy Starfleur boltban kezdtem, sorozatban zárta be a boltjait. És hiába kötöttem igényes csokrokat, hiába készítettem különleges dolgokat és klasszikus dolgokat is. Az emberek folyamatosan sóvárogva nézték az árut, aztán belenéztek a pénztárcájukba és csalódottan továbbmentek... Ha nincs pénz, akkor az olcsó, de különleges készítményeket sem viszik. Főleg akkor, ha a Hypermarketekben beszerzési áron megkapják a virágot és a kelléket is... Ha valaki nem dolgoz föl mindent, nem újítja a tudástárát, az a szakbában csődre van ítélve. Legalábbis így vettem észre csekély pályafutásom alatt.
Zsu'
0

Elküldve: 2008. január 20. - 14:07:21

azért kell jegelni ,mert akkor lassabban párologtat, és nme szárad el, nem fonnyad meg,
35 fokban ez nem lenne sok idő egy hagyma nélküli növénynek...

hollandiában is vannak béna emberek, hiába a tulipán hazája...
néha itthon is marad rossz krumpli a jó közt:)
0

Elküldve: 2008. január 19. - 20:44:16

Szia Zeba!
Mondom nem vagyok virágszakember én állaga alapján vontam le a következtetésem.Gondolj bele,állítólag frissen hozták el,mégis mélyhűtőbe kellett jegelni,hogy bírja az 35C° du.
0

Elküldve: 2008. január 19. - 20:13:26

pont fréziából....
hát az baromi tartós
0

Elküldve: 2008. január 19. - 08:10:32

Nem vagyok virágos,de a holland virágról ennyit: 2006 nyarán volt tesó esküvője,amihez sógornőm csokrához Hollandiából hozatták a fehér tulipánt. A virág meg is érkezett a boltba,atomjaira hullva,így fréziából készült a csokor ani ugye nem volt oly látványos mint az eredeti lett volna.(mielőtt bárki megjegyezné,aug.i tulipán a vevő óhaja volt,amit a bolt vállalt)
0

Elküldve: 2007. április 03. - 20:19:08

Köszönöm a gyors intézkedést, végre működik minden. De most meg azért vagyok bajban mert a bőség zavarában nem tudom mit szeressek. Van pár rózsafajta ami bevált, szeretik a vevők, de ballagásra és anyák napjára szeretnék kipróbálni új fajtákat is. Kiírtam vagy két tucat nevét, legfeljebb majd húzok a kalapból :-)))
0

Elküldve: 2007. április 03. - 12:52:39

A sum.hu oldal regisztrációit minden egyes esetben ellenőrizzük manuálisan, azok nem automatikus elfogadásúak.
Célunk, hogy az egyes célcsoportok, ügyfelek-partnereink minden esetben a megfelelő információkhoz tudjanak hozzáférni. Ennek érdekében kapcsolatrendszerünket és az elérhető céges adatbázisok - APEH adószám pl. - alapján hagyunk jóvá 1-1 regisztrációt.
Elnézését kérem minden kedves regisztrálónak, ha esetenként ez 1-2 napig is eltart :(

Minden importőr alapvető célja így a mienk is a minőség folyamatos biztosítása. Sajnos azonban minden törekvés ellenére is "becsúszhatnak" hibák, akár a beszállító, akár a fajta tekintetében. Egy állandó kapcsolatban úgy gondolom a korrekt importőr feladata ilyenkor a reklamáció helyes kezelése, az ELÉGEDETT ügyfél megtartása érdekében.

E-mailben megküldtem a regisztrációs adatokat is! Az oldalunk így a jóváhagyott regisztráció után bővebb információkkal is szolgál! Heti, eseményhez kötött frissítési időszakok szerint.
0

Elküldve: 2007. április 02. - 20:28:37

És mi van akkor, ha az agyondícsért import áru megy kukába 3 nap alatt? És nem a rossz árukezelés miatt! Én 80%-ban import árut veszek, szinte mindent ugyanattól a kereskedőtől, mégis van hogy megszívom. Nem kicsit, nagyon. Ha már itt tarunk, regisztráltam az oldalatokra, de mégsem tudom megnézni a fotókat. Azt írja ki, hogy a megtekintéshez nincs jogosultságom. Nem lehetne utánanézni, hogy mi lehet a gond? Az ottani fórumba is írtam. Segítségedet előre is köszönöm!
0

Elküldve: 2007. április 02. - 19:54:37

Mindenkinek meg kéne szerintem tapasztalnia, hogy az import virágokkal milyen minőségi többletet tud elérni.
Túl misztifikálni tényleg nem kell. Minőség=siker. Ennyi. Az a vevő, aki 1x rossz minőségű árut vesz, 99%, hogy többet abban a boltban nem fog vásárolni. Ha ezt a minőségi virágokkal lehet kivédeni, hát; végülis a vevő igénye az első. Elvileg. Remélem gyakorlatilag is :)

Hollandiában állami dotáció??? A termesztők, kereskedők, tőzsdék és MINDEN szintje a virágkereskedelmnek adja össze azokból a fél centekbő, százalékokból a Virágiroda büdzséjét, ami valóban értékké tette a virágot. Nemcsak Hollandiában, egész Európában.
Pici kis összefogás. Lehet, hogy ez kéne itthon is??
Várom a gondolatokat akár a peter@sum.hu címre is.
Üdv:
Szabó-Bajerle Péter
0

Elküldve: 2007. március 18. - 18:09:32

Szerintem minden holland árut kicsit túlmisztifikálnak, bár tény, hogy sokminden sokkal szebb és tartósabb mint a hazai. De olyan állami dotációval ami ott van, nem nehéz. A hazai termelők meg csak küszködnek :-(
0

Elküldve: 2007. március 15. - 19:39:05

Szerintem is az írisz egy eléggé rövid életű valami...
Nem is tudom miért lett olyan nagy virágüzleti csoda a holland írisz:S

Bár bizonyára annak idején ez volt az egyik kék színű virág és talán ezért?:S
0

Elküldve: 2007. március 15. - 15:36:17

Én nem tárolom hűtőben a virágot, mégis egyre többször fordul elő, hogy nem nyílik ki a szegfű. Talán mikor megvesszük, akkor már túl van tárolva, hűtve és ez az oka.
Az pedig szerintem nem igaz, hogy az emberek nem vesznek virágot. Aki igényes az üzletére, az árujára, az meg tudja fogni a vevőket. Nem kell sajnálni a pénzt a továbbképzésre, a reklámra és minden hónapban, vagy még jobb ha két hetente kitalálunk valami újat. Ez sokszor nem pénz kérdés, hisz apró ötletekkel lehet feldobni egy csokrot vagy egy beültetést. Ne sajnáljuk az időt a kirakatrendezésre, hisz a kirakattal csalogatjuk be az embereket az utcáról. A mi környékünkön is van olyan üzlet amelyik 15 éve ugyanúgy néz ki. Még nem zárt be, de egyre kevesebb vevője van.
Az írisszel sajnos szinte semmit nem lehet csinálni, el kell fogadni, hogy nem tartós virág. Én nem dolgozom írisszel már évek óta és a vevők nem is keresik.
0

Elküldve: 2007. március 09. - 00:41:21

Ha egy virágot túl sokáig tartasz hűtőben addig marad szép amíg ki nem veszed, vagy jobb esetben nem nyílik ki, de akkor már úgyis mindegy neki mert nem volt "friss", azaz túlhaladt a normális korán amíg még kinyílik.
Tavaly így jártam a nárciszommal, meg a tulipánokkal.
Vagy túl hideg volt, és ki is száradt de ez csak később derült ki... Valószínű

Ha a hőmérőnek hinni lehet akkor a 2 fokos hidegben nem állt el úgy ez a két virág mint kellett volna, pedig frissen szedtem a kertben, és mindent megtettem akárcsak előző évben amikor is nem volt probléma vele.
Mondjam, hogy új a hőmérő?:).
0

Elküldve: 2007. március 08. - 14:53:06

Szia Angel64.

a szegfű nem nyílik ki? mond a hűtőben tartod? mert ott nem fog kinyílni.
szüleim szegfű termesztők... szóval amit el akarsz adni azt este legkésőbb reggel vedd ki a hűtőből és tedd naposabb helyre, ahol némi meleg is éri.
0

Elküldve: 2007. március 04. - 22:32:52

Helló!
Igazad van,ez igy nem lesz jó,én az okok közt elsősorban a minöség romlását,a multik tér- hóditását látom,velük egyszerűen nem lehet versenyezni!Emlékszem pár éve a szegfű két három hétig birta az üzletben,most meg nem győzzük kidobni a sok selejt ki nem nyilott virágot.A régi nagy termelők is mintha kifogytak volna.Amikor megkérdezem mi az oka,hogy nem akar kinyilni az a válasz :biztosan rosszul kezeltük.Ti mindig felszivatjátok ,vagy dobozolva tartjátok a hűtőben?Még egy kérdés az irisszel kapcsolatban ez a virág nálam nagyon gyorsan tönkre megy,nincs valami jó tippetek?És végül mennyi lesz egy szál celofános szegfű nőnapra,én már láttam 35o,-ért is én 25o-et gondoltam.Előre is kösz a tanácsot.
0

Elküldve: 2007. március 02. - 18:00:02

Hello mindenkinek.
A mi környékünkön hirtelen öt virágbolt bezárt, és sajna mi is tapasztaljuk hogy az emberek egyre kevesebb virágot vesznek, hiszen nem a legolcsóbb ajándék.
A virágosok miért nem tudnak összefogni, mint pl az éttermek amikor egy nap mindenki akciós áron kínálja a virágot.
Tudom hogy nem ezen múlik, de mi lesz így pár év múlva.
mindenki virág helyett csokit, meg könyvet vesz majd.,
ti hogy látjátok ezt?
0

Topik megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó