Startlap fórum:: Alkalmazotti bérek - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 7 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Alkalmazotti bérek

• Csoport: Guests

Elküldve: 2008. január 18. - 11:13:41

az szerintem is az, hülye:)
0

Elküldve: 2008. január 18. - 11:10:19

az nincs olyan messze a Moszkva tértől, de ha valaki fél órát zötykölődik mondjuk odáig, és onnan még fél órát ki a boltig az már egy órája utazik, meg majd estefelé vissza, ugye az 2 óra idő

én nme ismrem a budapesti bérletárakat de több mint vidéken ha jól tudom, viszont ez teljesen mindeg ebből a szempontból mert ott nagyobak a távolságok mint vidéken és általában több is a lehetőség

De, a dolgozó felkel, jobb esetben reggelizik, nyugodtan felöltözik, átgondolja a napját stb. az kb 1 óra, kimegy utazik össz 1 órát, ottvan 8 órát vagy többet, hazafrelé utazik még 1 órát, és még be sem vásárolt, nme is főzött, nme is evett, le sem ült, nem beszélgetett a családdal....

Ha reggel 6kor kelt akkor ez, 7kor elindult, 8ra odaért, 16-17ig bennvan munkában, hazaér 18-18:30kor, na most menjünk bevásárolni, jajj már nincs nyitva a közeli bolt, akkor menjünk mondjuk Tescoba, az út oda nagy forgalomban mondjuk fél-1 óra, 19kor elindul boltba, 2 órát elcsámborog mire összeszed mindent, talán hazaér 22re és beesik az ágyba, vagy azt a 4 órát a Tesco helyett főzéssel tévézéssel és takarítással tölti... bAztán 6kor megint kel.
Nem mindenki ennyire fanatikus munkamániás. egy férfinál ez meg máshogy van mint egy nőnél.
Bár az nem derült ki hogY napi hány órában van a munkaidő nálatok.

Ezért nehéz oda fix munkavállalót találnod szerintem.
0

Elküldve: 2008. január 17. - 23:43:29

Az on-line rendszer azt jelenti hogy nem az üzletből igyel valaki, hanem egy másik helyről( ez a vebszerver).Nekem a virágbolt és a lakhely nem azonos ,tehát amikor bezárunk és a riasztó(mozgásra -üvegtörésre-ajtónyitásra-szeizmikus mozgásra csendesen beriaszt(nem kolompol és vonyít)bekapcsol értesítést küld hogy gáz van.Felruccanok a netre és menézem a boltot kívül -belül és ha tényleg baj van akkor megyek vissza.De a rögzítés egész nap megy amit a rendőrségi bejelentezés miatt 1 hónapig meg kell őrizni, de ajálatos inább egy évig. Majdnem egy hónap elfér egy DVD.-n.Ez nem kukkolásról szól hanem a történtek dokumentálásáról, gondolj bele ha valaki arra használa amire kell ,mennyi problémát lehet megelőzni vagy orvosolni vele
0

Elküldve: 2008. január 17. - 23:27:53

Az berkölcsi bizonyítány cak azt közli folyik-e eljárás vagy rendőrséi ügy ellene
0

Elküldve: 2008. január 17. - 23:14:11

A kamera renszert ha valaki arra használja hogy "leselkedjen" a dolgozók után az hülye. A dolgozók csekkolására van sokkal jobb módszer ha van számítógépes raktárnyilvántartó és számlázó programm.Normál esetben két nap és bedől a szarka. Ugyanis ha a tulaj is dolgozik és eggyütt él a boltal tudja mennyi virág és egyéb megy el ,és a bevételnek mennyinek kell lenni. Különben mindenki tegye a szívre a kezét , normál napokon nem szakad meg senki a munkától sajnos még én sem.
0

Elküldve: 2008. január 17. - 22:38:31

Mindenkinek szép estét.
A kérdésre válaszolva Bp.től 6 km.-re van a virágbolt Nagykovácsiban .A hirdetésekre jelentkezők 90% rögtön rávágja JA AZ MESSZE VAN!!!. A Moszkva tértől 25-30 perc az út tömegközlekedéssel,amit mindenkivel közlök. Amíg nem látom a jelentkező viselkedését a vevőkkel ,hozzáállását a munkához és ügyességét addig 500 ft. ot mondok óránként , a további pedig megbeszélés kérdése az egy havi próbaidő után.Sok jelentkezőből (Már három éve keesünk virágkötőt) kettő vette a fáradságot? hogy komolyan munkát keressen.Az egyik nem akart dolgozni a másik pedig egy hét után közölte ennyiért nem dolgozik (november 6.-án kezdett amikor nem igazán kellett dolgozni mivel halottak napi munka után és karácsony előtti felkészülés előtt voltunk).
A másik kérdésre . rendesen bejelentve nem minibálbérrel, leadózva 600 ft. oránként amit ki lehet termelni hosszútávon.Ez kb.160.000.-ft.bruttó kiadás havonta
0

Elküldve: 2008. január 17. - 22:06:41

tévedtem, csak megemlítete hogy nme lehet bekalkulálni az árba plussz munkadíjat
0

Elküldve: 2008. január 17. - 21:38:52

egyik beíró pedig itt is említette hogy (lehet nme épp itt) hanem másik részben a hol vagytok virágosokban talán) hogy a virágkötő elfelejtette felszámolni a munkadíjat és azért kárt okozott a tulajnak

akkor hogy van ez

majd visszakeresem mindjárt...
0

Elküldve: 2008. január 17. - 21:37:05

szerintem nem
én kérdezek, ti vagytok aktív virágosok
0

Elküldve: 2008. január 17. - 21:28:11

Hát azt hiszem, mostmár minden felmerült kérdést megválaszolt Zeba. Amúgy tudomásom szerint külön munkadíjat nem számolnak fel (legalábbis én még soha nem találkoztam ilyennel virágüzletben), ez mindenhol be van építve az árakba.
0

Elküldve: 2008. január 17. - 15:26:36

ha néz tégd akkor meg mért kérdezi meg hogy mikor kávéztál meg meddig ettél ,nem látta?
Pörgesse vissza azt nézze meg

ki a csuda tartja számon hogy mikor ivott 3 korty kávét másodpercrwe pontosan
ezek ösztönös dolgok, jó hogy nem szól be mért vetté lépp akkor levegőt amikor kérdeztek tőled valamit
0

Elküldve: 2008. január 17. - 15:23:38

Bumm!!
ez hasonlit a személyes terrorhoz(néni széken a boltban)

ha meg olyan sok ideje van, segítsen inkább neked, ne a képernyőt bámulja a bunkó
Mindenkinek kijár a pihenőidő, a szünet
0

Elküldve: 2008. január 17. - 15:20:34

:D:D
ez jó volt, egyik ismerősömnél a tulaj nme a kamerák mögött ül hanem az eladótérben mint egy kis virágárus néni, és figyel mindent és mindnekit.
Beleköt a vevőkbe is ha az nem vesz virágot, vagy leszólja a fonnyadt kórót...
Az eladót kioktatja hogy mért nem számol fel munkadíjat a vevő előtt holott az már megegyezett a vevővel árban?
Hát ez egy érdekes dolog pl.

De erről is beszélgethetnénk picit:

Munkadíj a készítmények után.
Nem elég hogy kifizetsz mint vásárló egy pár szál virág után ezreket meg még rádobnak neki X összeget(mondjuk 1000 ft-ot) mint munkadíj pedig az nem is látszik a csokron ill koszorún.
Hogy van az, hogy az egyik boltban egy csokor annyiba kerül amennyi anövények áfás ára plussz a csomagolás és díszítés, a másikban meg rájönnek ezek amunkadíjak ahol gyakra nem is látszik hogy dolgoztak rajta, mert olyan rusnya vagy átlagos valami kompozíció.

Másik kérdésem

Miért nme lehet belekalkulálni az árakba ezt a díjat ,mért utólag derül ki hogy ja van ás még rá 2000 ft plussz amit kifizethetsz öcsém, nesze neked vásárló légy boldog

ennyi az általános helyzetekről, ezt látja egy vásárló.

Ja és ahogy eddig is beszélgettün ka bérekről a dolgozó ebből szintúgy nem lát egy fiytinget sem pedig ő dolgozik a tulaj meg csak ül és kötekszik a várálókkal pl. ebben az esetben
Magyarul akit a dolgozó végre behoza boltba azt elriasztja atána meg még rajta csattan minden.
Most tisztelet a kivételnek ismét, mindnyájuknak.

Erről a fura helyzetről mia vélemény?
0

Elküldve: 2008. január 17. - 15:07:15

Igen ami igaz az igaZ, DE AZ erkölcsit én nme a feketén foglalkoztatott, kiszolgáltatott alkalmazottaknál értettem,
ezt külön le is irtam hogy a feketén foglalkoztatottakat hagyjuk is mert azoktól biztosan senki nme kér semmit.

sajnos elég baj hogy a tisztes virgáüzlettulajdonos olyan módszerekez nyúl amivel simán kicsinálhatja az üzletét, ha feljelenti valaki.
Ja már értem ha te feketén dolgzol akkor te vagy büntethető mert nem fizettél semmi adóterhet, de ha ezt egy üzemeltető csinálja akkormegússza kisebb pénzbüntetéssel és minden szép és jó továbbra is.

Igen, a dolgozó aki végre kis kereserthez jutott meg dögöljön meg, legyen árnyék és hajbókolva várja ura parancsolója őfensége tulaj kivánságait bizonytalanságban,helye iránti örökös félelemben,stb. Ismerek ilyeneket a mi városunkban is.
Nagynehezen bejelenti őket aztán meg kirúgja valami ürüggyel, a többi meg feketén van ott, és rendszeresen cserélődnek. De mindig e legjobb kell ugyebár.:P
Hányingerem van ezektől!

Tutituti tudom én nagyon jól mik folynak itt, ismerősök garmadája meséljetne és mesél is róla....
0

Elküldve: 2008. január 17. - 14:57:40

Hát igen, én úgy tudom legalább arra jó, hogy megtudd volt e büntetve az elmúlt fél évben vagy nem. Saknos az időt pontosan már nem tudom megmndani de ez rémlik.

De van aki alapból nem volt még sosem büntetve. Csak ezért vetettem fel ezt.
Ráadásul minden olyen helyen ahol pénzzel foglalkozik az ember alkalmazottja, vagy elég ha csak értékes dolgokkal dolgozik ott kérik. Legyen az kőműves vagy gyárimunkás, vagy pénztáros, stb.

Mért épp a virágktő lenne kivétel? Mennyivel jobb ha nincs neki és nem kérsz tőle? Legfeljebb lutri, hogy kit vettél fel, vagy nincs igazam?

Tényleg, valóban izgalmasabb később rájönni egy kamera nélküli üzletben hogy az elsőre jónak ítélt munkatárs ragacsoskezű szarka aki megkurtít.:)

Neked meg semmibe nem kerülne ha kérnél tőle egy illetékbélyeges kis levelet, ami tartalmazza, hogy milyen emberrel is van dolgod, ha már úgy döntöttél hogy felveszed.
0

Elküldve: 2008. január 15. - 21:44:41

Szívesen venném olyan virágbolt tulajdonosok véleményét ahol ilyen kamera van! Nekik mi a véleményük,ők ezt hogyan látják? Valóban csak a lopások miatt használják?
0

Elküldve: 2008. január 15. - 20:39:18

tuli-tuli én úgy tudom, hogy a személyiségi jogi törvény azt írja elő, hogy a Munkáltató köteles téged tájékoztatni arról, hogy az üzletben kamera van, és milyen rendszerű, de még mielőtt aláírjátok a szerződést, és neked hozzá kell járulni, vagy nem kell ott dolgozni. Ez az online rendszer nagyon durva lehet, hála az égnek még nem melóztam ilyen helyen, de kicsit ilyen Big Brother filing lehet, nagyon utálnám, ha folyton figyelnének.....
0

Elküldve: 2008. január 15. - 18:22:26

Sziasztok!
Én igazat adok tuli-tulinak. Olyan helyen dolgozom, ahol szintén online kamera rendszer van. Amíg a vevőt és az esetleges lopásokat figyeli, addig engem sem érdekel,
de amikor folyamatosan azzal szekál, hogy mikor kávéztál, mennyi ideig ettél...stb. Az már gáz!
Szerintem is sérti a jogaimat. Ha munka van ugy sem érsz rá enni, vagy mással foglalkozni, ha meg nincs akkor ne azt figyelje, hogy miben lehet megakázni az alkalmazottat.
0

Elküldve: 2008. január 15. - 17:21:28

Judys drága ,méghogy nem lehet kijátszani,tudod a kibicnek semmi sem drága. Hát én láttam már csunya dolgokat. Isadoranak meg annyit ha nem olyan helyen van a kassza megoldható,hogy az elterelős palik ne tudjanak belenyúlni. Nekem eleinte a kamerával annyi volt csak a bajom,főleg az online módszerrel. Mondjuk nincs senki az üzletbe a főnök otthon ül a gép előtt nézi éppen mit csinálok,én meg éppen a meltartómat igazgatom,vagy a popómat vakarom-merthogy megfeledkezem a kamerárol és az üzletben nincs éppen senki-ez olyan személyiségi jogsérelem féle.. vagy nem?
Szerintem más módja is lehet egy dolgozó pontos elszámoltatására,nekem vannak is tippjeim.A kamera meg nézze a vevőteret.Ez után már csak az lehet poén mikor kötsz egy csokrot,és felhív a főnök és számonkéri,hogy miért úgy kötötted,meg miért úgy számoltál,meg miért beszélgettél,meg miért nem mosolyogtál,vagy miért mosolyogtál...stb
0

Elküldve: 2008. január 12. - 20:45:00

én sem tudom hogy lehet kijátszani, szerintem nem is lehet. De én szerencsére még nem futottam bele tolvajokba. Bér a telefonomat ellopták, ráadásul egy bevásárló központban, ahol a folyosón is van kamera, mégsem mentünk vele semmire. Szóval ennyit a kamera hatékonyságáról.
0

Topik megosztása:

• 7 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.