Startlap fórum:: Borravaló...Szerintetek kinek jár és miért? - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
Oldal 1 / 1
 • Nem indíthatsz témát.
 • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Borravaló...Szerintetek kinek jár és miért?

#1 Felhasználó nem aktív   DRoni 

 • Új Tag
 • Pipa
 • Csoport: Felhasználók
 • Hozzászólás: 14
 • Csatlakozott: 2011. 02. 02.
 • HelységBudapest

Elküldve: 2016. november 14. - 21:02:32

Szép estét! Hát... régen írtak e topikban, de azért próbálkozom, hátha reagálnak néhányan?
Tetőcsere zajlik nálunk, s lassan sor kerül a végzett munkák (számla) kifizetésére, csakhogy, felmerült bennünk, szokás-e ilyenkor is borravalót/jattot adni, no és mennyit?
Ha reagálnátok e kérdésre, megköszönném, mert kissé tanácstalanok vagyunk! ;);)
Köszi! :rolleyes:
0

#2

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2009. február 19. - 21:53:29

Megjelent az első magyar virágkötészeti trendkatalógus
Image of flowers 2009 címmel! 210 színes oldal, fantasztikus kompozíciók négy évszakra és ünnepekre bontva.
Magyar, angol, cseh, szlovák, horvát, lengyel,orosz, román nyelven segíti a megértést.
Érdeklődni a szerkesztőségben: 06-1-373-0570 vagy az info@flamingomagazin.hu címen lehet.
Szívből ajánlom virágkötőknek,designereknek és minden szépet szerető "amatőrnek"!
0

#3

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2009. január 05. - 16:20:12

sziasztok! erről én is igy vélekedem azé aki kapja,ez nem kérdés.Bár nálunk nem lehet kivenni,mert abból veszi a kávét....érdekes....és néha kicsit több az a borravalo mint a kávé.gondoltam már rá,hogy beszélek vele,de tudom,hogy ugysem engedné,hogy ki vegyük.pedig nagyon jol jönne!!! karácsony egyik napján én 4ezer forintot szedtem össze borravaloból,bent hagytam.azota is bosszant és nem tartom korrekt dolognak
0

#4

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2007. április 24. - 10:23:52

Nahát,vannak új témák!Borravaló ügy nem kérdés!Azé aki kapja.Egy ismerősöm meg is mondta a főnökének,ha nem veheti ki,nem fogadja el.Volt belőle egy kis balhé,de miután az alkalmazottak egymás mellé álltak meggyőzték a főnököt,hogy ez így normális.
0

#5

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2007. április 24. - 08:40:47

Kedves Linzi!

Az én véleményem is az, hogy a borravaló annak jár, aki kapja. Mi ketten dolgozunk a sógornőmmel, de időnként beugrónak megkérünk valakit, hogy jöjjön be, és teljesen természetes, hogy az a borravaló amit kap az övé, fel sem merült, hogy ne így legyen. A vevő mindig azt jutalmazza, hogy kedves a kiszolgálás, tetszik a csokor, nem pedig a "működési költségeket" kívánja támogatni.
Ez egy közhely, de igaz, hogy valakinek minél több pénze van, minél kevésbé szorulna rá, annál garasosabb. A "nagyvonalúság" pedig ebben a kérdésben nem árt, mert sokkal szívesebben dolgozol olyan helyen, ahol elismerik a munkádat, akár azzal is, hogy tied a borravaló. Megértem, hogy kicsit elment a kedved, de a legritkább esetben fogsz olyan helyet találni, ahol minden stimmel...
0

#6

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2007. április 24. - 08:40:01

Szerintem egyértelmű, hogy azé a borravaló aki azt a vevőtől kapja. Dolgoztam olyan üzletben ahol egy köcsögbe gyűjtöttük, abból vettünk kávét, üdítőt vagy reggelit. Néha tényleg nem nagy összeg, de nagy napokon elég jelentős lehet. A tulaj úgyis számlára veszi a tisztítószereket, azt pedig el tudja számolni.
0

#7

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2007. április 24. - 07:28:58

Kíváncsi lennék,szerintetek kinek jár a borravaló?Én már hallottam pár érdekes véleményt.Nekem az első munkahelyemen azt mondta a főnököm,hogy a borravaló azé,aki kapja.Ő ezt soha el nem vitatná azoktól a lányoktól ,akik neki dolgoznak,mert ,ha egy vevő borravalót ad,akkor elégedett,az pedig az ő üzletének jó.Ez eddig minden munkahelyemen működött.Nemrég munkahelyet váltottam.Az üzletben mindenhol kamera van,gondoltam előre letisztázom,hogy ne legyen belőle féléreértés,mire azt mondja a főnök,hogy itt ilyen nincs.A borravaló senkinek nem jár,mert ő abból veszi a wc papírt és a tisztítószereket.Jófej.Elmondtam neki,hogy a napi 0 és max 500ft közötti összeg,nagyon ritkán több,de előfordul,az a virágkötőnek jár szerintem,a tisztítószerekre meg ne az én vagy a munkatársaim zsebéből kell kivenni.erre ő,jó akkor én vegyem ki,de a többi lánynak ne szóljak.szerintetek?Mit kell ebből ilyen ügyet csinálni?Nem vagyok az ilyesfajta sunyiságok híve,de miért csinálja ezt egy olyan ember ,akinek több üzlete van,tehát nem szorul rá az aprópénzre,míg nekem néha fedezi a reggelimet legalább.Nem értem én az embereket.Attól könnyebb neki,ha ennyivel több van,hiszen meg sem érzi,annyira piti összegekről beszélünk.Nem tudom,valahogy elvette a kedvemet ezaz egész és nem tudom akarok e egy ilyen embernek dolgozni.
0

Oldal 1 / 1
 • Nem indíthatsz témát.
 • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó