Startlap fórum:: Milyen gitár - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 282 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Milyen gitár

• Csoport: Guests

Elküldve: 2010. március 07. - 20:12:18

Szia,
nekem volt egy ilyen gitárom több mint 10 évig. Azt hiszem 96-ban vettem, koreai volt, az újabbak talán már kinaiak vagy indonézek. Alapjaiban nem rossz hangszer de nem is jó. Kényelmes a nyaka, fából van az biztos, a hangszedők lehetnének jobbak, az aktív elektronika két sávos. Sokat használtam, bundoztatni kellett, a hangszerész véleménye az volt, hogy mindenben azt érzi, hogy spórolt a gyártó, például a kulcsokba belemaródott a húr lenyomata, tehát elég puha fémből készült. Nézd, 50-60 ezer forintot talán megér, bár a napokban láttam egy Cimar japán jazzbasst az expresszen 80-ért, ami hihetelenül jó ár és össze sem lehet hasonlítani a két hangszert. Remélem segítettem!
0

Elküldve: 2010. március 05. - 22:58:03

Köszönöm a választ, hasznos volt. Esetleg van még valaki akinek van még valami tapasztalata a Washburn XB 400-ról.
0

#43 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 25
  • HelységBudapest

Elküldve: 2010. március 04. - 20:25:40

a Washburn márkával találkoztam párszor, elég korrekt minőséget nyújt az áráért, általában elég jófajták. Ha jól emléxem volt kezemben ez a típus, és nem volt rossz... bár nemtudom milyen árban vannak gitársoppon láttam egyet 60-ért az sztem picit sok érte, de 40-50et megérhet használtan...
0

Elküldve: 2010. március 04. - 20:10:04

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy van e valamelyikőtöknek tapasztalata a Washburn márkáról. Mit kell tudni róla? És konkrétan az XB 400-as modelljükről mi a véleményetek? Én igazából még nem találkoztam a márkával, és gőzöm sincs hogy milyen kategória. Köszönöm a segítséget előre is.
0

Elküldve: 2010. február 26. - 23:49:44

Üdv! Tud valaki valamit az Uniwell gitárokról? Azon kívül, hogy rendkívül olcsóak? Volt már valakinek kezében esetleg?

Köszi

(ja, ennyit tudok róluk: link )
0

Elküldve: 2010. február 17. - 11:03:00

"Az erősítőm egy Epifani UL502-es fej egy UL410-es ládával."

Akkor ahhoz még külön gratulálok. Én is ezeket szeretném egyszer. UL fej + 4*10 láda.
0

#47 Felhasználó nem aktív   SzunaP 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 6

Elküldve: 2010. február 17. - 02:20:41

Úgy is szól? :)
0

Elküldve: 2010. február 16. - 20:55:18

A Lakland gitárokon hasonló a pickup elrendezés. Örülök, hogy tetszik, majd rakok fel hangmintákat. Az erősítőm egy Epifani UL502-es fej egy UL410-es ládával. Gondolhatod hogy megszólal.....
0

Elküldve: 2010. február 16. - 11:47:25

Érdekes a pickupelrendezés. Az MM kicsit előrébb van, mint amiket szoktam látni (vagy pl az enyémen). A jazzbass meg kicsit hátrébb, távolabb a nyaktól. Nem nagyon láttam még ilyet.
0

Elküldve: 2010. február 16. - 11:37:27

Gratulálok! Nyálcsorgatás kategória :-)
0

Elküldve: 2010. február 16. - 11:11:18

A büszkeségem. 2004-ben építette Kovács Sanyi Papkeszin.
link
link
link
link

Bartolini elektronika és pickup-ok, Schaller húrláb, Ibanez kulcsok. Fél évig készült és bitang lett!
0

Elküldve: 2010. február 12. - 09:25:52

Egyetértek.
0

#53 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 25
  • HelységBudapest

Elküldve: 2010. február 12. - 07:44:30

egyetéerek, ezt nem is nevezném vitának, ez csak ízlés kérdése. azok is profi hangszerek, meg a modern hangszerek között is megvan a hasonló minőségű profi szint. ezek se nem jobbak, se nem rosszabbak egymásnál, csak mások.
0

#54 Felhasználó nem aktív   RókaMóka 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 11

Elküldve: 2010. február 12. - 07:23:55

Az a benyomásom, hogy a régi vs. új vitának értelme sincs. Jó hangszert kell venni és kész. Ha régi hangszert veszel miért lesz az valószínűleg jobb mint az új? Azért lehet, mert egyrészt összeért, másrészt meg ha ramaty lenne már rég széthullott volna - kidobták volna. De most hogy lehetne hasonlítani egy 40 éves JazzBass hangját egy új Pedulla hangjához? Szerintem ez a vita meddő, jó hangszert kell venni (ami lehet régi is meg új is) és sokat gyakorolni rajta. Ennyi.
0

#55 Felhasználó nem aktív   SzunaP 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 6

Elküldve: 2010. február 12. - 02:24:35

Régi kontra új vitára tudnék egy jó példát, de sajnos csak hanganyag van fenn a jutyúbon; nevezetesen a Michael Jackson filmből (This is it, látta valaki?) a basszer forma a Jackson5 medleyt egy Jazzbassen tolja (felkaptam a fejem, hűdejólszól), aztán más nótákat meg 5 húros Stingrayen. Elég nyersen van keverve a zenei anyag a filmben, a basszus hál isten jól kivehető, és döbbenetes a különbség! Alig akartam elhinni!
0

Elküldve: 2010. február 11. - 17:16:24

"Nem véletlen, hogy csomó nagy név a végén ide tért vissza. erre Mo.-on is van példa. "

Sokkal több "nagy név" van aki modern hangszereket használ jelenleg (Magyarországon is).

"Hasonlitsatok össze egy MM Stingrayt egy Ernie Ball MM Stingray-jel? Tudjátok, hogy mekkora különbség van?! Ugyanaz a tervezés, ugyanaz a fa, mégis a régi valahogy sokkal jobb."

Tudtommal eredeti MM Stingray az még Leo Fender tervezés, és marhára nem ugyanaz a faanyag.

"Nem tudom de az kétségtelen tény, hogy a régi jobb."

Ezt így kijelenteni általánosan a basszusgitárpiacra elég nagy vakvágány szerintem.
0

Elküldve: 2010. február 11. - 15:37:17

Tetszik a hangja. A forma mondjuk nem az én világom.
0

Elküldve: 2010. február 11. - 14:29:47

Nekem tetszik. Gratulálok.
0

Elküldve: 2010. február 11. - 11:23:19

örülök h a gazdája legalább ezt elküldte :D azt meg végkép nem szabhatom meg neki h mit játszon :)
lehet h majd későbbi modelleknél már figyelek arra h a megerendelővel MÁR elvitelkor csináljunk hangmintákat meg esetleg videót. ez most igy jött ki. technika meg...ha én játszottam volna még ennyi se lett volna benne sőt még ultimate hamis is lenne :D
0

#60 Felhasználó nem aktív   RókaMóka 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 11

Elküldve: 2010. február 11. - 10:34:44

Nekem így tetszetős, de kéne több hangminta, talán egy kicsit funkosabb is, meg több technika, hogy jobban érezhető legyen a hangszer hangja. Esetleg videó formában (tecsövön).
0

Topik megosztása:

• 282 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.