Startlap fórum:: Szeretettel köszöntök minden látogatót az ALKOHOLIZMUS ELLENI FÓRUMON - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
 • 2 Oldal +
 • 1
 • 2
 • Nem indíthatsz témát.
 • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Szeretettel köszöntök minden látogatót az ALKOHOLIZMUS ELLENI FÓRUMON

#1 Felhasználó nem aktív   legyboldog.hu 

 • Új Tag
 • Pipa
 • Csoport: Felhasználók
 • Hozzászólás: 4
 • Csatlakozott: 2012. 10. 15.

Elküldve: 2012. október 15. - 16:03:09

Gondolom mindenki egyetért azzal a megállapítással, hogy az önismeret sok dolog előfeltétele.

Jelen bejegyzésemmel egy forradalmian új személyiségfeltáró- és fejlesztő módszerre szeretném felhívni a figyelmet, amellyel Magyarországon eddig még biztosan nem lehetett találkozni.

A módszer „fényképen alapuló személyiségelemzés”, amelynek eredményeként plasztikusan és pontosan kimutatható az adott egyén személyisége.
Ennek alapján objektív módon láthatóvá válik, hogy személyisége melyik területén fejlesztendő annak érdekében, hogy harmonikus életvitel (alkoholizmus mentes) kialakítására legyen képes.

Amennyiben ajánlatom érdekes, olvassatok róla bővebben az oldalamon, majd jelezzetek további párbeszéd kialakítása érdekében.Bolla Hajnal
Személyiségelemző, pszichokorrektor

Budapest, 13. Ker. Pannónia utca 52/b

06/20-3203522

info@legyboldog.hu

www.legyboldog.hu
0

#2

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2009. január 13. - 13:25:15

Sajnos, minden nemzetközi rendezvény, és nagyvonalú, látványos elnökségi zabálások ellenére, én úgy ítélem meg, hogy az A E kiöregedőben és a begyepesedett látásmód miatt, haldoklóban van.
Én, a magam részéről, még tagja vagyok, ugyan, de az intenzív közösségi élményt az A.A -tól kapom meg. Sokkal célravezetőbb. 12 éves józan.
0

#3

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2009. január 06. - 19:21:42

Én azt gondolom orvosi,gyógyszeres kezelés és az AA együtt a legjobb megoldás,mi már úton vagyunk a gyógyulás felé!írj és szívesen válaszolok.
0

#4

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2008. november 05. - 21:11:01

Üdvözlök mindenkit!
Én házastársi kapcsolatban élek, úgy érzem a férjemnek alkohol problémái vannak, bár szerinte nincs. Mostanában ugyan egyre kevesebbet iszik, bár én már attól a kevéstől is nagyon ideges vagyok. Néha már úgy érzem, hogy nem bírom ezt az egészet, de ha nem látom az alkoholt kétség nem fér hozzá, hogy vele szeretném leélni az életemet. Bár tudom nem lesz könnyű végig csinálni, mert a volt kapcsolatában mindig vele ivott a barátnője, nem is keveset nap mint nap ájulásig ittak. Ha valaki hétvégenként megiszik egy két üveg bort az soknak számít? Mennyi az a mennyiség amikor már az illető alkoholistának számít?
0

#5

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2008. július 01. - 10:55:24

Kedves Alina45 !

Neked az Anonim Alkoholisták közösségére van szükséged. Idézem a meghatározásunkat: "Az Anonim Alkoholisták olyan férfiak és nők közössége, akik megosztják egymással tapasztalataikat, erejüket és azon reményüket, hogy megoldhatják közös problémájukat, valamint segíthetnek másoknak felépülni az alkoholizmusból. A közösséghez való tartozás egyetlen feltétele az ivással való felhagyás vágya. Az AA-tagság nem jár illetékkel vagy díjjal, mi önellátók vagyunk a saját hozzájárulásainkból. Az AA nem szövetkezik semmiféle szektával, felekezettel, szervezettel vagy intézménnyel, nem politizál, nem kíván semmiféle vitába bonyolódni, nem támogat, és nem ellenez semmilyen ügyet. Elsődleges célunk józannak maradni, és más alkoholistákat hozzásegíteni a józansághoz." Az AA az egész világot behálózó szervezet, Amerikából indult az 1920-as években, és több millió embernek segített megszabadulni az alkoholtól. Ma már Magyarországon is sok csoport működik. Látogasd meg a www.anonimalkoholistak.hu weboldalt, ott sok hasznos információt találsz. Megtudhatod, hogy hol működik a lakóhelyedhez legközelebbi AA csoport, ahová bátran menj el, ott a helyed. Szeretettel fognak fogadni, és sok segítséget fogsz kapni. Működik egy internetes csoport is, írj a dunaa@freemail.hu címre egy levelet, részletes tájékoztatást fogsz kapni. Én is tagja vagyok egy a AA csoportnak, már 771 napja nem fogyasztottam alkoholt. Mi napokban számoljuk a józanságunkat, mert mindig csak a mai nap számít, mindig csak 24 órát kell kibírni ivás nélkül, és ezekből a 24 órákból tevődnek össze a napok, hetek, hónapok, évek. Az AA-ban általában több éves, több évtizedes józanok vannak, én kezdőnek számítok, de valamikor el kell kezdeni, ha nem akarunk idő előtt meghalni. Az alkoholizmus ugyanis egy halálos betegség, csak idő kérdése, hogy mikor végez az emberrel. Nekünk alkoholistáknak csak egyetlen kiút van ebből, és ez a teljes absztinencia minden áron és mindenek előtt. Ha kérdésed, vagy valamilyen problémád van, szívesen segítek, ha tudok.
Kitartást és sok józan 24 órát kívánok szeretettel.
0

#6

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2008. június 15. - 10:40:37

Üdvözlök mindenkit!
Nagyon örülök,hogy rátaláltam erre az oldalra.kb már vagy 25 éve alkoholista vagyok.El nem tudjátok képzelni mennyire szeretnék megszabadúlni ettől a rossz szokástól"betegségtől"Van amikor kb 1-2 hétig nem iszom,aztán megint jön a káosz:(Elvesztettem a családomat,elvesztettem már miatta 2 munka helyet is:(Most ott tartok,hogy nincs kiút?Kell,hogy legyen!De sajnos segítség nélkül úgy érzem nem megy:(Kérem ha tudtok adjatok tanácsot.A segítségét szeretném kérni mindenkinek.De legfőképpen az tudna segíteni,aki már NEM alkoholista,de egykor az volt.Várom válaszaitokat.Köszönöm.

"Hallgass meg Istenem!

Azt kérdezed mért iszok?Mért kábítom fejem?
Csúnyán elbánt velem, az életem gyötrelem!
Gyötrődöm,és kínlódom,szar nagyon az élet.
Édes Istenem, légy hát mindig velem.
Légy te az ki mindig, megfogja a kezem,
Utasítsál arra, legyen helyén eszem,
Mikor bánat mardossa a szívem,
S csak bambulok kábán én,
Küldj angyali létet, lelkembe békét.
Nagyfokú szeretet járja át bensőmet,
S az alkoholnak, még csak a tájára se menjek.
Kérve kérjem s bízva bízzak saját önmagamban,
Ragyogás,fény s béke költözzön a szívembe.
Ezt kívánom nékem, én édes Istenem.
Hogy felemelt fővel élhessem az életem.
2008.03.11
Alina
0

#7

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2008. február 06. - 19:13:16

Kedves Akaratos!

Örülök hgy Rád találtam.Én a férjemnek keresek hathatós segítséget.kb.3 éve iszik( átlag 3-7 dl bor,néha több),nem túl sokat de az a nem sok kell neki.folyamatosan küzd,rövidebb alkoholmentes időszakai vannak,de sajnos eddig mindig visszaesett valami kudarc miatt.(nehezen kezeli a stresszt,kudarcot,ezt látom a fő gondnak.)Kérlek adj nekem tanácsot hogy tudnék a legtöbbet segíteni neki.Támasz gondózóban voltunk,de nem sokat segített,nyugtatót kapott,de csak egy fokkal jobb így.Nem vagyunk a gyógyszerek híve egyikünk sem.A természetes módszerekben jobban hiszünk,illetve még mindig azt hiszem hogy az akarat segít a legtöbbet.Várom válaszod!
0

#8 Felhasználó nem aktív   akaratos 

 • Új Tag
 • Pipa
 • Csoport: Felhasználók
 • Hozzászólás: 0
 • Csatlakozott: 2011. 02. 02.

Elküldve: 2008. január 06. - 09:59:21

Üdvözlök mindenkit!
Teljesen véletlenül keveredtem ide, de nagyon szívesen segítek bárkinek, aki igényt tart rá.
Magamról: 40 éves nő vagyok, 15 éve absztinens, de már a húszas éveim elején kijelenthettem, hogy alkoholista vagyok:(( Voltam elvonón, önszántamból- többször is, semmit sem ért. Én magam, saját akaratom lévén gyűrtem le az alkoholizmust. Talán már gyógyultnak is nevezhetném magam, hiszen x idő után próbaképp ittam. Kiváncsi voltam, hogy meg tudom e állni, x. pohár után. Sikerült!!!
De minden tapasztalatomat megosztom azokkal, akiket érdekel. Legyen akár családi, baráti, kollegális kapcsolat, az elvonóval kapcsolatos észrevételeim, orvosi hozzá állás gyógyszerezés, stb.
Üdvözlettel
0

#9

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2008. január 05. - 20:46:50

Kedves Balogh Gábor és alkoholizmus.lap-olvasók!

Csak egy apró információ, amennyiben ez nem sérti a lap belső hagyományait:

egy alkohollal kapcsolatos, viszonylag új honlapról szeretnék beszámolni és kérni mindenkit, hogy látogasson el ide: www.kiutalapitvany.hu.

Köszönet a megtisztelő figyelemért!

Siklós Gábor
Kiút Alapítvány
0

#10

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2006. november 23. - 15:38:02

A reklám írást töröltem!
Üdv: szerkesztő
0

#11

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2006. november 20. - 21:51:07

Kedves Galgólaci !

Nem szép dolog más nyomorúságát reklámra használni. Én hiszek a természetgyógyászatban, de ne akard egy gyakorló alkoholistának elmagyarázni igyon inkább buzafű levet. Garantálom meg fogja inni, mindaddig amíg azt képzeli, az is kábít. Utána ajánlom ne találkozz vele.
Gondolod, egy gyakorló alkoholista ezreket költ a TE terápiádra, mikor a végső stádiumban az anyját is eladná az ember egy korty piáért ?

üdv Anna
0

#12

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2006. november 20. - 21:37:58

Kedves Kislány !
Lehet, ilyen hosszú válasz nélküli napok után nem nézed meg ezt a topikot.
Én Anna vagyok alkoholista.egy tanácsot tudok neked adni. Keresd fel az anonimalkoholisták.hu weblapot, ott találsz olyan címszót, ami az ALANON-ról szól. Az ALANON az AA/anonim alkoholisták/olyan segítő csoportjai az ország egész terletén akik alkoholisták hozzátartozóinak segítenek ezt aszörnyű állapotot a Te részedről kezelni.Én az Ő működésüket nem ismerem részletesen, mert én alkohlista vagyok,és nekem családtagom nem járt csoportgyűlésre.Én csak azt tudom elmondani neked, a saját tapasztalataim nyomán, addig amíg az édespád nem ismeri fel hogy ő alkoholista, te nem tudsz rajta segíteni. Én a magam tapasztalatából tudom, a jó szó , vagy a korholás semmit nem változtat. Az alkoholistának mindig van oka inni. Ha jókedve van azért, ha valami nem sikerül azért, de ezek csak kifogások. azért iszunk /ittunk/ mert alkoholisták vagyunk.Alkoholisták vagyunk /és leszünk halálunkig/ akkor is, ha már több éve nem ittunk. megfejteni betegségünket segít bennünket az AA.
Ha elolvasod ezt az üzenetet,keresd meg a lakóhelye közelében levő ALANON csoportot Ők tudnak segíteni. Ne szégyeld! Gondolj arra, azok közé mész,akik ugyanolyan helyzetben vannak, vagy voltak, mint Te most.
Sok szereetettel, Anna
0

#13 Felhasználó nem aktív   galgolaci 

 • Új Tag
 • Pipa
 • Csoport: Felhasználók
 • Hozzászólás: 0
 • Csatlakozott: 2011. 02. 02.

Elküldve: 2006. november 18. - 21:42:13

Kedves Topiklakók :O)

Én is szeretnék-- Önnek-Neked-Szerettei(d)nek segíteni az egészséghiányos állapotban, a kívánt gyógyulásban. Tájékoztatást adok a topikban is leírt szimptómákkal kapcsolatosan, a (gyorsfagyasztott) BÚZAFŰ-LÉ alkalmazásának tapasztalatairól, módjáról és beszerzési lehetőségeiről, valamint pl.a rák, autoimmun,cisztás,bélrendszeri,cukor, reuma,bulémia, hajhullás,alkohol,drogfüggés stb,stb betegségekből meggyógyultak, tünetmentessé válók beszámolóiról. A kapcsolatfelvételünk KÍVÁLÓ lehetőség is felebarátaink = embertársaink megsegítésére, ha a kinyújtott segítőkezünket elfogadják!
Kérdezd meg Önmagadtól: Tudsz-e, akarsz-e, magadon és Másokon önzetlenül segíteni?
(És mellette mennyei kincsekkel gyarapodni?)
Szeretettel:
László, Bp.
a Természeti ill. Spirituális gyógymódok elkötelezett híve .......és ajánlója......

Kérlek, ha akarod, add meg vonalas telefon-elérhetőségedet, hogy visszahívhassalak.
Köszönöm hogy elolvastál :O)

06-703104772
skype: galgolaci

BÚZAFŰ FRISS leve laboratóriumi gyorsfagyasztott módszerrel eltartható és kényelmesen használható

A csodálatos gyógyító és fiatalító ÉLŐ étel
A búzafűlé lassan a világ egyik legnépszerűbb új egészséges táplálkozás-kiegészítőjévé válik. Valójában nem újdonság ennek a fiatal búzából préselt édeskés, zöld lének az alkalmazása az egészség védelmére. Ismert volt Sumerben, Egyiptomban, a yogikus Óind – kultúrában és az Esszénus közösségekben. A modern időkben az Egyesült Államokban, több mint harminc éve Ann Wigmore használta, a már világhírű Hippokrates Health Institute megalapítója. Azóta közel félmillió pohár búzafűlevet fogyasztottak el csupán ebben az intézetben!
Ann Wigmore három évtizeden át mindennap használta. Hetvenöt évesen a makkegészség és az elevenség tökéletes példája. Állandóan munkálkodik, előadásokat tart, utazik és ír – gyakorta éppen a búzafűléről. A friss búzafűlé eszményi táplálék mindenkinek, aki szeretné elejét venni a betegsé­geknek, és fejleszteni, erősíteni az egészségét.

A fiatal búza friss leve a különféle természetes vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, a klorofill és az éltető erő tárháza. Népszerűsége egyre terjed, ugyanakkor az egészséges életvitelben betöltött valódi szerepének kevesen vannak tudatában.

Nem számít, ha krónikus kimerültségben, valamilyen gyulladásban vagy fekélyben szenved, vagy akár olyan komolyabb betegségben, mint a rák, a hétnapos búzahajtásból kivont klorofill ott is tud segíteni, ahol más gyógymódok csődöt mondtak. Természetesen önmagunk csúcsformában tartásához semmi sem pótolhatja az egészséges étrendet, a tornagyakorlatokat, valamint a helyes hozzáállást. De, bármilyen hátránnyal is induljunk, a búzafű segítségével több erőnk lesz ahhoz, hogy kellő irányítást szerezzünk egészségünk fölött. A klorofillt, a füvek zöld levét nagy becsben tartják a bibliai idők óta. Az első világháború alatt sebesült katonákat gyógyítottak vele az európai hadikórházakban szép sikerrel.

Mai betegségeink és degenerálódásunk nagy részének az ételeinkből hiányzó életerő az oka. A nyugati világ által fogyasztott étel döntő része túl van főzve és félig halott. (Az enzimeket például teljesen tönkreteszi a főzés.) Italainkat elárasztja a cukor, az alkohol, vagy az élénkítőszerek, amelyek ugyan erővel töltenek föl, de az a nap előrehaladtával elenyészik. Ezzel szemben a búzafűben és más nyers élelmekben, a növényi zöld hajtásokban, a friss zöldségekben, gyümölcsökben, a csonthéjasokban és a magvakban lévő tápanyagokat nem rombolja le a főzés vagy az ipari feldolgozás. Ezek az élő ételek vissza tudják állítani az életerőt egy beteg, fáradt testben.

A bostoni Hippokrátész Egészségvédő Intézet jelentése szerint az évek során elcsigázottan, nyúzottan érkező vendégek hazatérésükkor duzzadó erővel és alkotó elevenséggel tértek haza. Köze
0

#14

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2006. október 07. - 18:06:06

Hello mindenkinek!
Egy kétségbeesett 18 éves lány vagyok,akinek az apja komoly problémákkal küzd. Alkoholista,és gépezik is. Nemtudom mit csináljak,mert állatira makacs, és nem tudok rá hatni. Persze mikor józan,nincs gond, de ha iszik, csak megy a feje után. Nagyon féltem,mert gyógyszereket is szed, sok betegsége van,depressziós, és csak megy le a lejtőn. Bárkinek bármi ötlete van,jól jön. De egyre kevesebb remény van.
0

#15

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2006. október 04. - 07:16:27

Kedves Lacika5876 !

Neked az Anonim Alkoholisták közösségére van szükséged. Idézem a meghatározásunkat: „Az Anonim Alkoholisták olyan férfiak és nők közössége, akik megosztják egymással tapasztalataikat, erejüket és azon reményüket, hogy megoldhatják közös problémájukat, valamint segíthetnek másoknak felépülni az alkoholizmusból. A közösséghez való tartozás egyetlen feltétele az ivással való felhagyás vágya. Az AA-tagság nem jár illetékkel vagy díjjal, mi önellátók vagyunk a saját hozzájárulásainkból. Az AA nem szövetkezik semmiféle szektával, felekezettel, szervezettel vagy intézménnyel, nem politizál, nem kíván semmiféle vitába bonyolódni, nem támogat, és nem ellenez semmilyen ügyet. Elsődleges célunk józannak maradni, és más alkoholistákat hozzásegíteni a józansághoz.” Az AA az egész világot behálózó szervezet, Amerikából indult az 1920-as években, és több millió embernek segített megszabadulni az alkoholtól. Ma már Magyarországon is sok csoport működik. Látogasd meg a www.anonimalkoholistak.hu weboldalt, ott sok hasznos információt találsz. Megtudhatod, hogy hol működik a lakóhelyedhez legközelebbi AA csoport, ahová bátran menj el, ott a helyed. Szeretettel fognak fogadni, és sok segítséget fogsz kapni. Működik egy internetes csoport is, írj a dunaa@freemail.hu címre egy levelet, részletes tájékoztatást fogsz kapni. Én is tagja vagyok egy a AA csoportnak, már 135 napja nem fogyasztottam alkoholt. Mi napokban számoljuk a józanságunkat, mert mindig csak a mai nap számít, mindig csak 24 órát kell kibírni ivás nélkül, és ezekből a 24 órákból tevődnek össze a napok, hetek, hónapok, évek. Az AA-ban általában több éves, több évtizedes józanok vannak, én kezdőnek számítok, de valamikor el kell kezdeni, ha nem akarunk idő előtt meghalni. Az alkoholizmus ugyanis egy halálos betegség, csak idő kérdése, hogy mikor végez az emberrel. Nekünk alkoholistáknak csak egyetlen kiút van ebből, és ez a teljes absztinencia minden áron és mindenek előtt. Ha kérdésed, vagy valamilyen problémád van, szívesen segítek, ha tudok.
Kitartást és sok józan 24 órát kívánok szeretettel.
0

#16

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2006. október 03. - 22:35:35

Üdv Minden Sorstársamnak!
Évek óta küzdök magammal, s meg persze a piával. Nagyon haragszom magamra is, no meg az italra is.
Csak kérdezném, hogy van-e, illetve ez olyan fórum-e, ahol gyakorlatilag egy virtuális közösség részeseként akár on-line kapcsolatban beszélgethetek valakivel, valaki olyannal, aki már le tudta tenni azt a szájbavert pohaharat, s akinek adott esetben éjjel kettőkor írok, s Ő rögtön válaszol. Keressem a chat-en? Vagy hol?
Egész egyszerűen NEM akarok többet sört, konyakot inni.
Kérlek, ha tudtok, akkor segítsetek.

Elöre is köszöni:

Egy újonc

E-mil: ponthu@dpg.hu

Még egyszer: köszönöm.
0

#17

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2006. szeptember 12. - 12:32:11

Frankón alkoholista vagy! Nem kérdés. A helyezet rosszabodni fog és hoszabb-rövidebb idő múlva bele fogsz halni. Max 15-20 év. Üdv!
0

#18

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2006. február 04. - 07:38:48

Kedves Yorgosos!
Mi van veled?Már több mint két éve nem jelentkeztél,kérlek irjál,mert komolyan érdekel hogyan állsz az alkohol elleni harcoddal.Remélem minden OK! Üdv
0

#19

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2006. január 28. - 05:56:06

Üdv Neked is contca:))Tudod ott vagy tévedésben, ha iszol akkor sem alszol nyugodtan.Csak mivel eszméletrenre ittad magad, nem érzékeled ,nem az idegeidet kapcsolod, ki hanem az agyadat.Ilyenkor szokott az ember, rángatózni ugymond kuplungozni,dobálja magát sürög forog, az ágyban,mert akkor is rosszakat álmodik,és főleg akkor van a leg nagyobb lelkifúrdalása,"talán nem kéne, ezt tennem jelszóval"De sajnos ki emlékszik erre,viszont ha valaki figyeli, ezt észre is veszi,netán melletted, el sem lehet ilyenkor aludni.Egyéb iránt meg, ha minden nap rendszeresen iszol, akár egy kortyot is "a folyamatosság teszi alkoholistává az embert"A másik fő probléma, hogy a májat nem lehet gyógyítani,szoktuk "nézegetjük nézegetjük" hogy milyen szépen növekszik, de gyógyulni nem fog.Valaki ihat amennyit csak akar,de nem szabad berúgni,minden egyes berúgás a mályon annyi nyomot hagy.Végül nem lesz már több hely a málydon, nem tud már megdagadni sem,és puff összeesik."ez a végkifejlet"
0

#20

 • Csoport: Guests

Elküldve: 2006. január 28. - 02:45:26

Üdv mindenkinek!
Sajnos nagyon szeretem a borokat, azok közül is a vörös szárazakat. A problémám illetve a kérdésem pedig annyi lenne, hogy ha minden este megiszok 1-1,5 (este 7 től-éjfélig) üveggel az mennyire veszélyes, és alkoholizmusnak számít e.

E mellett előfordul néha, hogy nagyon sokat iszom( havi 1-2 alkalom). A sok annyit jelent hogy rengeteget, és ilyenkor semmi nem elég. Whisky pl 1 liter, bár ilyen alkalmakon szinte minden jöhet, sajnos nagyon birom. Ilyenkor csendes, nyugodt, jópofa részeg szoktam lenni.

Annyit még hozzátennék, hogy ha nem iszok semmit hétközben, akkor nagyon nehezen alszok el, és ezen alkalmakkor gyakran vannak rossz álmaim.

Előre is köszönöm a választ és a segítséget.
0

 • 2 Oldal +
 • 1
 • 2
 • Nem indíthatsz témát.
 • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó