Konceretek
Elküldve: 2010. december 03. - 18:01:58
Egyetlen olyan működő, sokat játszó jazz-zenekart sem ismerek, ahol a zenészek volnának a maguk menedzserei. Mindegyik mögött kőkemény, profi menedzsment (hogy ne mondjam, maffia) áll.
Elküldve: 2010. december 02. - 20:03:11
Elküldve: 2010. december 02. - 16:27:08
Egyébként amit leírtál szánalmas, mm hogy 4 ember ment be megnézni. pedig nem játszotok rossz zenét, még csak nem is nagyon elvont állatságot, hanem élvezhető zenét.
Elég gáz a helyzet az az igazság, borzalmas, hogy nem tudsz 0-ra sem kijönni.
(az említett helyeket csak azért soroltam, mert itt játszottam/szoktam játszani), rézmálban 1szer voltam, akkor is saját koncerten...
Az a baj, hogy sem profi zenészek, sem pedig "hobbizenészeknek" nincs sok bevétele koncertekből. Én pl szeretném azt megélni, hogy 0-ra kijövök a zenélésből egy hónapban, a bevételek fedeznék a próbákat, meg az utazást a koncertekre, de ilyen hozzáállás mellett erre nem sok esély van, pedig én elég populáris zenéket játszom a zenekaraimban, inkább ilyen tingli-tangli bulizenéket, általában minimális belépőt szedünk (300-500Ft), ami alapból nevetségesen kevés egy 1-2 órás élő koncertért, de így is minimális a látogaottság, nem éri meg a kluboknak zenekart hívni, lehívnak egy dj-t, vagy egy mc-t...
És ezt a témát lehet a végtelenségig folytatni, és lehet millió példát hozni...
Elküldve: 2010. december 02. - 14:21:32
De nincs. A Rézmálban 4, azaz négy fizetővendég volt, abból hárman a tanítványaim vagy extanítványaim, 3200 forint volt az összbevétel. Csak a taxizás költsége (erősítőm utaztatása) 9100 forintra jött ki aznap.
Az is baj, hogy a magyar közönség nincs hozzászoktatva a belépő fizetéséhez. Jött egy 15 fős társaság, meghallották, hogy belépő van, és már mentek is máshová.
Elküldve: 2010. december 02. - 13:59:10
Elküldve: 2010. december 02. - 07:09:37
Elküldve: 2010. december 01. - 08:18:57
Elvárják az embertől, hogy ingyen játsszon, fizesse a próbatermet (nekem ez havi 5-10 rongy a 2 zenekarommal), megvegye (persze a saját pénzén) a felszerelést, ami szintén nem olcsó, egy alsókategóriás, koncertképes alap+gitár minimum 100-150. És menjen el ingyen koncertezni, ahol ha meginna egy sört fizessen érte, vigye a cuccait, készüljön, aztán 1-2 ismerősét nem is tudja bevinni, mert a szervezés borzalmas.
Azt már csak bónuszként említeném, hogy lehítak minket este 6-ra, hogy 8kor kezdhessünk, le is mentem 6-ra, ahogy a másik zenekar is, a srác, aki jött 7kor nyitott, se egy bocsi, semmi... ígérgették, hogy jó alapok lesznek (állítólag bérelt cuccok), joggal számítottam egy középkategóriás kombóra (Warvick, GK, Ampeg, vagy akár egy EBS), de nem... egy hárlibeton 4*10 láda+egy kb 50-60 wattos szétnyűtt vermona szintű fej :S:S
Csak gondoltam megosztom tapasztalataimat, a hely nevét nem említeném.
Viszont van pár kisklub, ahogy megbecsülik az embert, és a munkáját, a felkészülést, még ha nincs is nagy érdeklődés a koncertre. Ilyen helyek a Filter, meg a Zappa (mostmár ugye Szabad az Á), itt van valamennyi gázsi (legalább a benzint kifutja, azt a 2-3 ezret), Szabadazában italakció a fellépőknek...
Az az igazság, hogy elszomorító a helyzet, hogy egy klub nem képes minimális összeget sem áldozni egy zenekarra, pedig egy "nevesebb" hely állítólag. Borzalmas, hogy ennyire nem becsülik meg a zenészeket.
Ami viszont még rosszabb, hogy ez általános hozzáállás minden zenészhez, reggae bandámmal lementünk koncertezni (szintén nem említeném a nevét) egy másik helyre, voltunk 8-an, teljes felszerelés elég húzós méret, csepel, és óbuda között kb a város legkülönbözőbb pontjain laknak a zenészek, mindenkit összeszedni nem kis meló (és nem kevés benzin)+ ugye nagy zenekar nagy próbaterem, ami drága... természetesen itt sem kaptunk semmit...
Vidéken játszottam sokat kocsmákban, klubokban, ott általában normális hozzáállást tapasztaltam (benzin-térítés alap, aztán italkeret a zenekarnak, ha nagy volt a forgalom/érdeklődés, akkor még egy kis pénz hogy jöjjünk megint)...Ha pénzt nem is adtak, kaptunk egy láda sört, vagy egy üveg jobbfajta rövidet...
Elküldve: 2010. november 30. - 13:39:59
Én érzem magam zavarban amiatt, hogy méltatlanul kevesen voltunk. Igen kiváló koncert volt.
Elküldve: 2010. november 30. - 10:04:52
Nagy kár, hogy ennyire méltatlanul kevesen voltak.
Elküldve: 2010. november 17. - 00:53:17
Összességében van egy olyan érzésem, hogy túlságosan sokat és túlságosn hangosan játszottak, és ez öncélúvá tette nagyon sokszor a produkciót.
Elküldve: 2010. november 16. - 18:52:50
Elküldve: 2010. október 22. - 16:49:10

Súgó