Startlap fórum:: Konceretek - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 50 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Konceretek

#41 Felhasználó nem aktív   Xu Bass 

• Új Tag
  • Pipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 1

Elküldve: 2010. december 03. - 18:01:58

Ha jazzklubot akarnék csinálni, ahhoz tőke kell. Miből fizessem az elhívott zenekarok gázsiját? Belépőre játszató klubbal nem sokat lépek előre, abból van már egy csomó, láthatjuk, milyen eredménnyel.

Egyetlen olyan működő, sokat játszó jazz-zenekart sem ismerek, ahol a zenészek volnának a maguk menedzserei. Mindegyik mögött kőkemény, profi menedzsment (hogy ne mondjam, maffia) áll.
0

• Csoport: Guests

Elküldve: 2010. december 03. - 10:53:39

Marketing kell.
0

Elküldve: 2010. december 02. - 20:03:45

a gépelésem meg szar
0

Elküldve: 2010. december 02. - 20:03:11

ha nincs jó jazzklub, akkor csinálj (maármint nem fizikai valójában, mert vannak helyek ahol nem kell bérleti díjat fizetni)! gondolom ismersz jópár tehetséges zenészt/zenekart, akit elhívhatnál, közös improvizáció stb. Kzönség meg: akit nem érdekel az nem fizet, iylen egyszerű. Akit meg érdekel, ahhoz meg jusson el az információ, a XXI, századra, tetszik-nem tetszik a zenészre hárul a menedzselés nagy része, persze lehet vitatkozni, hogy ez mennyire jó vagy rossz.
0

#45 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 25
  • HelységBudapest

Elküldve: 2010. december 02. - 16:27:08

egyetértek.

Egyébként amit leírtál szánalmas, mm hogy 4 ember ment be megnézni. pedig nem játszotok rossz zenét, még csak nem is nagyon elvont állatságot, hanem élvezhető zenét.

Elég gáz a helyzet az az igazság, borzalmas, hogy nem tudsz 0-ra sem kijönni.
(az említett helyeket csak azért soroltam, mert itt játszottam/szoktam játszani), rézmálban 1szer voltam, akkor is saját koncerten...

Az a baj, hogy sem profi zenészek, sem pedig "hobbizenészeknek" nincs sok bevétele koncertekből. Én pl szeretném azt megélni, hogy 0-ra kijövök a zenélésből egy hónapban, a bevételek fedeznék a próbákat, meg az utazást a koncertekre, de ilyen hozzáállás mellett erre nem sok esély van, pedig én elég populáris zenéket játszom a zenekaraimban, inkább ilyen tingli-tangli bulizenéket, általában minimális belépőt szedünk (300-500Ft), ami alapból nevetségesen kevés egy 1-2 órás élő koncertért, de így is minimális a látogaottság, nem éri meg a kluboknak zenekart hívni, lehívnak egy dj-t, vagy egy mc-t...

És ezt a témát lehet a végtelenségig folytatni, és lehet millió példát hozni...
0

#46 Felhasználó nem aktív   Xu Bass 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2010. december 02. - 14:21:32

Ami nagyobb gáz, hogy profi zenekarok is hasonló cipőben járnak, pedig nekik nem pálya olyan helyeken játszani, mint a Filter vagy a Rocktogon. Jazz klub alig van, és azok is totális maffiauralom alatt állnak. A kisebb klubok pedig csak belépőre tudnak (akarnak) játszatni, ami nem lenne baj, ha volna száz fizetővendég, az megtérítené a költségeket.

De nincs. A Rézmálban 4, azaz négy fizetővendég volt, abból hárman a tanítványaim vagy extanítványaim, 3200 forint volt az összbevétel. Csak a taxizás költsége (erősítőm utaztatása) 9100 forintra jött ki aznap.

Az is baj, hogy a magyar közönség nincs hozzászoktatva a belépő fizetéséhez. Jött egy 15 fős társaság, meghallották, hogy belépő van, és már mentek is máshová.
0

#47 Felhasználó nem aktív   Xu Bass 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2010. december 02. - 13:59:10

Miért nem említed az inkorrekt szervezők és helyek nevét? Nyugodtan tedd, nem tiltja semmi és senki. Ez az egyetlen fegyverünk ellenük, hogy figyelmeztetjük egymást.
0

Elküldve: 2010. december 02. - 07:09:37

Ezért jó, ha van egy stabil színtér, vidékre mi úgy megyünk már, hogy összebarátkoztunk ottani zenekarokkal, akikben meg lehet bízni. Pesten meg annyira szerintem nem katasztrófális a helyzet, bár a Filter az egy rakás fos, jó és nagyon korrekt helynek számít a Roham (zenészeknek fogyasztás, nemn kell terembérletet fizetni, belépőszedést elintézheted te is, de adnak rá embert ha épp úgy alakul, reklámozzák a bulit elég sok helyen meg kb az egyetlen kisebb klub ahol az énekhangosításból valamit lehet hallani is, csak kb egy hónappal előre kell foglalni és nem visszaélni a helyzettel, mert sajnos ilyenről is tudok). Eddig legalábbis ezt tapasztaltam.
0

#49 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 25
  • HelységBudapest

Elküldve: 2010. december 01. - 08:18:57

hétvégén koncerteztem egy helyen punk-rock bandámmal, elég elszomorító, amit tapasztaltam. A buli belépős volt, de ahhoz, hogy barátnőm bejöhessen ingyen majdnem könyörögnöm kellett a szervezőknek. a helyen, sem fogyasztási kedvezmény, se gázsi (még csak benzinpénz sem), a fogyasztási keretről nem is beszélve.
Elvárják az embertől, hogy ingyen játsszon, fizesse a próbatermet (nekem ez havi 5-10 rongy a 2 zenekarommal), megvegye (persze a saját pénzén) a felszerelést, ami szintén nem olcsó, egy alsókategóriás, koncertképes alap+gitár minimum 100-150. És menjen el ingyen koncertezni, ahol ha meginna egy sört fizessen érte, vigye a cuccait, készüljön, aztán 1-2 ismerősét nem is tudja bevinni, mert a szervezés borzalmas.
Azt már csak bónuszként említeném, hogy lehítak minket este 6-ra, hogy 8kor kezdhessünk, le is mentem 6-ra, ahogy a másik zenekar is, a srác, aki jött 7kor nyitott, se egy bocsi, semmi... ígérgették, hogy jó alapok lesznek (állítólag bérelt cuccok), joggal számítottam egy középkategóriás kombóra (Warvick, GK, Ampeg, vagy akár egy EBS), de nem... egy hárlibeton 4*10 láda+egy kb 50-60 wattos szétnyűtt vermona szintű fej :S:S
Csak gondoltam megosztom tapasztalataimat, a hely nevét nem említeném.
Viszont van pár kisklub, ahogy megbecsülik az embert, és a munkáját, a felkészülést, még ha nincs is nagy érdeklődés a koncertre. Ilyen helyek a Filter, meg a Zappa (mostmár ugye Szabad az Á), itt van valamennyi gázsi (legalább a benzint kifutja, azt a 2-3 ezret), Szabadazában italakció a fellépőknek...
Az az igazság, hogy elszomorító a helyzet, hogy egy klub nem képes minimális összeget sem áldozni egy zenekarra, pedig egy "nevesebb" hely állítólag. Borzalmas, hogy ennyire nem becsülik meg a zenészeket.

Ami viszont még rosszabb, hogy ez általános hozzáállás minden zenészhez, reggae bandámmal lementünk koncertezni (szintén nem említeném a nevét) egy másik helyre, voltunk 8-an, teljes felszerelés elég húzós méret, csepel, és óbuda között kb a város legkülönbözőbb pontjain laknak a zenészek, mindenkit összeszedni nem kis meló (és nem kevés benzin)+ ugye nagy zenekar nagy próbaterem, ami drága... természetesen itt sem kaptunk semmit...

Vidéken játszottam sokat kocsmákban, klubokban, ott általában normális hozzáállást tapasztaltam (benzin-térítés alap, aztán italkeret a zenekarnak, ha nagy volt a forgalom/érdeklődés, akkor még egy kis pénz hogy jöjjünk megint)...Ha pénzt nem is adtak, kaptunk egy láda sört, vagy egy üveg jobbfajta rövidet...
0

#50 Felhasználó nem aktív   RókaMóka 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 11

Elküldve: 2010. november 30. - 13:39:59

Köszönjük az előadást!

Én érzem magam zavarban amiatt, hogy méltatlanul kevesen voltunk. Igen kiváló koncert volt.
0

Elküldve: 2010. november 30. - 10:04:52

Szuper volt!

Nagy kár, hogy ennyire méltatlanul kevesen voltak.
0

Elküldve: 2010. november 20. - 16:35:51

Internetes otthoni munkák!

link

Az oldalon több lehetőség közül is választhat. Egy próbát megér!

Jó böngészést!
0

#53 Felhasználó nem aktív   Xu Bass 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2010. november 20. - 00:29:04

29-én Inner Spring a Rézmálban!
0

Elküldve: 2010. november 17. - 10:59:48

Azért persze zseniálisak.
0

Elküldve: 2010. november 17. - 00:53:17

Megvolt, nagyon vegyes élmény volt. AZ első félidő nagyon tetszett, semmi hűhó. A második félidőben viszont teljesen elment az eszük. Nem is értem. Elég sok élvezhetetlen pillanat volt, bár ezek egy jó része legalább vicces.
Összességében van egy olyan érzésem, hogy túlságosan sokat és túlságosn hangosan játszottak, és ez öncélúvá tette nagyon sokszor a produkciót.
0

Elküldve: 2010. november 16. - 18:52:50

Ma este, Budapesten, a Gödörben European Mantra. Kíváncsi vagyok mi lett belőlük : )
0

Elküldve: 2010. október 22. - 16:49:10

Én is nagyon szeretem. Kissé egysíkú talán, de nem baj, mert jó : )
0

#58 Felhasználó nem aktív   Xu Bass 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2010. október 21. - 23:10:38

Köszi a nevében!
0

#59 Felhasználó nem aktív   Xu Bass 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2010. október 21. - 23:10:28

Szerintem bátyámnak eddig az a legsikerültebb lemeze.
0

Elküldve: 2010. október 21. - 11:39:59

Illetve a TriAngelt, az is jó.
0

Topik megosztása:

• 50 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5