Startlap fórum:: Húrok - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 107 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Húrok

#1 Felhasználó nem aktív   Sokse 

• Új Tag
  • Pipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 0

Elküldve: 2011. január 26. - 20:04:25

link
0

• Csoport: Guests

Elküldve: 2010. szeptember 08. - 16:49:53

NETPENNYSTOCKS Befektetés és Garancia Portfolio
Ez a cég 2008-ban jött létre segítségül a válság ellen .
Akár egyszeri 1,95 $ AP befektetéssel is elkezdhető , emberek beszervezése nélkül is kereshetsz vele !
Többféle befektetési terv létezik. Pl.: Bulk 25 befektetésnél $ 48.75t kell befektetni és $ 118 a várható heti hozam .
Ha meghivsz másokat is az elérhető összegek:
1 befektetéssel elérhető– Ár $1,95: Ön keres US $ 101,970.75
5 befektetéssel elérhető – Ár $ 9,75: Ön keres US $ 509,853.75
15 befektetéssel elérhető Ár 29,25 $: Ön keres US $ 1,529,561.75
Hetente tudod felvenni a jutalékokat 1,25dollártól. (vasárnap-hétfő)
Regisztráció után töltsd fel a fiókodat, 3$ a minimális összeg:
Manage Your Funds » menüpontnál kiválasztod a ADD FU

Regisztráció: link
Bövebb infok:
link

Sprint Wealth - A "pénzgyár"

Egyszeri 29$ belépési dij
Hozz 2 munkatársat !
Igy napi 1x forog ki a mátrixod, tehát 20$/nap (600$/hó)
Ha napi 5x forogsz ki (kb 4-5 munkatársal) akkor 5x 20$= 100$/nap (3000$/hó)

A regisztrációval a következőket kapod:
-örökös tagság
-oktató anyagok, elektronikus könyvek, szoftverek
-ezek továbbértékesítési joga és
-ami a legfontosabb,lehetőséget a pénzkeresésre

Regisztráció:
link
Bövebb infok:
link

PeopleString
Egy új közösségi oldal, amely fizeti felhasználóit ! Hasonló a Facebookhoz, annyi különbséggel, hogy itt pénz kapsz, ha használod . Ha levelezel, játszol, hirdetést olvasol vagy használod a google keresőt pontokat ir a számládra, amelyet havonta egyszer átvált dollárba. 25 Dollártól lehet kivenni a jutalékokat, nekem az elsö 6 nap alatt 2900pont gyült össze, csak az oldal használatával emberek beszervezése nélkül. Természetesen meghívhatod barátaidat más közösségi oldalakról, azért is jutalmaznak !

Bővebb infók:
link
Regisztrálni itt tudsz :
link
0

Elküldve: 2010. augusztus 11. - 12:00:15

NETPENNYSTOCKS Befektetés és Garancia Portfolio
Ez a cég 2008-ban jött létre segítségül a válság ellen .
Akár egyszeri 1,95 $ AP befektetéssel is elkezdhető , emberek beszervezése nélkül is kereshetsz vele !
Többféle befektetési terv létezik. Pl.: Bulk 25 befektetésnél $ 48.75t kell befektetni és $ 118 a várható heti hozam .
Ha meghivsz másokat is az elérhető összegek:
1 befektetéssel elérhető– Ár $1,95: Ön keres US $ 101,970.75
5 befektetéssel elérhető – Ár $ 9,75: Ön keres US $ 509,853.75
15 befektetéssel elérhető Ár 29,25 $: Ön keres US $ 1,529,561.75
Hetente tudod felvenni a jutalékokat 1,25dollártól. (vasárnap-hétfő)
Regisztráció után töltsd fel a fiókodat, 3$ a minimális összeg:
Manage Your Funds » menüpontnál kiválasztod a ADD FU

Regisztráció: link
Bövebb infok:
link

Sprint Wealth - A "pénzgyár"

Egyszeri 29$ belépési dij
Hozz 2 munkatársat !
Igy napi 1x forog ki a mátrixod, tehát 20$/nap (600$/hó)
Ha napi 5x forogsz ki (kb 4-5 munkatársal) akkor 5x 20$= 100$/nap (3000$/hó)

A regisztrációval a következőket kapod:
-örökös tagság
-oktató anyagok, elektronikus könyvek, szoftverek
-ezek továbbértékesítési joga és
-ami a legfontosabb,lehetőséget a pénzkeresésre

Regisztráció:
link
Bövebb infok:
link

PeopleString
Egy új közösségi oldal, amely fizeti felhasználóit ! Hasonló a Facebookhoz, annyi különbséggel, hogy itt pénz kapsz, ha használod . Ha levelezel, játszol, hirdetést olvasol vagy használod a google keresőt pontokat ir a számládra, amelyet havonta egyszer átvált dollárba. 25 Dollártól lehet kivenni a jutalékokat, nekem az elsö 6 nap alatt 2900pont gyült össze, csak az oldal használatával emberek beszervezése nélkül. Természetesen meghívhatod barátaidat más közösségi oldalakról, azért is jutalmaznak !

Bővebb infók:
link
Regisztrálni itt tudsz :
link
0

Elküldve: 2010. április 14. - 08:24:40

kér, hogy nem igazán adja vissza a kép, hogy ez a 175-ös húr mennyire durván vastag :))

link

ma délután kipróbálhatja, aki eljön ide:
link

igazi cuccon még én sem hallottam (illetve csak a hangszer korábbi stádiumában), tegnap csak fülesen próbálgattam.
az az A azért még úgy-ahogy megszólal, egyelőre fennhagyom, aztán ismerkedek. erősítőn különben jobb volt, és az az érdekes, hogy mennyire meglepően tiszta tud lenni felsőbb fekvésekben is. ezt mondjuk a 35-ös menzúra javára írom elsősorban.
0

Elküldve: 2010. április 14. - 07:31:09

Kyo: a PU téma egyszerű -a márka nem jelent ma már semmit, ott a példa pl az apple régen és most-, tipikus amerikai "save a dollar" dolog történhetett, ami az 1ik cuccba határértéken mozogva jó volt a másikba már kijöttek a hiányosságok. Még mindig azt mondom h ha egészségesen vannak dimenzionálva a dolgok ilyesminek nem szabadna befolyásoló tényezőként hatnia.

"Hát persze, de a gyártási koncepció múlik azon, hogy hány húros lesz a hangszer."
Mert? Nagyobb teste van az 5 húros JBnek mint a 4esnek? vagy netán más gyártónál igen? Nemhiszem h a Zol általál említett nyak dolgon kívül lenne úgy igazán valami...

Zol: "máshogy építenék egy direkt ilyen mély hangolásra tervezett basszgitárt." -erről majd irj a TE fórumodon, erre kiváncsi vagyok.
0

Elküldve: 2010. április 13. - 08:51:49

természetesen nem tudom, mennyi értelme van a a fisz húrnak, de próbálkozom majd vele, aztán valószínűleg az lesz a sorsa, hogy visszacserélem H-ra :)
holnap lesz ez a bass workshop Tomikával, Fehérváron, na ott, ha minden igaz, kipróbálható lesz a félkész (...) hathúrosom a fisszel..
de ha ezen a hangszeren nem jön majd be, akkor is tovább próbálkozom vele, mert ezt egyáltalán nem ilyen hangolásra álmondtam meg, máshogy építenék egy direkt ilyen mély hangolásra tervezett basszgitárt.
(single-cut, extrakemény fákból nyak, stb - ez H-C hangolásra lett inkább kitalálva)

abban nem hiszek én sem, hogy más pickup kellene.
a mágneses pickupok nagyon jól átviszik ezt a tartományt, inkább a nyak merevségével vannak már bajok itt szerintem. és -szintén csak elmélet- a 4/5 húrosok között is ez a különbség oka. mert egy öthúroson az E is máshogy szól, nem csak a H... ha merek így általánosítani :)
(ugyanolyan minőségű anyagból is a szélesebb nyak jelentősen merevebb)

létjogosultság: hát igen, lehetne jobb a zene :) arra értettem (és gondolom ő is), hogy sokan eleve kritizálták, hogy az a húr meg se szólal, nem hallani, minek, stb... mindenesetre hallani. nem szeretném magamnak azt a bézszandot, de a szerepét szerintem betölti. de igazából úgyis első kézből valódi az információ, legalábbis ez alapján nehéz eldönteni bármit is. (lásd a kísérletezős bekezdést :) )

Esh-ekben úgy tudom, ténlyeg elméretezték a dolgokat, mivel keskeny húrtávú hangszereket készítettek, a keskeny öthúrosba is 4húros, és a keskeny 6húrosba is 5húros pickup került. azt már nem tudom, ha tényleg gond volt velük, akkor miért nem tűnt fel a gyártónak.
0

Elküldve: 2010. április 12. - 23:04:21

"na most akkor kínai gagyikról beszélgetünk, vagy nem?"

Általánosságokról beszélünk amik természetesen jobban kijönnek az olcsóbb hangszereknél, de hasonló arányban igazak a drágábbakra is.

"Mert 1 jó anyagú bass, ugyanolyan jól kell h szóljon 5 és 4 húros verzióban is"

Jól szól a 4 húros is. Persze. Nem is mondtam, hogy egy 4 húros Foderának nincs hangkitartása, csak azt, hogy általánosságban igaz, hogy több és tömörebb faanyag kell ahhoz, hogy a H-húr is ugyanolyan karakterrel és hangerővel szólaljon meg mint a többi húr.

"(kínai verzióban már simán van ahol a 4 húr se szól rednesen, jó fa jól szól 126 húrral, rossz meg 1et is csk alig fog elvinni)"

Hát persze, de a gyártási koncepció múlik azon, hogy hány húros lesz a hangszer.

"(ergo az ESHben is szar PU volt)."

Az Eshben többtízezer forintos, márkás (mitöbb) az egyik világvezető, Kent Armstrong pickupok voltak. Csak négyhúrosba valók. Nem a pickuppal volt a baj, hanem a fajtájával.
0

Elküldve: 2010. április 12. - 22:49:55

na most akkor kínai gagyikról beszélgetünk, vagy nem? Mert 1 jó anyagú bass, ugyanolyan jól kell h szóljon 5 és 4 húros verzióban is. (kínai verzióban már simán van ahol a 4 húr se szól rednesen, jó fa jól szól 126 húrral, rossz meg 1et is csk alig fog elvinni)

Mint mondottam, biztos vannak olyan PUk is ahol számít, de menet mennyiségen és huzal vastagságon kívül eccerüen nincs nagyon mit állítani (ergo az ESHben is szar PU volt).
van PU-m ami railos soapbar, és megfelel 4 és 5 húros cuccra is csk érje át a hurtávot és jól szól (pedig még csk test nélkül próbáltam) szóval akkor most gagyiról beszéllünk vagy magasabb szintről? mert igy elég sok az összevisszaság abban amit mondtál.

(elnézést, nem személyeskedésnek szántam, csk unom h ilyenen vitáztok lekerül a hozzászólás ahol értelmes kérdés vót -és aki tudna válaszolni az se fog igy-, és még itt misztifikálsz is, ilyenkor néha bepöccenek)
0

Elküldve: 2010. április 12. - 22:23:20

Zolkow-val miért lehet normálisan vitázni, veletek meg képtelenség anélkül hogy valami személyeskedő szöveg ne lenne benne? No, mindegy :-)

"külön fák nőnek a vadonban olyan cimkével h 5húrosra való vagyok?"

Ez mondjuk jó volt :-D

A faanyag esetén nem minőségi hanem "mennyiségi" vagy ha úgy tetszik tömörségi különbségek vannak 4 és 5 húros basszusgitár alapanyagként való felhasználása között. Ahhoz, hogy a szubkontra H is ugyanolyan hangerővel szólaljon meg alapesetben ahhoz egyszerűen több faanyag kell hogy legyen a hangszerben. Próbáltad már azt a játékot, hogy kipróbálsz egy 4húrost és rögtön utána egy 5 húrost ugyanabból a fajtából? Szinte kivétel nélkül mindig azt fogod tapasztalni, hogy jobb a sustain az 5 húros esetén. Persze ezt nehéz tapasztalni ha az ember csak sorozatgyártott kínai hangszereket próbált eddig (nem feltétlenül rád gondolok), hiszen azoknak az 5 húrosoknak az szokott lenni a TIPIKUS HIBÁJA, hogy halkabb a H húr mint a többi. Aztán lecserélik az elektronikát aktívra, hogy adjon egy kis boostot a dolognak de így is HIÁBA. Na vajon miért van ez...?

Pickup az kb ugyanez. Az Esh céget gondolom nem kell bemutatni. Valamilyen hiba folytán néhány évig 4 húrosba való pickupot raktak a basszusgitárjaikba. Az enyém és Balázsé is ilyen volt. Ezért fogta és mindenki kicserélte benne a pickupot 5 húrosba valóra. Halkabban és kevesebb karakterrel szólt az összes Esh-ben a H húr. A pickupcsere megoldotta. Vajon miért van ez...? :-)
0

Elküldve: 2010. április 12. - 20:58:42

"Ezzel kapcsolatosan érdemes megjegyezni, hogy én már azt is hülyeségnek tartom amikor egy 4-húrost H-E-A-D-re hangolnak. Sem a faanyag sem a pickup nem alkalmas rá, nagyon fosul szoktak szólni az ilyen basszusgitárok. Tipikus 4 húros pickuppal, hogy szól egy szubkontra H?"

itt kezd vicces lenni a dolog, te most komolyan mit gondolsz az 5húrosokba belészarják (már elnézést) még a spanyolviaszt is? vagy külön fák nőnek a vadonban olyan cimkével h 5húrosra való vagyok? és te azt hiszed h a PU gyártók komolyan vacakolnak a +H húrral? (ja igen 1 vagy 2 vasmaaggal több van benne típustól függően, oké néha eljátszanak a tekercshuzallal...de ez se jellemző mindenre) hol vertek beléd ennyi mítoszt? OMG.
0

Elküldve: 2010. április 12. - 19:51:08

Persze lazább, de játéktechnikai jelentősége nincs ennek. Ugyanúgy kell pengetni a H-húrt is mint a G-húrt. A "nagyobb kilengés" témakör csak a szubkontra H alatti tartomány esetén jön számításba, de a H-nál még nem.

"egy kísérleti zene...ahol ennek a hangolásnak a létjogosultságát bizonyítja."

Továbbra sem értem, miért derül ki ebből a zenéből, hogy van létjogosultsága a H alá hangolt basszusgitárnak. Erőtlenül penget a kolléga 1-2 darab grooveot számonként, de ugye nagyobb probléma, hogy az egész zenekar pontossága sem jó. Összevissza játszanak. A pontatlanság meg szarul megírt szólamok még nem tesznek valamit kisérletező zenévé.

De visszatérve : Kérlek fejtsd ki bővebben, hogy miért bizonyítja ez a zene ennek a fajta hangolásnak a létjogosultságát, mert én nem hallok semmi ilyesmit. Persze lehet, hogy velem van baj. Előfordult már párszor, szóval nem zárom ki :-)

"ugyanolyan, mintha azt mondanád, a H húr felesleges"

A két dolog nem egyenrangú. H húrral még minden jobban szól (és nem csak a hangtartomány miatt) ami standard basszusgitározás kategóriába esik. H húr alatt meg sehogy sem szól semmi mert elvész a hangok karaktere a hangszer jellegéből adódóan. Talán ha építenének egy kifejezetten szub-basszusgitárt (faanyag és pickup is igazodna ehhez) arra például kiváncsi lennék, de egy sima basszusgitár lehangolásával ez a dolog nem érhető el.

Ezzel kapcsolatosan érdemes megjegyezni, hogy én már azt is hülyeségnek tartom amikor egy 4-húrost H-E-A-D-re hangolnak. Sem a faanyag sem a pickup nem alkalmas rá, nagyon fosul szoktak szólni az ilyen basszusgitárok. Tipikus 4 húros pickuppal, hogy szól egy szubkontra H?

És tipikus 5 húrossal, hogy szól egy F#? :-)

Ez a probléma mindig jelen van.

"F# húron a 10. bundon tudok normál E-t fogni, ez tök jó, nem?"

Hát itt ugye belemehetnénk abba, hogy ha szeretnél gyorsabb dolgokat játszani esetleg improvizálni meg egész-nyakas futamokat elhinteni itt-ott akkor, hogy befolyásolna téged ha innen-oda helyeznék át egy hangot a hangszereden de tulajdonképpen nem ez a lényeg. Lefogni persze, hogy le lehet a hangok nagy részét. A kérdés sosem ez volt. A kérdés az volt, hogy amit pluszban szeretne neked adni ez a fajta hangolás, annak mennyi értelme van?
0

Elküldve: 2010. április 12. - 11:21:38

kössz, ezt is.

a másik fajtával kapcs. meg még megvárom B véleményét. :) (márha előkerül)
0

Elküldve: 2010. április 12. - 10:33:34

4 húr: annak egyértelműen jobb, aki úgysem használná a mélyebb tartományt, mert nem akarja, nem tetszik neki, vagy a 4 húros hangja jobban tetszik neki, vagy a 4 húros keskeny nyakát szereti. itt nem jobb/rosszabb kérdésről beszélünk, hanem egyéni preferenciákról.
0

Elküldve: 2010. április 12. - 10:16:19

mégegy, ezt kerestem:
link

persze külföldi :(

még lehetőség esetleg, hogy veszel egy szubmély készletet, és hozzá 1-2 külön húrt, ugyanabból a típusból, már ha árulják külön. a juststring.com-on vannak egyesével is, néhány márkából.
meg Thomannon is.

néha komolyan azt kérdezem magamtól, hogy miért nem alapítok egy e-bay/külföldrőlrendelős boltot... :-/
0

Elküldve: 2010. április 12. - 09:29:24

ja: a F# húr pont arra adhat megoldást, ha valaki akar egy A-t fogni a H alatt, de NEM akar elhangolgatással vesződni.
mert annak a hangnak még egész gyakran van értelme.
0

Elküldve: 2010. április 12. - 09:22:54

nagyságrendileg ha a készletben a G húr mondjuk 20 kilóval húz, akkor a H úgy 15-tel. ez elég általános. tehát lazább :)

pont a Circle-K gyárt "kiegyenlített" készleteket is a "reguláris" mellé, ahol elég egyenletes a feszesség, de 45-ös G-hez mondjuk 142-es (vagy tudomisén) H tartozik.

Jauqo egyébként nem hangol el, egyszerűen 3 húrja van a normál E alatt. az egy kísérleti zene (elég megpróbáltatás nekem is hallgatni), ahol ennek a hangolásnak a létjogosultságát bizonyítja.
hogy számodra nem bizonyítja, az egy dolog, lehet hogy nekem sem, de amit mondasz, ugyanolyan, mintha azt mondanád, a H húr felesleges.
F# húron a 10. bundon tudok normál E-t fogni, ez tök jó, nem? mint mondtam, van ilyen húrom Warwickból, és már elvileg intéződik, hogy legyen a SITből is.
nem hinném, hogy tartósan fogom használni, de tudni akarom, milyen. az eredmény: én tudni fogom, te valószínűleg nem :)

a nagybőgőnek is volt egyébként egy oktávval mélyebb verziója, Wikipédián meg lehet nézni. talán 2 ha készült belőle. a sokhúros (mondjuk 7-től fölfele) ERB-k (magyar fordítás: hárfa) gyakori tartozéka a F# húr, már amennyire a 9 húros basszusgitároknál lehet gyakoriságról beszélni.
0

Elküldve: 2010. április 12. - 09:13:54

Arató húrok voltak talán, amiket Balázs szokott emlegetni (majd kijavít, ha nem). egy darab G húrom volt ilyen, az katasztrófa volt... az alapján soha többet :)
de nem akarok ebből általánosítani, mert rég volt, ki tudja, jól emlékszem-e, stb.
0

#18 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 25
  • HelységBudapest

Elküldve: 2010. április 10. - 18:11:44

egyébként a fórum kiirtása nem tudom mitől van... de ha jól számolom 5-6 aktívabb tag van, meg 2-3 aki néha beír valamit... pedig azokban a boldog békeidőkben xD xD xD de nem maradtunk sokan, de legalább vannak viták:D MUHAHAHAHA
nem kevés részem van bennük:P
0

#19 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 25
  • HelységBudapest

Elküldve: 2010. április 10. - 18:07:39

erről kb annyit tudok, hogy szoktak árulni dupla készleteket, hogy kapsz két garnitúrát 15-ért, aminek darabja 9... ilyeneket már láttam, de azok standard garnitúrák vtak
0

Elküldve: 2010. április 10. - 17:56:36

Istenem h még a húrokból is ilyet hoztok ki......
ozt csodáxunk h ki van halva a fórum :P

Zol, ezt észre se vettem, csk ez igy nem jó nem akarok 4+2őt ha lehet inkább komplett hatot (esetleg 5+1) meghát ezek a 4+2es megoldások is olyanok h ha már SITet vagy ROTOt vennék akkor többi húr is úgy venném, na most azért venni 2 szettet a maradék 2 húrral mit lehetne kezdeni mindig? (és még ha nem is tartom meg a cuccot, akkor is min 2szett kell 1 próbálgatni összerakásnál 2ik felrakni a kész cuccra)

Amúgy még vlki mondta h szokott csináltatni húrt -talán B.- azzal valakinek tapasztalata? menyibe fáj 1 igy készített cucc és tudnának ott F#-t csinálni? (na ez lenne az 5+1es verzió) esetleg vlmi árengedmény 1-2 komplett szett esetén szokott lenni?
Erről senkinek semmi tapasztalata? :)
0

Topik megosztása:

• 107 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó