Fretless
Elküldve: 2009. augusztus 18. - 21:05:04
Volt valaki Garbarek koncerten a Veszpremi Unnepi Jatekokon?
Yuri Daniel volt a bogos. Nem ertem, hogy lehet ilyen "gyonyoru, de kozben foldrenges" hangzast csinalni(??)
Nagyon meghato volt:)
Elküldve: 2009. február 06. - 04:22:41
és hála az istenek ezt már sikerült ELÉRNEM
Gyertek NÉZETEK SZÉT NÁLAM de csak akkor ha tényleg TÖBBRE VÁGYTOK !!!
EZ VALOBAN NEM VICC ÉS JÁTÉK én ebből élek és BASZOTT JÓ.......
link
Elküldve: 2009. január 02. - 20:10:44
Ha a hangszer egészét nézzük, igen kevés százaléka lesz, ami nem Esh. De nyugalom, senkit sem fogok megtéveszteni vele.
Elküldve: 2009. január 02. - 16:36:40
de gondolom akkor is jól jársz a hangszerrel, ha neves (=drága) hangszerésszel csináltatsz hozzá nyakat. azért érdekel, hogy hogy alakul a sorsa a cuccnak, meg hogy milyen lett, ha elkészül!
Elküldve: 2009. január 02. - 14:29:16
Elküldve: 2009. január 02. - 12:07:18
Elküldve: 2008. december 31. - 17:00:36
A logó védettségéhez annyit fűznék hozzá, hogy ha egyszer elérhetetlen az eredeti termék, magának a cégnek sincs belőle (sőt, a cég is töbször "megszűnt" azóta), akkor nem érdekel a védettség. Én mindent megtettem, hogy eredetit vehessek, de több mint fél éve sehol nem találtam, viszont nem azért vettem a testet (és a húrlábat), hogy egy "neck by xy" nyak legyen rajta.
Elküldve: 2008. december 31. - 15:04:34
én asszem az a legetikusabb ilyenkor, ha akár a normál ESH logó alá mondjuk piciben oda van írva, hogy "neck by XY", vagy bármilyen jelzés, ami biztosítja, hogy senkit ne lehessen megtéveszteni vele. a mikiegér rendben van, de ez egy védett logó, biztos hogy nem lehet csak úgy használni. még a fejforma is védett..
szerintem az így született produktum egy ESH test egy XY nyakkal, ami zseniális hangszer lehet, de nem mondanám rá, hogy egy-az-egyben Esh.
amiért nem vállalom el: főleg, mert nem csináltam még hathúros nyakat, és meglévő testhez nyakat készíteni mégnehezebb, mint csak úgy egy nyakat.
én ezt inkább meghagyom a hangszerészeknek, és így legalább a munkájukat sem veszem el. 5 vagy 10 év múlva lehet hogy máshogy válaszolnék, de most más terveim vannak..
Elküldve: 2008. december 26. - 23:32:02
Természetesen ha eladnám a hangszert, a vevőt tájékotatnám róla, hogy nem eredeti a nyak, csak másolat. Ha van esze, úgysem ez alapján dönt, hanem hang és játszhatóság alapján.
Elküldve: 2008. december 25. - 23:06:55
Bár ez felveti annak a kérdését, hogy ha valaki megveszi így, mint gyárit, aztán rájön hogy ez mégsem az, akkor az mennyire etikus...
A veterán autóknál pl. "mindent" cserélhetsz/újragyárthatsz, de az a kocsi ér többet amiben, minél több gyári alkatrész van.
Elküldve: 2008. december 25. - 21:53:52
Hanem egyszerűen nem piacképes. Látták a srácok, hogy mindenki modern hangú basszusgitárt vásárol, ezért elkezdtek próbálkozni ők is ezzel. Csak éppen ez valószínüleg egyidőben lehetett azzal amikor létrejött az a gyártási koncepció, hogy a Fender név mögé bújva, elkezdtek ólcsóbb szarabb anyagokat felhasználni. Szarból pedig nem lehet várat építeni.
Mindez persze úgy történt, hogy az ár inkább nőtt mint csökkent. Objektíve nem rossz basszusgitárok de az ár/érték arány nevetséges. Megjegyzem azt is, hogy számomra nagyon meglepő volt, de még egy olyan városban/piacon mint Toronto is kurvadrága a Fender.
Teljesen tiszta volt előttem a kép, amikor (egyébként tök véletlenül) egymás mellett volt az állványon egy USA Fender Jazz bass Deluxe anyámkínja, meg egy Michael Tobias basszusgitár. A Tobias profi cucc 100 ezer forint értékű kanadai dollár, míg a Fender ott is 350 ezer.
És akkor ez még mindig a boltban vásárlás téma. Használt hangszerek, ebay vagy webshop. Szinte bármivel jobban járok ilyen árak mellett.
Én sajnálom egyébként, hogy az a hangzás amit mindannyian szeretünk ilyen Jaco lemezeken meg ilyesmi, azt már sehol nem kapod meg egy mai Fender basszusgitártól, de legalább a gatyádat is kifizeted érte.
Elküldve: 2008. december 25. - 20:03:56
Érdekes tény, hogy sokan a sorozat gyártott Fenderek közül japán Fenderek minőségét tartják a legjobbnak, legkonzisztensebbnek. Ami japán Fender a kezemben volt, azoknál a kivitelezés minősége hibátlan volt. (lakkozás, bundozás, nyak, illesztések stb.)
Elküldve: 2008. december 25. - 19:51:49
Azért a Custom Shop-os, manufaktúrában gyártott korlátozott szériái a Fendernek biztos jók lehetnek...
Elküldve: 2008. december 25. - 17:54:33
Elküldve: 2008. december 25. - 08:23:14
- hasonló vagy ugyanolyan test forma, méretre is (pl. UltraVintage széria)
- ugyanolyan pu elhelyezési helyek, 70' vagy 60'
- a szériahangszereknél (Metro) a tipikus Fender kombinációk, '60: éger/rózsafa, '70: kőris/jávor
kivéve persze a Modern szériát és a custom USA modelleket ahol aztán azt kérsz, amit meg tudsz fizetni.
Én a Sadowskynál azt látom, hogy van (volt) egy jól megcsinált modell, a Fender JB, amit az eredeti gyár egyre gyengébb minőségben produkált, így Sadoék átvették a "fáklyát" és vitték tovább, finomítva, cizellálva, a keretek között fejlesztve, de mégiscsak ugyanazt az érzésvilágot képviselve. Ez remek dolog és a kompromisszummentes minőségi hozzáállás az ami előtt fejet hajtok.

Súgó