Startlap fórum:: Fretless - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 26 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Fretless

#41 Felhasználó nem aktív   bandibacsi 

• Új Tag
  • Pipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 8

Elküldve: 2008. december 24. - 09:16:29

Ez a klasszikus "nagyapám bicskája" eset:
Egyszer a nyelét kell cserélni, másszor a pengét, mégis a nagyapám bicskája.

De Xunak mégis igazat kell adjak, ugyanis nem egy előadónál mondják, hogy a hangszere egy (artist) sorozatmodel, csak éppen másik nyakkal, más elektronikával stb. Valamiért amíg ugyanaz a test, addig ugyanannak a gitárnak tartják, csavarozott nyak esetén.
0

• Csoport: Guests

Elküldve: 2008. december 24. - 09:11:54

Szerintem nincs igazad, PaiN. Jómagam két KSP-t használok, és mindkét esetben megbeszélés tárgya volt az is, hogy mit akarok ráíratni, vagy hogy akarok-e egyáltalán, pedig egy teljes hangszer, nem csak egy nyak. Az, hogy KSP-logó került rájuk, az én választásom, de kérhettem volna bármit, még a saját nevemet is, ha úgy tetszik, elvégre én vagyok a "kedves megrendelő". Ez így működik, nincs ebben semmi.
0

Elküldve: 2008. december 24. - 00:48:20

azért 1 reklám zene meg 1 nyak más tészta.... de ahogy érzed, ezexerint csk nkm wan más értékrendem.

Apudnak amúgy elmontad már h mennyire alulértékeled a munkáját? (érdekes h én még 1 profitól se hallottam h 1 fullnyak készítése aprómunka lenne...)

de legyen igazad nem tudok semmit, csk van 1 elképzelt értékrendem- :)
0

#44 Felhasználó nem aktív   Xu Bass 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 1

Elküldve: 2008. december 24. - 00:39:14

Ilyen apró munkáknál legfeljebb a hozzád hasonló kezdő olyan kivagyi, hogy mindenáron rá akarja rakni a saját logóját. Profi hangszerésznek ezer ilyen munkája van, nem foglalkozik vele, hogy mindegyiken rajta van-e a neve.

Ha tőlem megrendelnek valamilyen zenét, akkor megírom, kifizetik, és nem kapálózom, hogy a nevemet tüntessék fel (ahol az ilyesmi nem szokás). Megvették, övék, kész.
0

#45 Felhasználó nem aktív   Xu Bass 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2008. december 24. - 00:32:26

Fogalmad sincs semmiről.
0

Elküldve: 2008. december 23. - 23:26:28

mhm, szóval nálatok pénz beszél kutya meg ugat, ugye?.... szép kis világ ha még a zenét alkotó/jáccó emberek is igy gondolnak......

Szóval ha Sadowskyval csináltatnál nyakat, vele is rá iratnád h FENDER?

(és fére ne ércsetek, én is akinek eddig csináltam nyakat, még mickeymouset is csináltam volna rá -márha nem akciós áron csinálom a cuccost- de az h legalább a fej hátsórészére se biggyeszem oda a logóm/nevem/jelem akármit azt már "kicsit" tiszteletlenségnek tartom)
0

Elküldve: 2008. december 23. - 21:38:00

Én csak hallottam szólni Zolkow hangszerét a basszusgitártalálkozón. Komoly munka.
0

#48 Felhasználó nem aktív   Xu Bass 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2008. december 23. - 21:13:39

Miként előttem Pál megjegyezte, ha én fizetek, akkor az kerül a nyakra, amit én kérek, semmi más. Ha így valaki nem vállalja, akkor nem vele csináltatom, ennyi.
0

Elküldve: 2008. december 23. - 21:10:48

Nem kell ezen annyit vitatkozni....számtalan példa van rá, hogy hangszeren nyakat, hidat, testet stb. kell cserélni. szerintem teljesen belefér, hogy Balázs Esh logót akar rá, mert úgy teljes az összkép.

Azzal kapcsolatban pedig, hogy kinek a neve kerül rá a fejre vagy akárhova, csak azt tudom mondani, hogy ha a szakembert a megrendelő megfelelően megfizeti, akkor nem látom alapját annak, hogy más is a fejre kerüljön, mint amit a megrendelő kíván. Ha micimackó logót kér, akkor az megy rá.

Jah és ZolkoW nagyon nem sufnituning :-) Próbáltam több hangszerét, azok nagyon nagyon rendben voltak.
(és ha Barabás Tominak is megfeleltek a dolgai, akkor miről van szó? :-) )
0

Elküldve: 2008. december 23. - 20:53:38

Szerintem az ESH modified by az aki csinálta.....de 111 nem azt mondom h az esht nem lehet oda irni, de ha már nem engeded h asaját nevét/brandjét rá irja vlhová a gitárra/nyakra akkor az a minimum ha wlki kézbe fogja a hanxered és dicséri a nyakát, h sürün ismételgeted: "ez ám nem eredeti ez cusotm by XY"

amúgy tölgyet nem csk akartam, hanem haználtam is, csk nem volt elég a nyár a befejezésre....de ha kész majd kaptok hangmintát és lemond6od, addig vizont még mindig megkérnélek h ne determinálj semmit sehová.
0

#51 Felhasználó nem aktív   Xu Bass 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2008. december 23. - 20:47:18

Az, hogy tölgyet akartál használni, már eleve determinálta, hogy sufnimunkáról van szó.
0

#52 Felhasználó nem aktív   Xu Bass 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2008. december 23. - 20:46:26

Itt nem számít, hogy mennyire munkaigényes. Egy hangszer márkája nem változik meg attól, ha pickupot cserélsz rajta, vagy ha nyakat. Egy kocsié sem, ha kereket vagy motoralkatrészt.

Egy Esh basszusgitár házi nyakkal is Esh basszusgitár.
0

Elküldve: 2008. december 23. - 20:42:28

érdekes én a tölgykezdeményezés miatt 1ből sufnis lettem pedig én is raktam már öszze pár cuccost (szokványos anyagokból).... hát te tudod de azért te sem gondolod meg mindig h mit mondasz...
0

Elküldve: 2008. december 23. - 20:37:35

a nyak a bassgitár 1ik fő része, PUnélkül lehet jáccani a basson, még pl 1 hangolókulcs(azaz 1 húr nélkül is) sőt még 1 szárny nélkül is....de nyak nélkül NEM tudsz a basszusgitáron jáccani nem értem h mondhacc ekkora baromságot h 1 nyak csk 1 nyak amikor a dolgok rettentő nagy része múlik rajta.... főleg h apudtól is tudhatnád h a legmunkaigényesebb és legnehezebben elkészíthető része....
0

#55 Felhasználó nem aktív   Xu Bass 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2008. december 23. - 20:25:19

Sufnihangszernek azt neveztem mindig is, amit hozzá nem értő ember rakott össze. Tudtommal Zolkow már sok hangszert csinált, van tapasztalata. Ha mégsem, akkor bocs, megcsináltatom Bíró Ádámmal.

Sosem neveztem sufnihangszernek olyasmit, ha egy bizonyos testbe valaki új nyakat csináltat.
0

#56 Felhasználó nem aktív   Xu Bass 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2008. december 23. - 20:23:01

Ilyenkor derül ki, mennyire fingotok nincs arról, amiről beszélek, már akkor sem, amikor mondom, hát még amikor a saját szavaimat akarjátok ellenem fordítani.
0

#57 Felhasználó nem aktív   Xu Bass 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2008. december 23. - 20:22:11

Vennék rá Esh nyakat, csak nem lehet kapni. Hónapokig néztem az Ebayt, ismerősöm még az Esh cégnek is írt, és ott sem tudnak ilyen nyakat adni.

Nekem egy Esh basszusgitár kell. Mivel a teste, húrlábja megvan, és teljesen ugyanolyan pickupot is tudok bele venni, a házi nyak miatt nem lesz "nem Esh".

(Barabás Tomi is csináltatott már Esh feliratú utánzatnyakat eredeti testbe.)

Akkor érdemes valakinek a "nevéről" beszélni, amikor teljes hangszert csinál. Egy nyak csak egy nyak.
0

#58 Felhasználó nem aktív   Xu Bass 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2008. december 23. - 20:18:47

?
0

Elküldve: 2008. december 23. - 14:42:51

:) télleg vicces mekkorát tud fordulni néha világ ugye? :D
0

Elküldve: 2008. december 23. - 14:41:52

Már nem azér, de apuddal is rámásoltatnád h esh? nem bunkóság ez 1 picit? ha wlmit ő csinált az ő nevének lenne illő rajta lenni, mért csinájjon jó(esetleg szélső esetben rossz) reklámot 1 cégnek amikor annak semmi köze a cucchoz, hmm, oder nicht?
0

Topik megosztása:

• 26 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.