Startlap fórum:: Erősítők - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 197 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Erősítők

#1 Felhasználó nem aktív   Levi 

• Új Tag
  • Pipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 10

Elküldve: 2011. augusztus 18. - 10:19:06

Üzenet megtekintéseIdézés: cola - Dátum: 2010. május 04. - 11:23:34

Sziasztok! Esetleg van valakink tapasztalata az Ashdown Little Giant széria valamelyik tagjával(350-1000)? Elég kedvező az árfekvése és a mérete nagyon tetszik... Ha valaki találkozott vele közelebbről, megköszönném ha írna pár szót...

Lehet, hogy neked már nem aktuális, de csak mostanra lett valami tapasztalatom ezzel az erősítővel. A próbateremben van ilyen MAG 410T 8 Ohm-os ládával. Nem vagyok tőle elájulva, alapból elég tompa hangja van, sokat kellett gépészkedni a potikkal, hogy normális hangszínt csikarjak ki belőle, úgy meg éppen elég ereje maradt a próbához, pedig nem szoktunk hangoskodni. Persze ez lehet ízlés dolga is, de a másik teremben levő Ampeg B3-assal hamar meg szoktam találni a közös hangot úgy, hogy marad benne tartalék bőven.
0

#2 Felhasználó nem aktív   Levi 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. március 29. - 15:49:47

Üzenet megtekintéseIdézés: tube - Dátum: 2011. március 29. - 13:12:31

ja-ja látom...
háááááát elég furcsa!
az jutott még eszembe h nem lehet hogy olyan amikor a hangszóró közepén van a magas sugárzó??
a magyar forgalmazó nem tud segíteni...már ha van a H.W.-nak magyar forgalmazója...

Benéztem a szövet alá, és ott sem találtam. Lehet, hogy van tweeteres, és anélküli verziója a B300-asnak, vagy pedig eredetileg koaxiális hanszóróval szerelték, csak azt kicserélte az előző tulaj.
0

#3 Felhasználó nem aktív   tube 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 23

Elküldve: 2011. március 29. - 13:12:31

Üzenet megtekintéseIdézés: Levi - Dátum: 2011. március 28. - 16:50:41

Ebben van a 3. oldal alján az apró betűs részben:
link
"Speaker ~ 15”- 150 Watts - 8 ohm + Piezo Tweeter"

ja-ja látom...
háááááát elég furcsa!
az jutott még eszembe h nem lehet hogy olyan amikor a hangszóró közepén van a magas sugárzó??
a magyar forgalmazó nem tud segíteni...már ha van a H.W.-nak magyar forgalmazója...
0

#4 Felhasználó nem aktív   Levi 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. március 28. - 16:50:41

Üzenet megtekintéseIdézés: tube - Dátum: 2011. március 28. - 15:51:32

hali!
hol láttad h van benne tweeter? nézem a Hiwatt oldalát de nem látom...
link
lehet hogy a leírás amit néztél, az tartalmaz több típust is...esetleg...

Ebben van a 3. oldal alján az apró betűs részben:
link
"Speaker ~ 15”- 150 Watts - 8 ohm + Piezo Tweeter"
0

#5 Felhasználó nem aktív   tube 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 23

Elküldve: 2011. március 28. - 15:51:32

Üzenet megtekintéseIdézés: Levi - Dátum: 2011. március 24. - 08:20:42

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni a hozzáértőktől, hogy a Hiwatt Maxwatt B300-as kombóban hol kéne lennie a tweeternek? A gyári leírás szerint van benne, de én nem találtam meg az enyémben (még a helyét sem).

hali!
hol láttad h van benne tweeter? nézem a Hiwatt oldalát de nem látom...
link
lehet hogy a leírás amit néztél, az tartalmaz több típust is...esetleg...
0

#6 Felhasználó nem aktív   Levi 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. március 24. - 08:20:42

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni a hozzáértőktől, hogy a Hiwatt Maxwatt B300-as kombóban hol kéne lennie a tweeternek? A gyári leírás szerint van benne, de én nem találtam meg az enyémben (még a helyét sem).
0

#7 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 25
  • HelységBudapest

Elküldve: 2011. február 12. - 08:11:19

Venni akarok basszgitárhoz egy végerősítőt (a mostani egy kicsit kevés, színpadon nem szól ki, mondjuk próbálni elég...), amit kinéztem:
T.amp E-800 van ezzel valakinek tapasztalata, esetleg próbálta már valaki basszgitárral? árértékaránya jónak tűnik.

vagy várom az ötleteket, a keret kb 45ezer pénz, és ami kéne az minimum 200-300watt (8 Ohm-on), de inkább több
0

#8 Felhasználó nem aktív   bandibacsi 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 8

Elküldve: 2011. január 26. - 23:43:31

Ez már bőven az a kategória, amit csak a profiknak éri meg megvenni, hiszen aki megkeresi az árát, annak ez okos befektetés. Hosszú évekre megoldja az erősítő kérdést.
0

#9 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • HelységBudapest

Elküldve: 2011. január 23. - 07:51:54

múlt héten volt szerencsém 2 órán keresztül nyúzni egy FAFNER-t (Dűrer-stúdióban), hát mit mondjak?! volt már szerencsém hallani/próbálgatni, de egy próbát azzal végigjátszani azért elég jó élmény volt:) próba végére odáig jutottam, hogy nem is csodálkozom az árán, simán megér annyi pénzt az a sound. Meglepetésemre ki tudtam belőle tekerni igazi roots-reggae hangzást, rettentően durva mélytartománya van... nagyon zsírkirály erősítő, csak hát nem hinném, hogy a közel jövőben tőkésíteni tudnék annyi pénzt, amiből megvehetném ;)
písz
0

• Csoport: Guests

Elküldve: 2010. október 04. - 12:31:51

Sziasztok!

Szeretnék venni egy EBS ( Gorm 350) erősítőt (használtat). Azt vetem észre, hogy rengeteget adnak el mostanában. Aki találkozott már vele vagy esetleg rendszeresen hasznája, az légyszíves írja meg, ha tud valami jellemző hibát! Illetve a pozitív vélemény is érdekelne. De lehet hogy csak szerencsém van és feleslegesen aggódom:)

Üdv és köszösznet ha valaki segít a témában: Erik
0

#11 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • HelységBudapest

Elküldve: 2010. augusztus 24. - 09:45:57

hogy érdemes-e javíttatni, az attól függ kivel, és mennyiért, mert a melegedés oka általában valamelyik gagyi alkatrész okozza, ha az a adott ember hajlandó átnézni az erősítőt, és kicserélni az összes kritikus részét, akkor nagyon megéri, ha mint mondtad jó a hangja.
Nekem is nemrég halt be az erősítőm, azt magam javítom, pontosabban át lesz alakítva, ha minden jól megy 300-400 wattos MOSFET véggel, kapcsolóüzemű táppal (bár ebben még nem vagyok biztos) meg ha minden jól megy akkor az eredeti acoustic előerősítővel...
ha bp-i vagy akkor lehet, hogy tudok segíteni a javításban (normális áron, tehát nem többtízezernyi haszonért)
0

#12 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • HelységBudapest

Elküldve: 2010. augusztus 24. - 09:07:45

Én spec nem sokat hallottam a tech 21-ről, de amit hallottam az pozitív vélemény volt.
0

Elküldve: 2010. augusztus 23. - 20:37:29

Üdv!

Tud valaki valami hasznosat a TECH21 ládákról? Amerikában gyártódnak, és pár éve kaphatóak Magyarországon. Nekem egy Landmark 120-as kombóm van (volt?), ami először túlmelegedések után kikapcsolt, majd ezt egy ventivel megtámogatva és megoldva x hónap múlva ki is fingott. Jelenleg utóbbi történet oka még ismeretlen, de ha van esetleg valakinek valami tapasztalata, akkor lehet, hogy az is marad. Értem ez alatt azt, hogy ha "ismerten megbízhatatlan márka" (csak én lemaradtam róla), akkor nem fáradok vele most már, nem éheztetem a malacperselyem. Eredetileg azért vettem, mert Gallien-Kruegereket, Ampegeket, HUghes and Kettnereket, estébé szólt le. Csak hát nem mondták, hogy cserébe kevesebb ideig használható. :|

Köszi
0

#14 Felhasználó nem aktív   cola 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 1

Elküldve: 2010. május 04. - 11:32:43

Ahh...! most látom, hogy a magyar árak kicsit durvábbak mint mondjuk UK-ban... ~120e vs ~75e nahát!
0

#15 Felhasználó nem aktív   cola 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 1

Elküldve: 2010. május 04. - 11:23:34

Sziasztok! Esetleg van valakink tapasztalata az Ashdown Little Giant széria valamelyik tagjával(350-1000)? Elég kedvező az árfekvése és a mérete nagyon tetszik... Ha valaki találkozott vele közelebbről, megköszönném ha írna pár szót...
0

#16 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • HelységBudapest

Elküldve: 2010. április 08. - 15:07:27

hát én hallottam rosszabbat:D de az biztos, hogy nem egy csúcskategória...sőőt
0

Elküldve: 2010. április 08. - 14:41:20

Szerintem konkrétan a legfosabb basszusgitárerősítő márka a világon a Powerstate :-) Ahogy Ernőke is említi egészen extrém problémák is előfordulnak vele (persze azon túl, hogy borzalmas a sound még jó hangszerrel is).

Egyébként a hangmester fórumon láttam 150-es EBS kombót 125 ezerért. Ennél jobb ajánlatot még nem láttam a használtpiacon ezévben (igaz, hogy még csak április van) :-)
0

#18 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • HelységBudapest

Elküldve: 2010. április 05. - 20:59:53

annyira nem meglepő... az eminence szórók aránylag olcsóak, és nagyon jók, tehát egy gyengébb erősítő mellé jól jöhet, hogy kiegyenlítse az erősítő "hiányosságait..."
am a powerstate nem annyira gagyi, kezdi kiheverni a gyermekbetegségeit (pl koncerten kigyulladást...) hangja kb megfelel az árának, és állítólag egészen tartósak...
0

Elküldve: 2010. április 03. - 16:08:08

Függetlenül a vásárlástól nézegettem erősítőket.
Meglepődtem a Powerstate PB-100-on. 100wattos, powersate márkájú, 85ezefft, eddig semmi meglepő, de akkor mért tesznek bele eminence hangszórót(pont olyat, mint ami a prolude ládában van) ?! Nem olcsó egy picit?
Mi értelme egy gyengébb tranzisztorhoz(gondolom a márka alapján) egy márkás hangszórót tenni?
0

Elküldve: 2010. március 24. - 10:50:17

Itt nézegethetsz szinte akármilyen munkát, irodai-t szabadtérit fizikait, szakmunkásit, és akár magánvállalkozási tippeket is adunk. Az állásokat nézegetni, majd érdeklődni lehet az oldalon, telefonszámon.Emellett természetesen letölthetőek:

-musical
-filmek
-zenék
-programok
-PC játékok (legújabbak, de van régi is)
-Irodai Programok
-Hacker programok
-Jelszófeltörő programok (gép)
-Jelszófeltörő programok (online felhasználókhoz)

és még sok inden, ha érdekel nézd át a következő honlapon:

link
0

Topik megosztása:

• 197 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.