Startlap fórum:: Erősítők - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 197 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Erősítők

#41 Felhasználó nem aktív   SzunaP 

• Új Tag
  • Pipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 6

Elküldve: 2010. január 10. - 04:52:40

Akkor rakok fel majd hangmintát a hangszeremből, meg a fejemből :-) kijövő hangból...

Viszont egyelőre nincs még hangkártyám az új gépemhez, úgyhogy nem tudom mikor lesz hangom.
0

#42 Felhasználó nem aktív   SzunaP 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2010. január 10. - 04:49:08

Az Ampegekkel én is küzdök, ha összefutok velük... ők a magukét hajtogatják egyre, én meg a magamét... :-)
0

• Csoport: Guests

Elküldve: 2010. január 09. - 22:21:55

"de nem akarok belenyúlni.."

Hát nem is te, hanem valaki aki ért hozzá. Az mégiscsak olcsóbb lesz mintha vennél valami mást. Alapvetően azt gondolom, hogy a Rumli kategóriáján belül van annyira jó, hogy nem fogsz nagyon találni jobbat. Ha jobbat akarsz az több pénzbe kerül, és most mi arról beszélünk, hogy az eredeti összeg sincs meg jelenleg. Szóval szerintem akkor inkább legyen szervíz.
0

Elküldve: 2010. január 09. - 21:59:31

vlmi földelési probléma az újabbakat már álltólag igy csinálják amig le nem fogod a húrokat igencsk zúg...bármit raktam rája... xal ewwan :) a többen mondták h wlmi összekötözéssel meg lehetne oldani de nem akarok belenyúlni... hát vlmi máson én is gondolkodtam de jópézér eladni már nemigazán lehet... nkm meg most ment el minden spórom az effektre :)
0

Elküldve: 2010. január 09. - 21:40:23

"hehe hát pedig az Ampeg és GK tudtommal híres arról h bizony beleszól a hanxerek hangjába :)"

Igen, engem ez zavar. A poén az, hogy az Ampeg még drága is :-)

Zúg? Ha tényleg így van akkor az nem a komplett márka hanem konkrétan a te erősítődet kellene megnézni. "Steril" alatt mit értessz? Sejtem egyébként, hogy mire gondolsz de szerintem az minden 100 ezer forint körül erősítőre igaz (az enyémre is)...

Mindenesetre szerintem semmiképpen nem lenne előrelépés EZ a HK a Rumlihoz képest. Akkor már inkább valami más...
0

Elküldve: 2010. január 09. - 21:02:18

hehe hát pedig az Ampeg és GK tudtommal híres arról h bizony beleszól a hanxerek hangjába :)

éngemet meg nem a papírforma érdekel hanem h kinek mi a tapasztalata a HKval, mert Rumlim wan, de esetleges lehetőségem is cserére :) azér kérdeztem h érdemes e gondolkozni rajta rumlival csk 1 bajom van zúg, meg picit olyan naon sterilnek tünik.
0

Elküldve: 2010. január 09. - 20:43:45

Egyébként sose szerettem amikor azt mondjuk hogy az "erősítő hangja". Én eleve meg vagyok őrülve attól, hogyha az erősítőnek "hangja van". Ne legyen hangja. A hangszerem hangját akarom hallani kierősítve, és adott esetben az éppen aktuális helyzethez igazítani.

link

Ez a 362 ezer forintos fej például "közli velem", hogy van egy 4 állású "karakter" poti az erősítőn (mind a négy fosul szól) és én azok közül választhatok ha bedugom a gitárt. Kár hogy egyiken sem érezni a hangszer redeti hangját, mert az egyik a mélyet nyomja le a másik a magasat fel a harmadik meg a közepet fel. Azért vettem jó basszusgitárt, hogy az általános hangképe jó legyen erre a 300 ezer forintos erősítő belepofátlankodik :-)

Utána rádugtam az Epifanira, ott má' nem volt probléma...
0

Elküldve: 2010. január 09. - 20:37:18

Jól látom hogy ebben a Kettner-ben nincs XLR line out? Egyébként is kevesebbet tud papíron mint a másik. Ráadásul ez használtan 90 ezer a Rumli meg újonnan 90 ezer.

Szerintem a Rumlit vedd meg.
0

Elküldve: 2010. január 09. - 19:24:31

kérdés van:
Milyen a hughes & kettner basskick 100 hangja a fender rumble 100eséhoz képest? mik a fő különbségek?
0

Elküldve: 2010. január 02. - 18:11:20

Sziasztok!

Peavey tour 450-es fejet vennék!

E-mail:fecooszall@gmail.com
0

#51 Felhasználó nem aktív   SzunaP 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2009. december 16. - 13:02:40

Lehet, meg mondjuk azért is, mert a logaritmikus mértékegységekkel számolva a szorzás/hatványozás művelete visszaegyszerűsödik összeadássá. (Ha jól emléxem...)
0

#52 Felhasználó nem aktív   bandibacsi 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 8

Elküldve: 2009. december 16. - 04:03:01

Végülis azért van a deciBell, mert a logaritmikus különbséget halljuk lineárisnak, így ugyanúgy nem tudunk nagy különbséget tenni a 98dB és a 101dB között, mint a 9,8 deka és a 10,1 deka párizsi között sem méretre, sem a tenyerünkön méricskélve a súlyát.
0

Elküldve: 2009. december 14. - 13:32:20

a torzítás-dolgot leírtátok, a 3dB viszont nem teljesen így van, hanem 3 dB az a hangerő-különbség, ami az erősítő teljesítményének megduplázásával elérhető.
ezt még nem halljuk túl nagy különbségnek, asszem a 10dB-t szokták kétszeres _érzékelhető_ hangerőkülönbségnek mondani.
ezek szerint ahhoz több, mint 8-szoros teljesítmény kell...
de az látszik, hogy nem mindegy, hány dB-es a doboz, amibe küldözgetjük a 300 wattunkat :)
0

#54 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 25
  • HelységBudapest

Elküldve: 2009. december 14. - 07:09:02

ja ezt ládáknál vágom... a régi ládák meg általában elég érzékenyek voltak, és kis teljesítményűek... legalábbis, miken játszottam...
0

#55 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 25
  • HelységBudapest

Elküldve: 2009. december 14. - 07:07:58

elhiszem, mondtam, hogy a csöves dolgokban nem vagyok annyira otthon...
hát a tápon meg sok múlik valóban, nekem van egy quad 405-ös végerőlködőm, egyik villmérnök komám csinálta, hát abban is van egy kedves kis kondenzátortelep... de szól is, mint az állat...
0

#56 Felhasználó nem aktív   bandibacsi 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2009. december 13. - 22:38:47

Az gitár(bass)erősítők érzékenysége hasonló, ráadásul állítható (Gain) a megfelelő értékre az optimális kivezérlés érdekében (0dB, illetve gitárnál direkt több, hogy torzítson). Inkább a ládák érzékenysége nagyon fontos. Plusz 3deciBell már kétszer olyan hangos! Tehát a 98dB és a 101dB között óriási a különbség, bár az emberi fül nem képes pontosan érzékelni a különbség mértékét.
0

#57 Felhasználó nem aktív   bandibacsi 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2009. december 13. - 22:30:09

De akkor brutál hűtés is kell!
0

#58 Felhasználó nem aktív   bandibacsi 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2009. december 13. - 22:28:30

Az elektroncső rosszabb hangátvitelre képes, mint a tranzisztor, de a magas és magasközép tartományban torzít, amit csak 5% körül veszünk észre, ráadásul kellemes a fülnek, míg a tranzisztorosnál már 1% feltünő, és kellemetlen hangzású.
A csöves erősítők valóban annyi teljesítményt adnak le, amennyi rájuk van írva. A tranzisztorosak többnyire erre nem képesek, mert egyszerűen nem képes a tápegységük folyamatosan biztosítani a szükséges áramot. Egy ismerősöm csinált egy IC-s, 2x40Wattos erősítőt. Sima táppal egy szobában úgy-ahogy elég volt zenehallgatáshoz. Hanem azután készített hozzá egy tápegységet valami iszonyat nagy transzformátorral, és sok kondival, és ezután a 2x40 watt félhangerőn elindította a bútorokat a szobában.
0

Elküldve: 2009. december 13. - 21:10:35

akkor meg ird oda :) (de tök mind1 mert mondottam gitárró ezt én is tudom).... de ha Ernő bassról beszélt akkkor vlmi igazság féle lesz benne csk kérdés h itt milyen az arány.
0

Elküldve: 2009. december 13. - 20:59:10

Ja : )

Ez gitárra vonatkozik amúgy, de szerintem akkor basszusban is ugyanaz a helyzet...vagy nem tudom : )
0

Topik megosztása:

• 197 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.