Startlap fórum:: Tanulunk a hibáinkból? - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 6 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Tanulunk a hibáinkból?

• Csoport: Guests

Elküldve: 2006. október 12. - 18:01:49

Hát igen nehéz az élet:)
Nekem is sokszor borult a kép,de lehet,hogy amilyen tapasztalatokat szerzünk,és ahogy megéljuk azt,az hozza ki belőlünk az új tulajdonságokat?
Van egy ember akit nagyon nem szeretsz.Próbáltad már megérteni őt,vagy elfogadni?A gyűlölet elvakitja az embereket,és nem szeretjük egymást.De az még rosszabb ha lenézzük a másikat.
0

Elküldve: 2006. október 10. - 21:19:40

Kb igy szólhat, de nem lehet mindig általánosítani.
Utódjaink nemzése , tanítása, magunk szellemi tisztulása..
Ezen kivül alkalmi feladatok elvégzése. Néha ez a fizikai képességeinket meghaladhatja, olyankor megkaphatjuk hozzá a rendkivüli képességet is átmenetileg.
0

Elküldve: 2006. október 09. - 19:21:48

Szép gondolat, csak nehéz kivitelezni. :) Mikor már azt hiszem, hogy ismerem magam, mindig előbukkan egy új tulajdonságom és borul az egész kép. :))
0

Elküldve: 2006. október 09. - 19:19:54

Igen, én is ilyesformán vagyok ezzel. Leginkább egyébként akkor nem mondok igazat, amikor nem akarom megbántani azt, akivel szemben alkalmazom. Ugyanis ha azt mondanám, amit gondolok, akkor vérig sérteném nagy valószínűséggel. Ez a viccesen mondom dolog is működik néha, de mindig nem lehet.
0

Elküldve: 2006. október 09. - 19:19:38

A válasz szerintem azért vagyunk itt a földön,hogy megismerjük magunkat,tanuljunk hibáinkból,megszerezzük a tudást és továbadjuk.És átéljünk dolgokat és megtanuljunk szeretni,mert az a legfontosabb:)
Te hogy gondolod ezt?
0

Elküldve: 2006. október 09. - 19:11:09

Csak azért hitetlenkedem,meg értetlenkedem,mert nagyon kevés embert ismerek aki mindig igazat mond.Lehet,hogy kevés embert ismerek,vagy nemjó helyen keresgélek?Hát igen én magamnak és másnak azért füllentek,mert azt hiszem így könnyebb,de rájöttem,hogy a lelkiismeretemet nem csaphatom be.Az a baj,hogy mostmár megmondom ami a szivemet nyomja,azt se bánom ha valaki ezért nem szeret,ez van.Sokszor viccesen mondom meg,de ezt még tanulnom kell,hogy ne bántsak másokat.
Csak gratulálni tudok és sok sikert ahhoz,hogy mindig igazat mondj.
0

Elküldve: 2006. október 08. - 19:24:11

Ez a kérdés sokszor és sokmindenkiben felmerül,, és vmi marha nagy okosságot szeretne hallani mindenki.
Lehet, hogy vmi egészen egyszerű a válasz??
0

Elküldve: 2006. október 08. - 19:13:20

A fogalommal van bajom, ezzel vérig lehet /-ett/ sérteni vkit. Mostanában sajna a médiákban min.100X hallani naponta, minden következmény nélkül.
Mit tegyek?
Akkor sem tetszik.
Régebben ezért kesztyű akció járt, és a segédek már tárgyaltak is.
Az egyéb variációk ugyan azt jelentik, de talán árnyaltabb, szalonképesebb a kifejezés.
Na nem kell annyira odafigyelni erre nyügre.
0

Elküldve: 2006. október 08. - 19:05:23

Alapból az egyik legnagyobb sértésnek veszem.
Ezt igy tanultam Őseimtől..
Magamnak?- miért kéne?
Annyit tán megérdemlek magamtól, hogy őszinte legyek.
Te nem így vagy vele?

Vagy ez segít áthidalni vmit?
0

Elküldve: 2006. október 08. - 17:54:24

"Halgass és figyelj,mit üzen a szived!Ki vagy?Mi a z életed értelme?Mi a lényednek a belső igazsága?amihez hűségesnek kell lenned.Ha erre akár csak egy sejtelem formában rátalálsz,azonnal megváltozik a viszonyod m
inden emberrel.Ismerd meg magad,s légy hű ahhoz akit megismertél."
0

Elküldve: 2006. október 08. - 17:50:37

link
0

Elküldve: 2006. október 08. - 17:49:06

Mi a feladatod a földön?
Az embert nem pusztán a külső,biológiai körülmények terelik a megvalósulás felé,hanem a szellemi igyekezete is.Az értelme,a gondolatai,az érzelmei és az akarata.
Ezt isMüller péter írta:
0

Elküldve: 2006. október 08. - 11:10:36

Igen, lehetséges, hogy erre utal. Igazából ezt a gondolatot nem vitte tovább a könyvben. Talán neki annyira természetes, hogy nem tartja fontosnak kifejteni.
Viszont tegnap olvastam megint egy számomra érdekes mondatot:
"Találkoztam hindu gurukkal. Tisztességes, bölcs gurukkal, akik sok mindenre megtanítottak. Csak egyre nem: hogy ki vagyok én, és mi a feladatom a Földön. Más kérdésem pedig sohasem volt."
Nekem is pont ez a gondom, ezt szeretném kideríteni. Furcsa, hogy még ő sem tudja. Pedig az alapján, amit csinál, nagyon úgy tűnik.
0

Elküldve: 2006. október 08. - 11:01:16

Sokat gondolkodtam rajta, hogy mi bajod a hazugság szóval. Nem értem. Ez csak egy szó, betűk halmaza. Nem lehet vele gond. Magával a fogalommal már igen, de azt meg nevezhetjük akárminek is, akkor is ugyanazt jelenti. Vagy ugyanígy nem írod le az "igazság elferdítése, füllentés, nem mond igazat, lódít" szavakat sem?
0

Elküldve: 2006. október 07. - 23:12:41

Szivesen!
Alapból vagy ilyen?És magadnak sem szoktál?
Nem tudom mért nem tudok aludni,lehet,hogy a telihold miatt van.Sokat gondolkozom azon milyen is vagy te valójában.Nem mintha nem lenne más dolgom:)
0

Elküldve: 2006. október 07. - 10:09:34

köszi, megjött.
A a haz..gtól írtózás nem csalódás következménye, nálam legalábbis- ez alapból van.
0

Elküldve: 2006. október 06. - 19:30:34

Lehet ,hogy csak az anyai ösztön érezte meg,de azért én még küldök neked egy kis szeretetet.A haz...szót csak azért írtam,hogy provokáljalak bocsika.Aki sokat csalódik az életben az emberekben,avilágban,vagy a szerelmében az irtózik a haz..ságtól?
0

Elküldve: 2006. október 06. - 17:59:35

Hogyne, nagy szükségem van rá.. de hálIstennek, meg kapom.
Miért h....?
Ettől a szótól írtózom, hallani sem szeretem, bár a mai világban ezt már névelőként, meg kötőszónak használják..
0

Elküldve: 2006. október 06. - 15:54:16

Nem tudom mért van olyan érzésem,hogy szeretetre van szükséged és védelemre?Lehet,hogy tévedek?Kérlek ha lehet tudnál nekem őszintén válaszolni,vagy könnyebb hazudni?
0

Elküldve: 2006. október 06. - 07:38:30

asszem igen.
0

Topik megosztása:

• 6 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5