Szia Natko!Az általad említett kutatónak valóban jó ötletei vannak?A megvalósítás akadályát jelentő anyagi preobléma mekkora?
Oldal 1 / 1
Örökmozgó lehetséges-e. energiamegmaradás törvénye
Elküldve: 2005. november 01. - 09:19:41
A téma általam is ismert kutatója Sőrés CSaba, akinek telefonszáma: 06305382547 érdemes vele felvenni a kapcsolatot, igaz a fővárostól 300 km-re lakik de rengeteg jó ötlete van, amit sajnos anyagi oko miatt képtelen kamatoztatni. Üdv: nati
Elküldve: 2005. október 16. - 16:03:28
Üdv. mindenkinek!
Szivesen foglalkozom a témával, azonban sokan azzal zárják be e témakört, hogy ilyen eszközt nem lehet építeni a fenti törvény miatt. Szerintem lehet, az elméletem a következő:
Igazából nem is örökmozgó a berendezés, csak egyszerűen kicsapolja a természetből/univerzumból/akárhonnan az energiát, hiszen mivel az univerzum végtelen, ezért az energia mennyisége is az kell hogy legyen. Ily módon nem tud sérülni az energiamegmaradás törvénye ilyen szerkezettel, ha egyáltalán van értelme beszélni a fenti nézőpontból a törvényről. (végtelen-végtelen=végtelen) :)
Rengeteg olyan "folyamat" létezik, ahol kevesebb befektetéssel több energiát nyerünk. Pl. vágj ki egy fát, majd tüzeld el :)
Most sokan azzal fognak jönni, hogy igen, de a fának meg kell nőnie stb.
De ha az univerzum végtelen, végtelen sok fa, szén, hidrogén stb. adott, csak el kell érni.
Innentől fogva már csak kivitelezés kérdése az egész.
Várom a véleményeket!
Szivesen foglalkozom a témával, azonban sokan azzal zárják be e témakört, hogy ilyen eszközt nem lehet építeni a fenti törvény miatt. Szerintem lehet, az elméletem a következő:
Igazából nem is örökmozgó a berendezés, csak egyszerűen kicsapolja a természetből/univerzumból/akárhonnan az energiát, hiszen mivel az univerzum végtelen, ezért az energia mennyisége is az kell hogy legyen. Ily módon nem tud sérülni az energiamegmaradás törvénye ilyen szerkezettel, ha egyáltalán van értelme beszélni a fenti nézőpontból a törvényről. (végtelen-végtelen=végtelen) :)
Rengeteg olyan "folyamat" létezik, ahol kevesebb befektetéssel több energiát nyerünk. Pl. vágj ki egy fát, majd tüzeld el :)
Most sokan azzal fognak jönni, hogy igen, de a fának meg kell nőnie stb.
De ha az univerzum végtelen, végtelen sok fa, szén, hidrogén stb. adott, csak el kell érni.
Innentől fogva már csak kivitelezés kérdése az egész.
Várom a véleményeket!
Topik megosztása:
Oldal 1 / 1

Súgó