floridai magyarok
Elküldve: 2012. március 06. - 09:23:42
Szeretnék képet kapni arról, milyen az élet Floridában?!
A férjem munkája révén 1-2 évre mehetne Boca Raton-ba, és mivel ez hosszú idő, menne a család is. Van két kislányunk 5 és 3 évesek.
Az érdekelne, hogy ez milyen környék? Milyen a közbiztonság? Milyen az élet két kis gyerekkel? Ovis tapasztaltok, orvosi ellátás... bármilyen információnak örülnék. Milyenek az emberek, milyen az időjárás...
Vannak "hivatalos" leírások, de én jobban szeretnék első kézből kapott, saját tapasztalatokat!
Elég nagy bennem a félsz, és a nyelvet sem beszélem...
Köszönök minden hozzászólást akár pozitív akár negatív!
Üdv!
Elküldve: 2012. február 16. - 11:10:29
Idézés: greenamerica - Dátum: 2012. február 16. - 03:23:09
Elküldve: 2012. február 16. - 03:23:09
Idézés: mazsika60 - Dátum: 2012. február 08. - 15:49:20
Elküldve: 2012. február 08. - 15:49:20
Idézés: greenamerica - Dátum: 2012. február 08. - 00:37:23
link
Elküldve: 2012. február 08. - 00:37:23
link
Idézés: mazsika60 - Dátum: 2011. december 27. - 20:57:11
Mi a te történeted?
Elküldve: 2011. december 27. - 20:57:11
Idézés: greenamerica - Dátum: 2011. december 27. - 17:10:42
Inkább valami más piszkál
Mi a te történeted?
Elküldve: 2011. december 27. - 17:10:42
Idézés: mazsika60 - Dátum: 2011. december 21. - 11:00:43
Azert piszkalja a fantaziad ne tagadd :-) ha mar a tema gondolata felmerult a fejedben annak oka van, nincs abba semmi gond ha kitapogatod az utat,egyre rosszabb a helyzet itt, nemreg be kelett fogadnom egy magyar lanyt aki az utcara kerult,es egyre tobb uj hajlektalant latok amerre csak megyek.talan meg egyszer ujra visszajon a nagy amerikai elet! Udv!
Elküldve: 2011. december 21. - 11:00:43
Idézés: greenamerica - Dátum: 2011. december 16. - 19:47:17
Írtam, hogy NEM AKAROK AMERIKÁBA menni! Gondolom ez elkerülte a figyelmed. Szerinted nem olvashatom és írhatok a fórumba anélkül, hogy én Amerikába szeretnék menni? Tényleg ne haragudj, de ha valaki azt hiszi, hogy én csak azért írtam ebbe a fórumba, pláne azt, hogy nem szeretnék menni, de kíváncsi vagyok a véleményetekre című hozzászólást, annak nem sok sütnivalója van.
Elküldve: 2011. december 16. - 19:47:17
Idézés: mazsika60 - Dátum: 2011. december 16. - 09:33:44
Ha logikusan végig gondolom, akkor semmi esélyét nem látom, hogy én Amerikában dolgozzam, és úgy gondolom, hogy az ismerőseimnek sincs meg rá az esélyük, de mégis vakon bíznak benne, hogy ott jobb lesz.
Itthon is elég nehéz munkát találni, akár több diplomával is, nem hogy kint. Csak ezért gondoltam, hogy megkérdezem, hogy nektek mi a tapasztalatotok, ti hogy kezdtétek, van e valaki aki megbánta és hasonlók
Gondolom azert tajekozodsz mert amerikaba szeretnel jonni kulomben nem olvasnad a forumot.Amerikaba mindenki el szeretne jutni,ami valakinek bejon, valakinek nem. akinek bejon az azt mondja jo amerika aki hulye es nem er el semmit az azt mondja majd hogy nem jo es hazamegy.Akinek van esze az boldogul barhol, akinek meg nincs az mehet akarhova..........
Elküldve: 2011. december 16. - 09:33:44
Ha logikusan végig gondolom, akkor semmi esélyét nem látom, hogy én Amerikában dolgozzam, és úgy gondolom, hogy az ismerőseimnek sincs meg rá az esélyük, de mégis vakon bíznak benne, hogy ott jobb lesz.
Itthon is elég nehéz munkát találni, akár több diplomával is, nem hogy kint. Csak ezért gondoltam, hogy megkérdezem, hogy nektek mi a tapasztalatotok, ti hogy kezdtétek, van e valaki aki megbánta és hasonlók
Elküldve: 2011. december 16. - 03:17:34
Elküldve: 2011. december 15. - 12:07:32
Viszont gondolkozunk, hogy hazamegyünk a nyáron. Ez az autókölcsönzés nem is butaság, úgyhogy akkor mi is az Avalon-t választjuk.
ez a webhely címe: www.avalon-rent.hu ?
Elküldve: 2011. december 14. - 11:20:10
A kérdésem az lenne, hogy Amerikában tényleg "kolbászból van a kerítés"
Megmondom miért lennék erre annyira kíváncsi. Én Magyarországon élek, és egyre több ismerősömtől hallom, hogy ki megy külföldre dolgozni mert itt nem lehet megélni. Ilyenkor mindig megkérdezem tőlük, hogy ez jó és mi a terved? A válasz általában a nagy semmi, vagy az, hogy külföldön jobb, mint itthon.
Nekem itthon van állásom, megkapom a fizetésem időben, bár a gazdasági válság kirobbanásakor nálunk is nagyon sok embert elküldtek és rettegtem, hogy köztük leszek. Két éve nem kapok fizetés emelést, sőt pár csökkentésen túl vagyok. Fiatal vagyok, és a párommal élek együtt albérletben. Saját lakás és gyerek gondolata egyre távolabb kerül, de bízom benne, hogy nem hiú ábrád.
Ne értsetek félre, de én a boldogulásom elsődleges megoldását nem abban találom, hogy fogom magam és a nagy semmire kimegyek Amerikába csak azért mert ott jobb lesz. Többet fogok keresni, nem kell annyit dolgoznom. Én szinte mindenkitől ezt hallom.
Valaki mesélje már el nekem, hogy tényleg annyira jó ott lenne és annyira megéri kint élni és dolgozni?
Az ismerőseim egy része jön azzal, hogy elmegy takarítani, meg füvet nyírni meg ilyenek. Mondom neki, hogy akkor itthon miért nem csinálod? A válasz az, hogy mert itthon nem éri meg.
Valaki világosítson már fel
Előre is köszi!
Elküldve: 2011. december 06. - 11:10:18
A nyáron látogattunk haza Magyarországra, és egy bérautóval ( www.avalon-rent.hu ) bejártuk az egész Alföldet. Mivel ott születtünk a feleségemmel, nagyon sok emlék köt oda. Jövőre megint ellátogatunk, bár akkor inkább a Velencei -tó környékét célozzuk meg. Valakinek van valami ötlete, hogy hol szállhatnánk meg?
Elküldve: 2011. november 22. - 23:21:35
Fiatal par munkat keres Texasban! Kocsival is rendelkezunk egy ket heten belul tudnak kezdeni. En jol beszelek angolul végeztem mar szallodai es ettermi munkat a parom pedig az építészetben jartas illetve auto szereléshez is ert! Ha barkinek van valamilyen ajanlata szamunkara kerem jelezze felenk egy ket heten belul akar kezdeni is tudnak!
american_life@ymail.com
Elküldve: 2011. november 11. - 21:29:42
Kérlek irjatok, nektek mit mondott?
Elküldve: 2011. október 22. - 18:34:49
Szállás ügyben szeretnék segítséget kérni tőletek. Jan végén - Feb elején szeretnék Floridába utazni két hétre és olcsó szállást szeretnék találni. Egyedül fogok utazni, Miami, Orlando, Key West, Naples városokat tervezem megnézni és itt szeretnék megszállni. (Ez lesz az 1. utam az USÁba.)
Van ötletetek hogy hol érdemes szállás után érdeklődni? Esetleg tudtok valakit aki pár éjszakára kiadja egyik szobáját?
Előre is köszönöm ha tudtok segíteni. Bármilyen floridai tippet szívesen fogadok.
Elküldve: 2011. október 19. - 18:34:43
Szállás ügyben szeretnék segítséget kérni tőletek. Jan végén - Feb elején szeretnék Floridába utazni két hétre és olcsó szállást szeretnék találni. Egyedül fogok utazni, Miami, Orlando, Key West, Naples városokat tervezem megnézni és itt szeretnék megszállni. (Ez lesz az 1. utam az USÁba.)
Van ötletetek hogy hol érdemes szállás után érdeklődni? Esetleg tudtok valakit aki pár éjszakára kiadja egyik szobáját?
Előre is köszönöm ha tudtok segíteni. Bármilyen floridai tippet szívesen fogadok.
Szép napot!
Elküldve: 2011. október 05. - 16:49:10
Érdeklődni szeretnék, hogy itt Miamiban tud-e valaki segíteni nekem munka ügyében? Hol érdemes elindulni? Kikkel érdemes kapcsolatba lépni?
Előre is köszönöm
További szép napot
Elküldve: 2011. október 05. - 08:54:45
Egy kis infot szeretnek kerni.November elejen urazom South Beach kornyekere,maradok kb. 1honapot,kozben szeretnek utazgatni az Allamokon belul.
Tudtok a kornyeken olcso szallast ami nem teljesen lerobbant?
Ismertek esetleg valakit, akinek sok szabadideje van es szeretne par hetet utazgatni?
Lehet esetleg valakitol hosszab tavra autot berelni realis aron,mert a berlos cegek cirka 180-200ezer ft.-ert adjak egy honapra.
Koszonom ha elolvassatok!
Udv.
P

Súgó