Startlap fórum:: Basszusgitár-tanítás - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 46 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Basszusgitár-tanítás

#41 Felhasználó nem aktív   Xu Bass 

• Új Tag
  • Pipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 1

Elküldve: 2008. december 09. - 19:48:23

Raktam egy új "leckét" a honlapomra. igazából nem is lecke, hanem egy transzkripció, a Toto "Dave's Gone Skiing" c. száma lekottázva. Rendhagyó (tőlem), hogy ezúttal tab is járt hozzá.

link
0

• Csoport: Guests

Elküldve: 2008. október 20. - 10:23:24

Ne vigyorogj Szebi!:)
Inkább jer tanúlni, különben már nem lesz helyed!:)
0

Elküldve: 2008. szeptember 22. - 01:22:15

:)
0

Elküldve: 2008. szeptember 19. - 21:04:41

(Azért írtam azt, hogy "itt", mert megint bent ülök és a kurva híreket figyelem este 11-ig).

Off vége.
0

Elküldve: 2008. szeptember 19. - 21:03:13

:-)
Sajnos tényleg nem. Anno a Napi Ászt azért szerettem, mert írhattam publicisztikákat. Itt meg... Mindegy. Ez is csak egy gép, így én is az vagyok.
0

#46 Felhasználó nem aktív   Xu Bass 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2008. szeptember 19. - 20:26:22

Kibújt belőled az újságírói pátosz. Valld be, hogy a bulvárlapnál nem engednek kibontakozni. :-)
0

Elküldve: 2008. szeptember 19. - 18:04:39

Faja... Másfél napig nem látogattam a fórumot, és már idáig fajult az értekezés. Mi ez, ha nem "széleskörű társadalmi vita"? :-)

Az adórendszerünk irreálisan sok pénzt von el tőlünk, az állam tulajdonképpeni fenntartóitól. Egy adott terméket kb. háromszor megadóztatnak, mire megveszed, és amikor elszámolnál vele, akkor még gyorsan valamivel lehúznak (nem láttam értelmét élő példákon szemléltetni a dolgot, ez a lényeg).

A hirdetés nagyon fontos dolog egy újságban. Volt szerencsém olyan hetilapnál dolgozni, ahol minden, de szó szerint minden költséget a hirdetésekből finanszíroztak. De ez nem meglepő egy olyan újságnál, amihez ingyenesen hozzá lehet jutni. Emiatt néha ha tetszik, ha nem, le kell feküdni a hirdetőnek... De ez ugyanakkor sokszor igaz egy egyszerű, "fizetős" napilapra is.

Szerintem egyébként egy szaklap megvalósítása csak olyan formában lehetne megvalósítható, amit előttem itt már Megya mester is taglalt: általában a gitárra fektetett nagy hangsúllyal lehetne olyan lapot csinálni, amit sokan meg is vesznek. És esetleg kezdő, kihez fordulni nem tudó gitárosok is megveszik, akik ha a számukra értékes információt kapnak a lapból, akkor továbbra is vásárolni fogják azt.

Az internet teret hódít, ebben nincs kétség, azonban egyik újságíró-mesterem azt mondta: lehet, hogy az interneten mindent hamarabb meg lehet találni, azonban a villamosokon még mindig többen vannak azok, akik az újságokat bújják, mint azok, akik egy kurva számítógépet nyomogatnak!
A nyomtatott sajtónak még nem járt le az ideje. Szerény személyes véleményem szerint még kb. 20-30 éve van ennek az "ősi" tájékoztatási módszernek a mostani fejlődés léptékei mellett. Utána végleg eltűnik, csak hozzá hasonlítani akaró, kreált digitális másolatokat fogunk olvasni. Ha egyátalán olvassuk azt...

A politikusok ott nyúlnak, ahol tudnak. A bankárok is, a brókerek is. A konyhásnéni is hazaviszi az érintetlenül hagyott rántotthusit a suli menzáról. De még én, átkozott hírhajhász újságíró is, pedig én nem utazom nagyban. Néha egy csomag papír a nyomtatóból, egy köteg hetilap, amit úgy sem vesznek észre... :-P
Persze ez nem igaz, csak próbálom érzékeltetni, hogy Magyarországon vagyunk, és egészen addig, amíg minden politikus azon dolgozik, hogy az őket éltető, lefizető és talpát nyaló felső tízezernek minél könnyebb élete legyen, mi, munkásemberek, akiket a híreket hozzuk, a dalokat írjuk, a kenyeret sütjük, az utcát mossuk vagy a biztonságot védjük, szépen lassan kipusztulunk. Az ország helyzete elkeserítő, tenni egyedül nem lehet semmi. Együtt, csak úgy érdemes. De addig is pengetem a basszusgitárom, futok gyilkosok, állatkínzók, szexszimbólumok után, és ha valakinek lesz rá pénze, akkor szívesen beszállok egy gitáros szaklapba.

Világvége után az utolsó pedig kapcsolja le a villanyt!

(Sorry mindenkitől. Többet nem írok ilyen hosszú kommentet.)
0

#48 Felhasználó nem aktív   Xu Bass 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2008. szeptember 19. - 11:21:02

A pénzügyi dolgozó, könyvelő, számviteles számolgatja a pénzét. Bankárt még nem láttam ilyet tenni. Játszottunk egyszer bankárkonferencián, a parkolóban háromféle autó állt: Audi, BMW, Mercedes. Szerintem ez elmond mindent, felesleges ragozni, hogy szegények sokat adóznak.

A politikusok keresete pedig teljesen adómentes, ezt ne feledjük, és gyakorlatilag hozzá sem kell nyúlniuk, mert van céges autójuk ingyenbenzinnel, emellett persze ingyen utaznak békávén, Volánon, vasúton, ha esetleg nincs kedvük autóba ülni, annyi étkezési hozzájárulásuk van havonta, amennyit fél év alatt nem esznek le, és hát olyan dolgokat is ingyen kapnak, amiről nem is gondolná az ember, például naponta egyszer ingyen beléphetnek az ország összes nagyobb fürdőjébe. Semmire sem kell költeniük, a sok fel nem használt hozzájárulást még vissza is igényelhetik.

Mindez nem lenne baj, ha emellett olyan nagyon nehéz és felelősségteljes munkájuk lenne, de hazánkban a politikusi "munkakör" jár a legkevesebb munkával és felelősséggel.
0

#49 Felhasználó nem aktív   Xu Bass 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2008. szeptember 19. - 11:13:24

Internetes oldal már van egy csomó, abból nincs hiány. Bár egy komoly szakmai izé jól jönne.
0

Elküldve: 2008. szeptember 19. - 10:39:58

"Hiszen a magyar törvények szerint, adósávok vannak, tehát minnél magasabb bruttó jövedelmed van annál többet adózol."
Bocs hogy figyelmeztetlek, de itthon vagy! Hazajöttél már a juharszirup országából. :)
0

Elküldve: 2008. szeptember 19. - 10:16:16

Az a fajta kiegyenlítetlenség, hogy a Pénzügyes emberek többet kapnak mint egy művész az máshol is így van tudtommal.

Szerintem ez nem is attól függ hogy milyen munkád van.
ALAPJÁRATON nehogy azt gondoljátok hogy egy bankár/bróker annyit keres hogy évente 2 hónapot dolgozik. Csak közel van a tűzhöz. Konkrétan egy Tőzsdebróker a jutalékokból összeszedhet többet mint egy politikus alapfizetése egy hónapban. Ami egyébként alacsonyabb mint a többi politikusnak a környező országokban, és innen nyugatra ( nem mintha ez baj lenne).

A korrupciós, és simlis ügyekkel lehet pénzeket szakítani ezekkel a munkákkal, de ha rendes tisztességes
bankár/bróker akármi dolgozó vagy ugyanúgy számolgatod a félretett pénzedet.

Hiszen a magyar törvények szerint, adósávok vannak, tehát minnél magasabb bruttó jövedelmed van annál többet adózol.

Mindenkinek a zsebében nyúlkál ez az állam.
0

Elküldve: 2008. szeptember 19. - 08:37:07

Igen ezen már jártam én is, csak szerintem ez inkább csak fórum (pl. a tesztben csak Te írtál)
Én olyasmit képzelek, ami tényleg "újság jellegű". Cikkekkel, tesztekkel, interjúkkal stb.
Pl. nem tudom hogy más lapoktól hogy lehet átvenni cikkeket, mibe kerül? lehet e? stb...
Persze tudom ehhez komoly szervezőmunka kellene, és nem kevés energia, és még az sem biztos, hogy így is működne.
0

#53 Felhasználó nem aktív   metallik 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 0

Elküldve: 2008. szeptember 19. - 08:13:19

link
0

Elküldve: 2008. szeptember 19. - 07:52:40

De megvalósítható!
Egy havi lapot nem tart el az olvasó közönsége, reklám/hirdetés nélkül. Ha meg a hirdetésekre épít, akkor ki van szolgáltatva a hirdetőknek. (lásd: Zenész)
Reálisabb indítani egy internetes oldalt, ami jó, mint "szenvedni" egy újsággal.

De értem, amit mondasz, én is jobban szeretem a "kézbe vehető" sajtót, mint a virtuálist. Mégis örülnék, ha pl. nem egy ilyen Startlap-os fórumon értekeznénk, hanem valami "rendes" helyen.
Ahol lehet avatarod is, b*ssza meg... :D

CSINÁLJUNK SAJÁT OLDALT!!!!!!!!
;)
0

#55 Felhasználó nem aktív   Xu Bass 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2008. szeptember 18. - 23:23:31

Igen. Ugyanaz az ország, ugyanazok az állapotok. Nem jó a zenésznek, nem jó az újságszerkesztőnek, nem jó a színházasnak, filmesnek, írónak, festőnek, sportolónak stb.

Viszont jó a bankárnak, brókernek, ügyvédnek, ilyen-olyan menedzsernek, politikusnak stb. Erről szól a rendszer.
0

#56 Felhasználó nem aktív   SzunaP 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 6

Elküldve: 2008. szeptember 18. - 21:51:10

Mi nem jó?
0

#57 Felhasználó nem aktív   RókaMóka 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 11

Elküldve: 2008. szeptember 18. - 20:18:32

Ez az egész szaklap dolog valahogy ugyanaz a lemez, mint hogy a jazz zenészeknek nem jó.
0

#58 Felhasználó nem aktív   Xu Bass 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2008. szeptember 18. - 19:38:22

Csak nem ugyanaz. Ha éhes vagy, hiába iszol akármennyi vizet, egy ideig telít, de aztán csak éhes maradsz. Ugyanígy ha hiányzik egy igazi jó basszusgitáros szaklap, azt nem pótolja száz darab ultraobjektív és hiperhiteles internetes portál sem.
0

Elküldve: 2008. szeptember 18. - 14:04:32

Höhöhöhö...:)
Akkor javasolnék is egy jó kis autófelgyújtós tüntetést ebben a témakörben:)Kezdem a sajátommal...aki férfi velem tart:)
...és remélem ebből tanulnak azok a szemetek!
Muhahahaha...(ördögi kacaj)
0

Elküldve: 2008. szeptember 18. - 11:05:01

Akkor most tőlem is 1 sztori. :)
Gondolom a Hi-Fi Magazint sokan ismerik, egy elég jó szaklap volt, ami kb. a rendszerváltás körül szűnt meg.
Az újság főszerkesztője, (szellemi atyja, "főtudora") azért szűntette meg a lapot (többek között), mert nem tudta feloldani azt a dilemmát, hogy megjelenik az újságban egy teljesen objektív teszt, ami kitárgyalja az adott termék minden jó és ROSSZ tulajdonságát, majd mondjuk 2 oldallal "később" a termék forgalmazójának FIZETETT hirdetését látod.
A forgalmazót is meg lehet érteni, hisz' ő azért hirdet, (nem kevés pénzért) hogy növelje a forgalmát, de ebben az esetben mennyire tud hiteles lenni egy ilyen újság.

Valószínűleg ezért vannak a Zenészben is azok a tesztek amik, mert azok a cégek reklámoznak, akik ezeket forgalmazzák. Én legtöbbször pont azt a kicsi (x) jelet hiányolom, ami mutatja, hogy fizetett cikk/teszt. ~5 éve már nem is veszem az újságot... ;)

Én azért bízom a net-ben, mert itt könnyebben megvalósítható az objektivitás. Ha csinálsz egy jó szak-oldalt (pl. gitárokról), akkor, ha magas a látogatottságod, akkor könnyen (könnyebben) szerzel szponzorokat/hirdetőket, olyanokat is, akik nem az adott (hangszer) területen tevékenykednek. Ráadásul szerintem olcsóbb is.
0

Topik megosztása:

• 46 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.