Startlap fórum:: öregségi nyugdij - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 13 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

öregségi nyugdij

• Csoport: Guests

Elküldve: 2007. október 04. - 08:15:29

1951. május 05-én születtem. 2007. mjájus 28-án 37 ésves munkaviszonyom van 2 gyermekem született. Lehetőségem van e ebben az évben előrehozott öregségi nyugdíjba menni. Várom válaszukat. Köszönettel.
0

Elküldve: 2007. szeptember 28. - 16:49:10

2008 juniusában lennék 57 éves 42 éves munkaviszonyom van mikor mehetek nyugdijba.válaszát előre köszönöm
0

Elküldve: 2007. szeptember 04. - 09:19:11

Mostanában ujabb rémhírek vannak, hogy a nyugdíjszámításban csak a nettó fizetést veszik majd figyelembe. Hogyan változik akkor a főösszeg?
0

Elküldve: 2007. augusztus 16. - 11:40:19

Tisztelt Szerkesztő !
1951.Agusztus hónapban születtem 2008, Augusztusban leszek nyugdíjra jogosult, mint közalkalmazott,30éves közalkalmazotti jogviszonnyal.Olyan híreket hallottam,hogy megszünik a felmentési idő 2008-tól.Mílyen lehetőségem van 43 évi munkaviszony után, ebből 30, év közalkalmazotti.Mílyen juttatások járnak a nyugdíjazáskor.Köszönettel

sörike
0

Elküldve: 2007. augusztus 03. - 20:03:40

Tisztelt Szerkesztő!

Az előrehozott öregségi nyugdíjjal kapcsolatban szeretnék kérdezni. 2008 júniusában leszek 57 éves. 2008 szeptember 1-én lesz 39 év munkaviszonyom, egy munkahelyen. Közalkalmazott vagyok. Olvastam, hogy jövőre csak abban az esetben lehet benyujtani a nyugdíjazási kérelmet, ha nem áll jogviszonyban az illető, vagyis ehhez fel kell mondanom. Milyen hátrányok érnek engem? Ebben az esetben jár-e a felmentési idő? Ha igen, mennyi és mikor lehet ezt érvényesíteni? Úgy tervezem, hogy 2008 december hónap vége felé kérném a nyugdíjazásomat, ill. szüntetném meg a jogviszonyomat. Ebben az esetben visszamenőleg megkapnám a nyugdíjat is? 2009 szeptember 1-én meg lesz a 39 év munkaviszonyom, megkaphatom-e a 40 éves jubileumi jutalmat?
Segitségét előre is köszönöm!
0

Elküldve: 2007. július 03. - 12:38:10

Kedves szerkesztő!

Segitséget,illetve tanácsot kérnék, mert nem tudom mit tegyek. Én 1951. okt. 13-án születtem, és 1970 óta dolgozom, nyugdíjba így csak 2008-ban mehetek. Itt jön a gondom: Sajnos ahol dolgozom a cég ellen felszámolás indult, és mivel már ennyi éves vagyok, állást már biztosan nem találok, és mivel a könnyüiparban dolgoztam egész életemben lehetetlen. Mit tanácsol, mit léphetek. És itt jön a másik probléma, közel 6 éve minimálbérre vagyok bejelentve, így vajon mennyi lessz a nyugdíjam, ha sikerül megélnem. Kérem, hogy válaszoljon, és valami jótanáccsal segítsen. Sajnos egyedül élek, bíztosan nehéz évek várnak rám. Üdvözlettel: mizsó
0

Elküldve: 2007. április 16. - 16:09:05

ABUndant Pension Consulting!!!
Hívja bizalommal ABU-t, mi segítünk!
20-4244-222
Bármilyen típusú (öregségi, rokkantsági, özvegyi) nyugdíj komplex ügyintézése minőségbiztosítási garanciával, 16 év tapasztalatával!

Szaktanácsadás,
nyomtatványok kitöltése,
okiratok beszerzése,
esetmenedzselés,
fellebbezések,- bírósági keresetek beadása !

Már megállapított nyugdíjak ellenőrzését, korrekcióját is vállaljuk!
Hívjon minket bizalommal! Szükség esetén munkatársunk házhoz megy!
0

Elküldve: 2007. március 19. - 19:24:57

Üdvözlök Mindenkit!

Kérlek Benneteket, ha valaki tud nekem segiteni, akkor a
225-ös kérdésem válaszolja meg.
Előre is köszönöm!
0

Elküldve: 2007. március 19. - 16:33:28

előbbi írásomhoz küldeném az e-mail címet ladarobert@freemail.hu
0

Elküldve: 2007. március 19. - 16:30:16

Üdvözlök mindenkit én édesapám nevében írok szeretném megtudni hogy mikor mehet nyugdíjba a következő feltételek mellett:1953 01 14 én született,39 év szolgálativiszony és 4 év korkedvezmény jár neki mert 22 évet bányánál dolgozott. Kérem ha tudnak segítsenek Köszönöm.
0

Elküldve: 2007. március 12. - 22:09:30

Kedves Bandi_123

Én megköszöném ha elküldenéd az ügyészi vizsgálatról a tanulmányt.

e mail címem:magyarit@freemail.hu

előre is köszönöm.
0

Elküldve: 2007. március 08. - 17:35:18

Segítséget kérnék valakitől. Én 55 éves nő vagyok 36 éves munkaviszonnyal. Mikor meheteknyugdíjba? Ditti
2007.03.08.
0

Elküldve: 2007. március 05. - 11:29:30

Elnézést, de én anyukám helyett szeretnék kérdezni aki idén márciusban szándékozik elmenni nyugdíjkorkedvezménnyel nyugdíjba.Mivel őt elbocsátották 1,5éve és munkanélküli segélyen van a Munkanélküli Központban pedig elég érdekes válaszokat adnak ezért a kérdése a következő lenne:
1. A munkanélküli segély összege beleszámít e a nyugdíj összegébe?
2. a szolgálati időbe beleszámít e a munkanélkülin töltött idő?
Előre is nagyon köszönöm válaszát...Üdvözlettel
0

Elküldve: 2007. március 05. - 09:32:20

Bocsánat az előző válaszom nőkre vonatkozik te legfeljebb csak 2008-ban tudsz elmenni de van egy olyan megoldás is, hogy prémium évek ezt viszont a nyugdíjintézettel feltétlenük tisztázni kellen. A 2006.év CVI. trv.
0

Elküldve: 2007. március 05. - 09:24:30

Már tavaly is elmehettél volna előrehozott nyugdíjba ( az előrehozozz nyugdíj annyit jelent, hogy teljes nyugdíjat kapsz)de idén is elmehtsz még. A nyugdíj intézet amúgy ad felvilágosítást.
0

Elküldve: 2007. március 02. - 21:11:18

Tisztelt Olvasók!
Segitséget szeretnék kérni.
Az igazság az, hogy egyáltalán nem vagyok tájékozott a "nyugdijtörvények" terén, ezért kérek Önöktől tanácsot.
A férjem 54 éves, 35 éves munkaviszonnyal rendelkezik.
Sajnos, az utolsó 14 évben, szinte minimálbérre van bejelentve.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen megoldást javasolnak neki (ünk), hogy a nyugdijunk egy kicsit magasabb legyen?
Magánynugdijpénztár, Nyugdijelőtakarékosság?
Esetleg - ha van rá lehetőség - előrehozott nyugdijazás és az melletti munkavállalás?
Ha a nyugdijpénztárat, v. a nyugdijelőtakarékosságot javasolják, mennyivel érdemes megkezdeni?
Sajnos nagyobb összeget egyikbe sem tudunk befizetni.
Köszönök minden segitséget.
0

Elküldve: 2007. február 09. - 13:56:12

Tisztelt Olvasók!
Érvényben lévő nyugdíjtörvény szerint:
"A férfiak esetében az előrehozott öregségi nyugdíjra a nyugdíjkorhatár betöltését megelezően, csak a 60. életév betöltését követően van lehetőség"
Ezek után nem tudom milyen módon lehetne hamarabb nyugdíjba menni(hacsak nem csökkentett összegű, ami annyiszor -0,5%, ahányszor 30 nap hiányzik a nyugdíjkorhatárhoz)
Üdvözlettel
0

Elküldve: 2007. február 08. - 20:05:09

Tisztelt Bandi!
Én 57 éves férfi vagyok 42 év mukaviszonnyal rendelkezem. Szeretnék elmenni ebben az évben nyugdíjba, írta, hogy szívesen elküldi az ügyészi

vizsgálathoz szükséges tanulmányt.
Kérem részemre elküldeni szíveskedjen.
Köszönettel: Endre 57.
email címem: hallivell@citromail.hu
Várom válaszát!
0

Elküldve: 2007. február 05. - 15:24:24

Kedves Bandi-123
Elnézést a tegeződésért, nem volt szándékos, a billentyűk megtréfáltak
0

Elküldve: 2007. február 05. - 15:14:23

Kedves Bandi-123!
58 éves (augusztusban)férfi vagyok, nappali tagozatos főiskolás éveket is beszámítva, 40 év munkaviszonnyal rendelkezem szeptemberben. 2007.január 03-án Amarinak írt leveled szerint elmehetnék idén csökkentés nélküli előrehozott öregségi nyugdíjba? Jelenlegi munkahelyem és onyf-nél dolgozó ismerősöm véleménye szerint ez nem lehetséges, csak 60 évesen tehetem meg. Kérlek az említett ügyészi vizsgálathoz szükséges tanulmányt a következő e-mail címre küldd el nekem vasska@mail.tvnet.hu
Előre is köszönöm a fáradozást
0

Topik megosztása:

• 13 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.