Startlap fórum:: Hibák, Kérdések, Megoldások - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 106 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Hibák, Kérdések, Megoldások

#1 Felhasználó nem aktív   gordon 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 943

Elküldve: 2012. február 11. - 03:24:19

Nempiti link

Napi viccek, humoros képek, kreatív ökörségek! Mindennapi oltások és okosságok, oltári baromságok, avagy munkában a Photoshop! Mindez egy csipetnyi erotikával vegyítve! A hétköznapi életünk aktuális témái feldolgozva, egy kicsit másképp! Nézz be hozzánk, hidd el, nem piti! :)

Nempite link

Aktuális viccek, hétköznapi poénok humoros képek formájában, avagy munkában a Photoshop! A mostanában oly népszerűvé vált, hasonló humoros oldalak jól bevált receptjét követve! Mindez ma már a Világ-Ökörség részét képezi, javaslom, te se maradj ki ebből, nézz be hozzánk, mert ez nem pite! :)
0

#2 Felhasználó nem aktív   tube 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 23

Elküldve: 2011. augusztus 30. - 14:17:13

Üzenet megtekintéseIdézés: oswald - Dátum: 2011. augusztus 29. - 19:15:57

Köszi a választ:-)Valamivel közelebb vagyok így a megoldáshoz.
Rendbe hozni szeretném és aztán használni.Vagy van jobb ötleted azért kérdezed?
Van-e valami alkatrészed elfekvőben hozzá?

nem, sajnos én nem tudok segíteni, nincs elfekvő alkatrészem... :)
azt azért tud, hogy maximum csak mint "múzeumi tárgy" lesz "használható"... ;)
amennyi időt, energiát, pénz rádobsz, az nem fog megtérülni...
...amennyiben használható állapotba szeretnéd hozni (szerintem komplett elektronika csere ildomos lenne, nem tudni hogy reagál egy nyakbeállításra, ha "beállíthatatlan", akkor nyak csere is, vagy újra bundozás, stb....)
ha használható, de olcsó bézt szeretnél, inkább nézelődj a használt oldalakon.
0

#3 Felhasználó nem aktív   oswald 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 2

Elküldve: 2011. augusztus 29. - 19:15:57

Üzenet megtekintéseIdézés: tube - Dátum: 2011. augusztus 29. - 14:28:20

szerintem is valami Jolana lehet...a fejből meg a pickup-ból gondolom...(a kulcsok 1 kicsit emlékeztetnek a Galaxis bass gitáromra ;)
mit szeretnél vele csinálni?

Köszi a választ:-)Valamivel közelebb vagyok így a megoldáshoz.
Rendbe hozni szeretném és aztán használni.Vagy van jobb ötleted azért kérdezed?
Van-e valami alkatrészed elfekvőben hozzá?
0

#4 Felhasználó nem aktív   tube 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 23

Elküldve: 2011. augusztus 29. - 14:28:20

Üzenet megtekintéseIdézés: oswald - Dátum: 2011. augusztus 29. - 12:50:47

Sziasztok!
Valaki tudja-e,hogy milyen basszus gitár lehet ez?Nem rég kaptam de sejtelmem sincs,hogy milyen márka lehet,
gondolom Kgst-és hangszer.

URL]link[/URL]
URL]link[/URL]
URL]link[/URL]

Köszi:István

szerintem is valami Jolana lehet...a fejből meg a pickup-ból gondolom...(a kulcsok 1 kicsit emlékeztetnek a Galaxis bass gitáromra ;)
mit szeretnél vele csinálni?
0

#5 Felhasználó nem aktív   oswald 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 2

Elküldve: 2011. augusztus 29. - 12:50:47

Sziasztok!
Valaki tudja-e,hogy milyen basszus gitár lehet ez?Nem rég kaptam de sejtelmem sincs,hogy milyen márka lehet,
gondolom Kgst-és hangszer.

URL]link[/URL]
URL]link[/URL]
URL]link[/URL]

Köszi:István
0

#6 Felhasználó nem aktív   gordon 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 943

Elküldve: 2011. augusztus 20. - 01:06:20

Galdomusic: zenék szövegkönyvvel, fordításokkal, mindenkinek egyedi válogatásban. Szinte minden kategóriában, úgymint: pop, rock, trance, dance, hard rock és musical..

link
0

#7 Felhasználó nem aktív   Levi 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 10

Elküldve: 2011. május 27. - 10:10:14

Üzenet megtekintéseIdézés: RókaMóka - Dátum: 2011. május 23. - 06:54:10

Lehet otthon rossz földelés a házban, bizonyos tré fogyasztók pedig jó kis zavaró jeleket tudnak adni a hálózatba, amitől minden zajosabb lesz (én ezt a laptoptápomnál vettem észre). Illetve lehet magának az aktív hangszernek is sok hasfájása, rossz minőségű elektronika, vagy magának a hangszernek a helytelen bekötése, teli földhurokkal. Ha nagyon zavar a dolog, akkor tanácsos rászánni egy kisebb-nagyobb összeget és pár napot/hetet és hangszerésszel újra kábeleztetni az egész hangszert, miután újra kifújta az üregeket árnyékoló cuccal. Ha ezek után sem szűnik a zaj, akkor elektronika csere. Ha ezek után sem, akkor a hangszer elátkozott sátáni leszármazott, szabadulj meg tőle... :-)

Csak kicsit zavar, úgyhogy hangszerészhez még nem viszem.
0

#8 Felhasználó nem aktív   RókaMóka 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 11

Elküldve: 2011. május 23. - 06:54:10

Üzenet megtekintéseIdézés: Levi - Dátum: 2011. május 23. - 06:39:25

Félre tekertem a gaint, korrigáltam masterrel, de nem lett jobb. Közben odafigyeltem rá próbateremben is. Max hangerőn ott is megvolt a zaj, de próba közben nem volt zavaró. Mintha azon az Ampegen nem lett volna annyira zajos.

Lehet otthon rossz földelés a házban, bizonyos tré fogyasztók pedig jó kis zavaró jeleket tudnak adni a hálózatba, amitől minden zajosabb lesz (én ezt a laptoptápomnál vettem észre). Illetve lehet magának az aktív hangszernek is sok hasfájása, rossz minőségű elektronika, vagy magának a hangszernek a helytelen bekötése, teli földhurokkal. Ha nagyon zavar a dolog, akkor tanácsos rászánni egy kisebb-nagyobb összeget és pár napot/hetet és hangszerésszel újra kábeleztetni az egész hangszert, miután újra kifújta az üregeket árnyékoló cuccal. Ha ezek után sem szűnik a zaj, akkor elektronika csere. Ha ezek után sem, akkor a hangszer elátkozott sátáni leszármazott, szabadulj meg tőle... :-)
0

#9 Felhasználó nem aktív   Levi 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. május 23. - 06:39:25

Üzenet megtekintéseIdézés: Ernőke - Dátum: 2011. május 17. - 12:07:33

Az előerősítő a "zajosabb" része az erősítőnek, Bandibácsinak igaza van! Ha a Gaint kb felesre állítod, és a mastert tekered meg, akkor elvieg csökken a zajszint! Mondjuk az én hangszerem is zajos, a két fender hangszedő nem oltja ki egymás zaját... így csak mindkét hangszedő maxra tekert volumével zajmentes, egyébként zajos. (mondjuk csak így használom, szóval nagyon nem tud zavarni a dolog :))

Félre tekertem a gaint, korrigáltam masterrel, de nem lett jobb. Közben odafigyeltem rá próbateremben is. Max hangerőn ott is megvolt a zaj, de próba közben nem volt zavaró. Mintha azon az Ampegen nem lett volna annyira zajos.
0

#10 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 25
  • HelységBudapest

Elküldve: 2011. május 17. - 12:07:33

Üzenet megtekintéseIdézés: Levi - Dátum: 2011. május 16. - 10:31:42

Úgy szoktam beállítani a gaint, hogy addig tekerem, amíg nem torzít. Mivel maxra feltekerve sem hajlandó torzítani, ezért úgy hagytam. A monitor LCD, az erősítőtől való eltávolodást meg már próbáltam, de kb. 0,5m után már nem javított a helyzeten; a húrok újak.
Mindenesetre köszönöm az ötleteket, lehet hogy megállás nélkül kéne játszanom, akkor nem tűnik fel a zaj :).

Az előerősítő a "zajosabb" része az erősítőnek, Bandibácsinak igaza van! Ha a Gaint kb felesre állítod, és a mastert tekered meg, akkor elvieg csökken a zajszint! Mondjuk az én hangszerem is zajos, a két fender hangszedő nem oltja ki egymás zaját... így csak mindkét hangszedő maxra tekert volumével zajmentes, egyébként zajos. (mondjuk csak így használom, szóval nagyon nem tud zavarni a dolog :))
0

#11 Felhasználó nem aktív   Levi 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. május 16. - 10:31:42

Üzenet megtekintéseIdézés: bandibacsi - Dátum: 2011. május 15. - 00:08:20

Próbáld meg a Gaint rendesen beállítani, és csak addig adni rá az erősítőn a magasat is, amíg feltétlenül szükséges.
A gain gyakorlatilag az előerősítő hangerőszabályzója. Úgy kell beállítani, mint felvételnél a jelszintet. Nem hiszem, hogy ehhez ki kéne maxra tekerni, hacsak nem torzítva játszol. Próbáld meg félig kitekerve, és inkább a hangerőt növelni.
Ha a húrod már nem csilingel, az EQ segít, de zajos lesz, hiszen több a zaj, mint a jel.
Ja, és ne legyen az erősítő, sem a gitár monitor mellett, és a gitár és erősítő között legalább két méter legyen, ha szembe állsz (ülsz) vele.
Más kipróbálandó ötlet már nem jut eszembe hirtelen...

Úgy szoktam beállítani a gaint, hogy addig tekerem, amíg nem torzít. Mivel maxra feltekerve sem hajlandó torzítani, ezért úgy hagytam. A monitor LCD, az erősítőtől való eltávolodást meg már próbáltam, de kb. 0,5m után már nem javított a helyzeten; a húrok újak.
Mindenesetre köszönöm az ötleteket, lehet hogy megállás nélkül kéne játszanom, akkor nem tűnik fel a zaj :).
0

#12 Felhasználó nem aktív   bandibacsi 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 8

Elküldve: 2011. május 15. - 00:08:20

Próbáld meg a Gaint rendesen beállítani, és csak addig adni rá az erősítőn a magasat is, amíg feltétlenül szükséges.
A gain gyakorlatilag az előerősítő hangerőszabályzója. Úgy kell beállítani, mint felvételnél a jelszintet. Nem hiszem, hogy ehhez ki kéne maxra tekerni, hacsak nem torzítva játszol. Próbáld meg félig kitekerve, és inkább a hangerőt növelni.
Ha a húrod már nem csilingel, az EQ segít, de zajos lesz, hiszen több a zaj, mint a jel.
Ja, és ne legyen az erősítő, sem a gitár monitor mellett, és a gitár és erősítő között legalább két méter legyen, ha szembe állsz (ülsz) vele.
Más kipróbálandó ötlet már nem jut eszembe hirtelen...
0

#13 Felhasználó nem aktív   Levi 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. május 14. - 13:21:29

Üzenet megtekintéseIdézés: bandibacsi - Dátum: 2011. május 12. - 20:59:49

Van változás, amikor hozzáérsz a húrokhoz, fém alkatrészekhez, vagy mindig egyformán zúg?
Mert ha nincs, akkor nem az árnyékolással van baj.
Másik kábellel is ugyanúgy zúg? Minőségi kábel is lehet hibás.
Nem lehet, hogy a gitáron és az erősítőn is totál ki van tekerve a magas, de azon a frekvencián már nincs gitárhang?
Másik erősítővel is zajos? Ki kellene próbálni.
A Gain jól be van állítva? Ha alacsony, akkor attól is lehet zajos.
Tehát sok minden lehet.

PU magasságára az 5mm jó megközelítés. Ha messze van a húrtól, akkor halkabban szól, ha túl közel, akkor is halkabban szól, mert a mágnes fékezi a húr rezgését. Fülre be lehet állítani.

Nincs változás, ha hozzáérek a fém alkatrészeihez, és akkor sincs, amikor letekerem a hangerő potit. Másik kábellel, és a kis erősítőmmel is zajong, próbateremben viszont eddig még ez nem tűnt fel. A gain itthon maxra van tekerve. A magas mindenhol ki van tekerve ahol csak lehet, de ha nem muszáj, akkor ezen nem változtatnék, mert így tetszik leginkább a hangszerem hangja, nem akarnám kiszűrni a felharmonikusokat, húrzajt, bundzörgést, stb...
Kb. nekem is 5mm-re vanak a pickupok a húroktól, ha nem fogok le semmit.
0

#14 Felhasználó nem aktív   bandibacsi 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. május 12. - 20:59:49

Van változás, amikor hozzáérsz a húrokhoz, fém alkatrészekhez, vagy mindig egyformán zúg?
Mert ha nincs, akkor nem az árnyékolással van baj.
Másik kábellel is ugyanúgy zúg? Minőségi kábel is lehet hibás.
Nem lehet, hogy a gitáron és az erősítőn is totál ki van tekerve a magas, de azon a frekvencián már nincs gitárhang?
Másik erősítővel is zajos? Ki kellene próbálni.
A Gain jól be van állítva? Ha alacsony, akkor attól is lehet zajos.
Tehát sok minden lehet.

PU magasságára az 5mm jó megközelítés. Ha messze van a húrtól, akkor halkabban szól, ha túl közel, akkor is halkabban szól, mert a mágnes fékezi a húr rezgését. Fülre be lehet állítani.
0

#15 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • HelységBudapest

Elküldve: 2011. május 09. - 19:22:30

Üzenet megtekintéseIdézés: Levi - Dátum: 2011. május 09. - 10:36:12

Köszönöm a gyors válaszokat!

A forrasztások rendben lévőnek tűnnek, a jack aljzat érintkezőit megtisztítottam, elemcsere is volt. Ha minden igaz, akkor az elektronika ürege valami konduktív festékkel van kikenve, legalábbis a 2 legtávolabbi pontja között multiméterrel 600 Ohm körüli ellenállást mértem. A zaj nem 50 Hz-es, és "üresen" gyakorlatilag nincs zaj.
Kb. milyen messze kell lennie a pickupoknak a húroktól?

U.i.: A bőgő elnevezést nem csúfolásnak szántam, és természetesen minden tiszteletem a hangszeremé, ezentúl igyekszem ennek itt is hangot adni :).

erre nincs egyezményes méret, nálam: kb 5 mm, ennél több-és kevesebb is lehet.
0

#16 Felhasználó nem aktív   Levi 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. május 09. - 10:36:12

Köszönöm a gyors válaszokat!

A forrasztások rendben lévőnek tűnnek, a jack aljzat érintkezőit megtisztítottam, elemcsere is volt. Ha minden igaz, akkor az elektronika ürege valami konduktív festékkel van kikenve, legalábbis a 2 legtávolabbi pontja között multiméterrel 600 Ohm körüli ellenállást mértem. A zaj nem 50 Hz-es, és "üresen" gyakorlatilag nincs zaj.
Kb. milyen messze kell lennie a pickupoknak a húroktól?

U.i.: A bőgő elnevezést nem csúfolásnak szántam, és természetesen minden tiszteletem a hangszeremé, ezentúl igyekszem ennek itt is hangot adni :).
0

#17 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • HelységBudapest

Elküldve: 2011. május 08. - 15:15:30

Üzenet megtekintéseIdézés: Levi - Dátum: 2011. május 06. - 09:53:25

Van egy kis problémám. A bőgőm (LTD B-155 DX) tökig felcsavart EQ-magas potival baromi zajos, emellett még halkabb is, mint a nóném passzív basszerom. Mit lehetne vele csinálni? Szerintetek az elektronika üregének leárnyékolása megoldhatja a problémát? Vagy lehet, hogy a kombómmal van baj (Hiwatt Maxwatt B300)? Tegnap belenéztem az erősítőjébe, és ott se láttam túl sok árnyékolást.

Nagy valószínűséggel a gitárral van gond, végig kell nézni a vezetékeket, forrasztásokat. Erősítőben ritkán fordul elő földelési probléma. Át lehet azt is nézni. Árnyékolása az erősítőnek meg van oldva, ne aggódj ;) attól, hogy nem tudod beazonosítva van abban árnyékolás. Ha mégsem jó az árnyékolása általában 50 Hz-es (hálózati frekvencia) búgást hallhatsz, vagy 100 Hz-eset (erősítőt hajtó egyenirányított feszültség frekvenciája)

Viszont a hálózat (230V a konnektorban) okozhat gondokat, ahol nincs megfelelően stabilizálva a villamos hálózat, ott előfordulhat, hogy "zúgást" hallasz az erősítődben, vagy más zavaró gerjedéseket lehet észlelni.

Végig kell nézni az összes hibalehetőséget. Ahogy bandibacsi is írta érdemes egyesével végigpróbálni az összes cuccokat.
0

#18 Felhasználó nem aktív   bandibacsi 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. május 06. - 22:10:36

A földelés, árnyékolás hiánya valóban okozhatja a zajt. Ez a jelút bármely részén keletkezhet. A gitár, a vezeték az erősítő, a konnektor. Ezt egyenként sorban ki kell próbálni. Ha a gitár zajos, meg kell vizsgálni, hogy rendben van-e minden odabenn. Lehet, hogy elengedte egy forrasztás, egy érintkező, vagy a jack dugónál is lehet baj. Ha egyik sem, akkor érdemes az üreget árnyékolni. (Gondolom az elemet már cserélted, és a pick-upok is jól be vannak állítva). Amúgy a passzív hangszered is simán szólhat hangosabban, a kimenő jel nem biztos, hogy hangosabb egy aktív hangszernél, mint egy passzívnál.

Ui. A fórumlakókban kialakult egy tisztelet a hangszerek iránt, és nem csúfoljuk a basszusgitárt bőgőnek.
0

#19 Felhasználó nem aktív   Levi 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. május 06. - 09:53:25

Van egy kis problémám. A bőgőm (LTD B-155 DX) tökig felcsavart EQ-magas potival baromi zajos, emellett még halkabb is, mint a nóném passzív basszerom. Mit lehetne vele csinálni? Szerintetek az elektronika üregének leárnyékolása megoldhatja a problémát? Vagy lehet, hogy a kombómmal van baj (Hiwatt Maxwatt B300)? Tegnap belenéztem az erősítőjébe, és ott se láttam túl sok árnyékolást.
0

#20 Felhasználó nem aktív   Sokse 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 0

Elküldve: 2011. január 26. - 20:04:33

link
0

Topik megosztása:

• 106 Oldal +
  • 1