Startlap fórum:: Mary Poppins - Madách Színház - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 56 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Mary Poppins - Madách Színház

#1 Felhasználó nem aktív   Samu31 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 75

Elküldve: 2013. május 17. - 09:31:29

Üzenet megtekintéseIdézés: kicsifalat - Dátum: 2013. május 09. - 19:43:02

a május közepieknek se szerintem... :(

Amit lehet már tudni az eseményekből!
Lilla szerepel: Június 15.-én,d.u.21.-én,este.22.-én este.23.-án,d.u.27.-én,este.Júlisu.4.-én,est.5.-én,este! :)
0

#2 Felhasználó nem aktív   B.E. 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 6

Elküldve: 2013. május 15. - 09:30:09

A jegyek elkeltek!
Köszönöm!

Üzenet megtekintéseIdézés: B.E. - Dátum: 2013. május 15. - 08:12:42

ELADÓ
2 db jegy a június 14-i Mary Poppins-ra
Fsz. jobb 20.sor 5-6 szék.
Ára: 5.500 Ft/db (Utánvéttel tudom küldeni.)

Érdeklődni:
borsos.erzsebet@freemail.hu vagy 06-20/9959-145

0

#3 Felhasználó nem aktív   B.E. 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 6

Elküldve: 2013. május 15. - 08:12:42

ELADÓ
2 db jegy a június 14-i Mary Poppins-ra
Fsz. jobb 20.sor 5-6 szék.
Ára: 5.500 Ft/db (Utánvéttel tudom küldeni.)

Érdeklődni:
borsos.erzsebet@freemail.hu vagy 06-20/9959-145
0

#4 Felhasználó nem aktív   Mariann1984 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 109

Elküldve: 2013. május 10. - 20:42:46

Sziasztok!

Időpont-ütközés miatt eladó a következő Mary Poppins jegy:
-június 16. este erkély oldal 1. sor 21. szék, 2.400 Ft

sz.szabo.mariann@gmail.com
0

#5 Felhasználó nem aktív   Samu31 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. május 10. - 16:34:14

Mary Poppins jegyelővétel !!! :)
http://www.madachszi...sdet.php?id=319
0

#6 Felhasználó nem aktív   kicsifalat 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 4.317

Elküldve: 2013. május 09. - 19:43:02

Üzenet megtekintéseIdézés: Samu31 - Dátum: 2013. május 09. - 17:41:27

kicsifalat Köszi :) Az jó lenne ...! :)
De még a május végi előadásoknak sincs kint a szereposztása!!! :(

a május közepieknek se szerintem... :(
0

#7 Felhasználó nem aktív   Samu31 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. május 09. - 17:41:27

Üzenet megtekintéseIdézés: kicsifalat - Dátum: 2013. május 09. - 09:35:44

gondolom jún elején..

kicsifalat Köszi :) Az jó lenne ...! :)
De még a május végi előadásoknak sincs kint a szereposztása!!! :(
0

#8 Felhasználó nem aktív   thimmy 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 4

Elküldve: 2013. május 09. - 15:31:36

Sziasztok!

ELADÓ 2db jegy a június 22-ei Mary Poppinsra. A jegyek a földszint, bal oldal 8. sorának 11-12-es székeire szólnak, 6700 Ft/db.

érd.:sztn.timi@gmail.com
0

#9 Felhasználó nem aktív   kicsifalat 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. május 09. - 09:35:44

Üzenet megtekintéseIdézés: Samu31 - Dátum: 2013. május 09. - 06:46:18

Sziasztok! Nem tudjátok mikor lesz júniusi szereposztás???

gondolom jún elején..
0

#10 Felhasználó nem aktív   _temodi_ 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 808
  • HelységBudapest

Elküldve: 2013. május 09. - 08:26:57

Üzenet megtekintéseIdézés: Samu31 - Dátum: 2013. május 09. - 06:46:18

-

Szerkesztve _temodi_ által: 2013. május 09. - 08:27:13

0

#11 Felhasználó nem aktív   Samu31 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. május 09. - 06:46:18

0

#12 Felhasználó nem aktív   Mariann1984 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 109

Elküldve: 2013. április 30. - 17:34:39

Sziasztok!

Időpont-ütközés miatt eladóak a következő Mary Poppins jegyek:
-június 15. este erkély oldal 1. sor 21. szék, 2.600 Ft
-június 21. este erkély oldal 1. sor 21. szék, 2.600 Ft
-június 22. este erkély oldal 1. sor 21. szék, 2.600 Ft

sz.szabo.mariann@gmail.com
0

#13 Felhasználó nem aktív   Ildi0711 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 323

Elküldve: 2013. április 22. - 16:42:03

A jegyek elkeltek! Köszönöm!

Üzenet megtekintéseIdézés: Ildi0711 - Dátum: 2013. április 21. - 21:35:22

Eladó MARY JEGYEK!!! :rolleyes:

Június 16 emelet bal oldal II./ 5 - 8 ig. (4 db) 1. 400 Ft/ db.
Június 20 emelet bal oldal II./ 9 - 13 ig. (5 db.) 1. 400 Ft/ db.
Június 21 XIX. sor 1, 2 4. 900 Ft/ db.

Érdeklődni az ildi.jegy@gmail.com címen lehet péntekig.

0

#14 Felhasználó nem aktív   Ildi0711 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. április 21. - 21:35:22

Eladó MARY JEGYEK!!! :rolleyes:

Június 16 emelet bal oldal II./ 5 - 8 ig. (4 db) 1. 400 Ft/ db.
Június 20 emelet bal oldal II./ 9 - 13 ig. (5 db.) 1. 400 Ft/ db.
Június 21 XIX. sor 1, 2 4. 900 Ft/ db.

Érdeklődni az ildi.jegy@gmail.com címen lehet péntekig.

0

#15 Felhasználó nem aktív   Ildi0711 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. április 21. - 18:36:02

Üzenet megtekintéseIdézés: csevics - Dátum: 2013. április 21. - 10:37:25

jó gyerek ez !!! nekem is negédes a poppins,és imádom a gyilkos elmék-et :)

Éppen az a szép ebben a darabban, hogy teljesen kiránt a hétköznapokból, még inkább, mint a többi, mert ebben a két és fél órában hihetsz a csodákban és tényleg elhiszed, hogy "megtörténhet bármi, hogyha hagyod". Én is szívesen nézek krimit, de nagyon nagy szükség van az ilyen darabokra is ebben a világban!
0

#16 Felhasználó nem aktív   kicsifalat 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. április 21. - 15:52:00

Üzenet megtekintéseIdézés: csevics - Dátum: 2013. április 21. - 10:37:25

hát nekem meg nem és az utolsó MP-n amin voltam aszünetben pont 5 darab öltönyös, multinál dolgozónak tűnő harmincas-negyvenes férfi áradozott, hogy milyen jó és mennyire jó kedvük lett blabla.. én ennyire pozitív kicsengésű darabot talán még sose láttam.. pedig imádom a krimiket, nyomozó is akartam lenniés mostis szeretek vérben tapicskolni.. ez nem függ össze :)
0

#17 Felhasználó nem aktív   csevics 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 5.148

Elküldve: 2013. április 21. - 10:37:25

Üzenet megtekintéseIdézés: Szandra001 - Dátum: 2013. április 21. - 10:21:45

Nem mondtam és nem is gondolom, hogy aki krimit néz, hajlamos lesz a gyilkolásra. Mindössze azt jegyeztem meg, hogy valószínűleg ha valakinek más típusú műsorra nincs igénye, gyerekként sok örök értékű műről lemarad, legyen az színház vagy mese. Abban teljesen egyet értek Veled, hogy nem minden mese készül gyerekeknek, így ez a skatulya nem helytálló. Abból indultam ki, amit a gyermektől hallottam. Náluk az iskolában szinte kiközösítés "áldozata" lesz az olyan fiú, aki azt merészeli mondani, hogy neki tetszik ez film, ami -a sztereotípia alapján- lányoknak készült. Patai Anna pedig számára a tehetségkutatóból lett ismert, ám maga, a darab ennek ellenére sem fogta meg. Ebben valószínűleg benne rejlik a tény, miszerint mások vagyunk, azonban úgy gondolom, akkor is rosszul fogalmazta meg, miben áll a probléma. Ő ugyanis azt mondta: "nem menő az ilyen negédes előadás".
Az én gyerekkoromban is voltak ezek a mesék, amik Nálad, mégsem kötöttek le valahogy egyáltalán, igényem sem volt rájuk. Anyukám mindig azt nevelte belém, hogy a szépnek és a szeretetnek milyen értéke van, így már akkoriban is "A farm, ahol élünk" volt a kedvenc sorozatom, valamint a kedvességet sugárzó mesék. Ha nagyon el szeretnénk nagyolni a dolgot, a "Hupikék törpikékben" is ott a gonosz, s ahogy írtad, mindig a jó nyer, ám a közvetítési módszer nem félelemkeltő, nem hatásvadász; a célközönsége az ifjoncok. A thrillerek és krimik is leredukálva arról szólnak, amit írsz, csakhogy egy felnőtt talán képes már jobban elkülöníteni a film és a valóság határát. Nem félünk éjjelente, mert megnéztünk egy sorozatot. A szülő szerepe pedig igencsak fontos abban, hogy megismertesse a gyermekével a különböző műfajú, témájú darabokat-olvasmányokat-meséket-filmeket, hiszen a lelki és szellemi fejlődéshez bizony szükséges a "negédes, bájos", szeretetre nevelő nevelési módszer is.

Arra szeretnélek kérni, hogy a Crossoverben folytassuk, ha folytatjuk, mert itt gond lesz az OFFolásból!

Szerkesztve csevics által: 2013. április 21. - 10:37:40

2

#18 Felhasználó aktív   Szandra001 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 860
  • HelységBudapest

Elküldve: 2013. április 21. - 10:21:45

Üzenet megtekintéseIdézés: kurisu - Dátum: 2013. április 20. - 22:20:16

Reakciója nem éppen erről árulkodik. De hozzáteszem mások vagyunk. Ami valakinek tetszik a másiknak nem.

Nem szeretem az ilyen sztereotipiákat, inkább az állhat a háttérben amit fentebb írtam.

Momentán nem értek egyet veled. Tény, hogy ma már teljesen más világban nőnek fel a gyerekek, de szerintem sokkal fontosabb, hogy ma adott választás lehetősége. Nem kötelező tv elé leülni pl.
Amúgy kiváncsi lennék milyen műsorokra gondolsz. Én tudod mire emlékszek gyerekkoromból? Kojak, Columbo, Derrick, Tetthely. Ezeken nőttem fel. Most más hasonló sorozatok vannak, csak sokkal modernebbek.
Ezért ezt a Gyilkos elmék dolgot sem értem, ez valahogy nagyon nem stimmel. Momentán én is szeretem a krimi sorozatokat, de ez nem azt jelenti, hogy nincs igényem másra, és ezzel szerintem sokan így vannak. Bár való igaz, hogy én felnőtt fejjel nézem, egy 13 évesnél ez helytálló lehet, bár én 13 évesen is sok oldalú voltam. De ez nem általános tényleg.
De a lényeg, hogy baromság az hogy bárki az ilyen sorozatok miatt agresszív vagy gyilkos lesz. Az akit ilyet gondol vagy mond, az igen keveset ért az emberekhez. Szülő szerepe a legfontosabb, a szeretet hiánya válthat ki ilyen dolgokat vagy ami még annál is rosszabb komoly erőszak, trauma. Aki tőrödik a gyerekével annak nem kell aggódnia, de van itt egy másik indok ezen sorozatok értelme pont az, hogy bűnös elnyeri méltó jutalmát, vagyis szó nincs arról gyilkolásra buzdítaná a másikat.
Én nem hiszek ebben hogy a régi az szent és sérthetetlen, régen is voltak rossz dolgok ugyanúgy, ma is születnek remekművek, gondoljunk csak Wicked musicalre, mekkora siker a Broadway-en, pont idén 10 éves. De ha már gyerekek musicalek ott van Matilda is ami egy igen új musical.
Amúgy amit én kimondottan utálok az a "mese" kifejezés használata. Sajnos a magyar alapvetően egy primitív nép (több millió emberről beszélünk sajnos), és ezért leegyszerűsíti a dolgokat, egy kalap alá veszi, pedig hatalmas különbségek vannak stílusban és korosztályban, és mindkettő fontos. Korosztály azért fontos, mert rajzfilmek nem csak gyerekeknek készülnek gondoljunk Simpson családra vagy South Parkra, az előbbi egy szituációs komédia, mint a Jóbarátok, míg az utóbbi komoly társadalomkritika felnőttek számára. Stílusban is vannak különbség. Van 2d és 3d egy részt, és van a nyugati stílusú rajzfilmnek nevezett kategória, a másik az anime ami egy japán műfaj. Kettő komoly különbség van. Van aki az utóbbit nem igazán kommálja, de az ilyen emberek általában magukat blamálják, mert kiderül róluk, hogy bizony volt/van olyan anime amit szerettek, csak nem tudták, hogy az, aki rajongó, mint pl. én az felismeri az alapvető stílusjegyeket.
Mondjuk az anime 2D-s rajzolás csúcsa sokkal szebb, mint egy nyugati stílus társa, persze a szépség egy dolog, mert pl. ott a South Park ami aztán borzasztó egyszerű grafikával rendelkezik, de nem is az a lényeg benne.
Ahogy a Walt Disney rajzfilmeknek is meg van a varázsa, amiben viszont zene fontos szerepet kap Oscar és Grammy díjak is bizonyítják ezt.

Nem mondtam és nem is gondolom, hogy aki krimit néz, hajlamos lesz a gyilkolásra. Mindössze azt jegyeztem meg, hogy valószínűleg ha valakinek más típusú műsorra nincs igénye, gyerekként sok örök értékű műről lemarad, legyen az színház vagy mese. Abban teljesen egyet értek Veled, hogy nem minden mese készül gyerekeknek, így ez a skatulya nem helytálló. Abból indultam ki, amit a gyermektől hallottam. Náluk az iskolában szinte kiközösítés "áldozata" lesz az olyan fiú, aki azt merészeli mondani, hogy neki tetszik ez film, ami -a sztereotípia alapján- lányoknak készült. Patai Anna pedig számára a tehetségkutatóból lett ismert, ám maga, a darab ennek ellenére sem fogta meg. Ebben valószínűleg benne rejlik a tény, miszerint mások vagyunk, azonban úgy gondolom, akkor is rosszul fogalmazta meg, miben áll a probléma. Ő ugyanis azt mondta: "nem menő az ilyen negédes előadás".
Az én gyerekkoromban is voltak ezek a mesék, amik Nálad, mégsem kötöttek le valahogy egyáltalán, igényem sem volt rájuk. Anyukám mindig azt nevelte belém, hogy a szépnek és a szeretetnek milyen értéke van, így már akkoriban is "A farm, ahol élünk" volt a kedvenc sorozatom, valamint a kedvességet sugárzó mesék. Ha nagyon el szeretnénk nagyolni a dolgot, a "Hupikék törpikékben" is ott a gonosz, s ahogy írtad, mindig a jó nyer, ám a közvetítési módszer nem félelemkeltő, nem hatásvadász; a célközönsége az ifjoncok. A thrillerek és krimik is leredukálva arról szólnak, amit írsz, csakhogy egy felnőtt talán képes már jobban elkülöníteni a film és a valóság határát. Nem félünk éjjelente, mert megnéztünk egy sorozatot. A szülő szerepe pedig igencsak fontos abban, hogy megismertesse a gyermekével a különböző műfajú, témájú darabokat-olvasmányokat-meséket-filmeket, hiszen a lelki és szellemi fejlődéshez bizony szükséges a "negédes, bájos", szeretetre nevelő nevelési módszer is.

Arra szeretnélek kérni, hogy a Crossoverben folytassuk, ha folytatjuk, mert itt gond lesz az OFFolásból!
1

#19 Felhasználó nem aktív   kurisu 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 10

Elküldve: 2013. április 20. - 22:20:16

Idézés: Szandra001 - Dátum: 2013. április 19. - 10:04:25

1. Ő szereti a színházat, és ő kérte, hogy nézzük meg ezt a darabot vele, mert Patai Anna nagyon érdekelte, szóval nem rákényszerítés volt.

Reakciója nem éppen erről árulkodik. De hozzáteszem mások vagyunk. Ami valakinek tetszik a másiknak nem.

Idézet

4. A fiúknak valószínűleg ez a darab tényleg kevésbé élvezhető, mint egy kislánynak.

Nem szeretem az ilyen sztereotipiákat, inkább az állhat a háttérben amit fentebb írtam.

Idézet

A mai tizenévesekkel az is lehet a gond, hogy már nem is láthatnak a TV-ben olyan műsorokat, mint anno mi. Valahogy a kereskedelmi csatornák már nem sugároznak olyan igényes meséket IS, mint korábban. A mi 13 évesünk meg sajnos, a Gyilkos elméket nézi folyton, így nehéz vele megszerettetni valamit, amiben nincs erőszak. Sem az édesanyja, sem a párom (az édesapja) nem hagyná, de letölti a gépére, amikor egyedül van, megnézi... Nem leszólom a mai meséket, de úgy vélem, a régi darabok-mesék-musicalek időt- és értékállóak.

Momentán nem értek egyet veled. Tény, hogy ma már teljesen más világban nőnek fel a gyerekek, de szerintem sokkal fontosabb, hogy ma adott választás lehetősége. Nem kötelező tv elé leülni pl.
Amúgy kiváncsi lennék milyen műsorokra gondolsz. Én tudod mire emlékszek gyerekkoromból? Kojak, Columbo, Derrick, Tetthely. Ezeken nőttem fel. Most más hasonló sorozatok vannak, csak sokkal modernebbek.
Ezért ezt a Gyilkos elmék dolgot sem értem, ez valahogy nagyon nem stimmel. Momentán én is szeretem a krimi sorozatokat, de ez nem azt jelenti, hogy nincs igényem másra, és ezzel szerintem sokan így vannak. Bár való igaz, hogy én felnőtt fejjel nézem, egy 13 évesnél ez helytálló lehet, bár én 13 évesen is sok oldalú voltam. De ez nem általános tényleg.
De a lényeg, hogy baromság az hogy bárki az ilyen sorozatok miatt agresszív vagy gyilkos lesz. Az akit ilyet gondol vagy mond, az igen keveset ért az emberekhez. Szülő szerepe a legfontosabb, a szeretet hiánya válthat ki ilyen dolgokat vagy ami még annál is rosszabb komoly erőszak, trauma. Aki tőrödik a gyerekével annak nem kell aggódnia, de van itt egy másik indok ezen sorozatok értelme pont az, hogy bűnös elnyeri méltó jutalmát, vagyis szó nincs arról gyilkolásra buzdítaná a másikat.
Én nem hiszek ebben hogy a régi az szent és sérthetetlen, régen is voltak rossz dolgok ugyanúgy, ma is születnek remekművek, gondoljunk csak Wicked musicalre, mekkora siker a Broadway-en, pont idén 10 éves. De ha már gyerekek musicalek ott van Matilda is ami egy igen új musical.
Amúgy amit én kimondottan utálok az a "mese" kifejezés használata. Sajnos a magyar alapvetően egy primitív nép (több millió emberről beszélünk sajnos), és ezért leegyszerűsíti a dolgokat, egy kalap alá veszi, pedig hatalmas különbségek vannak stílusban és korosztályban, és mindkettő fontos. Korosztály azért fontos, mert rajzfilmek nem csak gyerekeknek készülnek gondoljunk Simpson családra vagy South Parkra, az előbbi egy szituációs komédia, mint a Jóbarátok, míg az utóbbi komoly társadalomkritika felnőttek számára. Stílusban is vannak különbség. Van 2d és 3d egy részt, és van a nyugati stílusú rajzfilmnek nevezett kategória, a másik az anime ami egy japán műfaj. Kettő komoly különbség van. Van aki az utóbbit nem igazán kommálja, de az ilyen emberek általában magukat blamálják, mert kiderül róluk, hogy bizony volt/van olyan anime amit szerettek, csak nem tudták, hogy az, aki rajongó, mint pl. én az felismeri az alapvető stílusjegyeket.
Mondjuk az anime 2D-s rajzolás csúcsa sokkal szebb, mint egy nyugati stílus társa, persze a szépség egy dolog, mert pl. ott a South Park ami aztán borzasztó egyszerű grafikával rendelkezik, de nem is az a lényeg benne.
Ahogy a Walt Disney rajzfilmeknek is meg van a varázsa, amiben viszont zene fontos szerepet kap Oscar és Grammy díjak is bizonyítják ezt.

Szerkesztve kurisu által: 2013. április 20. - 22:24:53

0

#20 Felhasználó nem aktív   lasec1 

• Törzstag
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 1.159
  • HelységBudapest

Elküldve: 2013. április 19. - 10:21:15

Nekem is sok szöveget kell megtanulnom, de csak akkor megy gyorsan a fejembe, ha egyszer látom leírva. Hiába hallottam már 100x valamit, ha nem láttam leírva akkor nem igazán jegyzem meg csak töredékeket.

Üzenet megtekintéseIdézés: kicsifalat - Dátum: 2013. április 19. - 06:59:41

hát lehet, hogy azért, mert az énektanároknál nagyon sok dalt kell megtanulnom, általában megjegyzem őket, meg elég sok Poppinson ültem már bent..

0

Topik megosztása:

• 56 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó