Startlap fórum:: Ismeretlen tehetségek - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 3 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Ismeretlen tehetségek

#1 Felhasználó nem aktív   Sokse 

• Új Tag
  • Pipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 0

Elküldve: 2011. január 26. - 20:05:13

link
0

#2 Felhasználó nem aktív   Xu Bass 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 1

Elküldve: 2010. november 30. - 04:39:17

Stílszerűen ebbe a topikba illesztem ezt a cikket:

link
0

#3 Felhasználó nem aktív   RókaMóka 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 11

Elküldve: 2006. június 25. - 22:40:25

Anglagard, svéd prog-rock/szimfonikus-rock együttes
Nem hivatalos oldal: link

Javaslom az 1992-ben megjelent Hybris cimű albumot. Véleményem szerint 1975 után ez a legjobb prog. rock album.
Nem könnyű hallgatnivaló, de aki szereti az ELSŐ Genesist (ahol Phil Collins még szerencsére csak dobolt és Peter Gabriel énekelt), a Van Der Graaf Generatort, a King Crimson, vagy a Jethro Tull-t annak legalább egy hallgatást megér. (De ha meg akarja érteni mélyebben akkor többet.)

Az album jól fölépített, rengeteg dinamikai, ritmus és hangulati váltással, egyedülálló dob és billentyűs (hammond, mellotron, némi moog) futamokkal, és persze az elengedhetetlen fuvola.

Az album tartalma:
Jordrök - Füstölő föld/Földfüst - 11:11
"Ilyesztő" zongora bevezető után keménykedő jazz-rockos váltásokba hajlik, majd rockosabb és lágyabb témák váltakoznak, kicsit nehezen induló dal, de a templomi orgona után már teljes a hangulat. Gyönyörű orgonamunka, gitárdíszítéssel, hozzá illő fuvolabetéttel, majd tiszta gitár és fuvolahang egymásbafonódásával lezárás.

Vandringar I Vilsenhet - Merengés a zavarodottságban - 11:57
Reneszánsz fuvolakezdet, lassan bevezetett, szintén reneszánszra emlékeztető téma, sok mellotronnal, némi énekkel, majd a végére komolyabbra fordul, jó adag hammonddal, némi mellotron kórussal, és menetelési ritmussal...

Ifran Klarhet Till Klarhet - Erőtöl erőig - 8:09
Meglepetéssel kezdődő dal, egyből az elején kiaknázzák a dinamika adta lehetőségeiket. Feltörekvő dallam, kellemes ének, minden hangszer teljesen egyenrangú munkája, a végén kellemes fuvola előkészítés után barokkos hammond szóló (D-moll toccata és fúga még mindig népszerű :)), majd a téma visszatérése után mellotron kórusos lezárás, ami szinte nem is lezárás mert azonnal követeli a folytatást...

Kung Bore - A tél királya - 12:57
A záró dal, egyben a csúcspont is.
Akusztikus gitár kezdés, szép crescendo majd utána az első téma bemutatása. A már sokat használt reneszánsz fuvola/gitár páros váltja egymást a barokkos orgonával. Picit líraibb vizekre evezve az énekes eldalolja a tél királyának történetét (itt a legjobb az ének), majd főtéma, teraszos dinamika, késleltetés a csúcspont előtt. Barokkos csúcspont, majd újabb vokális rész, ami elővezeti a gigantikus, elsőprő mellotronos lezárást, majd a végén már csak a fuvola marad... Zseniális.

Ganglat Fran Knapptibble - Menetelés dallama Knapptibble-ből - 7:18
A lemez anyagához szervesen nem tartozó Bonus Track, már a jövőbe mutat. Kicsit Bartókosabb, kicsit több benne a szintetizátoros effekt, sötétebb, baljósabb hangulat, sajnos a levegőben hagyja az album végét.
0

• Csoport: Guests

Elküldve: 2005. október 18. - 10:14:04

Harap

www.harap.hu

Dallamos rockzenét játszanak, a basszusgitárosuk (Pintér Tibi - aki csak mellékesen basszeros, egyébként jazz-gitáros) egy állat!!!!!!!
Adjatok csak gitárt a kezébe.... :)
0

Elküldve: 2005. október 18. - 10:11:50

Tom White zenekar

link

A dobos srácot személyesen ismerem, elég penge.
0

#6 Felhasználó nem aktív   RókaMóka 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 11

Elküldve: 2005. október 14. - 18:41:16

Egy pár napja fedeztem fel egy igazi különlegességet, legalábbi nekem az a mai zenei kínálat mellet.

The Dresden Dools
link
(itt pár dal is letölthető. A missed me és a girl anachronism ajánlott pláne...)

Annyira nem ismeretlenek, bár nem is ismertek gyakorlatilag... Stílusuk egy rendkívül érdekes alternatív rock (időnként hard stílusú elemekkel, de szerencsére hörgés és üvöltözés nincs... ;)) sajátos megoldásokkal. A furcsaságot már fokozza a sílusuk és a felállás is... (Énekes/zongorista nő és dobos férfi.) Engem nagyon meglepett az egész... :)
0

Elküldve: 2005. október 04. - 18:12:19

ja jó. bocs :)

Először motyóra 90. Aztán 180 gitárra. hogy honnan.... az egy másik kérdés :) De mondom lehet hogy nemis Ibanez Sr lesz csak elég valószínű :)
0

Elküldve: 2005. október 03. - 18:33:40

Igen ezt írtam én is:) Hogy akkor holnap nem rángatnálak el korán kipróbálni az ÉN SRX-emet, amit valszeg megveszek, de majd ha te mennél próbálni a TE SR-edet, akkor szívesen veled tartok:)
0

Elküldve: 2005. október 03. - 18:31:55

Én nem SRX et akarok venni, hanem SR-t.

Sr505 = Mahagóni test, Bartolini pickups, állítólag könnyű és kényelmes ( ami általánosságban elmondható az ibanezekről :)) ) stb stb.
0

Elküldve: 2005. október 03. - 18:01:06

Na hallod Matyi, hnap nem ugrasztalak ki az ágyból - meg nekem is elég korai - de hnap elvileg 10től ez a gitár lesz az enyém, mert aproneten hírdette a srác 110k-ért, de lealkudtam 95re!!! De majd az SR505 próbára szívesen megyek veled! link
0

Elküldve: 2005. október 03. - 11:26:26

Nyehhehe, találtam egy hírdetést, srx 505 110k-ért vihető, sürgős, úgyhogy írtam neki, hogy ha annyira sürgős akkor elég e neki 95k, csak még nem válaszolt:)))
0

Elküldve: 2005. október 02. - 22:48:04

Igen tudom! namind1... szólj hogyha van lóvéd és akkor mehetünk... Benézhetnénk már az Oroszlánbarlangba is hogy kipróbáljam az Sr505 öt :)) megint... :)) Úgyis ottvan közel
0

Elküldve: 2005. október 02. - 22:46:55

Ezt így nem mondanám általánosságban :) Sőt :)
0

#14 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 25
  • HelységBudapest

Elküldve: 2005. október 02. - 17:15:49

buzi internet...
0

#15 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • HelységBudapest

Elküldve: 2005. október 02. - 17:15:13

:)) tényleg jól tolja a basszerjuk... igaz. nekem is meg kell tanulnom:) mert még hogy slap-el, meg az, hogy gyorsan, de ez a csákó:))mondjuk a Jutott neki basszerja se rossz... alter znéből fel vagyok készülve. haverom most írt 3 mp3-at. és észrevettem, hogy az alter zenekarok basszerjai igazán nagyonjók (nem mind, de nagy részük:))
0

#16 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • HelységBudapest

Elküldve: 2005. október 02. - 17:14:40

:)) tényleg jól tolja a basszerjuk... igaz. nekem is meg kell tanulnom:) mert még hogy slap-el, meg az, hogy gyorsan, de ez a csákó:))mondjuk a Jutott neki basszerja se rossz... alter znéből fel vagyok készülve. haverom most írt 3 mp3-at. és észrevettem, hogy az alter zenekarok basszerjai igazán nagyonjók (nem mind, de nagy részük:))
0

Elküldve: 2005. október 02. - 14:50:12

gitart.tar.hu ők a hivatalos m.o.-i Spector beszállítók...Persze, drága hangszer, de ha a hallottak igazak akkor már a Performance kategória is - ami alatt csak egy "család" van ami kínai gyártmány, a Performance nem - kjó hangú!
0

Elküldve: 2005. október 02. - 14:43:36

Mindenhol megnézted? Mondjuk a Spector drága hangszer, ezt el lehet mondani általánosságban.

De nekem pl vennem kellene egy Fender Rumble 100 at ( 90 rugó ) meg egy Ibanez SR505 öt ami 180 rugó :))
0

Elküldve: 2005. október 02. - 14:01:33

BCDC++
Kepzeld elvitték az SRX 505-öt és a Spectort is...most fog jönni szállítmány Spectorból, de közben emelte a gyártó az árakat és ami eddig 115k volt az most 138 lesz:( Úgyhogy a gitárnéző most elmarad egy ideig:(
0

Elküldve: 2005. október 02. - 13:32:05

honnan töltöttétek?
0

Topik megosztása:

• 3 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.