Bass Pick-up
Elküldve: 2010. január 11. - 08:45:56
hángminta.
pontatlan játszás, 11 féle kapcsolás egymás után vágva.
felezhető soapbar és egy P hangszedő házassága.
Elküldve: 2010. január 05. - 09:56:07
nna, Hangfoglaláson próbáltam a piros Blasius basszust, abban Lace pickup volt, és nagyon durván jól szólt szerintem!
kb. végtelen lehet az átviteli tartománya :)
nem azt mondom, hogy ég és föld minden más hangszedőhöz képest, de ügyes megoldás, és nagyon hifi, a szó abszolút jó értelmében.
Elküldve: 2009. december 20. - 17:55:18
Elküldve: 2009. december 20. - 17:54:43
Valszeg egy aktív hangszedőnél nem hangosabb, de szerintem egy hangosabb hangszedőnél sem feltétlenül. Lehet hogy az átlagosnál igen, de nem tudom. De mit számít a hangosság, ha a jel/zaj arány tényleg jó? Azért a Lace Sensor-ok elég népszerűek voltak és nem is voltak rossz hangszedők, szóval valamennyit biztos értenek hozzá. Meg mi alapján hangosabb egy hangszedő? Kompresszáltabb hangja van, vagy a dinamikája jobb? Lehet hogy ennek jobb a dinamikája, nem a csúcs hangereje...
Elküldve: 2009. december 20. - 14:21:25
igen indukciós felületkezelésrő énis hallottam már (kalenie, fogalmam csincs mi az magyarú)
de amit nem hiszek h annyival jobb a sima PUktól... régen számoltam má trafót (már nem is emléxem h h kell) de te -ja jól emléxem- fizikus wagy xal akkor szted lehetséges az h 1 menet meg 1 szuper mini tekercs termel akkora sőt nagyobb feszt/áramot amiket a sima soktekercses cuccok?
xal azt nemakaródzik elhinni h nincs vlmi szépség hibája a dolognak :)
Elküldve: 2009. december 20. - 13:58:31
Egy menet nem kevés, tipikus kísérlet, hogy egy gyűrűben lévő forrasztóónt (=1 tekercs) olvasztanak meg úgy, hogy egy nagyobb tekercset raknak mellé, amiben áram folyik. Egy tekercs is bőven elegendő sok célra. Én hiszem, hogy működhet az ötlet.
Nagyobb mennyiségben azért nem használunk alumíniumot, mert a réznek kedvezőbb a vezetési tulajdonsága, ráadásul olyan vékony aludrór, amilyen vékony rézdrót kell egy hangszedőhöz, nagyon könnyen szakadna. De itt egy nagy és vastag tekercsről van szó, itt már jó lehet az alu.
Biztos hogy nem átverés, hogy lenne az, ha egyszer már van belőle termék, amit meg tudsz venni? :-) És nem egy zárt pickup az egész, hanem kvázi nyitott, látod az alutekercset, a mágneseket illetve a kicsit leolvasó tekercset is. Nem nagyon tudják hova rejteni az "átverést".
Elküldve: 2009. december 20. - 13:46:38
a trafó részt értem de 1menet az mégis csk édes kevés az 1ikoldalon :D miaz heggesztő trafó? :D
nemtom nkm ez gyanús kicsit, látnom, fognom, éreznem kéne :)
Elküldve: 2009. december 20. - 10:46:44
Valszeg az alutekercs a nagyobb felületen több fluxusváltozást "érez", nagyobb áramot generál, amit a kisebb tekercs kisebb árammá és nagyobb feszültséggé alakít. Valószínűleg az alumíniumnak kedvező szaturációs és egyéb tulajdonságai lehetnek.... De amúgy nem tudom, tényleg ki kellene próbálni.
Elküldve: 2009. december 20. - 00:16:15
nha akkor én mostmár "csk" 1et nemértek hogy tud 1 cséve nagyobb és több jelet leadni mint a sok?!
merthát mondják h fundamentál igy meg úgy...de a princíp (müködési elv) lényegében u.a. mint a többi PUnál,
talán vlmi nano neonydium aza kis csík ott és úgy erősödik annyit a jel? ..xal nkm ez nem világos xal én bevallom férviasan NEM ÉRTEM...
és biztos h jó az ha minden frekvenciát átvisz? mit fog csinálni pl 1 jó zsúfolt szinpadon?
bocs szkeptikus wagyok :)
Elküldve: 2009. december 19. - 23:49:17
Amit ígérnek: alacsony impedancia, megnövekedett frekvencia átvitel, alacsonyabb zaj.
Gitárr és basszusra is:
link
link
link
Persze kézben a sound de mindig érdekeltek az ilyen újítások, vajon milyen lehet kipróbálva?
Elküldve: 2009. november 05. - 12:04:40
Elküldve: 2009. november 03. - 13:18:59
Elküldve: 2009. november 03. - 12:15:28
Elküldve: 2009. november 03. - 12:06:55
Elküldve: 2009. november 03. - 12:05:02
a megjött a gitár:
+ kényelmes (igen, az!)
teljesen korrektül beállítva (hangolás oktávok rendben)
türhető hang
nem fejnehéz
- 2 kalapács ütés kellett 9es bundra mert zümmögött
E,A húrok 15től felfele csilingelősek (itt csiszolni kéne de minek, én ott nem jáccok)
rondán van rárakva a koptatólap
néha beserceg a volume poti
xal lehet h szerencsém volt, vagy lehet h alacsonyak az igényeim, de nkm ennyi pénzért maximálisan megfelelt.
Elküldve: 2009. november 03. - 11:43:45
Elküldve: 2009. november 03. - 11:42:27
Szerintem ebben az országban senkinek sem mindegy, hogy valami 120 vagy 250be kerül. Nem ez volt a lényeges. Azt mondtam, hogy ha már valahogy összeszedtél 150-et akkor már ne boltba menjél, hanem várjál még amíg 200 és 250 között lesz a pénzed. Nem az a lényeg, hogy mennyit. Ha kell akkor várj fél évet, vagy többet mert így jobban meg fogja érni. Ez azért van mert 150 ből még mindig rádsóznak valami tüzifát (a boltban) de 200 körül használtan már iszonyat jó hangszert tudsz vásárolni. Ez az egyik legnagyobb törésvonal basszusgitár vételkor.
Elküldve: 2009. november 03. - 11:38:11
"jók a bundjai, kényelmes, jól játszható"
Ezt például erősen kétlem, hacsak nem volt hatalamas mákod a vétellel, mint ahogy feljebb írtam. (A kényelem sem mindig szubjektív egy bizonyos szint alatt pl már nem az)
Elküldve: 2009. november 03. - 11:25:23

Súgó