Startlap fórum:: Bass Pick-up - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 58 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Bass Pick-up

• Csoport: Guests

Elküldve: 2010. január 11. - 08:45:56

link

hángminta.
pontatlan játszás, 11 féle kapcsolás egymás után vágva.
felezhető soapbar és egy P hangszedő házassága.
0

Elküldve: 2010. január 05. - 09:56:07

p*csába, mégegy hangszer, aminek a feje felül ívelt!! grrr, így már nem csak a Bongo és az enyém ilyen! :)

nna, Hangfoglaláson próbáltam a piros Blasius basszust, abban Lace pickup volt, és nagyon durván jól szólt szerintem!
kb. végtelen lehet az átviteli tartománya :)
nem azt mondom, hogy ég és föld minden más hangszedőhöz képest, de ügyes megoldás, és nagyon hifi, a szó abszolút jó értelmében.
0

#43 Felhasználó nem aktív   RókaMóka 

• Új Tag
  • Pipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 11

Elküldve: 2009. december 20. - 17:55:18

Mondom, míg kézbe nem veszünk egy ilyet, addig nem lehet tudni mi van. Én minden esetre üdvözlöm mint új ötletet...
0

#44 Felhasználó nem aktív   RókaMóka 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2009. december 20. - 17:54:43

Jó de mekkora menet már az az 1 db menet. A felület is számít. Itt egy egész nagy felület van közel a húrokhoz, míg a hagyományos hangszedők "felülete" meg akár messzebb is van és ráadásul nem egyenletesen közel, hanem egyre távolabb. Ez is lehet egy paraméter.

Valszeg egy aktív hangszedőnél nem hangosabb, de szerintem egy hangosabb hangszedőnél sem feltétlenül. Lehet hogy az átlagosnál igen, de nem tudom. De mit számít a hangosság, ha a jel/zaj arány tényleg jó? Azért a Lace Sensor-ok elég népszerűek voltak és nem is voltak rossz hangszedők, szóval valamennyit biztos értenek hozzá. Meg mi alapján hangosabb egy hangszedő? Kompresszáltabb hangja van, vagy a dinamikája jobb? Lehet hogy ennek jobb a dinamikája, nem a csúcs hangereje...
0

Elküldve: 2009. december 20. - 14:21:25

hjó én nem úgy értem h átverés...hanem h nem világos máshol ez mér nincs kihasználva....

igen indukciós felületkezelésrő énis hallottam már (kalenie, fogalmam csincs mi az magyarú)

de amit nem hiszek h annyival jobb a sima PUktól... régen számoltam má trafót (már nem is emléxem h h kell) de te -ja jól emléxem- fizikus wagy xal akkor szted lehetséges az h 1 menet meg 1 szuper mini tekercs termel akkora sőt nagyobb feszt/áramot amiket a sima soktekercses cuccok?
xal azt nemakaródzik elhinni h nincs vlmi szépség hibája a dolognak :)
0

#46 Felhasználó nem aktív   RókaMóka 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2009. december 20. - 13:58:31

Mi a gyanús? Több youtube videó van róla, ahol működik. A hangszedőket külön meg lehet venni. Vettek már emberek, beszerelték. Működik.

Egy menet nem kevés, tipikus kísérlet, hogy egy gyűrűben lévő forrasztóónt (=1 tekercs) olvasztanak meg úgy, hogy egy nagyobb tekercset raknak mellé, amiben áram folyik. Egy tekercs is bőven elegendő sok célra. Én hiszem, hogy működhet az ötlet.

Nagyobb mennyiségben azért nem használunk alumíniumot, mert a réznek kedvezőbb a vezetési tulajdonsága, ráadásul olyan vékony aludrór, amilyen vékony rézdrót kell egy hangszedőhöz, nagyon könnyen szakadna. De itt egy nagy és vastag tekercsről van szó, itt már jó lehet az alu.

Biztos hogy nem átverés, hogy lenne az, ha egyszer már van belőle termék, amit meg tudsz venni? :-) És nem egy zárt pickup az egész, hanem kvázi nyitott, látod az alutekercset, a mágneseket illetve a kicsit leolvasó tekercset is. Nem nagyon tudják hova rejteni az "átverést".
0

Elküldve: 2009. december 20. - 13:46:38

nkm ez így kevés....akkor mért nem használnak mindenhol alut réz helyett? vagy leglább vlmi néhány más téren...

a trafó részt értem de 1menet az mégis csk édes kevés az 1ikoldalon :D miaz heggesztő trafó? :D

nemtom nkm ez gyanús kicsit, látnom, fognom, éreznem kéne :)
0

#48 Felhasználó nem aktív   RókaMóka 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2009. december 20. - 10:46:44

Az egész olyan mint egy apró transzformátor. Végülis az is. Valószínőleg kihasználják az alumínium kedvező tulajdonságait stb... Szerintem ügyes megoldás, de nyílván ki kellene próbálni ahhoz, hogy véleményt lehessen mondani, én elhiszem, hogy valami ügyes kombinációt találtak, amivel ezek a pozitív tulajdonságok létrejöttek.

Valszeg az alutekercs a nagyobb felületen több fluxusváltozást "érez", nagyobb áramot generál, amit a kisebb tekercs kisebb árammá és nagyobb feszültséggé alakít. Valószínűleg az alumíniumnak kedvező szaturációs és egyéb tulajdonságai lehetnek.... De amúgy nem tudom, tényleg ki kellene próbálni.
0

Elküldve: 2009. december 20. - 00:16:15

link

nha akkor én mostmár "csk" 1et nemértek hogy tud 1 cséve nagyobb és több jelet leadni mint a sok?!

merthát mondják h fundamentál igy meg úgy...de a princíp (müködési elv) lényegében u.a. mint a többi PUnál,
talán vlmi nano neonydium aza kis csík ott és úgy erősödik annyit a jel? ..xal nkm ez nem világos xal én bevallom férviasan NEM ÉRTEM...
és biztos h jó az ha minden frekvenciát átvisz? mit fog csinálni pl 1 jó zsúfolt szinpadon?

bocs szkeptikus wagyok :)
0

#50 Felhasználó nem aktív   RókaMóka 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2009. december 19. - 23:49:17

Hú, észrevétlenül kitaláltak egy régi-új hangszedőtechnológiát. Az aktuális hangszedő egy (azaz egyetlen) tekercs alumínium, amin induktív csatolással csatlakozik egy kicsi "leolvasó" tekercshez, ami megy ki a hangszedőből.

Amit ígérnek: alacsony impedancia, megnövekedett frekvencia átvitel, alacsonyabb zaj.

Gitárr és basszusra is:
link

link

link

Persze kézben a sound de mindig érdekeltek az ilyen újítások, vajon milyen lehet kipróbálva?
0

Elküldve: 2009. november 05. - 12:04:40

még talán akkor sem mert a kényelem erősen szubjektív dolog :) de a többit lehet objektíven nézni :) (bár mint mondottam nkm a gitárom ilyen jól sikerült, a bass nem)
0

#52 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 25
  • HelységBudapest

Elküldve: 2009. november 03. - 13:18:59

:D oksa, egyébként semmi gond, alapból én is kételkedem az ilyen hangszerekben, de tényleg ki lehet fogni 1-1 jót közülük:)
0

Elküldve: 2009. november 03. - 12:15:28

Ok srácok, ezt a vitát csak akkor tudnánk folytatni, ha kipróbálhatnám a basszusgitárjaitokat és akkor esetlegesen kiderülhetnének dolgok. De ez így nem lehetséges, szóval inkább ugorjunk.
0

#54 Felhasználó nem aktív   Ernőke 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 25
  • HelységBudapest

Elküldve: 2009. november 03. - 12:06:55

:D attól, hogy nincs profi cuccom, nem ma kezdtem a zenélést, és sok hangszer járt a kezemben (stingray, riki, fenderek, w-k, meg miegymás jó minőségű hangszer), és én ahhoz viszonyítom a nyak kényelmét. nekem a hangszerem nyaka jobban játszható, mint az 5húros MM-eké... ennyi. vékony, kényelmes, és nagyon jól játszható. a nyak is elég pontos ahhoz, amiket én játszok.. oktávozása hibátlan, szóval nekem abszolúte megfelel, nem mondom, ha lenne lehetőségem egy Laklandra, vagy Tobiasra, de még akár egy GB 75-ös Cortra is azonnal cserélném, de amíg nincs nem sírok, hogy milyen szar, mert tudok rajta játszani, és bevált. amiket én követelményként állítok fel egy hangszer használhatóságára (pontos legyen, nyaka egyenes legyen ne legyen csavarodva, húrmagasságot be tudjam állítani az általam megszokott szintre,...), azt teljesíti, minőségi elvárásaimat nem, de ez egy más kérdés... minőségben én is mást mondanék, ha lenne mondjuk 2-3százezrem alaposan megválogatnám mit veszek:D
0

Elküldve: 2009. november 03. - 12:05:02

pedig a HB telecasterom ha hiszed ha nem wlmi ilyesmi és WEBSHOPból rendeltem 99Eurért.
a megjött a gitár:
+ kényelmes (igen, az!)
teljesen korrektül beállítva (hangolás oktávok rendben)
türhető hang
nem fejnehéz

- 2 kalapács ütés kellett 9es bundra mert zümmögött
E,A húrok 15től felfele csilingelősek (itt csiszolni kéne de minek, én ott nem jáccok)
rondán van rárakva a koptatólap
néha beserceg a volume poti

xal lehet h szerencsém volt, vagy lehet h alacsonyak az igényeim, de nkm ennyi pénzért maximálisan megfelelt.
0

Elküldve: 2009. november 03. - 11:43:45

Továbbra sem tudom, hogy mire van elszállva (a szerénységes dologban igazad van). Meg a faszért nem vett föl legalább egy nagdrágot az interjúhoz?
0

Elküldve: 2009. november 03. - 11:42:27

"ezt a pénz dolgot nem értem, mindíg ezt hallom, lehet, hogí ti ennyire el vagytok eresztve, de nekem azért nem mindegy hogy 120-at vagy 250-et költök egy hangszerre... lehet, hogy csak én vagyok csóró:D"

Szerintem ebben az országban senkinek sem mindegy, hogy valami 120 vagy 250be kerül. Nem ez volt a lényeges. Azt mondtam, hogy ha már valahogy összeszedtél 150-et akkor már ne boltba menjél, hanem várjál még amíg 200 és 250 között lesz a pénzed. Nem az a lényeg, hogy mennyit. Ha kell akkor várj fél évet, vagy többet mert így jobban meg fogja érni. Ez azért van mert 150 ből még mindig rádsóznak valami tüzifát (a boltban) de 200 körül használtan már iszonyat jó hangszert tudsz vásárolni. Ez az egyik legnagyobb törésvonal basszusgitár vételkor.
0

Elküldve: 2009. november 03. - 11:38:11

Akkor neked mákod volt egy vétellel. HA ma magyarországi boltban vásárolsz basszusgitárt harmincezer forintért, az szinte biztos hogy használhatatlan lesz. Persze itt megint bejönnek érdekes dolgok:

"jók a bundjai, kényelmes, jól játszható"

Ezt például erősen kétlem, hacsak nem volt hatalamas mákod a vétellel, mint ahogy feljebb írtam. (A kényelem sem mindig szubjektív egy bizonyos szint alatt pl már nem az)
0

Elküldve: 2009. november 03. - 11:25:23

jetibácsi enyhén szólva beteg :D kicsit sokat gondol magáról....nem mondom nem rossz a PU de fél percenként ajnározni saját magunk eléggé gáz dolog (a jó szakember ismérve a szerénység -xerintem) de ez csk az én szubjektív véleményem (érdekes h a szlovák és cseh PU készítők 1általán nincsenek igy elszálva maguktól)
0

Elküldve: 2009. november 03. - 10:17:30

hallgassátok meg a készítőt is...
link
0

Topik megosztása:

• 58 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4