Startlap fórum:: Tilos lesz a dohányzás nyilvános helyen - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Tilos lesz a dohányzás nyilvános helyen Ez most komoly?

#1 Felhasználó nem aktív   jamin 

• Új Tag
  • Pipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 4

Elküldve: 2011. március 01. - 15:49:55

A miért ne és ...stb. mentegetőzésekre válaszolva: Azért nem dohányozhatsz, mert kölcsön kapott dolgokra illik vigyázni a legjobb tudásod szerint! Nem a tiéd, oltári egóval rendelkező avagy "csak" tudatlan embertársam, a test a lélek és a szellem temploma, amelyet kölcsön kaptunk a Teremtő-től. És nem most jöttem a hitgyüliből, vagy akárhonnan gondolod, csak egy picit művelődtem, hogyan és miért működünk. Ha van autód te is megnézed milyen adalékkal megy és nem öntesz szart bele, mert előbb-utóbb megáll, főleg vigyázol, ha kölcsön kaptad a Főnöktől. :)
0

#2 Felhasználó nem aktív   jamin 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. március 01. - 15:41:09

Nem válaszoltál...csak "kifelé mutogatsz"
Miért szívod?
0

#3 Felhasználó nem aktív   jamin 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. március 01. - 15:39:54

Üzenet megtekintéseIdézés: killy - Dátum: 2011. február 28. - 18:38:32

Miért ne szívhatnánk???Nem Te veszed meg. :) Így is úgy is meghalunk előbb-utóbb!! Inkább arra lenne ki az eszük hogy oldjuk meg azt a világméretű problémát hogy 3 nagyméretű ismeretlen test közeledik egyenesen a bolygónk felé.Amiről ugye kussol mindenki!!!Nézzétek meg a googleban....le is van fotózva!!! Visszatérve a cigire és arra hogy mennyire káros!Pl:avval foglalkoznak-e a többiek hogy a sok autóval jobban mérgeznek minket,mint a cigivel???Mert némelyik olyan büdös hogy el lehet ájulni tőle.Vagy a városokban esténként a szivárvány minden színében játszik a fénynél a szmog.Ez nem zavarja az úri popsikat és a nemdohányosokat????Ezekre lenne ki az eszük nem pedig arra hogy minket csesztetnek!!!!

1

#4 Felhasználó nem aktív   janeszovics 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 1

Elküldve: 2011. március 01. - 04:51:57

Én hosszú évekig dohányoztam. Idestova huszonöt éve letettem a staubot, volt elég akaraterőm hozzá. A dohányzás tilalmával teljesen egyetértek zárt közös használatú helyiségekben, egyáltalán azokon a helyeken, ahol nemdohányzók is megfordulnak. Talán nem kellene a dohányosok személyiségi jogaira hivatkozni akkor, mikor a másik oldalon is hasonló személyiségi joggal állnak embertársaink. Addig, amíg ilyen mély erkölcsi szint alatt állunk, sajnos törvényekkel kell szabályozni a más országokban már régóta kialakult szokásjogot. Németországban, Belgiumban láttok az utcán füstölő embereket? Ha igen, nyugodtan szóba állhattok vele. Beszéli a magyart... A munkahelyi dohányzás meg evidens. Aki szalagon dolgozik, az nem igen ér rá tíz percenként rágyújtani. Aki teheti, hogy rágyújt,- attól meg vonják le a dohányzással eltöltött időt a munkabéréből! Akkor már nem is lenne szükséges tiltani a füstölést!
0

#5 Felhasználó nem aktív   killy 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 8

Elküldve: 2011. február 28. - 18:38:32

Üzenet megtekintéseIdézés: jamin - Dátum: 2011. február 28. - 17:38:06

A kérdés? miért is szívod igazából?!
Tudod, hogy minden szívással azt üzened a sejtjeidnek, hogy nem kívánsz sokáig élni?
Lassú öngyilkosság, valóban megakarsz halni? Tudom, sokan éltek hosszú ideig pedig dohányoztak...
és nagyon sokan nem éltek hosszú ideig...nem is az élet hosszúságáról van szó hanem
most rólad van szó, mi van veled? Miért szívod?

Miért ne szívhatnánk???Nem Te veszed meg. :) Így is úgy is meghalunk előbb-utóbb!! Inkább arra lenne ki az eszük hogy oldjuk meg azt a világméretű problémát hogy 3 nagyméretű ismeretlen test közeledik egyenesen a bolygónk felé.Amiről ugye kussol mindenki!!!Nézzétek meg a googleban....le is van fotózva!!! Visszatérve a cigire és arra hogy mennyire káros!Pl:avval foglalkoznak-e a többiek hogy a sok autóval jobban mérgeznek minket,mint a cigivel???Mert némelyik olyan büdös hogy el lehet ájulni tőle.Vagy a városokban esténként a szivárvány minden színében játszik a fénynél a szmog.Ez nem zavarja az úri popsikat és a nemdohányosokat????Ezekre lenne ki az eszük nem pedig arra hogy minket csesztetnek!!!!
0

#6 Felhasználó nem aktív   jamin 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 28. - 17:38:06

A kérdés? miért is szívod igazából?!
Tudod, hogy minden szívással azt üzened a sejtjeidnek, hogy nem kívánsz sokáig élni?
Lassú öngyilkosság, valóban megakarsz halni? Tudom, sokan éltek hosszú ideig pedig dohányoztak...
és nagyon sokan nem éltek hosszú ideig...nem is az élet hosszúságáról van szó hanem
most rólad van szó, mi van veled? Miért szívod?
0

#7 Felhasználó nem aktív   Blekybari 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 28. - 17:28:21

Én dohányzom. Megértek én sok mindent, megértem a kórházat, az iskolát....de az már egy agyrém, hogy mint valami outsider állok a buszmegálló tábla előtt/mögött elszívom a cigit és lopva bemegyek a megállóba eloltani....nevetséges. Az meg, hogy már a munkahelyemen az utcára sem mehetek cigizni....mi jön még??? miért nem szól valaki, hogy ezek a törvények már a személyes szabadságomban korlátoznak???? És félreértés ne essék kedves nemdohányzók, soha semmilyen körülmények között nem gyújtok rá zárt helyen, pláne ha tudom nemdohányzó is van a társaságomban. Erről jut eszembe, akkor tilcsák be a teheneket is, mert azok meg ugye az ózont lyukasztják.....Tiszta blama ez az ország......emberek fagynak meg, gyerekek ezrei éheznek és ez a legfontosabb, hogy én mennyivel rövidítem meg a saját életem??? Arra mondjuk kíváncsi volnék, hogy hány nemdohányzó van azok között akik ezt a törvényt elfogadták....
0

#8 Felhasználó nem aktív   pega 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 3

Elküldve: 2011. február 28. - 16:31:09

Üzenet megtekintéseIdézés: Madyka - Dátum: 2011. február 28. - 13:07:30

Egyre idiótább törvényeket alkotnak honatyáink. Hamburgeradó, dohányzás tiltása, stb. stb. Mi számít nyilvános helynek? A parlamenti klotyó? Mert valahol csak szívják honatyáink is. Én szeretném már látni, hogy nem csak a cigit, hanem mást is szívnak, úgy mint mi! Hajrá kormányunk, éljünk egészségesen! Nem kell sokat enni, úgy is kövérek vagyunk, nem kell gyógyszert szedni, úgy is sokat szedünk. 100000 rokkant irány vissza a munkába, nem lazsálni. Dolgozol és abba döglesz bele, vagy maradsz rokkant és éhen döglessz, mert a gyógyszerre elfogy a nyugdíjad. Szép kilátások, és a legnagyobb probléma a cigaretta. Hát felugrott a vérnyomásom:))

Rohadtúl igazad van,de az a baj a dohányosok sem állnak ki a saját igazukért legalábbis a startlap szavazása ezt mutatja : (.
0

#9 Felhasználó nem aktív   Madyka 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 28. - 13:07:30

Egyre idiótább törvényeket alkotnak honatyáink. Hamburgeradó, dohányzás tiltása, stb. stb. Mi számít nyilvános helynek? A parlamenti klotyó? Mert valahol csak szívják honatyáink is. Én szeretném már látni, hogy nem csak a cigit, hanem mást is szívnak, úgy mint mi! Hajrá kormányunk, éljünk egészségesen! Nem kell sokat enni, úgy is kövérek vagyunk, nem kell gyógyszert szedni, úgy is sokat szedünk. 100000 rokkant irány vissza a munkába, nem lazsálni. Dolgozol és abba döglesz bele, vagy maradsz rokkant és éhen döglessz, mert a gyógyszerre elfogy a nyugdíjad. Szép kilátások, és a legnagyobb probléma a cigaretta. Hát felugrott a vérnyomásom:))
0

#10 Felhasználó nem aktív   killy 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 28. - 10:55:25

Csak helyeselni tudok!!!Teljes mértékben lenéznek minket.Nem számít hogy a másik bűzlik a retektől,húgyszagtól,vagy éppen a piától...az a lényeg hogy nem dohányzik. :P Kérdem Én?Miért is van ez? Arról nem is beszélve hogy tegnap este a híradóban még azt is ecsetelték hogy akik káros szenvedélynek hódolnak a későbbiekben önkölcségen kezeltessék magukat...ez kész téboly!!!! :( Mi van azokkal akik életükben nem tettek keresztbe két szalmaszálat hogy felbukjak benne??Azoknak miért nem találnak ki ilyet??Őket kellene inkább csesztetni nem minket.Hozzáteszem abban igazuk van hogy a terhes nők ne cigizzenek mert tényleg káros a magzatra meg rossz is látni.Én sem cigiztem terhesség alatt,szép is lett a kisfiam. :D Visszatérve az alkoholistákra.Nekem van olyan munkatársam aki reggelente bűzlik az italtól és a hányás szagtól(nő az illető,vagyis annak látszik),mivel jobb az?Ezt kell napi szinten szagolni.A dohányzó meg kint van a szabadban és ez senkit sem zavar.De ennek a genetikailag hulladéknak a szagát 8h-n át kell elviselni.Bezzeg mikor szondáztatnak akkor tiszta!!!Az lesz a vége hogy összeugrasztanak minket,tisztára mint amikor a választás volt,megtudták volna ölni egymást a szavazók.Szegregációnak tartom az egészet.Na meg ott a hamburgaradó.Kit érdekel hogy mennyit eszik az illető,ha megkeresi a rávaló.Ugyanúgy dolgozik mint a többi,részt vesz az adóban és a tb-nél.Akkor??Ha neki jó hogy duci,vagy már annyira éhes a szerencsétlen,akkor csak enni kell valamit.Nem rohanhat haza zöltséget zabálni,ha éppen 100km-re van az otthona!!Ja!A csoki is egészségtelen e a bor az nagyon jó!!!Adjam az 5 éves gyerekemnek a bort mert az egészséges a csoki meg nem????Hol itt az igazság?:()
0

#11 Felhasználó nem aktív   csubi 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 28. - 10:11:36

A dohányosoknak is vannak jogai! Egyetértek azzal, hogy az én dohányfüstömet ne szívja aki nem dohányzik! Ki kell jelölni dohányzásra elkülönített helyiségeket azokon a közösségi helyeken ahol meg kell fordulnia a nem dohányzóknak is! (pl. repülőtér, pályaudvar, munkahely, szinház, stb.) A nyilvános szórakozóhelyeken mint az éttermek, sörözők, pedig ha megoldható teljesen elkülöníteni a légteret dohányzó és nem dohányzó helyiségeket kell kijelölni. Amennyiben ez nem megoldható az üzemeltető, vagy a tulajdonos döntsön, hogy az intézmény dohányzó, vagy nem dohányzó. A vendég dönthet, hogy be megy, vagy nem. Ez az egymás iránti toleráns, kultúrált megoldás. Magyarországon nagyjából a felnőtt lakosok 50-50%-ban dohányoznak, illetve nem dohányoznak. Milyen alapon kényszerít bármelyik fél a másikra bár mit? Na jól kidühöngtem magam elmegyek és rágyújtok egy cigarettára, hogy levezessem a feszültséget.
0

#12 Felhasználó nem aktív   Dühös vagyok 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 2

Elküldve: 2011. február 28. - 09:40:44

Amit a dohányosokkal művelnek egyesek, az már kész boszorkányüldözés :angry:
Tiltakozom a kirekesztő, súlyosan hátrányos megkülönböztetés ellen ! :angry:
Követelem a dohányosok azonnali társadalmi rehabilitációját !!!

A dohányos is ember !!!
1

#13 Felhasználó nem aktív   pega 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 28. - 09:27:18

. Az állott dohányfüstös szagú helyiségek büdösek, átveszi a szagot a berendezés, a textília és azt is átjárja a kellemetlen szag, aki okozza a büdit. De csupán ennyi .Szerintem mindennapi tisztálkodás szellőztetés stb..... tisztántartással ez kezelhető és szeretek bagózni ,de a nyakamat rá aki a dohányosok ellen van annál körül kellene nézni milyen egyébb káros szokása van ,lehet hogy meglepődnénk némelyik életvitelén.
1

#14 Felhasználó nem aktív   Dühös vagyok 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 28. - 09:21:23

Dühös vagyok, de nagyon!

Milyen alapon szól bele bárki hogy milyen életmódot folytatok?! A sok agymosásnak köszönhetően már minden birka készpénznek veszi amit a dohányzás ártalmairól fröcsögnek az állítólagos tudósok. Másodlagos dohányzási ártalom? Melyik marha dől be ennek az idióta állításnak? Sajnos sokan. De ez nem igaz ! Ha tüzet raksz a mai divatnak megfelelően hogy grillezzél vagy szalonnát piríts vajon mit szívsz be ? Füstöt. Az nem árt? A dohányfüst az mennyivel károsabb? Csak ebbe gondoljatok bele. Égéstermék !! Csak füst, kedves szenvelgő nemdohányos inkvizítorok! 1 biztos. Az állott dohányfüstös szagú helyiségek büdösek, átveszi a szagot a berendezés, a textília és azt is átjárja a kellemetlen szag, aki okozza a büdit. De csupán ennyi és nem több ! Ha a tiltást kiterjesztik a munkahelyekre is, hány- és hány ember lesz stresszes, mert nem gyújthat rá munka közben? De kár is erről beszélni. Ne a dohányzást tiltsák, hanem kezeljék a dohányos embert, ha már annyira nagy szálka egyesek szemében. De csak az olyanokat, akik valóban a leszokást választják. Én szeretek dohányozni! Bűnös vagyok? NEM !! A cigarettától sohasem lettem agresszívabb, mint az italozók többsége. Nem akadályoz a munkámban, sőt. Segíti a gondolkodást. Ha ideges, feszült vagyok, nyugtató hatással van rám. Ha nem gyújthatok rá, akkor feszült és ideges leszek. Ezt akarják a nemdohányosok? Nem csak nekik van joguk, hanem a dohányosoknak is! Tartsuk tiszteletben egymás szokásait és nem lesz semmi hiba.
..........és most jöhetnek az áltudományos megmagyarázó hsz.-ek. :o
1

#15 Felhasználó nem aktív   pega 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 28. - 09:08:02

Szép napot mindenkinek dohányosnak és nem dohányosnak!
Nem értek egyet a törvény hozókkal mert mi az,hogy nem gyújthatok rá nyilt utcán sem mert káros mellesleg sok minden káros drogok,autók,gyárak nem beszélve a vizekbe engedett szennyel,és mi van azokkal akik a búszmegállókban végzik el szükségüket mert annyira elitták az agyukat,ott alszanak hánynak stb....lehetne sorolni azokkal kellene foglalkozni.És mi van azokkal akik ugyan nem dohányoznak ,de akkor is jobb kikerülni mert nem tudják mi a napi tisztálkodás,izzadt büdös szaguk van akkor mi azt mért viseljük el (persze vannak kivételek).Azzal eggyet értek vendéglőben ne gyújtson rá az ember legyünk tisztelettel a másikra mert nem vagyunk állatok emberek vagyunk.Én bagós vagyok ,de nem iszom sok olyan ember van aki nem bagózik,de a pia szag csak dűl belőle akkor szüntessék be az alkohol fogyasztást is mert én nem bírom a piás embereket.!!!!!!!!!!
1

#16 Felhasználó nem aktív   killy 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 28. - 08:35:12

Üzenet megtekintéseIdézés: visnyó - Dátum: 2011. február 28. - 08:33:48

És a tőrvény hozók hol fognak rá gyújtani a parlamentben?

Ez egy nagyon jó kérdés!!!! :D :D Biztos nem a WC-ben :D :D :D
1

#17 Felhasználó nem aktív   visnyó 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 28. - 08:33:48

És a tőrvény hozók hol fognak rá gyújtani a parlamentben?
1

#18 Felhasználó nem aktív   feketelovag 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 27. - 15:34:21

olvasom a hozzászolásokat félig értek vele eggyet mivel ez is csak arra jó,hogy a magyar választo polgárokat a személyes szabadságuk ba korlátozzák.Ha valaki nem emlékszik rá márt volt ilyen tilalom és az aki ezt kezdeményezte a munkahelyén ugyanugy dohányzott ezért tiltották ki a közteleviziot arrol a bizonyos helyröl ahol zezt a törvényt meghozták.Ezen felül nem lesz meglepetés ha az emberiséget választo polgárokat jobban korlátozni fogják a személyes szabadságukba.Eljön az az idö mikor a saját lakásán sem dohányozhat az ember ha az anyosának vagy éppen a feleségének nem tett szik.
1

#19 Felhasználó nem aktív   erzsi 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 27. - 14:33:26

Én dohányos vagyok, és nagyon felháborodtam a hir hallatán. Mért nem dönthetik el a kocsma vagy étterem tulajdonosok, hogy milyen üzletet szeretnének üzemeltetni. Dohányzót, vagy nem dohányzót. Igy aki nem dohányzik olyan helyre megy be ahol ez van érvényben, aki dohányziki nyilvánvaló olyan helyre megy ahol engedélyezett. Igy mindenki meg lenne elégedve. Aki nem dohányzik ne járjon kocsmába. Ha mégis keressen egy olyat ami nem dohányzó. Igy a tulajdonosok is saját maguk dönthetnék el, hogy melyik nekik a megfelelőbb. Ez lenne a normális.
1

#20 Felhasználó nem aktív   Kucsi 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 27. - 13:37:33

Bocsi de elfelejtettem hozzá tenni egy kérdést. Tisztelt politikus Urak: Valaki eltudná nekem magyarázni hogy miért is kell ahhoz külföldön dolgoznom hogy a családomat tisztességgel eltudjam tartani? Talán azért mert elfüstőlném az itthoni éhbért ?
1

Topik megosztása:

• 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó