Startlap fórum:: Tilos lesz a dohányzás nyilvános helyen - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
  • 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Tilos lesz a dohányzás nyilvános helyen Ez most komoly?

#21 Felhasználó nem aktív   Kucsi 

• Új Tag
  • Pipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 2

Elküldve: 2011. február 27. - 13:16:52

Én dohányzom és ezzel igen sok pénzt teszek az államkasszába.Mindig tiszteletben tartottam a nemdohányzó embertársaimat de, ez már szinte undorító diktatórikus módszer a mit a mai "modern" társadalom művel velünk dohányzókkal.Hogy ettől kevesebb lesz az egészségügyi rendszer kiadása ?????
Nevetnem kell. A rákos és egyéb megbetegedések valódi okát talán nem a dohányzásban kell keresni.Lehet hogy ezt a néhány sort egy politikus sem fogja olvasni de azért el lehetne gondolkodni azon az apró tényen hogy van stressz is a világon amit nem mindig mi gerjesztünk magunknak.Jaaa!!! és a stressz is rákos megbetegedéseket okozhat.
Üdv mindenkinek!
1

#22 Felhasználó nem aktív   Nagyapuu 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 1

Elküldve: 2011. február 27. - 10:37:05

:rolleyes: Előre bocsájtom, nem dohányzom. Állítólag olyan társadalomban élünk, ahol a népnevelés eszköze nem a diktatúra. A piacgazdaságban megvan minden szolgáltatónak /állami szerveknek is / :rolleyes: a lehetősége, hogy dohányzásmentes helyiségeket hozzon létre. Mindenkinek megvan a lehetősége hogy ilyen helyet látogasson, ha valahová nem járnak, az tönkremegy és kész. Ilyen alapon a bankok többsége tönkreteszi sokak egészségét, mégsem tiltják be őket.Mégsem jut a törvényhozók eszébe hogy csak " egészséges bankok " működését engedélyezzék!
0

#23 Felhasználó nem aktív   killy 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 8

Elküldve: 2011. február 27. - 08:34:06

Üzenet megtekintéseIdézés: Fender - Dátum: 2011. február 26. - 20:49:55

Akkor megvan a megoldás;; cigizz a parkolóban! :P

Azért is írtam,hogy végülis mindíg van megoldás! :D
De ha gondolod fújhatom rád is a füstöt! :D :D
-1

#24 Felhasználó nem aktív   Fender 

• Új Tag
  • Pipa
  • Hozzászólás: 3

Elküldve: 2011. február 26. - 20:49:55

Üzenet megtekintéseIdézés: killy - Dátum: 2011. február 26. - 20:42:26

Akkor húzzon vissza oda!Mindenesetre mindenkinek van hibája,szenvedélye,amiért vagy megdolgozik vagy nem de akkor is van káros szenvedélye szinte mindenkinek.Az éttermek,éjszakai bárok biztos megérzik ennek a hatását.Tudod az a bosszantó hogy mindenki parancsolni és irányítani akar,pedig nem vagyunk hülyék és analfabéták.Azért mert mi dohányosok vagyunk még nem kell leminősíteni!!!!A passzív dohányosoknak sem tetszene ha genetikai hulladéknak néznénk!!??Én pl.ha olyan helyen jártam ahol nem volt kitéve semmilyen jelzés és állt vagy ült mellettem valaki akkor megkérdeztem hogy zavarja-e ha rágyujtok.Most már nincs ilyen mert kocsival járok mindenhová és a parkolóban szinte mindenhol van hamus,vagy kijelölt hely.

Akkor megvan a megoldás;; cigizz a parkolóban! :P
0

#25 Felhasználó nem aktív   killy 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 26. - 20:42:26

Akkor húzzon vissza oda!Mindenesetre mindenkinek van hibája,szenvedélye,amiért vagy megdolgozik vagy nem de akkor is van káros szenvedélye szinte mindenkinek.Az éttermek,éjszakai bárok biztos megérzik ennek a hatását.Tudod az a bosszantó hogy mindenki parancsolni és irányítani akar,pedig nem vagyunk hülyék és analfabéták.Azért mert mi dohányosok vagyunk még nem kell leminősíteni!!!!A passzív dohányosoknak sem tetszene ha genetikai hulladéknak néznénk!!??Én pl.ha olyan helyen jártam ahol nem volt kitéve semmilyen jelzés és állt vagy ült mellettem valaki akkor megkérdeztem hogy zavarja-e ha rágyujtok.Most már nincs ilyen mert kocsival járok mindenhová és a parkolóban szinte mindenhol van hamus,vagy kijelölt hely.
0

#26 Felhasználó nem aktív   killy 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 26. - 20:32:59

Üzenet megtekintéseIdézés: Fender - Dátum: 2011. február 26. - 20:07:58

Európa kulturáltabb felén ez már így működik. Most jött vissza egy haverom Hannoverből, ott is ez van. Vagy talán visszahúz a Balkán, zoola31?

He?

0

#27 Felhasználó nem aktív   Fender 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 26. - 20:07:58

Üzenet megtekintéseIdézés: zoola31 - Dátum: 2011. február 26. - 19:44:36

Én sem értek vele egyet!
Mert ugyan is fizetünk érte és nem is keveset!
El sem tudom képzelni hogyha elmegyek mondjuk egy kocsmába megiszok egy üveg sört és nem gyújtok rá!
Meg az állambácsikának ebből van az egyik legnagyobb bevétele!
Vagy már annyira HÜJÉK hogy "maguk alatt vágják ki a fát"!

Európa kulturáltabb felén ez már így működik. Most jött vissza egy haverom Hannoverből, ott is ez van. Vagy talán visszahúz a Balkán, zoola31?

He?
0

#28 Felhasználó nem aktív   zoola31 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 26. - 19:44:36

Én sem értek vele egyet!
Mert ugyan is fizetünk érte és nem is keveset!
El sem tudom képzelni hogyha elmegyek mondjuk egy kocsmába megiszok egy üveg sört és nem gyújtok rá!
Meg az állambácsikának ebből van az egyik legnagyobb bevétele!
Vagy már annyira HÜJÉK hogy "maguk alatt vágják ki a fát"!
0

#29 Felhasználó nem aktív   zoola31 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 26. - 19:38:16

Üzenet megtekintéseIdézés: migi - Dátum: 2011. február 26. - 18:25:45

Ennyi ostoba ember egy helyen csak Magyarországon van.Ez a legnagyobb probléma ma itthon???Dohányzó ember vagyok soha nem tudják megtiltani!!!Emlékezzen mindenki az iskoláira.Hivatalban,áruházban,stb úgysem gyujt rá senki.Olyan étterembe be sem teszem a lában ahol nem lehet dohányozni.A dohányos ember egy finom ebéd után kávézás közben vagy sörözés alatt rágyujt.Ez ellen lehet bármilyen törvény,hatástalan lesz.Étteremben,sörözőben válaszasszák külön a légteret.Mindenki eldöntheti,hogy melyik oldalra áll.A közelemben van ilyen,RENDSZERIT EGY-KÉT EMBER lézeng benn.Amerikában probálkoztak már alkohol tilalommal.ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS????????Mire jutottak vele?Sokan azt írják,hogy kultúrálatlanok a dohányosok,mert eldobálják a csikket.Mutass egy csikktartót egykilóméteres körön belül!!!Nem lehet dohányozni a buszváróban.ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS?16 métert elsétálok a táblától,bekaphatja a rendör is és a közterület felügyelő is.És ha jön a járat elpöckölöm a csikket,MERT NINCS SZEMETES!!!!!!!!!!!!!!!Mostantól követelem az összes korruppt állami hivatalnok és közalkalmazott börtönbe zárását!!!Akik lenyúlják az én adózott pénzemet.Követelem,hogy a rendőrök a zsiványt fogják meg és ne az autósokon élősködjenek!!!Követelem a vissza a több ezer milliárdot amit állambácsi vezetői eltapsoltak!!!!!!!!!!!!!!Aki nem viseli el,hogy dohányzom,nem jön a közelembe.Ennyi!!!

0

#30 Felhasználó nem aktív   migi 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 26. - 18:25:45

Ennyi ostoba ember egy helyen csak Magyarországon van.Ez a legnagyobb probléma ma itthon???Dohányzó ember vagyok soha nem tudják megtiltani!!!Emlékezzen mindenki az iskoláira.Hivatalban,áruházban,stb úgysem gyujt rá senki.Olyan étterembe be sem teszem a lában ahol nem lehet dohányozni.A dohányos ember egy finom ebéd után kávézás közben vagy sörözés alatt rágyujt.Ez ellen lehet bármilyen törvény,hatástalan lesz.Étteremben,sörözőben válaszasszák külön a légteret.Mindenki eldöntheti,hogy melyik oldalra áll.A közelemben van ilyen,RENDSZERIT EGY-KÉT EMBER lézeng benn.Amerikában probálkoztak már alkohol tilalommal.ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS????????Mire jutottak vele?Sokan azt írják,hogy kultúrálatlanok a dohányosok,mert eldobálják a csikket.Mutass egy csikktartót egykilóméteres körön belül!!!Nem lehet dohányozni a buszváróban.ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS?16 métert elsétálok a táblától,bekaphatja a rendör is és a közterület felügyelő is.És ha jön a járat elpöckölöm a csikket,MERT NINCS SZEMETES!!!!!!!!!!!!!!!Mostantól követelem az összes korruppt állami hivatalnok és közalkalmazott börtönbe zárását!!!Akik lenyúlják az én adózott pénzemet.Követelem,hogy a rendőrök a zsiványt fogják meg és ne az autósokon élősködjenek!!!Követelem a vissza a több ezer milliárdot amit állambácsi vezetői eltapsoltak!!!!!!!!!!!!!!Aki nem viseli el,hogy dohányzom,nem jön a közelembe.Ennyi!!!
0

#31 Felhasználó nem aktív   killy 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 26. - 18:06:33

Rolcsi!!Én teljes mértékben igazat adok neked.Én is dohányos vagyok.Felmerül bennem a kérdés,már eddig is sokszor megtörtént....Vajon akik alkoholt fogyasztanak vagy inkább sportot űznek belőle az nem baj?????Én egy kicsit szegregációnak érzem.A másik része az hogy értem én hogy a passzív dohányosokat ne mérgezzük,ez rendben is van hogy a váróhelyeken nem lehet,meg a játszótéren(na aki ott füstöl az már inkább tuskó)de hogy ha van egy kijelölt dohányzó és tudja a passzív dohányos is mert gondolom tud olvasni akkor meg ne ácsorogjon vagy üljön ott!Még azt is megjegyezném hogy mivel jobb az istení csatorna bűz?????Abban nem ócsak kaka szag van hanem vegyszerek is tömörülnek amit megállás nélkül beszívunk,a cigifüstöt meg csak akkor. De a LÉNYEG!!!!Kik volnának Ők hogy megmondják mi hogy tesszük tönkre magunkat????Mi sem szólunk bele hogy teszik szakadékba az országot ők sem szóljonak!!!Aki nem dohányzik annak meg jó csámcsogást kívánok miután elolvasta az üzimet!!!! További szép estét!Most meg kimegyek és mérgezem magam,még mindíg jobb mint az alkohol és a drog!
0

#32 Felhasználó nem aktív   killy 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 26. - 17:57:57

Üzenet megtekintéseIdézés: rolcsi - Dátum: 2011. február 25. - 23:21:42

Jó lenne tudni, hogy a dohányosoknak miért nincs joguk nyugodtan elszivni 1 cigit ahol jól esik?!(ha azt kulturáltan csinálja).
Lassan már úgy kezelik a dohányzó embereket, mintha leprások lennének!

0

#33 Felhasználó nem aktív   Fender 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 26. - 14:09:30

Üzenet megtekintéseIdézés: rolcsi - Dátum: 2011. február 25. - 23:21:42

Jó lenne tudni, hogy a dohányosoknak miért nincs joguk nyugodtan elszivni 1 cigit ahol jól esik?!(ha azt kulturáltan csinálja).

Ez nem jog kérdése, hanem kulturáltság. Miért szívjon füstöt a passzív dohányos? Miért kellene annak is "cigiznie" aki nem akar.

Én sem kérlek meg, hogy igyál kávét ha nem szereted...
0

#34 Felhasználó nem aktív   Prescott01 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 26. - 09:17:29

Relatív. Minden csak nézőpont kérdése. Közterületen mindenki ott dohányzik ahol csak akar. Közterületen mindenki ott végzi a kis- (meg a nagy-) dolgát is, ahol akarja. (lásd: agrárium tüntetés Budapesten...) ezt csak úgy összehasonlításként, mert nem mindenki kúltúráltan csinálja, sajnos...)
Ezzel a szabályozással most egy olyan területet céloznak meg, ahol a dohányzás eddig természetes (-en engedélyezett) volt.
egyébként ha valaki is belegondol, tudja, hogy nem erre megy ki a játék.
Egy szolgáltató gégnél dolgozok, ahol a dohányzók részére 3 helyet alakítottak ki. Az épület előtt a főbejárat mellett, ((ez egy hatalmas ötlet, mert bárki ügyfél vagy vendég jön, rögtön le is vonhatja a konzekvenciát)), az épület mögött az udvari kijáró kapu mellett, na meg az 5-ik szinten a főszellőzőnél. Az irodahelyiségekben, a folyosókon már nem lehet dohányozni. Ennek ellenére előfordul, hogy nem egy alkalommal bűzlik a folyosó a cigifüsttől. Akkor aztán kezdődik az egymásra mutogatás.
Ami viszont engem is dühít, azok az otthoni - lépcsőházi - állapotok. Zárt légterű lépcsőházi rendszer lévén a kedves és tisztelt szomszédok napi rendszerességgel járnak ki dohányozni. Minden álldott reggel munkába menet arra lépek ki a lakásomból, hogy a lépcsőház olyan mint egy gyárkémény belülről. UNDORÍTÓ! Na ebből már tényleg elegem van!
0

#35 Felhasználó nem aktív   rolcsi 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 25. - 23:21:42

1

#36 Felhasználó nem aktív   Vajozsi 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 25. - 20:39:35

Szerintem ezek nem normálisak a hiradoban azt mondták azért hogy nem lehet kocsmákba cigizni majd több család be fog menni .Hu de F sza lesz csak sokan nem tudnak gyalog átmenni a másik oldalba anyiuk se marad mire ki fizetik a rezsit Gratulálok minden parlamantbe űlö majomnak párttól fúggetlenűl
0

#37 Felhasználó nem aktív   tivike 

• Új Tag
  • Pipa

Elküldve: 2011. február 25. - 17:13:49

Nem tudom voltál e már olyan étteremben, ahol dohányoznak... én igen és mondhatom gusztustalan. Akkor még én is el el szívtam egyet de akkor is gusztustalan volt. Természetesen elszívóval volt szerelt, de nem változtatott semmit szinte. Mellesleg, ha a te választásod, hogy dohányozz, akkor teheted azt kúltúráltan is. Mivel, hogy a dohányzásnak is van "elvileg" kultúrája. Simán megteheti minden dohányos, hogy mikor hazamegy, leül a kis székébe az erkélyen és pöfékel. Nem csak másokat nem zavarna, hanem jobban is esne, hiszen nem a rohanó életet tenné még borzasztóbbá, hanem a megtestesült nyugalmat jelentené. Végül azt kell mondjam, hogy mindenki maga dönti el, hogy dohányos lesz e, vagy sem. Megvetem azokat akik megveszik akkor is, ha éppen parizer már nem jut miatta a kenyérre és azokat is akik képesek megvenni a kritikán aluli minőségű csempész cigarettát a dohányzásért. Kapjonak csak észbe az emberek! Ez luxus! Bizony rengeteg ember tudna a nyomorán változtatni vele. A káros hatásokról nem is beszélve...
0

#38 Felhasználó nem aktív   Antonov 

• Haladó
  • Csoport: Adminisztrátorok
  • Hozzászólás: 44

Elküldve: 2011. február 25. - 16:29:58

Mitől lesz ez jobb, akkor a kocsmák, éttermek előtt fognak csapatostól cigizni.

Zárt légterű helyiségekre vonatkozik - vagyis ha légelszívó, vagy légkondicionáló van az adott helyen az már nem zárt, mivel keringteti a levegőt...

A jobb szórakozóhelyeken már alap, hogy legyen. Akkor ezzel a kiskocsmákat fogták csak meg, nem?

Hm?
0

Topik megosztása:

• 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó