Startlap fórum:: Szeressétek egymást! - Startlap fórum:

Ugrás a tartalomhoz

Tovább a Startlapra! Startapp mobilon Startlap a Facebookon
Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Szeressétek egymást!

#1 Felhasználó nem aktív   pali 

• Új Tag
  • Pipa
  • Csoport: Felhasználók
  • Hozzászólás: 16

Elküldve: 2011. május 04. - 18:03:01

Szeressétek egymást!

Krisztus beszéde az emberekhez.
Én Krisztus, az Ifjabbak Idősebbje beszélek hozzátok.
Figyeljetek rám, mert én a mi Istenünk és Atyánk nevében beszélek.
Ő engem azért küldött hozzátok, hogy tanítsalak benneteket és minden embert a néhány törvényről, melyek a ti vándorlásotokhoz lettek megadva, a vándorláshoz amely a távoli cél felé vezet; és Ő azonkívül megparancsolta nekem, hogy mutassam meg nektek, hogyan tudtok ti valamennyien kölcsönös elnézésben, békében és szeretetben élni.

Az én szavaim hangzani fognak a Földnek az összes nemzedékéhez. Mindenki hallani fogja ezeket és ezek elérik a Földnek a legtávolabbi helyeit is. Nemzedékek, nemzedékek után születnek, élnek és elhalnak, de az én szavaim örökidőkön át élni fognak. Igen, én valóban mondom nektek: mint egy lángoló fáklya úgy fognak az én szavaim világítani nektek, hogy ti így sohasem tévedjetek el!
Mindnyájatoknak: ti szenvedő,- kételkedő- és kereső embereknek, a fáklyámat magasan az egész Föld fölé emelem, hogy így ennek a tisztán világító sugarai meg tudják világítani azokat az utakat, melyek a mi Atyánk Országába vezetnek!

Az én fáklyám örök időkön keresztül nektek fog világítani és ez szétoszlatja azt a Sötétséget, mely körülvesz benneteket; és ez sohasem alszik ki, mert ez táplálva van egy örök- és egy szent tűztől, egy tűz, mely a mi Atyánknak a lángoló Istensége által lett meggyújtva, meggyújtva az Ő mély határtalan szeretete- és irgalmassága által.
Magasra, a ti fejetek fölé emelem az én fáklyámat és én előttetek vándorlok. Kövessetek engem mindnyájan ti akik szenvedtek, mindnyájan ti akik vesződséggel és fáradozással dolgoztok, mindnyájan ti akik nyögtök és lihegtek a nehéz terhek alatt! Kövessetek engem mindnyájan! Mert én elvezetlek titeket a mi Atyánkhoz, én pihenést adok nektek az Ő ölében!

Igen, én valóban mondom nektek: ha ti azokon az utakon fogtok vándorolni melyeket én megmutatok nektek, ha ti engem félelem és kételkedés nélkül fogtok követni, ha ti fel fogjátok emelni a fejeteket és megedzitek az akaratotokat, akkor ti bizonyára győzni is fogtok a bennetek lévő gonoszság felett, akkor nem fognak terhek nehezíteni benneteket, akkor ti undorral el fogtok fordulni minden bűntől, minden gonosztettől – igen, ha ti engem fogtok követni, akkor a Mennyeknek a nyugalma és a boldogsága ereszkedik rátok; mert akkor az örök reménység a ti szívetekben, egy örömteli bölcsességé válik; akkor ti rendíthetetlen biztonsággal meg fogjátok tudni, hogy a halál csak egy időre távolít el benneteket azoktól, akiket ti szerettek; akkor ti rendíthetetlen biztonsággal tudni fogjátok, hogy ti újból találkozni fogtok egyszer a Mennyei lakásokban.

(Mivel a még fiatal és a fejletlen lelkeknek eléggé rövid idejű a szférai tartózkodásuk (5–30 év között), az emberek nem várhatják azt, hogy minden inkarnáció után találkozhassanak az összes előbbi rokonokkal és barátokkal. De az mindig úgy van elintézve, hogy azok az emberek akik a földi inkarnációk alatt szerették egymást, vagy barátok voltak, néha-néha találkozhatnak egymással a szférákban való tartózkodásuk alatt.
Azoknak az emberi lelkeknek, akiknek a földi életük alatt ugyanaz volt a lelki érdekük, szimpatikus összeköttetésük stb. ezek gyakran egymással tartanak kisebb vagy nagyobb körzetben. A körzetnek a különböző tagjai találkozni fognak, néha a földi és néha az érzékfölötti létükben; majd amikor mindnyájan a Világossághoz való akaratuk erejével legyőzték a Sötétségnek a hatalmát és ekképpen megtették a többszöri reinkarnációkat, ezután mindazok akik egymáshoz tartoztak egyszerre lesznek átvezetve az egyik égitesthez a távoli csillaguniverzumba, hogy ott befejezzék az ő lelki továbbfejlődésüket.)

Igen, kövessetek engem mindnyájan! Mert én megígértem, hogy elvezetlek és irányítalak benneteket a mi Atyánknak az Otthonába! De figyeljetek a szavaimra, mert én mondom nektek: ha ti engeditek, hogy a harag, a gyűlölet, a bizonytalanság uralkodjon felettetek, ha ti folytatjátok a vándorlást a bűnözésben és a Sötétségben, még akkor sem fogtok ti semmi esetre sem, egyedül vándorolni; mert én követlek benneteket!

Ha ti botladoztok az útnak a sok kövében, akkor én támogatni foglak benneteket, hogy el ne essetek; ha megcsúszik a lábatok a szakadékoknak a lejtős szélein, akkor az én kezem erősen megfog benneteket, akkor én visszavezetlek benneteket az előkészített utakra és az ösvényekre; igen, ha ti eltévedtek a Sötétségnek a mocsaras talajaiban, akkor én felhúzlak és megtisztítalak benneteket minden szennytől, minden tisztátalanságtól. Igen, mégha ti gyűlöltök és meg is átkoztok engem, ha ti elmenekültök és elrejtőztök tőlem, én mégis tudom, hogy hogyan vonjalak vissza benneteket az igazi utakra és ösvényekre. Mert a mi Atyánknak a szavai hozzám a következők voltak: ”Fiam, a te földi férfi és nő testvéreid mindnyájan egyformák az én Atyai szívem előtt, mindnyájuk szeretettel vannak fogadva az én Országomba, én mindnyájukat az én nyitott ölembe fogadom! Fiam, senki sem lesz elutasítva, senki sem lesz elvetve, senki sem lesz elűzve és senki sem fog elpusztulni az utolsó Sötétségben!” És én, a ti testvéretek, megismétlem nektek: senki sem lesz elutasítva, senki sem lesz elvetve, igen, közületek egyetlen egy sem lesz elűzve, nem is lesz elnyelve az utolsó Sötétség által! Mert én megígértem, hogy vezetlek és irányítalak benneteket és én el nem engedlek titeket, mielőtt az utolsót el nem vezettem közületek, hogy pihenjen a mi Atyánk ölében.

Én hozzátok beszélek a mi Atyánknak néhány törvényéről!

Ti mindnyájan átvettétek az örök életet a mi Istenünktől és Atyánktól; Ő mindnyájatoknak adott egy szikrát az Ő saját lángoló Lényéből, hogy így ti a számos földi életen keresztül a saját akaratotok segítségével, ki tudjátok magatokat a Sötétségből emelni és előrehaladni a Világossághoz és a tisztasághoz.

De a mi Atyánk nem kényszerít senkit sem közületek, hogy vegyétek át ezt az ajándékot, melyet Ő nektek adott. Azoknak az embereknek mondom én ezt, akik a kételkedésükben Istennek a teljes igazságosságáról átkokat szórtak ki Ő ellene, aki csupán szeretetből és irgalmasságból tette mindnyájatokat az Ő gyermekeivé. És ti akik átkoztatok tudjátok meg, hogy a ti átkozásaitok élettelenek és hatalom nélküliek, mert nem képesek a magas célt eltalálni. Abban a pillanatban, ahogy ezek ki vannak gondolva vagy ki vannak jelentve, ezek megsemmisülnek a mi Atyánknak az erős Akarata által; mert ha az átkok nem lennének megsemmisítve, akkor ezek összezúznák és megsemmisítenék azt, aki ezeket kiszórta. És ti akik átkoztok ahelyett hogy megköszönnétek, ti tudjátok meg, hogy a befejezett földi élet után válogathattok: hogy teljesíteni akarjátok a vándorlásotokat a távoli cél felé, vagy pedig visszatértek Atyának a keblébe ahonnan ti származtok. De ha ti mégis az előzőt válasszátok, hogy befejezitek a ti vándorlásotokat – a szenvedés, a bánat és a vesződség ellenére – akkor a mi Atyánknak az áldása követ benneteket, hogy ti ne tévedjetek el újból. De én mondom nektek: még eddig senki sem választotta azt, hogy visszatérjen az Atyai kebelbe; mert közületek ki az aki önakaratából akarja, hogy az ő saját élő ”Én”-je örökös időkre megsemmisüljön, amikor közületek minden egyes azáltal, hogy erősíti az ő saját akaratát, hogy erőt és képességet kérjen a mi Atyánktól, ezáltal elérheti az Ő Dicsőséges Országát.
Figyeljetek az én szavaimra! Mert én mondom nektek: ha nincs az élethez akaratotok, akkor ne féljetek az élet örökös ajándékától! Mert senki sem kényszerít benneteket!

Minden földi élet előre vezet benneteket néhány lépést az úton, hacsak ti nem tévedtek el; mert akkor sok földi életet át kell nektek élni azért, hogy jóvátegyétek a ti téves lépéseiteket és a ti bűneiteket, mielőtt ti újból előre tudtok vándorolni a nagyobb teljesség felé. Ezt azoknak az embereknek mondom én, akik ellenkezés nélkül a Sötétségnek a sok kísértésébe esnek. És én ezt mindazoknak mondom, akik engedik magukat a hatalomvágyás-, a gyűlölet-, és az irigység által vezetni, mindazoknak mondom, akik elfelejtik azt, hogy erősítsék az akaratukat a jósághoz, akik elfelejtik azt, hogy kérjenek segítséget a mi Atyánktól. Mert ha ti nem küzdötök a gonoszság ellen, hanem ti követitek a saját gonosz vágyaitokat és a tisztátalan kívánságaitokat, akkor bizonyossan nem ti fogtok győzni.

Igen, figyeljetek az én szavaimra! Mert én mondom nektek: ha ti nem küzdötök a gonoszság ellen, a Sötétségnek a kísértései ellen, akkor ti sok fölösleges szenvedést okoztok magatoknak, mert amit ti bűnöztök, nektek külön-külön mindegyikteknek ezért teljesen meg kell bűnhődnötök. De ha ti nem akarjátok azt visszaállítani amit ti leromboltatok – mert senki sem kötelez benneteket, hogy ezt az igazat tegyétek – akkor ti megállítjátok az előrehaladásotokat a Világosság és az Otthon felé, akkor ti sok földi életen át ugyanazon a helyen maradtok. Mert annak lehetetlen az előrehaladás, aki a saját akarata által elfordul az igaztól, a tisztaságtól és az igazságosságtól. Azoknak az embereknek mondom én ezeket, akik beképzeltségben és az esztelen büszkeségben nem akarnak meghajolni és elismerni, hogy ők hibáztak és bűnöztek.

Igen, valóban: mindegyikteknek külön-külön teljesen meg kell bűnhődnie azért, amit ő vétkezett; mert az én kereszthalálom, mint Názáreti Jézus, ez semmiképpen sem csökkenti a ti bűnnel terheltségeteket. Az én halálom az nem volt egy vezeklés a részetekre a ti bűneitektől és az én szenvedésem nem tud megszabadítani és nem is tud megtéríteni benneteket a bűnözéstől és a Sötétségtől; mert ha én mint Názáreti Jézus tudtam volna imádkozni a mi Legidősebb testvérünkért, akkor a kereszt halálom semmiképpen sem lett volna az én sorsom. Ezt azért mondom én mindnyájatoknak, hogy ti ne hallgassatok a hamis magyarázatokra és ne kapaszkodjatok a hamis reménységek után.

Igen, figyeljetek az én szavaimra és sohasem felejtsétek el ezeket! Mert én mondom: közületek minden egyes önmaga fogja aratni azt a gonosz vagy a jó gabonát, amit ő önmaga vetett el.
De ti tudjátok meg, hogy azok a tudások és tapasztalatok, melyeket a ti lelketek birtokba vett a sok földi életen keresztül, ezek semmiképpen sem lesznek tőletek elvéve, akárhányszor is tévedtek el és akármennyit is vétkeztek. Mert a ti vándorlási célotok előttetek van és nincs út mely visszafelé vezet. Igen, még akkor is ha a megszerzett tudományaitok és tapasztalataitok nem érik el a földi ismereteiteket, ti akkor is meg lehettek győződve arról, hogy mindazt amit a ti lelketek megszerzett, az annak teljes egészében tulajdonában marad, amikor ez megszabadult az ő földi testétől.

Tegyétek magatokat urakká a ti gondolataitok felett! Mert minden gondolat bármilyen felületes is, ezt feljegyzi a Világosságnak vagy a Sötétségnek a gyors frekvenciája, ezért mindegyiktek viseli a teljes felelősséget, azért a gonoszért és a bűnösért melyet a ti gondolataitok képeznek.
Ezt én mindnyájatoknak mondom. Mert tudjátok meg azt, hogy ti a gondolattal befolyásoljátok egymást, gonosz vagy jóságos cselekedetekre; és ti tudjátok meg azt, hogy minden gondolat, rövidebb vagy hosszabb idő után visszatér az eredetéhez: a jóságos gondolatok Világosságot vonzanak hozzátok, nyugalmat és boldogságot adnak nektek; a rossz gondolatok pedig Sötétséget vonzanak hozzátok, sok bánatot és sok szenvedést okoznak nektek; mert minden gonoszság amit ti másnak kívántok okozni, ez elkerülhetetlenül veletek szembe fog fordulni.

Igen, hallgassátok az én szavaimat! Óvatosak legyetek a ti gondolataitokkal és tegyétek magatokat urakká felettük! Mert minden gondolat magával hozza a jó vagy a rossz gyümölcsét; majd amikor ezek beértek, akkor ti magatok aratjátok azokat a gyümölcsöket, amelyeket a ti gondolataitok hordtak.

A ti gonosz gondolataitokat sohase tegyétek cselekedetekké! Mert ti mindnyájan teljesen be fogtok számolni minden egyes cselekedetekről. Ha ti bűnöztetek a ti földi törvényeitek ellen, akkor nektek meg kell hajolni és el kell ismerni a ti hibáitokat és bűneiteket. Akkor nektek el kell fogadni és megszenvedni azt a büntetést, amit odaítéltek nektek a ti társadalmi törvényeitek szerint; mert ha ti így cselekedtek, akkor ti teljes egészében jóvátettétek azt a bűnt amit elkövettetek.

De ha ti elmenekülnétek a felelőségtől ami rajtatok van, ha ti letagadnátok a gonoszt amit ti tettetek, ha ti valaki mást vádolnátok mint bűnöst a ti vétkeitekért, akkor tudjátok meg azt, ha ti el is tudnátok menekülni a földi igazság törvénye alól, de ti semmiképpen sem tudtok megmenekülni a Mennyei törvény alól. Mert a mi Atyánk követ benneteket, az Ő szeme mindent lát, az Ő Gondolata mindent tud. És amikor a ti földi életetek eltelt, akkor fogja Ő követelni a számadást a gonoszságról, amit ti cselekedtetek. Nektek teljes egészében felelnetek kell az Ő kérdéseire: miért engedtétek meg a gonosz gondolataitokat cselekedetté válni. Igen, valóban, Ő nem enged el titeket addig, amíg mindent át nem gondoltatok és meg nem válaszoltatok. Mert addig nincs előrehaladás nektek és ti nem kezdhettek egy új földi életet, mielőtt ti el nem ismeritek a hibáitokat, mielőtt ti meg nem bánjátok a bűneiteket.

Igen, hallgassátok az én szavaimat és sohasem felejtsétek el ezeket! Mert én mondom: ti mindnyájan teljes egészében be fogtok számolni a cselekedeteitekről és a következő földi életben mindegyiktek külön saját maga éli át azokat a szenvedéseket, a bánatokat és a nyomorúságot, melyeket ő másoknak okozott az ő gonosz cselekedetei által. Mert minden gonosz és bűnöző cselekedet, melyet ti műveltetek ez biztosan veletek szemben fog fordulni.

Továbbá tudjátok meg azt: hogy ha ti jót cselekedtek másoknak azért, hogy ebből előnyt szerezzetek magatoknak a mostani vagy a jövőbeni földi életben, akkor becsapjátok önmagatokat; mert az önzés a gonoszságtól van! Csak azok a jóságos cselekedetek, melyek a szívetek sajnálkozó szeretetéből és irgalmasságából erednek, ezek vonzák a Világosságot felétek, szétoszlatják a Sötétséget és megkönnyebbítik a vándorlásotokat.

Óvakodjon a nyelvetek és fontoljátok meg a szavaitokat! Mert én mondom nektek: ti valamennyien teljes egészében beszámoltok minden egyes helytelen szavatokról, melyeket ti beszéltetek. Ne hagyjátok sohasem hogy kemény, elítélő, igazságtalan vagy hazug szavak jöjjenek át az ajkaitokon; mert ezek vádolni fognak benneteket és feltárják a ti szívetek keménységét és hazugságát.
Valóban, én mondom nektek: ti mindenkor teljesen legyetek becsületesek, őszinték és igazságosak; mert így akkor senkit sem ártalmaztok, hanem másoknak a javára és magatoknak a javára vagytok.

Ne engedjétek meg azt, hogy a harag otthont kapjon a szívetekben! Mert a haragból keletkezik a gyűlölet és a gyűlöletből az átkozódások és ti sohasem átkozzátok meg egymást; mert azok az átkozások melyeket ti kiszórtok, ezek csak saját magatokhoz kötődnek és hosszú időre megállítják az előrehaladástokat a Világosság és az Otthon felé. Mert ha ti megátkoztatok valakit, akkor nektek sok földi életet át kell élni, amíg ti megtanuljátok azt, hogy megáldjátok azokat, akiket ti az előbbiekben megátkoztatok.
Igen, hallgassátok a szavaimat és sohasem felejtsétek el ezeket! Mert én mondom: ti ne átkozódjatok, hanem szeressétek egymást mint a testvérek, hogy a béke és a szeretet örök időkre tudjon otthont alapítani köztetek!

Saját akarattal ne rövidítsétek meg a ti földi életeteknek a napjait! Mert ezáltal létrehoztok magatoknak sokkal több és nagyobb szenvedést, mint ha ti türelemmel viseltétek volna a ti földi életeteknek a terheit. Igen, ha ti megpróbálkoztok egy önkéntesen felvállalt halál által szabaddá tenni a ti lelketeket, akkor gondolatban szüntelenül át kell nektek élni azokat a szenvedéseket, bánatokat, a szégyent, amely alól ti ki akartátok vonni magatokat. A Sötétségben és a magányban, távol az összes kedveseitektől, újból és újból gondolatban akkor át kell nektek élni azt, amitől ti próbálkoztatok megmenekülni; mert ti sohasem tudjátok az öngyilkosság által szabaddá tenni a ti lelketeket és a gondolataitokat. A rossz cselekedetek által, ti hosszú időkre lekötitek a lelket, és a gondolat az sem szűnik meg, sem nem oldódik fel, mielőtt az a nap és az az óra beérkezett, mely előre határozta meg a ti földi testeteknek a halálát.
Ezt én azoknak az embereknek mondom, akik gyávák, gyengék, bátortalanok és azoknak az embereknek, akik azt remélik, hogy az önkéntességből eredő halál által ők ki tudják vonni magukat a következmények alól, melyek az ő gonosz-, vagy az esztelen cselekedeteiktől származnak. És én ezt azért mondom nektek, hogy ti tudjátok meg azt, hogy ti milyen kínos szenvedést okoztok magatoknak az öngyilkosság által.
Igen, hallgassátok a szavaimat és sohasem felejtsétek el ezeket! Ne legyetek gyávák, gyengék vagy bátortalanok, hanem adjátok a ti bizalmatotokat a mi Atyánkhoz, akkor Ő a szeretetével és az irgalmasságával támogatni fog benneteket és erősíteni fog benneteket.

Ne gyilkoljátok és ne öljétek meg egymást! Mert ha ti ezt teszitek, akkor ti hosszú időkre megállítjátok az előrehaladásotokat a Világosság és az Otthon felé; igen nektek akkor, gyakran több száz földi életen át ugyanazon a helyen kell maradnotok. Mert ti nem vándorolhattok előre, mielőtt ti nem szabadítottatok meg ugyanannyi embert a hirtelen haláltól, mint amennyit ti megöltetek vagy a halálba küldtetek.

Igen, figyeljetek rám, ti emberek! Használjátok a füleiteket és ne hagyjátok figyelmen kívül szavaimat! Mert én mondom: semmi sem gonoszabb és bűnösebb, mint a gyilkolás és a halálbavetés; semmi sem rongálja meg a ti előrehaladásotokat annyira, mint a pusztító és gyalázatos háború, mely köztetek vívódik; semmi sem olyan förtelmes, mint az, hogy a nép szemben áll egymással és az, hogy a testvér a testvért öli meg. Mert ti emlékezzetek arra, hogy mindnyájatoknak közös Atyátok van, emlékezzetek arra, hogy Ő mindnyájatokat szeret ugyanolyan mély és határtalan szeretettel. De ha ti háborúztok és ölitek egymást, akkor Ő elfordul tőletek és Ő sokat búsul felettetek.
Én ezeket azért mondom, hogy ti a háborúitok alatt ne hívjátok a mi Atyánkat segítségért és támogatásért; mert Ő nem hall benneteket. És ne kérjétek Őt, hogy áldjon meg benneteket vagy a ti fegyvereiteket úgy, hogy ti győzni tudjatok a ti ellenségeitek ellen; mert Ő sohasem adja áldását nektek, hogy ti nagyobb szerencsével tudjatok rabolni, fosztogatni, bántalmazni és ölni.
Igen, valóban, ha ti egymás ellen harcoltok, akkor ti ne köszönjétek meg a győzelmeiteket, de ne is Őt okoljátok a ti veszteségeitekért. Mert a mi Istenünk és Atyánk nem a dühösségnek és a bosszúvágyásnak az Istene, de Ő nem is kerül ellentmondásba; mert Ő nem mondja néhánynak közületek: ”Ti ne öljetek” és a másoknak: ”Menjetek oda és öljetek.” Az Ő parancsolata mindnyájatokra érvényes, Ő előtte ti mindannyian egyformák vagytok. És Ő énáltalam kiált hozzátok: ”Ti óvakodjatok a gyilkolástól és az öléstől, ti óvakodjatok a gyűlölettől és az irigységtől, a viszálytól, a háborútól és az ellenségeskedéstől, ti óvakodjatok a sok gonoszságtól és a sok bűnösségtől, ami körülöttetek és köztetek van!”

Igen, figyeljetek rám ti emberek! Jegyezzétek fel szavaimat a ti szívetekben úgy, hogy ezeket sohasem felejtsétek el! Azt sem felejtsétek el, hogy kérjétek a mi Mennyei Atyánkat, hogy világosítson fel benneteket, hogy ti teljes egészében meg tudjátok érteni; milyen felelősséget kell viselni azoknak, akik viszályt és ellenségeskedést keltenek köztetek; milyen felelősséget kell viselni azoknak, akik ezrivel és ezrivel küldik testvéreiket a háborúba, a harcba, a szenvedésbe és a halálba.
Igen, figyeljetek rám! Mert én mondom: éljetek kölcsönös békességben és elnézésben, egyezzetek meg egymással, nyújtsatok kezet egymásnak egy testvéri megbéküléshez, hogy így egy örökös béke uralkodjon mindenhol a Földön! Mert ha ti mindnyájan az itteni szavaim szerint cselekedtek, akkor a mi Atyánk veletek fog lenni, akkor az Ő Gondolata vezetni fog benneteket, az Ő keze támogatni fog benneteket, az Ő erőssége és az áldása követ benneteket a ti összes cselekedeteitekben.

Én beszéltem hozzátok néhány törvényről, melyek a ti vándorlásaitokhoz lettek útmutatásul adva, törvények, melyek mindenkire vonatkoznak, bármilyen hithez is valljátok magatokat vagy bármelyik vallási közösséghez is tartoztok. Figyeljetek rám, ti összes keresztények, mohamedánok és buddhisták! Igen, figyeljetek rám mindnyájan, bármilyen néven is hívjátok magatokat: az amiről én itt beszéltem ez mindnyájatokra vonatkozik. Mert ti tudjátok meg: hogy egyik vallásirányzatnak sincs előnye vagy több jogosultsága másokkal szemben. Nincs olyan vallás, mely egyedül boldogító; mert a mi Atyánk nem kérdezi azt, hogy ti milyen valláshoz tartoztok, hanem azt, hogy próbálkoztatok-e vándorolni előre a Világosság fe¬lé, hogy ti győztetek-e a gonoszság és a sok kísértés felett: Ő megkérdez benneteket, hogy ti támogattátok-e a gyengéket, vigasztaltátok-e a szomorúakat, megetettétek-e az éhezőket, ruháztátok-e a mezteleneket, segítettétek-e a szegényeket, a betegeket és a szenvedőket; és Ő megkérdez benneteket, hogy ti a jóságos cselekedeteiteket szeretetből és irgalmasságból tettétek-e, vagy ti azért tettétek ezeket, hogy ezek előnyt szerezzenek nektek.
Igen, valóban, a mi Atyánk nem kérdez benneteket a ti vallásotokról, hanem arról, hogy ti teljesen úgy éltetek és cselekedtetek-e, ahogy részetekről ez igaz és igazságos volt.

Ezért: ha ti előre akartok haladni, akkor legyetek engedékenyek és kövessétek a mi Atyánknak a törvényeit. De ti tudjátok meg azt, hogy Ő sohasem enged benneteket egyedül vándorolni, mert ti akkor állandóan a fenti törvények ellen vétkeznétek, azért Ő körülvesz benneteket jóságos és szerető lényekkel, a ti védő lelkeitekkel, akik szüntelenül próbálkoznak útbaigazítani és igazságba vezetni titeket. Az ő figyelmeztetéseik, az ő tanácsaik és az ő intéseik felétek hangzanak, mint egy halk benső hang: a ti lelkiismeretetek. Ezért ti sohasem cselekedjetek a lelkiismeretetek ellen, hanem engedelmeskedjetek ennek minden tekintetben, mert akkor ti nem hibáztok, akkor ti nem tévedtek el!

És ti tudjátok meg: hogy a ti védő lelkeitek örködnek felettetek és kísérnek benneteket addig, amíg a ti lelki Énetek a halál bekövetkezésével nem lesz szabaddá téve a földi testeitektől; ezután elvezetnek benneteket a Világosság útján, vissza azokba a lakásokba, melyeket nektek el kellett hagyni, abban a pillanatban, amikor ti a Földre születtetek. Azokban a lakásokban, melyeket a mi Atyánk részetekre alkotott, hogy ti ott békességben és nyugodtságban pontosan átgondoljátok az elmúlt földi életet, pontosan beszámoltok a ti gondolataitokról és a cselekedeteitekről. Semmit sem lehet eltitkolni; mert minden tisztán áll előttetek. És semmi előnyötök nincs abban, ha ti elhárítotok valamit is magatoktól; mert minden addig létezik, amíg ti meg nem értettétek és be nem ismeritek a bűneiteket, a tévedéseiteket és a hibáitokat. Majd amikor ti bánkódtatok magatok felett, bánkódtatok a ti bűneitek felett és bánkódtatok a ti esztelenségeitek felett, amikor ti készen álltok arra, hogy jóváteszitek majd mindazt, amit ti vétkeztetek, amikor ti kételkedés nélkül, ingadozás nélkül válaszoltok a mi Atyánknak a kérdéseire, akkor fogja Ő tudtul adni nektek, hogy milyen hosszú vagy rövid pihenő- és tanulóidő lett a részetekre kiszabva, mielőtt ti újból egy új földi életet kezdhettek. (A lelkek a születésüket a földi élethez attól a pillanattól kezdve számolják, ahogy a Földhöz vezetik öket azért, hogy hozzá legyenek kötve egy jövendöbeli emberi magzathoz. Attól a pillanattól elvesztik a visszaemlékezésüket az elözö létezésükröl.)

Ezeket azért mondom én nektek, hogy ha ti hibáztok és bünöztök ti ne félelemben és reszketésben nézzetek előre egy távoli és együttes ítéletnapra, egy nap amikor a Mindenható Isten a rémítés és ijedelem alatt mindenkit összehív: minden halottat és minden élőt, hogy ítélkezzen és megbüntessen, egy nap mikor néhányan közületek egy örökös boldogságba, a mások meg egy örökös kárhozatba lesznek küldve, mert egy ilyen ítéletnap az sohasem fog bekövetkezni!

Igen, figyeljetek rám ti emberek! Ez úgy történik meg ahogy én itt mondottam: minden befejezett földi élet után fog jönni a számadás és az ítélet, külön-külön mindegyikteknek; a ti gonosz és a jó gondolataitok és a cselekedeteitek vádolnak, védenek és ítélnek benneteket – és a mi Atyánk jóváhagyja az ítéletet.

Én hozzátok beszélek, akik a sok országoknak az uralkodói vagytok. Ha ti választások által vagy pedig örökségek által lettetek ezek és bármilyen kormányzó nevet is írtak a részetekre. Figyeljetek rám, mert én mindnyájatokhoz beszélek!

Tegyétek mindnyájan közös célotokká, hogy az országotok legjobb és a legnemesebb emberei legyetek. Követeljetek sokat magatoktól, hogy ti másoktól is tudjatok sokat követelni. Legyetek becsületesek és hibátlanok a ti cselekedeteitekben úgy, hogy mindenki nagyrabecsülni, tisztelni és szeretni tudjon benneteket. Válasszátok a tanácsadóitokat gondossággal és tudással, válasszátok ezeket az emberek közül, akik önzetlenek, igazságszeretők, okosak és igazságosak. Védjétek a gyengéket, szegényeket és az elnyomottakat. Legyetek önzetlenek a ti gondosságotokban az országok és a népek jóléte felett. Sohasem cselekedjetek az ellen, amit a ti lelkiismeretetek igaznak és igazságosnak mond.
Ne harcoljatok ki erőszakkal vagy csellel hatalmat más országok felett, és a más országok népét sohasem kényszerítsétek arra, hogy hajoljanak meg engedelmességben a ti hatalmatok előtt; mert mindez a gonoszságtól származik!
Legyetek értelmesek és türelmesek azokkal szemben, akiknek a szülőföldjük el lett rabolva a ti őseitek által, a ti elődeitek által vagy saját magatok által. Próbáljátok helyesbíteni és valamennyire enyhíteni azokat az igazságtalanságokat, amelyeknek ezek az emberek ki lettek téve, ezek akik a hatalom, a gyűlölet és az irigység által lettek alákényszerítve egy idegen vezetőség alá, és akik a saját akaratuk ellenére el lettek különítve azoktól az államoktól, amelyekhez ők joggal hozzátartoznak.
Legyetek egymással szemben olyanok, mint a testvérek. Jó akarattal távolítsátok el az összes harcot meg a viszályt és sohase szegjétek meg az országok és az államok egymás közötti békéjét.

Igen, én valóban mondom nektek: legyetek ti az elsők, akik hozzátartoztok egy testvéri, örökös kibékítésben; és kérjétek a mi Atyánkat, hogy áldjon meg benneteket és azt a megegyezést amiben ti tartoztok, hogy ti és az utódaitok be tudják tartani azokat az ígéreteteket, amelyeket ti egymásnak adtatok. Igen, kérjétek a mi Atyánkat, hogy áldjon meg benneteket, hogy ti és a ti utódaitok soha ne szegjék meg a békét a Földön!

Kérjétek a mi Atyánkat világosítson fel benneteket a szavaim igazságáról. Kérjétek Őt, hogy támogasson és útbaigazítson benneteket, hogy mindegyikőtök be tudja tölteni azt a helyet, ami a tiétek.

Én hozzátok beszélek, akik törvényhozók vagytok, hozzátok, akiknek sokféleképpen van részetek az országok és az államok különböző vezetésében. Figyeljetek rám, mert én mindnyájatokhoz beszélek!
Tegyétek azt a ti közös célotokká, hogy teljesen és a legjobb módon legyetek hasznára annak az országnak és annak a népnek, amelyhez ti tartoztok. Hozzátok életbe az összes törvényeiteket úgy, mintha ti saját magatok lennétek sújtva az összes törvény előírásaival; mert akkor így lesznek a törvényeitek igazságosak.

Ne erőszakóljatok ki magatok részére ravaszsággal vagy csalással vezető állásokat, melyek nem benneteket illetnek meg és melyeket ti nem tudtok megfelelően betölteni. Legyetek igazságosak tőletek telhetően és legyetek őszinték a ti összes beszédeitekben. Sohasem cselekedjetek a ti lelkiismeretetek ellen. Igen, sohasem cselekedjetek önző gondolataitokból a saját előnyötökért. Vessetek véget az egymás közötti bosszankodó harcoknak és viszályoknak. Ne szórjatok ki magatokból keserű és gyűlöletes szavakat azok ellen, akiknek nincs azonos nézetük, mint amilyen nektek van. Ne mocskóljátok be ellenfeleitek nevét téves megvádolásokkal, hazug és gonosz megszólásokkal. Legyetek békés természetűek egymással szemben. Legyetek előzékenyek egymás között, próbálkozzatok kölcsönösségben munkálkodni a békéért és a megértésért úgy, hogy ti a legjobb módon tudjátok elősegíteni az országoknak és a népeknek az érdekét.

Töröljétek el az összes halálítéletet; mert egy embernek sincs jogában az, hogy másnak az életét elvegye, akármennyi bűncselekményt is követett ez el. Törvényekkel sohasem kényszerítsétek a ti testvéreiteket, hogy háborúban egymást gyilkolják és öljék; mert mindezek a gonoszságtól származnak. Engedjétek meg, hogy minden földi vagy vízi hadiszolgálat önkéntes legyen addig, amíg eljön az a pillanat, amikor a Földnek az összes országai és államai egymáshoz lesznek kötve, egy örökkétartó, meg nem szeghető békeszerződésben.

Viseljetek gondot amennyire csak lehet, minden szegény, beteg és nyomorúságos ember felett, minden idős – férfi és nő – felett, minden elhagyott feleség, inségben szenvedő özvegyek és árva gyermekek felett, akik köztetek vannak. Mert én mondom nektek: bármilyen nagyok is a ti államaitok, nem szabad lenni egyetlen egy embernek sem – férfinek, nőnek vagy gyermeknek – aki ínségben kéreget a mindennapi kenyérért. Nem is szabad lenni egyetlen egy munkaképes és munkára kész embernek sem, aki bolyong ide-oda otthon nélkül és munka nélkül. Ezért létesítsetek minél előbb lakásokat, élelmet, ruhát és munkát mindazoknak, akik nem képesek ezeket a dolgokat egyedül biztosítani.
Ne támogassatok és segítsetek úgy, hogy ezek szégyenkező adományok legyenek, hanem úgy, hogy akiket a ti államaitok eltartanak vagy támogatnak, ezek örömmel és köszönettel fogadják el azt a segítséget, melyeket nekik nyújtanak.

Igen, valóban én mondom nektek: a ti kötelezettségetek sok és a ti felelősségetek nagy; én azért kérlek benneteket gondoljátok át pontosan azt, amit én nektek itt mondottam. Mert ti tudjátok meg azt, hogy ha ti önzésből vagy félelem miatt nem akarjátok a gondozását viselni minden szegénynek, a szenvedőnek és a boldogtalannak, akkor ti bizonyosan saját magatok, a következő földi életben, megkóstóljátok az otthontalanságnak, szegénységnek a keservét és a nyomorúságát, amíg ti meg nem tanultátok azt, hogy könyörületet érezzetek a ti boldogtalan embertársaitok iránt.
Kérjétek a mi Atyánkat, hogy tisztán lássatok, hogy így megérthessétek a szavaim igazát. Kérjétek a mi Atyánkat, hogy támogasson és útbaigazítson benneteket; mert ha Ő veletek van, akkor a ti törvényeitek bizonyára teljes egészében igazságosak lesznek majd.

Bővebben: lásd a ”Haladj a Világosság” c. könyvet.
Üdv. Pali (Ha van kérdeznivalód):
Eposta: pali_3000@hotmail.com
0

Topik megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó